Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Aj završi to pa da ti doteram moj na generalku. Drugi ćeš verovatno još bolje da ulickaš. ;)

Šalu na stranu, gde i koliko za lanac bregaste?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Ljudi jel ima ko iskustva sa kompletnim rasturanjem prednjih vila kod xt-a...danas sam skinuo vile na motoru da zamenim ulje...ispustio ulje(koje je bilo katastrofa-crno),izvadio opruge ali ne lezi vraze...leva vila sa strane diska ne klizi lepo kao desna i kada je sabijam do kraja zaribava ostaje 3-4 cm izvucena ne moze da ide do kraja...semerinzi nisu pustali i vidi se par linija ali nema nekih drasticnih riseva...meni neka logika govoru da je mozda kriva ali okom se nista ne moze primetiti...ili je mozda neki drugi deo unutra zveknuo...aj ako ima neko nekog iskustva neka napise,svaka pomoc je dobro dosla ...1zdravo.gif

Jel ti se to desavalo i pre rasturanja vile, da nisi slucajno nesto pogresio u sklapanju? Proveri onaj "zuti" prsten on omogucava klizanje stapa unutar cizme. A da li je stap kriv mozes da pokusas da proveris na staklenom stolu ili nekoj drugoj ravnoj povrsini.

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Hvala na odg TA,ali locirao sam problem...ne znam ni sam kako nisam odmah primetio kad sam skinuo stap sa motora da je cizma kriva(http://i1227.photobucket.com/albums/ee439/zuna89/03122012210a.jpg)...pretrpela je udarac odozdo i donja polovina je bila kriva...i kada se sabije cilindar do dna on zariba...u voznji to nikad mi nije pravilo problem vrv zato sto se vila nikad nije sabila do kraja...ali nisam tako hteo da vratim na motor...pokusao sam da ispravim cizmu(u startu sam znao da je zeznuto i da ce bude tesko jer je cizma od neke legure aluminiuma i livena je) i tako je i bilo,zeznuo sam je jos vise...porucio sam druge(komplet i leva i desna sa sve stapovima) i cekam isporuku,pa da se one montiraju...tako da ce mi ostati komplet desni stap i od levog cilindar i unutrasnjost u jako dobrom stanju,,.ako ne kom bude trebao za matoru tenere,zna gde da trazi...

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Napakovao sam viljuske, stavio nove semeringe i ulje ali mi je malo tvrdji koliko se meni cini, e sad ja razmisljam posto je bio sam SM ttockovima da mu nisu ubacili podloske pod opruge da bi dobili tvrdocu, obelezio sam na slikama na koje podloske sumnjam?

post-5310-0-53856400-1355814858_thumb.jpg

mmm... to treba meni! :-) posto? :-)

Pa sta ce ti ako imas off tockove? napravio sam skicu distancera za zadnji amortizer samo majstor da uradi.... Ovde izgleda samo ja pisem....

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

mi smo pisali 130 stranica, sad je red na tebe :-) :-)

mekano mi nesto pa bih da ocvrsnem vile

• Kurblao Trijes Minuta, 212 postova
  • Motocikl: Cowasaki KLE

XT vile već imaju onu ogromnu podlošku (br. 16)

Najbolji upgrade vešanja bi ti bilo da promeniš opruge sa progresivnim Wirth (ima ih u louis-u) za 80-90e.

Edit: http://www.louis.de/_30c773d0301fee42463c90384e2d11b238/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10045856&typ_id=3UW

• Drug član, 3024 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

mi smo pisali 130 stranica, sad je red na tebe :-) :-)

mekano mi nesto pa bih da ocvrsnem vile

Ako ti je mek(o) :P, onda sipaj gušće ulje. Opruge služe na prvom mestu da vrate donji deo viljuške, samo malim "procentom" služe za tvrdoću. Sipni za 5 gušće ulje, pa vidi razliku.

• Podržavam 2

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Planiram da podignem malo motor ali viljuska vise nece na dole, udara u nesto, stavio sam amortizer i ima negde oko 3 cm lufta, dal ce to uopste znaciti ????

Dokle si stigao sa podiyanjem zadnjeg kraja?

Jesi li napravio mali distancer za zadnji amortizer?

Planiram da podignem malo motor ali viljuska vise nece na dole, udara u nesto, stavio sam amortizer i ima negde oko 3 cm lufta, dal ce to uopste znaciti ????

Uzeo sam kompletne mere i napravio model od kartona, samo da mi majstor izvari ovih dana, stavio sam negde izmedju fabrickog i maksimalnog, znaci puno 1 cm na distanceru na viljusci se odrazava mnogo vise. Bicete obavesteni o svemu.... jel radi jos neko nesto ili sam ja najgori..... Prednja viljuska servisirana, ofarbani delovi, izlakirani, ostale su jos nalepnice i sediste cu raditi, bice slike ako nekog interesuje

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Prednji stapovi oba bez tocka, mozda :) Mada mislio sam da prepakujem komplet tockove sa 2kf-a na moj, ali ne isplati mi se kad ne vozim motor, stoji mi samo da ga gledam jednom u dva meseca jbg :/

• Drug član, 991 postova

Uzeo sam kompletne mere i napravio model od kartona, samo da mi majstor izvari ovih dana, stavio sam negde izmedju fabrickog i maksimalnog, znaci puno 1 cm na distanceru na viljusci se odrazava mnogo vise. Bicete obavesteni o svemu.... jel radi jos neko nesto ili sam ja najgori..... Prednja viljuska servisirana, ofarbani delovi, izlakirani, ostale su jos nalepnice i sediste cu raditi, bice slike ako nekog interesuje

Obavezno fotke! :)

I daj te merke za taj distancer na zadnjoj vili da vidim šta ću da radim. :jee:

ps. Obavezno premeri visinu rama pre i posle da vidimo kolika je tačno razlika od tih 1cm.

• Drug član, 991 postova

Uskoro cu mozda imati Yamahu XT 600 2kf u delovima kompletnu.

Jel interesuje nekog nesto ?

Javi kad stigne pa da vidimo šta čemo. :)

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Uskoro cu mozda imati Yamahu XT 600 2kf u delovima kompletnu.

Jel interesuje nekog nesto ?

Javi kad stigne pa da vidimo šta čemo. :)

obavezno :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja