dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam se da li da ugradim prekidac kompletne struje na svom motoru, pa me interesuje misljenje iskusnih elekricara koliko je to komplikovano, izvodljivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam se da li da ugradim prekidac kompletne struje na svom motoru, pa me interesuje misljenje iskusnih elekricara koliko je to komplikovano, izvodljivo... Primitivni alarm ;D ;D ;D ;D Samo zalepi neku semu da mogu da ga pronadjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Novembar 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dobro rešenje za ne daj bože, ako dođe do paljena instalacije. Čim postoji na svakom sportskom automobilu, znači da je korisno rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni bi koristio za prekidanje struje prilikom zavarivanja na dugim turama, da ne moram da vadim akumulator, skidam kleme, i razne prikljucke sa akumulatora... A obaska sto ak o se nesto vari u nekoj pi*di materini, mora iz par navrata ;D. A i sto kaze kolega Arakis, nikad se ne zna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Novembar 28, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Kada imas vremena i zivaca da vozis do kraja svijeta imas i da skines klemu ;D! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Novembar 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam neki sajt http://www.texasindustrialelectric.com/breakers.asp , nešto na tu temu. Ne bi bilo veliki problem ugraditi neki prekidač, predviđen za najmanje 50ADC od + kleme akumulatora, tako da sva struja (čak i od elektropokretača - anlasera) ide preko njega, ali zbog velike struje pri anlasovanju i dugoj vožnji sa upaljenim dugim svetlima svi kontakti na tom prekidaču moraju da budu izuzetno kvalitetni i jaki zbog velike struje koja kroz njih prolazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Kada imas vremena i zivaca da vozis do kraja svijeta imas i da skines klemu ;D! hahahahaha Veruj mi da sam vise od jednom pozeleo ovako nesto Imao sam problema sa nosacem predje maske, to puca na svim Afrikama kada se vozi po losim putevima... Varili su mi mnogi, ali je to pucalo i pucalo, dok ga brat rus nije dohvatio. E sad, da bi skinuo sediste, morao sam da skidam bocni kofer. Da bi skinuo bocni kofer, morao sam da ga ispraznim do pola. Pa onda da povadim sve sto stoji ispod sedista, pa da vadim akumulator i da skidam sa klema milion zica za sve i svasta. I posle da vratim te sve zice... Pa kad te to snadje 3-4 puta za 7 dana, izgubis zivce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan to sto ti treba,,ima ruski dzip uaz,,oni stari ,,oni imaju taj prekidac na patosu,stisnes ga,,i vise nema struje,posle pretisnes polugicu,,,i i i ima struje :D inace je dosta jak jer preko njega ide i anlaser a verujem da moze da se kupi i nov kao rezervni deo,a nije ni posebno velik.....e sad cinimi se da je predvidjen da prekida masu,,,a mozda i plus ??? ??? ??? davno sam vozikao taj dzip pa sam malo i zaboravio,,al pamtim 2400cm,dva rezervoara i potrosnju ko tenk,,al je iso gde sam pomislio tu je i prosao ;D ;D ;D ;D nadji taj prekidac i resices taj problem ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam neki sajt http://www.texasindustrialelectric.com/breakers.asp , nešto na tu temu. Ne bi bilo veliki problem ugraditi neki prekidač, predviđen za najmanje 50ADC od + kleme akumulatora, tako da sva struja (čak i od elektropokretača - anlasera) ide preko njega, ali zbog velike struje pri anlasovanju i dugoj vožnji sa upaljenim dugim svetlima svi kontakti na tom prekidaču moraju da budu izuzetno kvalitetni i jaki zbog velike struje koja kroz njih prolazi. Mislis na ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Prekini mu - klemu akumulatora! Jednostavnije je, a svi kad prespajaju idu na to da dovedu + (a ,ono, prc Mile)... Stariji traktori Belarus cini mi se su imali prekidac za masu, pa idealno moze da posluzi, mada bolje vidi sa forumskim elektricarima! Edit: evo Bokilic me preduhitrio u odgovoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Novembar 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan !000% si u pravu, bokilic, ruje obavezno te prekidače stavljaju u - kolo (masu) instalacije, takav jedan (šta misliš koliki je ;D) ima i u tenku M84AB. Ma Danetu ne treba toliko jak, ne znam tačno koliko "vuče" elektropokretač na Africi, ali ne verujem preko 40-tak ampera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan to sto ti treba,,ima ruski dzip uaz,,oni stari ,,oni imaju taj prekidac na patosu,stisnes ga,,i vise nema struje,posle pretisnes polugicu,,,i i i ima struje :D inace je dosta jak jer preko njega ide i anlaser a verujem da moze da se kupi i nov kao rezervni deo,a nije ni posebno velik.....e sad cinimi se da je predvidjen da prekida masu,,,a mozda i plus ??? ??? ??? davno sam vozikao taj dzip pa sam malo i zaboravio,,al pamtim 2400cm,dva rezervoara i potrosnju ko tenk,,al je iso gde sam pomislio tu je i prosao ;D ;D ;D ;D nadji taj prekidac i resices taj problem ;D ;D ;D Ih sta su ti Rusi, lepo stave sve sto ti treba a ne ko ovi Japanci Mada ne znam dal' da ti verujem, posto si reko da nije velik, nekako mi zvuci nelogicno za deo od UAZa ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Novembar 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Paa.....veliki je kao tvoj akumulator na Africi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan !000% si u pravu, bokilic, ruje obavezno te prekidače stavljaju u - kolo (masu) instalacije, takav jedan (šta misliš koliki je ;D) ima i u tenku M84AB. Ma Danetu ne treba toliko jak, ne znam tačno koliko "vuče" elektropokretač na Africi, ali ne verujem preko 40-tak ampera? Da turim ja taj sa tenka, taman da mu usput skinem i cevuljagu da namontiram i nju ;D Sta tu treba prekinuti +,- ili oba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan nije mnogo veliki prekidac i kosta oko 700 dinzi,samo je problem sto je on namenjen za masu i kompletan je od metala tako da neznam kako bi spojio + a da nenapravis spoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Novembar 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan !000% si u pravu, bokilic, ruje obavezno te prekidače stavljaju u - kolo (masu) instalacije, takav jedan (šta misliš koliki je ;D) ima i u tenku M84AB. Ma Danetu ne treba toliko jak, ne znam tačno koliko "vuče" elektropokretač na Africi, ali ne verujem preko 40-tak ampera? Da turim ja taj sa tenka, taman da mu usput skinem i cevuljagu da namontiram i nju ;D Sta tu treba prekinuti +,- ili oba? Bilo šta da prekineš, isto je. Sad sam se setio mog zastavnika u vojsci, "velikog stručnjaka" za elektriku, koji nam je objasnio da se taj prekidač stavlja u minus instalacije zato što "minus ne varniči" ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Novembar 28, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi mogao da posluzi automat alnasera od nekog motora , preko njega povezes plus kabal ,a pobudu za njega izvedes preko nekog malog skrivenog prekidaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bi mogao da posluzi automat alnasera od nekog motora , preko njega povezes plus kabal ,a pobudu za njega izvedes preko nekog malog skrivenog prekidaca. Al taj prekidac mora da ima neko napajanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan uvek prekidas masu,,ili ti minussssss plus nemas potrebe da prekidas,mada sa dobrim aparatom za varenje nece nista lose da se desi...... nije taj na dzipu velik...moze na dlan da stane...a nemoras da imas veliki dlan ;D ;D ;D ;D mislim one lopate od saka.....moze i na zenski dlan da stane........ Mislim da bi mogao da posluzi automat alnasera od nekog motora , preko njega povezes plus kabal ,a pobudu za njega izvedes preko nekog malog skrivenog prekidaca. tesko ce posluziti automat od alnasera ........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Novembar 28, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan On ima stalno napajanje sa akumulatora , njemu varenje ne smeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Mudro Vanja, mudro... Mada bokilicu, u zenski dlan moze svasta da stane ;D ;D ;D tako da to nije neki reper za velicinu :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan On ima stalno napajanje sa akumulatora , njemu varenje ne smeta. jeste jeste,samo si zaboravio da automat alnasera radi po principu elektro magneta i da trosi gomilu struje i da se greje i da nije predvidjen da radi podugacko,a o nekom auto automatu alnasera nebih ni govorio....... probali smoo mi to odavno kao zastitu od kradje,,,dzaba,,,pregreje se i .....i nista,,,, :-[ :-[ :-[ crkne....... :-X :-X :-X ah da ,,...,,mislio sam na male slatke rucice neke 20to godisnjakinje....sitne male....... :-* :-* :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Novembar 28, 2008 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si ,nisam o tome mislio, onda prekidac mora biti mehanicki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6061 Napisano Novembar 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mehanički, mehanički...najbolje neki bakarni klin između dve ušice, zbog velike struje. Izvadiš klin i miran si ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma u prvu radnju za vozila ruske proizvodnje,,,mislim za auto delove,,ili u komunalno,,ili elektrodistribuciju,,ili tako neku domacu firmu,pa tamo preko nekog DRUGARA nadjes deo,moz i na auto otpadu,,kod mene se nalazio u kabini,kod nozice ,,uh zaboravih davno bilo,jal kod kvacila jal kod gasa ??? ??? ??? ??? ???.......................a mozes i da napravis,nije komplikovano,,ako hoces mgu ti i objasniti telefonom lakse je.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...