Jump to content

Moto Zajednica

Restauracija Zundapp db 201

Recommended Posts

• Drug član, 1261 postova

Evo polako se približio kraj posle skoro dvanaestomesečnih muka. Sve je stiglo sa farbanja i nikleraja, nove gume, nova bobina, sočivo fara, generalno sredjen agregat, novo sedište (ima i zadnje i korpu ali nam se ne svidja), nova unutrašnjost cajgera, svašta nešto. Naravno prevaranti su mi poslali za broj manje sajle (od novijeg modela sa nožnim menjačom i četri brzine) Znam da fotke nisu dobre ali sutra kačim bolje,čim ga isteram na dnevno svetlo, ove fluo cevi ubiše. Elem još ga nismo čuli kao drnda, ali cvaja je to, nemože mnogo da zeza (nismo našli nov karburator, več samo dizne), držite palčeve polećemo....

HPIM5952.jpg

HPIM5953.jpg

HPIM5951.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Uhhh, posle dugo vremena ponovo malo ozbiljnijeg prckanja po garazi...

Ako te ne mrzi, mogao bi da napises neki tekst i malo slika celog procesa od pocetka...

Cekamo jos slikaaaaa!

Uhhh, posle dugo vremena ponovo malo ozbiljnijeg prckanja po garazi...

Ako te ne mrzi, mogao bi da napises neki tekst i malo slika celog procesa od pocetka...

Cekamo jos slikaaaaa!

Nažalost motor je kupljen u gajbici, pa je došao do mene samo da odvojim delove za farbanje i sklopim agregat, nisam ni trebao kompletno da ga sklapam. E onda je gazdi motora dopizdelo da mu motor stoji ofarban i rasklopljen, pa me maltretirao da idem 3 puta kod njega u grocku da ga sklopim da vidi čovek kako to uopšte izgleda posle više stotina evra, uloženih u restauraciju. Farbanje je korektno, ali je daleko od onoga što smatram da taj motor zaslužuje, a niklovanje je ispod proseka, i mislim da neće dugo. Ja ga samo dižem iz mrtvih ;D ;D ;D

Ako bude sunčano eto sutra novih slika :D

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Taj motor i u Nemačkoj ne vredi mnogo a kamo li ovde. Ne isplati se mnogo ulagati u njega.

Ako nije očišćen rezervoar iznutra stalno će da zeza ler dizna (0,35).

Inače je gotovo neuništiv. Evo mog DB202.

post-3623-12879011171125_thumb.jpg

Znam ja tačno koliko to vredi preko, ali čovek je vlasnik privatne klinike u americi i beogradu, tako da mislim da mu to uopšte nije bitno. Predugo to traje, pa smo rešili da ove nedelje okončamo agoniju ;D ;D ;D ;D

Nove sličice, a sledeće će biti u vožnji, ting,ting, ting, plonk, ting, plonk, plonm, ding ;)

HPIM5954.jpg

HPIM5955.jpg

HPIM5956.jpg

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

koj ti majstom postavljao ove betonske ploce,to uopste nije dobro postavljeno ;D

motorce je ispalo dobro svaka cast ;):)

koj ti majstom postavljao ove betonske ploce,to uopste nije dobro postavljeno ;D

motorce je ispalo dobro svaka cast ;):)

Jebi ga nasip je 2,5 metara pa smo očekivali sleganje, samo su nasuvo postavljene, ne proleće sledi preslaganje.

• Zainteresovan, 760 postova

Ma cestitke svakako , bas je lep , mozda nema veliku trzisnu vrednost ,ali kolicina zadovoljstva koju moze pruziti vlasniku ... samo nek je dovoljno para.

Lepo sredjen motor! Sa slika farbanje i niklovanje deluje sasvim solidno. Ma, bombona!  :D

P.S. Mozes li da uslikas i neke detalje (unutrasnjost cajgera, prekidace na kormanu) ?

Stigao je novi ciferplat, ali čekam rozetnu pa da sklopim. Oplata prekidača je izniklovana ali mi još nije stigla unutrašnjost, tako da me i to koči. Sutra verovatno idem po sajle, akumulator formiran, polako ima još par dana picanskog posla......... ;D ;D ;D

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Cuvena scena iz "Nacionalne klase". Pocinje tim pitanjem koje si njemu postavio, a onda ide replika kojom ti je odgovorio.

A koliko moze da razvije  ;)  ;D

a ti kao ne znaš, mene si našao da špijuniraš mamicu ti j...., (onda ide što sleduje)

Nesto ti bas ne razumem ovaj komentar, pogotovo ne taj o spijuniranju.

Ja se javno izvinjavam kolegi sa foruma. Nisam navikao da ljudi na znaju sve citate iz filma "Nacionalna klasa" pa sam iscitirao doslovno. Pozdrav kolegi Neshketu  :( :( :(

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Ma sve je OK, ni ja nisam odmah ukapirao da je to citat iz filma. Posteno da ti kazem davno je i bilo kada sam  zadnji put gledao film.

Jbg, stisle godine a sa njom i krecana :D :D :D :D

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Žao mi je ako je neko pogrešno shvatio da sam protiv restauracije tržišno manje vrednovanih motocikala. Naprotiv i sam sam obnovio nekoliko. Samo sam hteo da kažem nekome ko se profesionalno bavi time da se u takvom slučaju i ne može ići sa full restauracijom ili se od tog posla neće najesti 'leba. Ali i to je očito bilo nepotrebno.

Inače ovaj motocikl osim nostalgičnog i estetskog ugođaja  svojim dvotaktnim 200ccm motorom i 8,5KS zaista za današnje uslove ne može da pruži mnogo. Maksimalna brzina 85km/h.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja