Jump to content

Moto Zajednica

Odbitak PDV-a za firme kod nabavke motora do 50 ccm

Recommended Posts

• Drug član, 1372 postova

Pozdrav,

u zadnjoj recenici si sve sebi rekao, pokusaj to sa racunovodjama, tu opciju svega sto padne na pamet, da vidis onda miline od poslovanja ;)

Uzgred, nisam pominjao milionski promet nego PDV.

Inace, kako vec rekoh, nema izvlacenja PV-a iz goriva osim za teretni program, dostave, pa cak i rent-a-car su neoslobodiva kategorija, bar za sada.

Nisam rekao to po svaku cenu ali ajd' sad, nebitno je.

Pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

A da kupiš jedan VW transporter iz 70 ih godina i registruješ na firmu. Registracija smešna  (1600 ccm) a pravdaš gorivo kako hoćeš pošto govno troši izmedju 10 i 20 litara na 100 km. Parkiraš ga lepo u garažu i isteruješ samo na tehnički.

kalkulacija:

skuter 900 e                                  transporter 1500 e

regist. trajna                                               120 e

potrošnja  5 l ????                                         20 l

nema pravdanja goriva               full pravdanje goriva

može se prevesti 1 osoba          tri osobe i mnogo gajbi piva

kazna moguća                              pošto ga ni nevoziš kazne nema

putni nalozi                                    iz istih razloga nema ni putnih naloga

da ti ne sabiram ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Da li zanš koliko goriva može srećni vlasnik da uštedi primenom teorije relativiteta

A da kupiš jedan VW transporter iz 70 ih godina i registruješ na firmu. Registracija smešna  (1600 ccm) a pravdaš gorivo kako hoćeš pošto govno troši izmedju 10 i 20 litara na 100 km. Parkiraš ga lepo u garažu i isteruješ samo na tehnički.

kalkulacija:

skuter 900 e                                  tranzit 1500 e

regist. trajna                                               120 e

potrošnja  5 l ????                                         20 l

nema pravdanja goriva               full pravdanje goriva

može se prevesti 1 osoba          tri osobe i mnogo gajbi piva

kazna moguća                              pošto ga ni nevoziš kazne nema

putni nalozi                                    iz istih razloga nema ni putnih naloga

da ti ne sabiram ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Da li zanš koliko goriva može srećni vlasnik da uštedi primenom teorije relativiteta

Eto kako covek pravilno razmislja  ;D ;D ;D

Meni je teretnjak dizel tako da ne mogu benzin na njega da pravdam...

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

A da kupiš jedan VW transporter iz 70 ih godina i registruješ na firmu. Registracija smešna  (1600 ccm) a pravdaš gorivo kako hoćeš pošto govno troši izmedju 10 i 20 litara na 100 km. ......

Teretno vozilo se registruje po nosivosti, ne po kubikazi. U tom smislu Zastavin pick-up je bolje resenje, misli se samo o tehnickom pregledu.

Potrosnja se pravda prema racunima, ne po specifikacijama proizvodjaca ili "casna-rec" metodama ocenjivanja potrosnje goriva.

Ovo je metod koji se realno prilicno primenjuje i to bas na pomenutim vozilima registrovanim kao teretna.

Pozdrav,

A da kupiš jedan VW transporter iz 70 ih godina i registruješ na firmu. Registracija smešna  (1600 ccm) a pravdaš gorivo kako hoćeš pošto govno troši izmedju 10 i 20 litara na 100 km. ......

Teretno vozilo se registruje po nosivosti, ne po kubikazi. U tom smislu Zastavin pick-up je bolje resenje, misli se samo o tehnickom pregledu.

Potrosnja se pravda prema racunima, ne po specifikacijama proizvodjaca ili "casna-rec" metodama ocenjivanja potrosnje goriva.

Ovo je metod koji se realno prilicno primenjuje i to bas na pomenutim vozilima registrovanim kao teretna.

Zastavin pick-up teško prolazi tehnički ;D ;D ;D ;D

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kod nas svi krševi prolaze tehnički, važno je samo da ga platiš. Ako u tvom gradu nije tako, dođi do Požarevca ;D

Mislim, takva je situacija, nažalost. Konkurencija tehničkih pregleda je velika, a kontrola nadležnih loša, pa bukvalno svi prolaze jer ako vraćaju vozila brzo se pročuje, pa niko neće ići kod njih. Znači strašno.

Kod nas svi krševi prolaze tehnički, važno je samo da ga platiš. Ako u tvom gradu nije tako, dođi do Požarevca ;D

Mislim, takva je situacija, nažalost. Konkurencija tehničkih pregleda je velika, a kontrola nadležnih loša, pa bukvalno svi prolaze jer ako vraćaju vozila brzo se pročuje, pa niko neće ići kod njih. Znači strašno.

Upravo tako, mnogi od njih i ne nose auto na tehnicki vec samo odnesu papire i gotova stvar(pricam za one koji su predhodno vec radili kod njih jer oni imaju u kompjuteru sve podatke musterija, bar je tako kod nas). Ja na primer auto uvek odvezem ako nista drugo bar kocnice da mi proveri da znam dal valjaju uopste jer se s tim ne treba igrati.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

eto, zbog svega navedenog sam i napisao da se u tom slucaju jedino misli o tehnickom.

Doduse, ne znam bas sa kakvom "lakocom" jedan prosecni Transporter iz 70-ih godina danas prolazi tehnicki, ali nekako mi iskustvo govori da je tu sve rec o istoj "lakoci" i "resenjima". Sad, iskustva sa svim tim stvarima imam najneposrednijeg moguceg tek nesto vise od 12 godina, ako to ista znaci :)

Sve u svemu, ja bih pricu rezimirao kao mogucnost ustede PDV-a u odredjenim, ali sracunatim i logicnim kupovinama, dok izvlacenje PDV-a iz goriva, mobilnih (racuna) i slicnih stavki, ipak pripada nekom poslovno dokonijem segmentu, te ne preporucujem nikome ko bas nije u nekakvoj krizi da na to gubi vreme, vec da se koncentrise da zaradi novac. Sve ostalo je neka pasivna varijanta i tesko da moze doneti poslovni rezultat. I to je iz iskustva.

Tehnicki pregled, ma kako se prolazio, je ujedno i prilika da se pored kocnica provere i donji postroji vozila, sto je operacija koja se radi iz kanala te stoga cesto predstavlja i idealnu priliku za kontrolu vesanja, trapova i ostalog. Iako svi znamo kako se i gde prolaze ti pregledi, ovo je samo preporuka na racun vlastite svesti o onome sto nam glavu cuva.

Pozdrav,

eto, zbog svega navedenog sam i napisao da se u tom slucaju jedino misli o tehnickom.

Doduse, ne znam bas sa kakvom "lakocom" jedan prosecni Transporter iz 70-ih godina danas prolazi tehnicki, ali nekako mi iskustvo govori da je tu sve rec o istoj "lakoci" i "resenjima". Sad, iskustva sa svim tim stvarima imam najneposrednijeg moguceg tek nesto vise od 12 godina, ako to ista znaci :)

Sve u svemu, ja bih pricu rezimirao kao mogucnost ustede PDV-a u odredjenim, ali sracunatim i logicnim kupovinama, dok izvlacenje PDV-a iz goriva, mobilnih (racuna) i slicnih stavki, ipak pripada nekom poslovno dokonijem segmentu, te ne preporucujem nikome ko bas nije u nekakvoj krizi da na to gubi vreme, vec da se koncentrise da zaradi novac. Sve ostalo je neka pasivna varijanta i tesko da moze doneti poslovni rezultat. I to je iz iskustva.

Tehnicki pregled, ma kako se prolazio, je ujedno i prilika da se pored kocnica provere i donji postroji vozila, sto je operacija koja se radi iz kanala te stoga cesto predstavlja i idealnu priliku za kontrolu vesanja, trapova i ostalog. Iako svi znamo kako se i gde prolaze ti pregledi, ovo je samo preporuka na racun vlastite svesti o onome sto nam glavu cuva.

Potpisujem da transporter star 30 godina  ima veće šanse da prodje tehnički , nego zastava pick-up stara 5 godina.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja