Jump to content

Moto Zajednica

Uvoz motora iz Engleske ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 104 postova

Nisu bas skroz isti motori,sem fara koji gadja ulevo,satovi su im u miljama,a ti je i ono mozda najvaznije,velika vecina motora tamo su izlozeni morskom vazduhu,brze propadaju nego ovi nasi ovde,nije isto kupiti tamo 10 godina star motor i ovde!

Pozdrav 8)

Ono što sam ja video od motora sa ostrva, svi imaju i milje i kilometre na brzinomeru. Samo je ukupno pređen put u miljama. A to koga interesuje lako preračuna.

Hoćeš da kažeš da primorski motori brže propadaju? :) Da izbegavamo onda i Italijane? ;)

Inače, na ostrvu se motori voze tokom cele godine a isto se tako i održavaju. Pošto imaju i više para, nije im problem da ih redovno peru i prskaju sredstvima za zaštitu. Naravno ima i onih koji se ne brinu o motorima ali se na tom motoru to vidi, ne brini :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Nisam ja izmislio to,video sam i na TV-u i na forumima da ljudi pricaju da je kod njih to izrazenije nego igde,da li bi sad zbog toga trebalo izbegavati Italijane to ne bih znao,pisem o onom sto sam video/procitao za UK!

Pozdrav 8)

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Možda je zanimljivo da se kaže da je danas kurs 1GBP = 1.04 EUR

Pre mesec dana je bio 1/1.26!

danasnji kurs je -  1 GBP = 1,025 EUR  :)

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Cuj i kod Falkonca je menjac kontra. Kad se naviknes, sve je ok, samo, ljudi pricaju o normalnim motorima, a ne o nekim sklamocijama koje smo ti i ja vozili :D.

Da, sak ima i neki stariji Dukati koji je copavu imao na desnoj strani. Ja video :D

Svi engleski i većina talijanskih motora su i do početka '80 ih imali desno mjenjač , nije to ništa čudno 

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Javite mi se na PP da vam pošaljem broj drugara koji radi nabavku motora iz Engleske.

Sistem je sledeći:

- Nađeš motor u oglasima koji ti se sviđa

- On ima čoveka (Engleza) bajkera tamo koji ode i pogleda motor koji te interesuje

- Javi ti sve što je video. Kako izgleda, da li ima nekih primedbi na motor. Eventualno napravi još par boljih fotki za detalje koji te interesuju.

- Ako ti odgovara ostaviš 10% kapare. On javlja čoveku da ga uzima.

- Čovek ga kupuje, sređuje papire i šalje ovamo.

- Kada stigne, ti proveriš da li je sve kako ste se dogovorili, plaćaš ostatak i preuzimaš motor.

- Ostalo je na tebi (carina i registracija). Mada se možete dogovoriti i za carinu ali je bolje da se odmah odradi na tvoje ime.

To je ukratko. Koga interesuju ostali detalji - na PP.

To je verovatno jedini siguran nacin tj. da imate nekoga tamo...nemojte da nasedate na fore da ce Vam poslati motor sa nekom spediterskom kompanijom...u 90% slucajeva su varalici...(kada je postavljena povoljna cena u oglasima)....ja umalo nisam naseo prosle godine....

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Imam i ja drugara koji se bavi uvozom motora i automobila iz engleske. Princip je slican kao i kod svih, nadje se nesto zanimljivo u oglasima i onda se javite meni na PP, a ja vas povezujem sa njim za dalji dogovor. Spediciju i carinu on zavrsava i mislim da je jako povoljan, ali i to se mozete dogovoriti. Transport je manje od 400 EUR-a, koliko manje zavisi od motora i mesta u UK.

Ja sam narucio motor od njega, treba samo da mu potvrdim u ponedeljak koji i on da proveri, pa cu preneti iskustva.

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Možda je zanimljivo da se kaže da je danas kurs 1GBP = 1.04 EUR

Pre mesec dana je bio 1/1.26!

danasnji kurs je -  1 GBP = 1,025 EUR   :)

Losa vest je da se funta oporavlja , sada je kurs : 1 GBP = 1,11 EUR ...  ::)

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Eto....da nam skrati muke...nego koliko ja znam u Englesku se nemoze sa Shengenskom vizom...ili pak mozda moze?????

Kazu da je englesku (turisticku) vizu najlakse dobiti. Ne vazi šengen, ali ako imas sengen onda mozes i busom tamo.

Kurs funte i dalje odgovara, Cak i sa 1.3 kursom motori u engleskoj su bili jeftiniji nego u nemackoj. Narocito su jeftine Yamahe, Harley i Buell, bar od onoga sto sam ja gledao (sve japance plus ova dva amerikanca).

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: BMW F650 ST

Ima u NS ko radi sve to iz engleske. Ajd da nereklamiram procesjajte malo po gornjim banerima reklama na forumu (rade od nedavno sa motorima). Mada mislim da  kad se uzima neki jeftiniji motor onda su malo skupi, a kad kupujes skuplji motor onda moze biti interesantno, posto su im troskovi isti. Imaju coveka tamo koji salje fotke i proverava mototr, ali zato i naplacuje to logicno.

Ako bas nenadjete poslacu vam adresu na PP.

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Eto....da nam skrati muke...nego koliko ja znam u Englesku se nemoze sa Shengenskom vizom...ili pak mozda moze?????

Engleska nije na sengen listi tako da dzaba ti sengen viza

Bem ti .....ja mislio da jeste......ali da u nju nemoze sa shengenom....lol

Bem ti .....ja mislio da jeste......ali da u nju nemoze sa shengenom....lol

Pa vidis,mozda i jestena sengen listi,al sigurno ne moze sa sengem vizom da se udje! ;D ;)

Jel ti to mene zajebavas....????????

Ne znam zasto tako mislis i cemu potreba za takvim recnikom,ja ti kazem ono sto sigurno znam,a to je da sa sengen vizom ne mozes da udjes u Englesku!

Nezelim da se svadjam ali sam imao utisak da mislis da sam "magarac" i da neznam da Engleska nije potpisnik shengena.....u predhodnim postovima neko je napisao da je bez obzira na to u Englesku moguce uci autobusom....zato sam ja postavio pitanje .... "ili pak moze"???A ovo posle sam se zezao....ali ni to ocito neshvatas :)

Nezelim da se svadjam ali sam imao utisak da mislis da sam "magarac" i da neznam da Engleska nije potpisnik shengena.....u predhodnim postovima neko je napisao da je bez obzira na to u Englesku moguce uci autobusom....zato sam ja postavio pitanje .... "ili pak moze"???A ovo posle sam se zezao....ali ni to ocito neshvatas :)

Xexe,evo ja priznajem da sam bio "magarac" do prosle godine jer sam tek tada to saznao,pa sam hteo da podelim svoje novosteceno znanje samo iz najbolje namere ;D,a temu sam citao povrsno zbog nedostatka vremena.Sto se mene tice sve je ok,ja se nikada ne svadjam virtuelno! ;D ;)

• Svrati ponekad, 471 postova

e ovako, mozda ce neke interesovati

sestra je juce dobila englesku vizu i to multi na 6 meseci i to bez nekih vecih problema a ide samo na 7 dana

Student je pa je imala taj deo papira obezbedjen, papiri od roditelja naravno i rezervacija avionske karte

rezervaciju hotela nije imala vec samo cenovnik hotela u kom ce da odsedne jer su ovi iz hotela trazili da se uplati nesto da bi joj poslali

ali zato sam ja dao pozamasnu svotu novca da uplati na devizni racun i za koju joj banka dala potvrdu na engleskom.

Prijava se popunjava na netu i sve se tamo zavrsava, veoma je jednostavno i najbitnije je da budes iskren kad se popunjavaju razlozi odlaska a i kad se predaju papiri, a u slucaju da imate neke rodbine tamo a ne idete kod njih bolje ne govoriti to jer se onda pitaju zasto idete tamo a necete ostati kod njih

u svakom slucaju nije je neki preveliki problem dobiti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja