Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Zainteresovan, 503 postova

Recite mi koliko moze da kosta sredjivanje karburatora?

Napiši šta ti trenutno ne valja, možda je rješenje trivijalno i rješivo u kućnoj radinosti.

Evo mali primjer - kupio sam motor koji je trokirao pri punom gasu. mislio sam skidati karburatore u i ići ih čistiti, ali sam prvo pogledao u airbox, kad unutra komad krpe koju je bivši vlasnih stavio ispod sica :) Izvadio krpu i motor ide kao zvjer.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400

U nedostatku centralnog držaca može se posluziti ciglama za lakše čišćenja lanca.

Odlicno stoji i može se bez problema turirati motor. Ali u svakom slučaju počinje izrada nekog praktičnog štendera da se lakše podigne komplet motor.

U Uradi sam prodavnici kupio sprej za čišćenje lanca, ekstra je oprao. Samo upališ motor ubaćiš u prvu i špricaš i

post-1607-12879058622252_thumb.jpg

U nedostatku centralnog držaca može se posluziti ciglama za lakše čišćenja lanca.

Odlicno stoji i može se bez problema turirati motor. Ali u svakom slučaju počinje izrada nekog praktičnog štendera da se lakše podigne komplet motor.

Samo pazi da ti motor ne sleti s štendera i ode komšiji u dvorište :)

I još bitnije - nemoj ni blizu prstima lancu dok se lanac kreće. Nećeš biti prvi koji je ostao bez prstiju.

Najveci problem je sto je motor stajao napolju oko 6-7 meseci, zato sumnjam na karburator.

Onda mu vjerojatno treba samo dobro čišćenje. Za početak probaj s kemijom koja se stavlja u rezervar, pa polako očisti talog iz karburatora.

156710-thumb.jpg

Ako ne pomogne to i čišćenje/zamjena filtera zraka onda karburatori moraju dolje. Samo kod XT-a je problem što prirubnice volje puknuti kod skidanja karburatora, pogotovo ako su starije...

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Samo pazi da ti motor ne sleti s štendera i ode komšiji u dvorište :)

I još bitnije - nemoj ni blizu prstima lancu dok se lanac kreće. Nećeš biti prvi koji je ostao bez prstiju.

Upravo tako. Znam jednog koji je kupio prste po dvoristu, zato i ne primenjujem takvu metodu ciscenja i podmazivanja lanca

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 2kf

Najveci problem je sto je motor stajao napolju oko 6-7 meseci, zato sumnjam na karburator.

Onda mu vjerojatno treba samo dobro čišćenje. Za početak probaj s kemijom koja se stavlja u rezervar, pa polako očisti talog iz karburatora.

156710-thumb.jpg

Ako ne pomogne to i čišćenje/zamjena filtera zraka onda karburatori moraju dolje. Samo kod XT-a je problem što prirubnice volje puknuti kod skidanja karburatora, pogotovo ako su starije...

Ja sam ih vec skinuo sa motora.Sada neznam koliko je pametno da ih ja cackam, ili je mozda bolje da ih odnesem kod majstora?

• U prolazu, 91 postova

Ako si vec skinuo sam motor, onda ti nece biti problem da rasklopis karb. Pazljivo sve rasklopi, ocisti sve dizne i kanale, i dobro produvaj kompresorom pa sve pazljivo vrati. Ako bas imas neki servis za karburatore kod tebe, mozes ga odneti da ti ociste u utlazvucnoj kadi, to sigurno procisti sve kanale od kamenca, a samo stelovanje kad namontiras komplet motor prepusti strucnjaku, onda ce sigurno lepo raditi.

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: KTM SMR 690

kolege, jedna mala nedoumica... kupovao bi novi lanac i lancanike za xtx660 '09 po me zanima sta mi je ciniti ? louis ili domaci prodavci ? procitoa sam izvesne psotove gde se tvrdi da su ovi lokalni nesto losiji a uz to iz luisa jos i jeftiniji ? i drugo da li je to to : http://www.louis.de/_3045d161d2adbcc7eed028981668c1c41a/index.php?topic=search&searchterm=10041971&cmd.x=0&cmd.y=0 kolko sam razumeo ovo je sve sto mi treba - lanac - lancanici ?

fala vi :)

I skini manual sa neta.

Manual može pronaći ovdje:

http://www.dtr125.com/xt600e.co.uk/manual/YamXT600Man.pdf [150MB]

Ili ista ta verzija, samo provučena kroz OCR program, pa je manja i pretraživa

http://togs.biz/josip/manuali/yamaha/xt600e/YamahaXT600EManual.pdf [50MB]

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Evo sam sastavio svog xt , pa sam ga malo ochepio .Ima video kako se odaziva na gas govece staro 21god sa preradjenim kabrom i malom yoshimurom

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=41805.60

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ubacio sam nove snopove zupcanika i iz prve u drugu teze ide.Kad uiklopi nema problema tj ne iskace i sl .Ostale sve rade odlicno i iz trece u drugu nema problema.Znaci samo iz prve u drugu.Nisam mjenjao viljuske i birac onaj sto pomjera viljuske.Jel ko imao slican problem.

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Dali zna neko,koliko krugova treba da bude odvijen (zavijen)straf na polugu sto otvara sekundarni karburator.On regulise u kom polozaju leptira primarnog karburatora pocinje da se otvara sekundarni karburator.Malo sam eksperimentirao i veoma utice na snagu motora ,al ne znam kako bi trebalo fabricki da bude.http://lh5.ggpht.com/_7VMVad25tbg/Sc0OR6MsWoI/AAAAAAAABs4/Rbxf1NYtsZU/s144/0F8W4063.jpg.To je straf sto se vidi u sredini.

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 2kf

Zverka je proradila napokon i ide kao luda  ;D ;D ;D ;D ;D

I šta je bilo s karburatorima?

Bio sam ih odneo kod majstora.

Odmah ih je otvorio video da nije prljav, malo je produvao dizne i rekao je da sumnja da zbog toga nije hteo da upali.

Kada sam ih stavio  sve povezao,stavio rezervar,povukao sauh i masina upalila iz prve  :)

Izgleda samo da je dizna bila u pitanju.

IMG_3685.jpg

Mrzelo me je da stavimi plastike na rezervar i prednju masku, vozalo mi se  ;D

Dali je neko skoro menjao plocice na zadnjoj kocnici?

I Jel pasu plocice sa 3TB modela posto u louisu nema za 2KF?

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Pa posto covek zivu u Somboru, gde ima jedna radnja, koja dere sa cenama, i nema skoro nista, vise mu se isplati da naruci , nego da ode do Novog Sada ili jos gore Beograda po sitnice.

P.S. Ala sam dobro uslikao XT-a  !  ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Pa posto covek zivu u Somboru, gde ima jedna radnja, koja dere sa cenama, i nema skoro nista, vise mu se isplati da naruci , nego da ode do Novog Sada ili jos gore Beograda po sitnice.

P.S. Ala sam dobro uslikao XT-a  !  ;D ;D ;D

I to sto kazes, i jos ce ga izaci jeftinije iz louisa verovatno.

• U prolazu, 91 postova

Morao sam da probam kako je po snegu. Kao na trenazeru, brm, brm a stoji u mestu. Nisu ove gume za sneg :D

post-1607-12879059642935_thumb.jpg

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja