revolution 52 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja obično ne delim savete, kupi ili nemoj (osim za FJ 1100) ali ja sam imao dva komada KLR 650, i bio prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Decembar 22, 2008 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Videh danas na Moto-berzi.com lepu Afriku 650 za 1950 evroida na ime .Mozda skinu koji evro za neku ponudu.Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 22, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Videh danas na Moto-berzi.com lepu Afriku 650 za 1950 evroida na ime .Mozda skinu koji evro za neku ponudu.Pozzz Pa globalno zagrev.. ovaj, tedo reći globalna ekoonomska kriza ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 22, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Videh danas na Moto-berzi.com lepu Afriku 650 za 1950 evroida na ime .Mozda skinu koji evro za neku ponudu.Pozzz Nikolaaaa, vide li ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Decembar 22, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Videh danas na Moto-berzi.com lepu Afriku 650 za 1950 evroida na ime .Mozda skinu koji evro za neku ponudu.Pozzz Nikolaaaa, vide li ovo? Gledam i sline mi idu. Ali moracu malo da se strpim, moram da sacekam da prodju boginjice, propisase mi jos nedelju dana lezanja, jbg, znaci do novaka, i moram da sacekam da prodam kineza i onda krecem u ozbiljnu kupovinu. To je ona afrika sto ti rece da je najvisa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 22, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan To je ona afrika sto ti rece da je najvisa? Bas ta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Decembar 23, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Videh danas na Moto-berzi.com lepu Afriku 650 za 1950 evroida na ime .Mozda skinu koji evro za neku ponudu.Pozzz to je afrika za koju sam ja pitao u temi o africi na forumu, na zalost nisam stigao da odem da je vidim jer me ne interesuje motor koji je stariji od mog ali mozda odem u toku nedelje da vidim svejedno kako izgleda, mozda cak i danas sorry za off a tema nije da li treba da uzme afriku, vec tengai, ako nadjes dobar uzmi ga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 29, 2008 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan posto i ja imam slican "problem" 192 i 125 (ovo drugo su kg) i takodje gledam sta i kako, a pride sam i pocetnik mogu samo da ti kayem da je iskocio neki tengai na moto berzi za 1650 eureja pa pogledaj... malo da offujem kakvi su ti utisci sa kingom? (ja nemam zenu pa moze i manji motor) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Decembar 29, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ok su utisci, koliko kosta, i koja mu je kubikaza, toliko i nudi. Ok je, izlecio sam mu decije bolesti tipa slab sraf, i tome slicno, pomocu garancije . Strava sam se navozao ove sezone, ali sam pritom, posto mi je bila prva sezona, skontao da mi vise lezi enduro fazon, pritom hocu da putujem sa zenom, dakle nesto jace, tako da sada prodajem ovog mog, pa trazim dalje Pogledaj, ima ga u oglasima na bjb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Decembar 29, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, isti sam problem imao kao i ti kada sam sebi jurio motor koji odgovara mojim potrebama, gabaritima i kilazi! Dakle 196 cm, 130+ kg,+ zena koja se samnom vozi. Na mnoge sam motore sedao i probao i na kraju je uzi izbor pao samo na dva modela, AT ili ST. Transalpa odmah eliminisi jer je to mali motor za tvoju visinu i tvoje potrebe. Kada sam seo na TA izgledao sam kao one cirkuske mecke sto voze bicikle, a mogu da zamislim kako su mi se Bokilic i Arakis smejali (iza ledja) kada sam probao Arakisovu novu ljubimicu. Afriku nisam kupio zato sto mislim da je malo precenjen model za ono sto nudi, pa je odluka pala da to bude Super Tenera. Po ne znam koji put vec pisem o potrosnji ST, znaci ako je ne gazis i ne cepas preko 5000 o/m trosice ti oko 5 lit, a to sve zavisi od samog stila voznje. Motor je fantasticno udoban i ko stvoren je za duza putovanja. Ja sam ove godine kupio ST i sa njom sam presao oko 2500 km pa ti ne mogu bas dati nekih mudrih saveta, ali ima nasih drugara i kolega koji imaju mnogo vise iskustva sa ovim motorom, pa neka i oni daju neki svoj savet. Ah da, umalo da zaboravim ST ima 10 ks vise od Afrike, a to mnogo znaci. Srecno u odabiru i kupovini novog ljubimca! P.S. Tengaia i KLR-a namerno nisam spomenuo, jer smatram da to nije ono sto tebi treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Decembar 29, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, isti sam problem imao kao i ti kada sam sebi jurio motor koji odgovara mojim potrebama, gabaritima i kilazi! Dakle 196 cm, 130+ kg,+ zena koja se samnom vozi. Na mnoge sam motore sedao i probao i na kraju je uzi izbor pao samo na dva modela, AT ili ST. Transalpa odmah eliminisi jer je to mali motor za tvoju visinu i tvoje potrebe. Kada sam seo na TA izgledao sam kao one cirkuske mecke sto voze bicikle, a mogu da zamislim kako su mi se Bokilic i Arakis smejali (iza ledja) kada sam probao Arakisovu novu ljubimicu. Afriku nisam kupio zato sto mislim da je malo precenjen model za ono sto nudi, pa je odluka pala da to bude Super Tenera. Po ne znam koji put vec pisem o potrosnji ST, znaci ako je ne gazis i ne cepas preko 5000 o/m trosice ti oko 5 lit, a to sve zavisi od samog stila voznje. Motor je fantasticno udoban i ko stvoren je za duza putovanja. Ja sam ove godine kupio ST i sa njom sam presao oko 2500 km pa ti ne mogu bas dati nekih mudrih saveta, ali ima nasih drugara i kolega koji imaju mnogo vise iskustva sa ovim motorom, pa neka i oni daju neki svoj savet. Ah da, umalo da zaboravim ST ima 10 ks vise od Afrike, a to mnogo znaci. Srecno u odabiru i kupovini novog ljubimca! P.S. Tengaia i KLR-a namerno nisam spomenuo, jer smatram da to nije ono sto tebi treba! Hvala Neske, citam tvoj post, i bukvalno istim pravcem razmisljanja sam se i ja kretao, TA je super motor, ali mali za mene, Afrika je isto, ali je prosto preskupa za mene, tako da je ST ispala finalna solucija! Hval ana savetima jos jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Decembar 30, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti jos jedan predlog, tj savet, pa ako hoces mozemo da se vidimo posle praznika, pa da probas ST, pre nego sto doneses konacnu odluku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Decembar 30, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci, 90-to godiste, putni enduro 69 KS, 750 ccm, dva cilindra u liniji, 5 ventila po cilindru, zicane felne, napred dva diska (koci ko lud) pozadi jedan. Prednja guma 90/90/21, zadnja 140/80/17, veoma udoban motor za voznju, rupe ne oseca, snage na pretek, povlaci u 5-oj i na malim obrtajima. Odlican obrtni momenat. Potrosnja do 5000 o/m oko 5 lit preko toga zna da ode i do 6,5 - 7 lit. Pali na alnaser, nema kurblu. E sad, ima i neku manu bar sto se mene tice, malo je tezak na volanu i nije za zesci off road ali jos mi vise smeta sto nema 6-tu brzinu koja bi odlicno dosla na duzim pravcima. Nema merac za gorivo i migavci nemaju biper( nedostatak je uspesno otklonjen zahvaljujuci kolegi Arakisu). Sve u svemu jako, jako dobar motor! Nije neka slicica, ali ovo je moja ST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Decembar 30, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 30, 2008 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan sorry za off ali mnogo je lep... sto bi babe rekle, puj puj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 30, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan slusaj nikola,,promenih i tengaija,i trans alpa i afriku,i super teneru, i yamahu xt,i dr a,i jos gomilu drugih motora,kako ih vozis tako trose,meni i dalje nije jasno kako judima st trosi neke cisterne na 100km,moja bre brate kad je vozis normalno oko 5,litra,5,5, da bi trosila 7 8 moras vec da je teras 180 do 200,,e to je nesto sto ovi ostali napomenuti nikad nece moci,motor nema kao i svi ostali napomenuti vibracije,nema nezgodnih trzaja,startniji je,jaci ,brzi,samim tim i izdrzljiviji,naravno u celoj toj ergeli i veci,ako si tolko visok,pa bre nes valjda da zajases magare,nego konja,,nekazem ja da su gore napomenuti motori losi,naprotiv zadovoljavaju pojedine potrebe,mene je tengai lepo posluzio,jos se vozi,negde je po okolini valjeva,doduse prefarban je itd,,ali nije on za dvoje i za neko maltretiranje,ako vec oces 1klip uzni bolje pegaza,za moj ukus bolji od svih gore napomenutih 1klipaca. ako vec hoces udoban motor za dvoje,koje ce vas nositi na krilima vetra kupi lepo st,ja trenutno imam par motora,imam i rt a,al odluci zdrav razum da djida do daljnjega boldorku ili horeksa,tako da i ti treba da razmislis da probas nesketovu st i da vidis dali ti odgovara,a veruj mi kad probas besuman bezvribacioni motor biceti sve jasno i tacka. :) p,s, sam da dodam da sam na tengaiu izucio dizanje na tocak 1,2,bez problema, :) doduse malo sam mu uradio prenos al dobro sad ... ;D da se neki neuvrede,i dalje nekazem da je to los motor,ali nije za dvoje i za neko opusteno dalje putovanje...evo ga moj bivsi,,,...inace u bgd u uzet,imao oko 40.000km,,pocrkale karike,bregasta,primarni lanac,sve sam to morao da menjam, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Decembar 30, 2008 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar, Zipacope na forumu je kupio ST pre skupa u Umagu nekoliko dana, pre toga je prodao F 650. Trosila mu je do Umaga i nazad oko 9l, ali kad se vratio palo je podesavanje i potrosnja se svela na normalu, oko 6l u proseku. Ima neka fora oko te potrosnje jer jos jedan drugar je ima i njemu je isto tako trosila malo vise, oko 7,5l pa je morao na servis. Inace, motor ide odlicno, na nizim obrtajima mozda i bolje od TDM-a, menjac je lep, dvoje vozi kako hoces, najveci je od svih pominjanih, voli malo da troskari ulje, ali to je valjda taj koncept, uglavnom solidan motor. Drugar je letos presao sa njom oko 15000km i nece da je menja a na satu sada ima preko 80000km. E sada, mnogi hvale kocnice, ali ja kad sam je probao nisam bio odusevljen, mada to je stvar koja moze jeftino da se sredi. Sve u svemu, uzevsi u obzir cenu i velicinu, dve stvari koje kod tebe igraju odlucujucu ulogu, mislim da je ST motor o kome bi definitivno trebao da razmislis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Decembar 30, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar, Zipacope na forumu je kupio ST pre skupa u Umagu nekoliko dana, pre toga je prodao F 650. Trosila mu je do Umaga i nazad oko 9l, ali kad se vratio palo je podesavanje i potrosnja se svela na normalu, oko 6l u proseku. Ima neka fora oko te potrosnje jer jos jedan drugar je ima i njemu je isto tako trosila malo vise, oko 7,5l pa je morao na servis. Inace, motor ide odlicno, na nizim obrtajima mozda i bolje od TDM-a, menjac je lep, dvoje vozi kako hoces, najveci je od svih pominjanih, voli malo da troskari ulje, ali to je valjda taj koncept, uglavnom solidan motor. Drugar je letos presao sa njom oko 15000km i nece da je menja a na satu sada ima preko 80000km. E sada, mnogi hvale kocnice, ali ja kad sam je probao nisam bio odusevljen, mada to je stvar koja moze jeftino da se sredi. Sve u svemu, uzevsi u obzir cenu i velicinu, dve stvari koje kod tebe igraju odlucujucu ulogu, mislim da je ST motor o kome bi definitivno trebao da razmislis. Ne znam za druge ali moj ne trosi ni kapi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 30, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ni moja nije trosila ni kap,od zamene do zamene ni kap kapastu ulja,ubih sa njom 18.000km,cak na plin,i nis bre ulja da mi potrosi..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 12, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Nidzo,kao sto rekoh, prodjose praznici pa kad budes hteo javi se, da probas ST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...