boza boxer 37 Napisano Avgust 13 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Bmw r1100r Prijavi odgovor kao problematičan otvarao sam ga, sajla je cela. Vidim ja da mi ne gine skidanje nosača akumulatora, koji prvi put nisam uspeo da skinem. Možda sam se loše izrazio u predhodnom postu. Da li je moguce da loša sinhronizacija "karburatora" utiče na to da sauh ne radi posao. sauh je pre rasturanja normalno radio, a taj deo nisam dirao. Trenutno pravim aparaturu za grubu sinhronizaciju uz pomoć creva jer me je strah od tehničkog pregleda i kontrole emisije štetnih gasova. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2851 Napisano Avgust 14 Drug član, 1257 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da se nije izvukao buzir sale sauga iz lezista kutije razvodnika , i tako skratio samu duzinu sajle. Kako si pisao ako sam dobro razumeo tebi je saug zategnut do panja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza boxer 37 Napisano Avgust 21 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Bmw r1100r Prijavi odgovor kao problematičan sredio sam sauh. lose je radio zbog neravnomernog rada "karburatora", a ako se iko zapita kako sam štelovao karburatore.. imao sam dve vakum pumpe za ozračivanje kočnica koje sam spojio na "karburatore". Prvo sam proverio da li satovi pokaziju iste vrednosti tako što sam ih medjusobno spojio, protok sam smanjio ventilom za akvaristiku na sredini creva da kazaljka ne bi skakala kao luda. Motor sada radi ravnomerno i stabilno (ne gasi se), ostaje da neko ko zna šta radi došteluje to na fino. Zamenjene sve tečnosti i sve bakarne podloške. Ulja u diferencijalu je bilo 220ml ..mislim da to ne sme. sipano 180ml promenjeno i ulje u menjaču. Sipao sam ulje koje sam imao za opelove menjače GL5 75w90 koje cu kroz 50km da zamenim castrol transmax 75w140 u kombinaciji sa liqui moly pastom za menjače. Motorno ulje sam sipao ono koje sam kupio pre tri godine a stigao je i sraf kočnice i maska karburatora koja mi je nedostajala. Uskoro montiram hell teflonska kočiona creva i masina spremna za tehnički pregled. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4454 Napisano Avgust 21 Ne silazi, 6730 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan BMW BOKSER -zamena ulja u diferencijalu i menjaču - BMW - BJBikers Forum BMW BOKSER -zamena ulja u diferencijalu i menjaču - BMW - BJBikers Forum SHARE.GOOGLE Obavezno periodično održavanje, radi... U taj FD ide oko 220-230ml, ne 180, ne znam gde si našao taj podatak. Čitava tema je puna neadekvatnosti i entizijazama, blago rečeno, što može biti i na neki nači. opasano. Više puta sam se umešao i vidim da se i dalje nastavlja, pa više neću učestvovati. Sa srećom. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza boxer 37 Napisano Avgust 22 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Bmw r1100r Prijavi odgovor kao problematičan ja se izvinjavam, ali ne vidim nikakve neadekvatnosti, bas po toj temi i radim ispiranje menjača i difa jedino ne koristim ATF, sipao sam ulje propisano fabrikom koje kao što sam napisao planiram da zamenim. Čini mi se da je na više mesta po forumima pisalo 180ml jer moze doći do curenja semeringa. Svaki deo koji moji zivot ili dugovečnost motora znači je stavljen fabrički ili po tvom i Deda Danetovom savetu. Na znam na kakve neadekvatnosti mislis? Ja baš zato i pišem, da bi me iskusniji ispravili..kao na primer ulje u vilama koje sam zamenio na tvoju sugestiju jer sam sipao hidrauličo ulje iste gradacije kao što ide u vile, ali na prvi komentar sam optrčao celo Pančevo i našao baš ulje za moto vile. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza boxer 37 Napisano Avgust 22 U prolazu, 45 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Bmw r1100r Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio bih admine ovog foruma da obrišu kompletnu temu, jer više neću pisati i ne želim da nekog navedem svojim neadekvatnim postupcima na greške. Čitaću iz pozadine šta me zanima bez komentarisanja. Hvala! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...