Jump to content

Moto Zajednica

kako razvaliti auspuh

Recommended Posts

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

ne znam po cemu je dobila naziv al ja odkad znam za tu alatku kod mene je tako zovu a nemam ni malo godina.u skoli su me ucili da je srafciger odvrtac pa ti sad vidi sta je sta al bitno da se razumemo nasta mislim svako ima neki drugi naziv za istu stvar al je bitno da se razumemo koja je stvar u pitanju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Vidi ovako, nikad nisam rasturao auspuh od MZ-a, ali sam ih vidjao secene, pa sastavljane. Ljudi su ih obicno sekli na onom savu koji se nalazi ispod one selne na koju se kaci zadnji nosac auspuha. To su valjda radili zbog ciscenja, pretpostavljam da je to i tvoj cilj. E sad - ja nikad nisam video tako presecen pa da ti kazem sta dalje. Oni koje sam video bili su tu iseceni, i kasnije zavareni. Kad posle toga opet montiras auspuh, selna dodje preko vara , pa se ne primecuje puno ( ako je varioc bio pazljiv )

post-3891-12879010965039_thumb.gif

post-3891-12879010965328_thumb.gif

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Ja mislim 'vako, da je potrbno ciscenje konstruktori bi ostavili neku mogucnost za to a da se ne sece. Kao kod Jawe, Tomosa, odsrafis sraf sa osovine i izvuces prigusivac. Imao sam CZ Jawu '78.god. kada sam rasturio prigusivac, odnosno izvadio, nije bilo nesto narocito zaprljano, niti zacepljeno naslagama garezi!!. Prema tome ne vidim potrebu. Obicno garez se nakupi na izduvnoj grani! E tu treba cistiti. To znam jerbo je tmo bilo naslage debljine oko 2mm, i jos zapekla ko beton tvrdo bato!

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nekada je MZ predvidjao ciscenje auspuha, pa je i auspuh bio na rastavljanje. Moj MZ 175 ES/1 iz 1965 godine ima takav auspuh. Kasnije se verovatno i MZ poveo za celim svetom i onom parolom " Fabrika ne zivi od prodaje vozila - vec od prodaje delova " , pa poceli i oni da prave auspuhe koji se ne ciste, vec menjaju. Evo slike auspuha od 175 ES/1

post-3891-12879010975375_thumb.gif

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ja samo znama da ko god je sekao auspuh na kraju se pokajao, sekiracija počinje od ''ružne glazure'' pa do popuštanja vara na tom mestu.

A zašto bi sekao auspuh?

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Nisam bio tu nekoliko dana,pa sad vidim ima svega i svačega.

Ja sam rasturao auspuh od mog MZetz125.Prvo po šavu ispod šelne pa posle još dva reza,

i na kraju bacio delove i kupio novi.To ima u ovoj temi:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23890.0

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/BB/XYht9_dsc01394jg9.jpg

, i ne vidim potrebe za novom temom,ali dobro.

Ako neko uspe,da ga iseče,očisti i sastavi ,neka javi,skidam kapu!

p.s:A u vezi fiberke,kod nas stariji majstori brusnu ploču zovu fiberka, a brusilica - brusilica.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Moj savet ti je da dobro nastelujes motor , sipas kvalitetno ulje (sinteticko) i nadjes negde put gde mozes terat imalo duze vremena motor 100-110 km/h. Pricam ti iz licnog iskustva, izduv mi je se jednog trenutka samozapalio i iza mene je bila dimna zavesa koja je prekrila obe kolovozne trake. Izletale su i varnice.Posle 10-tak minuta, izlazna rupa na izduvnom loncu je bila kao kod 4-taktnih vozila koja perfektno rade, siv i suv.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Praktican i dobar savet!! To mu ja radim cesto, odvrnem stotku i na karju rezultat = izduv nije musav i crn od ulja, a rupa siva ko da nije mesavina! ;D

Moj savet ti je da dobro nastelujes motor , sipas kvalitetno ulje (sinteticko) i nadjes negde put gde mozes terat imalo duze vremena motor 100-110 km/h. Pricam ti iz licnog iskustva, izduv mi je se jednog trenutka samozapalio i iza mene je bila dimna zavesa koja je prekrila obe kolovozne trake. Izletale su i varnice.Posle 10-tak minuta, izlazna rupa na izduvnom loncu je bila kao kod 4-taktnih vozila koja perfektno rade, siv i suv.

Kada sam kupio Mz-a, bio sam pun sreće,ali kako je bio ugušen, i nije mogao da ide ni 80 km/h ,ja sam popi*deo.

Pre njega je Tomos BT50 sa njegovih 50ccm izlazio na stotku.

E onda sam ja krenuo na Divčibare,pa kada sam krenuo niz Rudnik,onako sav besan poterao sam ga koliko je god moglo.

Nizbrdo i pun gas.

E,onda je počelo da puca i da dimi,ali ja nisam prestajao i razmišljao sam u sebi:

"Ili ćeš da eksplodiraš,ili ćeš da proradiš".

I on je odjednom dobio na gasu,instrumenti samo zakivaju,vuče kao lud.

To sam skoro i zaboravio,ali me Zverko sada podseti.

A šta mislite na ovaj bacač plamena? Pogledajte video na ovoj stranici:

http://blog.wired.com/cars/2008/05/jet-powered-bic.html

A posto je nov auspuh za MZ (mislim na fabricku varijantu,a ne na rezonantni)?

Ja sam platio 2.600 din + 300 din za dostavu.

Ali nije original nego Mađarski,ali sam ja zadovoljan.

Mislio sam da li postoji fabricka mogucnost za ciscenje ako mi nekada zatreba a nemam problema sa njim jer ga retko soliram bas u voznji jer drugari voze Fazer 600 i Kawu 750 tako da ja teramdo 120 po njihovim satovima.Mislim malo ga vise forsiram nego sto bi trebalo mada mislim da se auspuh vise duva obrtajima nego da je bas bitno vozit 100

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

to si upravu za brzinu, ali mislim da je bolje voziti 5tom pun gas nego drugom pun gas,bolje ladjenje ima i sama masina

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Razmisli, svako naglo ubrzavanje ima kao nus pojavu visak goriva koje se svo ne sagori te tako ,najcesce ostaje u izduvnom loncu. Kada postignes konstantnu brzinu i samo je odrzavas, smanjiti se kolicina goriva na minimum a samim tim i kolicina sagorele smese je skoro 100%. Zasto je izduv na autu po gradu crna a ci mga malo isteras na put,postane sivkast?

Znaci, ako hoces da "obgoris " izduvni lonac, konstantna brzina koju smo ti preporucili i treba sve da se sredi.Ako ni tada ne uspe, vrati se na prvi deo price, nasteluj dobro motor.

pa kazem ne muci me auspuh i JOS da pitam da mi neko kaze da li ja treba da zakljucavam ovu temu i na kojoj temi da pitam o stelovanju reglera 6 V

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

nemas potrebe da zakljucavas mozes odma da predjes na regler posto i mene interesuje ;D

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ovu temu ću spojiti sa još jednom koja se odnosi na MZ auspuh pa neka budu zajedno nezaključane, biće ovde još nejasnoća tokom vremena.

A regler i ostalo je u temi MZ Elektrika.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja