Protaa 46 Napisano Februar 22, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan sprint princ mesa benzin i ulje i to bas brzo bio je kod majstora i on je kao reko da su karburatori bili problem i da ih je namestio ja kada sam ga doneo od majsotra zamenuo ulje presao mozda 200 300 km i ono se oseti benzin i ulje kao voda tj upada benzin sad dali se to isplati popravljati koliko ce to moci tako da izdrzi itd... Promenio Februar 22, 2022 član Protaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Februar 23, 2022 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se povećao nivo ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Februar 23, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa nemam pojma iskreno valjda nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Februar 23, 2022 (promenjeno) 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Protaa je napisao: pa nemam pojma iskreno valjda nije Ako curi benzin u agregat logično je da poveća nivo, zar ne? Promenio Februar 23, 2022 član mradomir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16558 Napisano Februar 23, 2022 Integrisan, 4955 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Protaa said: pa nemam pojma iskreno valjda nije Pa prati na prozoru ili meracu, ne znam sta tvoj motor ima. Problem je verovatno slavina ili karburatori (vise verovatno). Naravno da se moze namestiti samo moras naci drugog majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Februar 26, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan nemam ja prozor kao, a u selu drugi bolji majstor nema ostali svi neki tako zvani (vele majstori) Promenio Februar 26, 2022 član Protaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Februar 26, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan "...ja kada sam ga doneo od majsotra zamenuo ulje..." Nadam se da si novo ulje sipao na ovom višenamenskom mestu. Obično je sa desne strane. Odvrće se rukom i pruža ti uvid u stanje. Pravi podatak se dobija merenjem, na zagrejanom motoru, par minuta nakon gašenja istog (motor treba da bude uspravljen). Isto tako pretpostavljam da zatvaraš slavinu goriva kad ugasiš mašinu (mada i da ostane otvorena, iglica-ventil plovka bi morala zatvarati, kada se postigne odgovarajući nivo goriva)- Visinu plovka bi "majstor" morao znati, da treba podesiti (osim ako nemaš direktno ubrizgavanje ili ugrađen membranski karburator). U slučaju "prelivanja" gorivo ili curi napolje ili se pored karika sliva u karter. Isto je i u selu i u gradu i na njivi i na šljivi... Ili nas, matorice, malko zajebuckavaš. Promenio Februar 26, 2022 član feniks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Mart 21, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz druze on je meni rekao kao da je bas bio to problem oko karburatora da su pustali benzin dok je motor ugasen tj da je namestio iglice ja uvek zatvaram slavinu i posle tog servisa kod njega uvek sam zatvarao slavinu i opet se desva isto ja se bojim samo da nisu otisli neki semerinzi ili nesto bice onda pomoz junaci :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11039 Napisano Mart 22, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2198 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan A karike?jel trosi ulje?Kontrolisi nivo ulja pre svake voznje. Plavi dim kad ga palis? Promenio Mart 22, 2022 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Protaa 46 Napisano Mart 22, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Mokrin Motocikl: Honda NSR 125 Prijavi odgovor kao problematičan dima bude samo kad je zima i radim kold start i to nesto kratko kad je ok vreme i nepalim ga dugo nema nikakvog dima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...