Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio NRg mc3 problem sa paljenjem

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova
Jasno je da dolazi do kontakta nekog od polja, sa magnetom. Tako kako stoji sve, otvoreno, zaverglaj ili pokreni rukom motor da vidiš dal' je radilica u centru . Ako je očigledno da se pri rotaciji pomera van centra, moraćeš da rasturiš agregat po pola.
Za slučaj da radilica pravilno rotira (odstupanja koja ne primetiš okom su krajnje nebitna), problem i dalje može da bude unutar kučišta...npr. ležaj, čiji luft može da se pokaže samo pod opterećenjem.
Od spoljnih stvari, možda je zbog kakvog udarca ili nestručne demontaže krivo srce magneta. U svakom slučaju ovo polir pasta ne rešava....u smislu da će prestati da tare jedno o drugo. Oštećenje na magnetu i eventualno na poljima, ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem za dalju upotrebu.
ja sam ga definitivno strucno demontirao, ali sam ga nestrucno montirao kao sto sam i naveo u nekom postu,tj zatezao sam magnet tako sto sam sa druge strane davao kontru na sraf od variomata

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5026 postova
imas neki savet kako da to ustanovim? smorio bih se ako kupim novi magnet pa se ispostavi da je radilica
Колега Пронто ми чита мисли, послишај његов савет.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 25 postova
И док агрегат ради сигурно има неку непријатну вибрацију.

nema cudnih vibracija ali ne radi bas "tečno" u leru

• U prolazu, 25 postova
Pre 3 sati, pronto je napisao:

Jasno je da dolazi do kontakta nekog od polja, sa magnetom. Tako kako stoji sve, otvoreno, zaverglaj ili pokreni rukom motor da vidiš dal' je radilica u centru . Ako je očigledno da se pri rotaciji pomera van centra, moraćeš da rasturiš agregat po pola.

Za slučaj da radilica pravilno rotira (odstupanja koja ne primetiš okom su krajnje nebitna), problem i dalje može da bude unutar kučišta...npr. ležaj, čiji luft može da se pokaže samo pod opterećenjem.

Od spoljnih stvari, možda je zbog kakvog udarca ili nestručne demontaže krivo srce magneta. U svakom slučaju ovo polir pasta ne rešava....u smislu da će prestati da tare jedno o drugo. Oštećenje na magnetu i eventualno na poljima, ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem za dalju upotrebu.

evo slike i snimci

20220306_205057.jpg

20220306_205040.jpg

20220306_205036.jpg

20220306_205008.jpg

20220306_205005.jpg

20220306_204956.jpg

20220306_204940.jpg

На другом видеу јасно се види да имаш бацање од 1мм најмање, а како идеш са центра према напољу бацање се повечава. И тај кородирани конус на радилици није у стању да држи. Кајлу ниси сликао, кријеш нешто?
Могао си без свеќице да верглаш да би се агрегат лакше и мазно окретао.
Са слике семеринг радилице од гуме, оригинални је Витон са тефлонском ивицом. Гума на машину за прање, на радилицу је "кратког даха".

• U prolazu, 25 postova
На другом видеу јасно се види да имаш бацање од 1мм најмање, а како идеш са центра према напољу бацање се повечава. И тај кородирани конус на радилици није у стању да држи. Кајлу ниси сликао, кријеш нешто?
Могао си без свеќице да верглаш да би се агрегат лакше и мазно окретао.

brate ja ne znam gde stoji ta kajla... bio bih zahvalan ako bi mi neko od vas objasnio, nemam sta da krijem

• U prolazu, 25 postova
brate ja ne znam gde stoji ta kajla... bio bih zahvalan ako bi mi neko od vas objasnio, nemam sta da krijem
koliko sam skapirao treba da stoji u zarezu ovom na radilici i d aprodje kroz zarezna magnetu, ali vidis da se vidi na slikama zarez da je prazan, znaci nije ni bilo kajle
  • Sviđa mi se 1

Значи агрегат на пола, радилица на центрирање, нови лежајеви и нови семеринзи по пропису. Са стране варијатора препоручујем лежај типа NJ као на слици, а код магнета кугличасти. Радилица се не НАБИЈА, веч НАВЛАЧИ, једноставно НЕМА ЛУПАЊА ни гуменим чекичем. Сречноa732551adc18586364dc564c1210f12f.jpg

• U prolazu, 25 postova
Значи агрегат на пола, радилица на центрирање, нови лежајеви и нови семеринзи по пропису. Са стране варијатора препоручујем лежај типа NJ као на слици, а код магнета кугличасти. Радилица се не НАБИЈА, веч НАВЛАЧИ, једноставно НЕМА ЛУПАЊА ни гуменим чекичем. Сречноa732551adc18586364dc564c1210f12f.jpg

probacu samo magnet i kajlu...ako to ne resi problem necu da je centriram nego cu uzeti novu pa zamrzivac, fen i polako...

И још ово, са оваквом радилицом и нови магнет има да струга, нови магнет није решење.

• U prolazu, 25 postova
И још ово, са оваквом радилицом и нови магнет има да струга, нови магнет није решење.

ja na oko ne vidim da ona šeta... ali ok ako bude moralo menjacu je

• U prolazu, 25 postova
Дозвољено радијално бацање на крајевима рукавца је 0,05.

jasno...bas mi je jebacina to sam da radim, mozda ce i kod majstora da ide

Знам да је зезање, али од тога нема бежања. На крају или мораш да одрадиш или да продаш другоме да мучи муку.

Ево тих лежајева како изгледају на делу. Овоје агрегат од А3 али чисто визуелно.ca46830f48b989dd182f6ed7f4c52ea6.jpg5834b638eac556a5bc570f81c6f611a3.jpge78ad84673f3fd08c0ee735f4c0cba57.jpg

• Zainteresovan, 499 postova

Tebi su i semerinzi koliko vidim otisli u majcinu, a jako su bitni za paljenje i miran rad 2t agregata(vuce ti fals na njima).

A bez kajle nema paljenja jer je tajming ko zna gde.

Snimak ne mogu da otvorim(file not found) ali verujem kolegi krokodilku na rec. Posto moze lako da dodje i do opticke varke uzmi neku zicu i usrafi je na sraf od statora i savij tako da bude na oko milimetar od zagladjenog konusa radilice i polako okreci radilicu rukom preko variomata i prati da li seta. Dozvoljeno je da baca do 5 stotih, sto je jako malo i okom neprimetno. Ako na ovaj nacin uocis ista to je sigurno za "blok na pola".

• U prolazu, 25 postova

samo da javim da sam resio problem...tesko je palio zbog lošeg statora(iako je bio nov),neki noname kineski.. kada sam stavio rms koji je duplo skuplji resilo se sve... a nenormalni obrtaji i dizelovanje je bilo zbog toga sto je dobijao falš vazduh preko sisice na karbu za uljnu pumpu,nije bila pricvrscena, landarala je tj visila na crevu.. nisam na nju ni obratio paznju jer sam pravim mesavinu... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja