Jump to content

Moto Zajednica

Prekidac struje na motoru

Recommended Posts

• Drug član, 1777 postova

Razmisljam se da li da ugradim prekidac kompletne struje na svom motoru, pa me interesuje misljenje iskusnih elekricara koliko je to komplikovano, izvodljivo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Razmisljam se da li da ugradim prekidac kompletne struje na svom motoru, pa me interesuje misljenje iskusnih elekricara koliko je to komplikovano, izvodljivo...

Primitivni alarm ;D ;D ;D ;D

Samo zalepi neku semu da mogu da ga pronadjem ;)

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Dobro rešenje za ne daj bože, ako dođe do paljena instalacije. Čim postoji na svakom sportskom automobilu, znači da je korisno rešenje.

Pa meni bi koristio za prekidanje struje prilikom zavarivanja na dugim turama, da ne moram da vadim akumulator, skidam kleme, i razne prikljucke sa akumulatora... A obaska sto ak o se nesto vari u nekoj pi*di materini, mora iz par navrata ;D. A i sto kaze kolega Arakis, nikad se ne zna...

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Kada imas vremena i zivaca da vozis do kraja svijeta imas i da skines klemu ;D!

Pogledao sam neki sajt http://www.texasindustrialelectric.com/breakers.asp , nešto na tu temu.

Ne bi bilo veliki problem ugraditi neki prekidač, predviđen za najmanje 50ADC od + kleme akumulatora, tako da sva struja (čak i od elektropokretača - anlasera) ide preko njega, ali zbog velike struje pri anlasovanju i dugoj vožnji sa upaljenim dugim svetlima svi kontakti na tom prekidaču moraju da budu izuzetno kvalitetni i jaki zbog velike struje koja kroz njih prolazi.

Kada imas vremena i zivaca da vozis do kraja svijeta imas i da skines klemu ;D!

hahahahaha

Veruj mi da sam vise od jednom pozeleo ovako nesto

Imao sam problema sa nosacem predje maske, to puca na svim Afrikama kada se vozi po losim putevima...

Varili su mi mnogi, ali je to pucalo i pucalo, dok ga brat rus nije dohvatio.

E sad, da bi skinuo sediste, morao sam da skidam bocni kofer. Da bi skinuo bocni kofer, morao sam da ga ispraznim do pola. Pa onda da povadim sve sto stoji ispod sedista, pa da vadim akumulator i da skidam sa klema milion zica za sve i svasta. I posle da vratim te sve zice... Pa kad te to snadje 3-4 puta za 7 dana, izgubis zivce

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

to sto ti treba,,ima ruski dzip uaz,,oni stari ,,oni imaju taj prekidac na patosu,stisnes ga,,i vise nema struje,posle pretisnes polugicu,,,i i i ima struje  :D :D :D inace je dosta jak jer preko njega ide i anlaser a verujem da moze da se kupi i nov kao rezervni deo,a nije ni posebno velik.....e sad cinimi se da je predvidjen da prekida masu,,,a mozda i plus  ??? ??? ??? davno sam vozikao taj dzip pa sam malo i zaboravio,,al pamtim 2400cm,dva rezervoara

i potrosnju ko tenk,,al je iso gde sam pomislio tu je i prosao  ;D ;D ;D ;D

nadji taj prekidac i resices taj problem  ;D ;D ;D

Pogledao sam neki sajt http://www.texasindustrialelectric.com/breakers.asp , nešto na tu temu.

Ne bi bilo veliki problem ugraditi neki prekidač, predviđen za najmanje 50ADC od + kleme akumulatora, tako da sva struja (čak i od elektropokretača - anlasera) ide preko njega, ali zbog velike struje pri anlasovanju i dugoj vožnji sa upaljenim dugim svetlima svi kontakti na tom prekidaču moraju da budu izuzetno kvalitetni i jaki zbog velike struje koja kroz njih prolazi.

Mislis na ovo

cb_50_150.gif

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Prekini mu - klemu akumulatora!  ;)

Jednostavnije je, a svi kad prespajaju idu na to da dovedu + (a ,ono, prc Mile)...

Stariji traktori Belarus cini mi se su imali prekidac za masu, pa idealno moze da posluzi, mada bolje vidi sa forumskim elektricarima!  :)

Edit: evo Bokilic me preduhitrio u odgovoru!

!000% si u pravu, bokilic, ruje obavezno te prekidače stavljaju u - kolo (masu) instalacije, takav jedan (šta misliš koliki je ;D) ima i u tenku M84AB.

Ma Danetu ne treba toliko jak, ne znam tačno koliko "vuče" elektropokretač na Africi, ali ne verujem preko 40-tak ampera?

to sto ti treba,,ima ruski dzip uaz,,oni stari ,,oni imaju taj prekidac na patosu,stisnes ga,,i vise nema struje,posle pretisnes polugicu,,,i i i ima struje  :D :D :D inace je dosta jak jer preko njega ide i anlaser a verujem da moze da se kupi i nov kao rezervni deo,a nije ni posebno velik.....e sad cinimi se da je predvidjen da prekida masu,,,a mozda i plus  ??? ??? ??? davno sam vozikao taj dzip pa sam malo i zaboravio,,al pamtim 2400cm,dva rezervoara

i potrosnju ko tenk,,al je iso gde sam pomislio tu je i prosao  ;D ;D ;D ;D

nadji taj prekidac i resices taj problem  ;D ;D ;D

Ih sta su ti Rusi, lepo stave sve sto ti treba a ne ko ovi Japanci :D

Mada ne znam dal' da ti verujem, posto si reko da nije velik, nekako mi zvuci nelogicno za deo od UAZa ;D ;D ;D

!000% si u pravu, bokilic, ruje obavezno te prekidače stavljaju u - kolo (masu) instalacije, takav jedan (šta misliš koliki je ;D) ima i u tenku M84AB.

Ma Danetu ne treba toliko jak, ne znam tačno koliko "vuče" elektropokretač na Africi, ali ne verujem preko 40-tak ampera?

Da turim ja taj sa tenka, taman da mu usput skinem i cevuljagu da namontiram i nju ;D

Sta tu treba prekinuti +,- ili oba?

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

nije mnogo veliki prekidac i kosta oko 700 dinzi,samo je problem sto je on namenjen za masu i kompletan je od metala tako da neznam kako bi spojio + a da nenapravis spoj :)

Da turim ja taj sa tenka, taman da mu usput skinem i cevuljagu da namontiram i nju ;D

Sta tu treba prekinuti +,- ili oba?

Bilo šta da prekineš, isto je.

Sad sam se setio mog zastavnika u vojsci, "velikog stručnjaka" za elektriku, koji nam je objasnio da se taj prekidač stavlja u minus instalacije zato što "minus ne varniči" ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Mislim da bi mogao da posluzi automat alnasera od nekog motora , preko njega povezes plus kabal ,a pobudu za njega izvedes preko nekog malog skrivenog prekidaca.

Mislim da bi mogao da posluzi automat alnasera od nekog motora , preko njega povezes plus kabal ,a pobudu za njega izvedes preko nekog malog skrivenog prekidaca.

Al taj prekidac mora da ima neko napajanje?

uvek prekidas masu,,ili ti minussssss

plus nemas potrebe da prekidas,mada sa dobrim aparatom za varenje nece nista lose da se desi......

nije taj na dzipu velik...moze na dlan da stane...a nemoras da imas veliki dlan  ;D ;D ;D ;D mislim one lopate od saka.....moze i na zenski dlan da stane........

tesko ce posluziti automat od alnasera ........

On ima stalno napajanje sa akumulatora , njemu varenje ne smeta.

On ima stalno napajanje sa akumulatora , njemu varenje ne smeta.

jeste jeste,samo si zaboravio da automat alnasera radi po principu elektro magneta i da trosi gomilu struje i da se greje i da nije predvidjen da radi podugacko,a o nekom auto automatu alnasera nebih ni govorio.......

probali smoo mi to odavno kao zastitu od kradje,,,dzaba,,,pregreje se i .....i nista,,,, :-[ :-[ :-[ crkne....... :-X :-X :-X

ah da ,,...,,mislio sam na male slatke rucice neke 20to godisnjakinje....sitne male....... :-* :-* :-*

U pravu si ,nisam o tome mislio, onda prekidac mora biti mehanicki.

Mehanički, mehanički...najbolje neki bakarni klin između dve ušice, zbog velike struje.

Izvadiš klin i miran si ;D

ma u prvu radnju za vozila ruske proizvodnje,,,mislim za auto delove,,ili u komunalno,,ili elektrodistribuciju,,ili tako neku domacu firmu,pa tamo preko nekog DRUGARA nadjes deo,moz i na auto otpadu,,kod mene se nalazio u kabini,kod nozice ,,uh zaboravih davno bilo,jal kod kvacila jal kod gasa  ??? ??? ??? ??? ???.......................a mozes i da napravis,nije komplikovano,,ako hoces mgu ti i objasniti telefonom lakse je....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja