Jump to content

Moto Zajednica

U Hrvatskoj smanjene putarine za motorcikle i tricikle

Recommended Posts

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

I to za 40%, trajno. Upravo je objavljeno na vestima HRT. Pretpostavljam da je najvise urodila plodom akcija placanja putarine kovanicama. Sta reci, osim, svaka cast!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

A dok se ne udruzimo ima da se saginjemo na rampama :-[ A kako stvari stoje pre cemo da se usinemo nego da uradimo sto i braca Hrvati  ;)

• Cuore Sportivo, 1343 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Lepa vest,

A dal cijene hrtvatske cestarine vaze i za strance i za domaca vozila ?

Sale, kako mi ide Croatian ?

• , 1322 postova

Lepa vest,

A dal cijene hrtvatske cestarine vaze i za strance i za domaca vozila ?

Sale, kako mi ide Croatian ?

ide ti odlicno,vidim da nisi zaboravio  ;D

A da odgovorim da se u Hrvatskoj cijene cestarina nikad nisu placale na taj nacin da je jedna cijena za strance a druga za nas.

Uvijek je bila ista cijena za sve,pa tako vrijedi i dalje.

Znaci,smanjenje vrijedi i za sve strance

• Drug član, 1779 postova

Bolje je kod nas ;D

Pa naravno da je bolje ....ja ionako ne placam taj harac kad idem motorom tako da i kad bi bilo pojeftinjenje neko kojim slucajem ja to ne bi osetio. :D;)

• Drug član, 1777 postova

Bolje je kod nas ;D

al bi bilo najbolje da i kod nas spuste cene

Pa za kola da, ali za motore ne. Zamisli mi se sada pobunimo kako je skupa putarina za motore i oni kazu dobro, evo bice pola od putarine za kola. I onda bi bilo fer da placamo, jbga dogovorili smo se sa ljudima, bunili se i sve. Tako da bi onda prakticno imali povecanje sa nule na pola. Bolje da i dalje bude nula ;D Jednostavno ne treba cackati mecku dok spava, da je pitas dal mozes da prodjes kroz njen deo sume ;D ;D ;D

Bolje je kod nas ;D

Pa za kola da, ali za motore ne. Zamisli mi se sada pobunimo kako je skupa putarina za motore i oni kazu dobro, evo bice pola od putarine za kola. I onda bi bilo fer da placamo, jbga dogovorili smo se sa ljudima, bunili se i sve. Tako da bi onda prakticno imali povecanje sa nule na pola. Bolje da i dalje bude nula ;D Jednostavno ne treba cackati mecku dok spava, da je pitas dal mozes da prodjes kroz njen deo sume ;D ;D ;D

Koja smo mi lopovska drzava ,Nis -Bg 750  d  u jednom pravcu ( 9 evra) dok u Bugarskoj platis 5 ( pet evra ) i vozis se gde oces a do mora ima 400 -500 km  U JEDNOM PRAVCU od toga sigurno 300 km autoputa a i ostalo je mnogo bolji put nego kod nas,naravno u povratku ne placas nista.Pa vi prosudite sad koje smo mi rike sto dozvoljavamo sve to.

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Zao mi je sto sam prodao motor,a kolima ne mogu da se provucem pored rampe...,mada tu je uvek i suprotna traka...Svaka cast za Sasu i ostali ekipu sto su uspeli da se izbore ;)Da je tako i u Srbiji ja bih uvek placao.

• Svrati ponekad, 245 postova

Eh kad ce to i kod nas ?Tesko da ce uskoro  :P

Jedino da pozovemo bracu Hrvate da nam pomognu, i da krenu da placaju u hrvatskim kovanicama  ;D

Zao mi je sto sam prodao motor,a kolima ne mogu da se provucem pored rampe...,mada tu je uvek i suprotna traka...Svaka cast za Sasu i ostali ekipu sto su uspeli da se izbore ;)Da je tako i u Srbiji ja bih uvek placao.

Aj budi posten pa kazi ko te je naucio da prolazis pored rampe kao pored turskog groblja a?

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Aj budi posten pa kazi ko te je naucio da prolazis pored rampe kao pored turskog groblja a?

Nisam lud da kazem,pa da jos vise mrze Bliski Istok ove postenjacine ;D ;)

• Drug član, 1854 postova

Bolje je kod nas ;D

slažem se sa mišljenjem uvaženog kolege daneta  ;D ;D ;D

• Drug član, 1777 postova

Bolje je kod nas ;D

slažem se sa mišljenjem uvaženog kolege daneta  ;D ;D ;D

Hvala postovani kolega ;D

Imamo mi mnogo bitnije stvari da uredjujemo, a kada se to sve uradi putarine ce se lako srediti. Ima ona pametna narodna, ne trci pred rudu ;D ;D ;D

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Dane@, Raso$.........u potpunosti imamo isto misljenje o rampama.

Iako sam "mator" konj, ne placam iz inata putarinu na naplatnim rampama........mozda nije "u redu" po nekima, po meni je to potpuno u redu.

Nikada ne projurim, vec stanem i polako prodjem zajedno sa automobilom kome se upravo "digne" rampa.

Jednom prilikom, kada sam prosao izmedju rampe i sledece kucice, pandur me zustavi (Bubanj Potok) i pita me sta izigravam. Ja lepo stanem, skinem kacigu, pozdravim ga i lepo mu objasnim da nemam nameru da platim i da je to moj nacin da se bunim jer motocikl i auto sa prikolicom ne trose put istim intenzitetom......dva tocka i sest tockova....Covek (pandur) me saslusao i kaze imas sedu kosu a lud si i okrete se.........ja lepo polako opet kacigu na glavu, upalim motor i odem...........

Mislim da niko ne treba motociklom da placa putarinu zato sto mi ne ostecujemo kolovoz kao sto to rade kamioni, automobili i ostali ucesnici.

Da je nesto u stilu Bugarske.............saglasan bi bio i platio bi recimo ........vignetu za godinu dana .........recimo 10 evra, i to je jedino resenje po meni.

Pozdrav svima ...............iz pretoplog Gabona........(blago vama, imate sneg............)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja