Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XS250 1977.

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Vespa PX125

Pozdrav svima, nadam se da mi neko može pomoći. Kupio sam prerađenu Yamahu XS250 1977. godište u cafe racera prije oko dvije godine, ali na žalost, nisam se navozao. Estetski je momak koji ga je radio stvarno sredio motor, ali od početka me muči karburator, iako sam dobio dupli, ni jedan ne radi kako treba. Vozio sam motor kod sve i kednog majstora u mom gradu (Banja Luka inače), ali niko nije uspio riješiti problem. Trenutno je motor kod poslednjeg majstora već preko godinu dana i ne znam šta da radim. Volio bih da ga vratim bar u vozno stanje. 

Ima li iko ideju da li bih nogao staviti neki drugi set karburatora, sa druge mašine ili slično?! 

Našao sma na Amazonu nov originalni karburator, ali košta više od motora...

Hvala unaprijed na sugestijama i pomoći.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Taj karburator sigurno  nije neko cudo tehnike, i verovatno moze neko da ti i remontuje. Kinezi su kopirali te stare japance, pa probaj da po oznaci karburatora nađeš i kit z areparaciju na Aliexpresu, ima tamo svašta.

Drugo, da li ste sigurni da je karburator ? Pitam iz razloga što da bi karburator radio kako treba da bude sve potaman, a jedan od parametara je i podpritisak na usisu. Kod ovakvih prerada često se stavi kao filter vazduha neki protočni kinez ( ja sam tako uradio) pa se naruši ta ravnoteža. Ja nisam nikako mogao da uštelujem karburator da radi kako treba. Sada sam zamenik taj protočni sa sličnim ali sundjerastim koji više liči na original, nauljio ga i motor radi dosta bolje. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja