Evil_Zo 8 Napisano Avgust 3, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam kupio 3 litre ulja: MOTUL 300V Factory Line double ester 10W40 (naravno, u pitanju je full sinetika...) Cekam jos da vidim sta cu sa filterom. Najvjerovatnije cu poci u ovlasceni Yamaha servis u Dubrovniku i tamo uzeti filter i dati njima da mi to promijene i jos da urade sve ono sto po servisnoj knjizici treba da se uradi za prvi servis jer ovaj mamlaz nije uradio nista! I onda idem kod ovih mojih na reklamaciju i primjenjujem sve sto sam naucio za 10 godina kyokushina!!! :twisted: A u pripremi je i mail za Yamahu Evropa :mrgreen: Mislim da ce mi onda savjest biti mirna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Avgust 3, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Trece' date=' bez obzira sto si sipao novo ulje, uzmi lepo ga prospi, ostavi filter i sipaj ljudsko ulje do sledeceg menjanja.[/quote'] Endurac to ti dodje isto kad operes noge ,a obuces carape tri dana stare Ma jok, to ti je ko` kad turis supalj durex NA kiTU A ZAREKO SI SE DA SI NEZENJA BEZ DECE sledecih 10 godina pa bas oces da se zaebavash.... Ja bih menjao ako je za kola. Opterecenja i temperature motora su jednostavno druge od automobilskih a ako uzmete u obzir da to ulje ne podmazuje samo motor nego i menjac i lamelice onda po meni ono ne da nema sta tu da trazi nego ga treba sto pre izbaciti. Novo ulje je novo, al brate kako proizvodjac i zasta proizvede. Ne sumnjam ja da ce i maslinovo lepo da podmazuje al dok masline ne izniknu...i sta onda :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Avgust 3, 2006 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Evo brate andreja ja volin djin i tonik i naravno durex pa mozemo zajedni u hunting Brate MC' date=' kad dodjes ovamo sledeci put (ili ja skocim sledece godine do Canade, sto je vrlo verovatno) idemo u ribolov, pa makar i sa uljem starim 7 dana! :wink: [/quote'] ako dolzis u Kanasu ja san na zapadnoj obali pa se obavezno javi :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Avgust 3, 2006 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Trece' date=' bez obzira sto si sipao novo ulje, uzmi lepo ga prospi, ostavi filter i sipaj ljudsko ulje do sledeceg menjanja.[/quote'] Endurac to ti dodje isto kad operes noge ,a obuces carape tri dana stare Ma jok, to ti je ko` kad turis supalj durex NA kiTU A ZAREKO SI SE DA SI NEZENJA BEZ DECE sledecih 10 godina pa bas oces da se zaebavash.... Ja bih menjao ako je za kola. Opterecenja i temperature motora su jednostavno druge od automobilskih a ako uzmete u obzir da to ulje ne podmazuje samo motor nego i menjac i lamelice onda po meni ono ne da nema sta tu da trazi nego ga treba sto pre izbaciti. Novo ulje je novo, al brate kako proizvodjac i zasta proizvede. Ne sumnjam ja da ce i maslinovo lepo da podmazuje al dok masline ne izniknu...i sta onda :twisted: Cekacemo jesen pa eto maslina :roll: :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Avgust 3, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan xixi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 3, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ovde kao da 2/3 ljudi nikad nista nije procitalo o uljima :evil: . Mali Caca je ovlasceni serviser motocikala, za neupucene; i ako ima neko nesto pametnije da kaze ili nedaj boze iskusnije, voleo bih da upoznam tog lika. 300.000% ti se nista nece desiti do prvog sledeceg servisa, jer taj (automobilski! zamisli!!!) Mobil koji su ti sipali je TEMPERATURNO (neko je i to spomenuo) bar 2 puta izdrzljiviji od ovih nasih nabedjenih Motula5100, Castrola (shatro) R4 i slicno, koji se sipaju u 90% bajkerskih molitvi!!! Ako ti dosad lamela nije proklizala (ne znam i zasto bi) nece se ni desiti do sledece zamene. Nemoj da si sam svoj majstor u garantnom roku i iscooliraj ove nadri-lekare! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Avgust 3, 2006 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mobil koji su ti sipali je TEMPERATURNO (neko je i to spomenuo) bar 2 puta izdrzljiviji od ovih nasih nabedjenih Motula5100, Castrola (shatro) R4 i slicno, koji se sipaju u 90% bajkerskih molitvi!!! a jel ti sipas u svoj motor samo to za automobile???mozda si u pravu,dzabe se ljudi bave naukom i proizvode ulja za motore,sve je to isti ku...c.. ne sumljam u znanje Cace ali da je ovo ulje sto ima super za jamahu koja se vrti na par iljada kilometra ne verujem,ali mozda gresim,ja ga nebi vozio ni metar.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 3, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ovde kao da 2/3 ljudi nikad nista nije procitalo o uljima :evil: ... Ajde sad stani malo. To za temperature je OK, mene jedino brine transmisija. Da sam kupio ovaj motor da ga vozim sezonu-dvije UOPSTE ne bih ni pomisljao na bilo kakvu zamjenu, ma nebi ni dosipao ono sto je falilo, ma nista! Pljunuo sam toliko hiljada eura i kupio novi motor da bi ga vozio 5+ godina u miru! Mijenjam ulje, sipam gorivo, perem ga i VOZIM!!! Moje je, kao sto rece Koma, da dam sve od sebe da vodim racuna i redovno i PROPISANO obavljam te servise! I tada sam miran! A kada si spomenuo majstorisanje u garantnom roku, trebao si da vidis onoga nesretnog ovlascenog strucnjaka kako je lijepo ono odradio :evil: Ne mozete da mi vjerujete jer niste to vidjeli! I ne mogu nikako da se slozim sa time da je Motul koji sam kupio (napisao sam prije koji...) imalo losiji od ulja koje se sada nalazi nu mom motoru, vec mogu da garantujem da je mnoooogo bolji! Mali Caca, tebi veliko hvala na savjetu :kul: Mogu ti reci da si me obradovao kada si mi rekao da mogu do 10 000 da ceram ovako, ali najprije zbog toga sto znam da mi za ovih 1000-1500 koliko sam presao sa tim uljem nece biti nista strasno sa masinom dok ne prespem 300V Factory Line. Znaci, kada to zavrsim, kao da svega ovoga nikada nije ni bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Avgust 3, 2006 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Alo Vraze_Zo samo vozi i durex u djep ako pocne to ulje da curi da se zacepi odma :wink: :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka 4 Napisano Avgust 3, 2006 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka 4 Napisano Avgust 3, 2006 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Drugarski savet, menjaj ulje odmah......da ne ulazimo ponovo u neiscrpnu pricu o uljima, lamelama, zubima zupcanika u menjacu....... I menjaj uje cesto, i samo kvalitetno i samo sinteticko, za tvoj motor, moj skroman predlog na ~3000km........ pozdrav i sretno :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 3, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 1.a jel ti sipas u svoj motor samo to za automobile???mozda si u pravu' date='dzabe se ljudi bave naukom i proizvode ulja za motore,sve je to isti ku...c..2.ne sumljam u znanje Cace ali da je ovo ulje sto ima super za jamahu koja se vrti na par iljada 3.kilometra ne verujem,ali mozda gresim,ja ga nebi vozio ni metar....[/quote']1.Izmedju ostalog sipam i "automobilsko", a svejedno kosta 370-450din, al' moj XT iz '88. nije primer za ovu raspravu. A za TAJ Mobil koji su mu sipali u katalogu pise da moze i u trkacke automobile i u motocikle sto ne pise ni jednom drugom auto-ulju. Procitajte sva 3 clanka za koje postoje linkovi i na ovom sajtu, ne moze da skodi. Ako mu je fabrika propisala od 10w-40 do 20w-50 ovo 15w-50 nigde ne iskace iz zadatih okvira. 3. DA, ocigledno sumnjas u njegovo (Mali Caca) znanje i radno iskustvo. To Evil: Skoro pa da je sramota da se Masinac ovako uzvrpolji na svome polju... imas pm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Sto rekose Dexter i Caca nije bitno koje ulje sipash samo nek je ulje. Ustvari, nemoras da sipas novo ulje, vidi probaj sa starim od komsije kad izbaci iz Jugica posle 10 000 km.... Drugo istrazivanje i drugo misljenje pokazuje da je \Mobil 1 za automobile, u ispitavanju jednog strucnjaka (fizicara) i motocikliste iz USA - zaista _?>?!! bilo kvalitetnije od druga 2 automobilska i 2 ulja iskljucivo napravljena za motocikle.... "Later in this article Dr. Woolum explains the laboratory procedures he used to generate the statistics used in this article. but for the mean-time let's just take a look at the bottom line when five popular oils (three automotive and two motorcycle) were compared for relative viscosity retention after use in the same motorcycle. (See Figure 2) As can be seen from the figures, the best-performing oil of the group tested was Mobil 1 automotive oil, a fully synthetic product. In today's market, virtually all oils sold are to some extent para-synthetic, since even standard petroleum products usually contain at least some synthetic-derived additives. However, for the sake of simplicity in this article we have listed the products as petroleum if the primary components are from basic petroleum stock. Those listed as synthetics have their primary components derived from basic synthetic stocks, and may or may not contain any additives derived from petroleum products." http://www.xs11.com/stories/mcnoil94.htm Pa malo u prilog mog omiljenog Mobil-a" "The top product on this test is the Mobil 1 car oil at 96.1 percent. What is not so clear is that Group III oils (synthetics processed from a mineral-base stock) like Castrol Syntec and Motorex Top Speed test about as well as Group IV (PAO synthetics) and V (ester synthetics) products such as Motul, Bel Ray, Maxum and Torco. This shows that Group III oils are getting better and more heat stable (i.e., using better base stocks) for these applications than they were a few years ago"... http://www.sportrider.com/tech/146_0310_oil/ Sama promena ulja znaci cesto boost konjskih snaga: We were as surprised as anyone that just changing oil can produce a horsepower boost. Both the R1 and GSX-R1000 posted some significant gains in midrange and top-end, and were gaining power with every run until coolant temps got a little too hot. Before you go rushing to buy this stuff, however, check out the viscosity retention test. Zakljucak (2003): For one, most name-brand motorcycle-specific oils are indeed different than common automotive oils, even within the same brand, debunking a common myth. Mobil One automotive oil is definitely different than its motorcycle-specific version. The same is true for the three oils provided by Castrol, showing that both companies have different goals when formulating their automotive and motorcycle products. Whether they perform better-despite the data we've gathered-is still a matter of opinion. Another manufacturer, on the other hand, appears to have selected the same additives in both of its offerings, which begs the question: Are they actually identical and simply relabeled? Once again, the final decision is up to you. It's your bike and your hard-earned money-so only you can make the decision whether to spend the extra bucks for full synthetic motorcycle oil or simple mineral-based car oil. Review the data we have presented, and select the product that is most suited to your bike and riding style. Ozbiljna je tema, ozbiljan tekst i ja ne priznajem amaterizam na ovakvu temu. Dakle ako se mnogo iskusniji i strucniji od nas, pored svih zivih ispitivanja sa poslednjom tehnicki raspolozivom opremom ne slazu i debatuju oko iste stvari, ne vidim zasto bih ja bio pametniji od njih.... Stavi moto ulje u bike i onda razmisljaj sta treba a sta ne treba. Izgubio si 15 evra, dao 30 za bike ulje a mozda si a mozda i nisi sacuvao mnogo skuplju masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 4, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Sto rekose Dexter i Caca nije bitno koje ulje sipash samo nek je ulje. Ustvari' date=' nemoras da sipas novo ulje, vidi probaj sa starim od komsije kad izbaci iz Jugica posle 10 000 km.....[/quote'] Ja to nisam rekao, malo si preterao... Lepo je sto si informisan, jos samo da si skapirao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Avgust 4, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Moje je, kao sto rece Koma, da dam sve od sebe da vodim racuna i redovno i PROPISANO obavljam te servise! I tada sam miran! Pa ako je tako zasto pokrete ovoliku diskusiju? :roll: Ako vec tako hoces, onda to ulje ispustis i izvadis filter, sipas novo propisano ulje, stavis filter i gotovo, nema razloga da brines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Sto rekose Dexter i Caca nije bitno koje ulje sipash samo nek je ulje. Ustvari' date=' nemoras da sipas novo ulje, vidi probaj sa starim od komsije kad izbaci iz Jugica posle 10 000 km.....[/quote'] Ja to nisam rekao, malo si preterao... Lepo je sto si informisan, jos samo da si skapirao U pravu je Endurac ja nabije kil banana u motor onako sa koron i prst u uvo.A komsiji se smijen kad mjna filter i ulje :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Once again' date=' the final decision is up to you. It's your bike and your hard-earned money-so only you can make the decision whether to spend the extra bucks for full synthetic motorcycle oil or simple mineral-based car oil. Review the data we have presented, and select the product that is most suited to your bike and riding style.[/b'] Ozbiljna je tema, ozbiljan tekst i ja ne priznajem amaterizam na ovakvu temu. Dakle ako se mnogo iskusniji i strucniji od nas, pored svih zivih ispitivanja sa poslednjom tehnicki raspolozivom opremom ne slazu i debatuju oko iste stvari, ne vidim zasto bih ja bio pametniji od njih.... Tako je... :fcab: :fcab: :fcab: Evil samo full sinth za bajkove i nema glava da te boli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Nesto sam pogresno uradio (verovatno kliknuo dva puta) pa je dva puta poslo istu poruku i sad nece da ih obrise pa je menjam. molim da obrisete ovu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
palomas 10 Napisano Avgust 4, 2006 U prolazu, 74 postova Lokacija: Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja informiran, razlika je u aditivima koji se dodaju u ulja za motocikle. Ako je zajednicko podmazivanje i getribe i motora obavezno je stavljat ulje za motore. Posebni aditivi štite ulje da ga zupèanici prijenosa ne razbiju (rastuku) tj. sjebu mu strukturu. Isto tako uljni kuplung koji koristi isto ulje zahtjeva posebne aditive kojih nema u auto uljima. Ako tako ne bi bilo, èemu bi proizvoðaæi ulja posebno proivodili ulja za automobile, posebno za motore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Jos kad bi neki malo manje licno primali moju poruku bilo bi ok, ja sam posteno modifikovao svoj stav o razlici u uljima i naucio mnogo o temi nocas, al nemojmo sad da nastavljamo na istu temu kao da nema linkova (gore) i onolikog ispitivanja pa jovo nanovo. Ispitivanja golim okom i "reko mi ortak" i "pa tasko pise", ili "pa logicno je", znamo da nije bas uvek tacno... Cacino iskustvo se ocigledno isplatilo jer je ubo odgovor, i sto zna zna (svaka cast) , a sto se tehnicke strane razlike u uljima tice, naravno da razlike postoje, i da je oblast ogromna, da svaki proizvodja c fura svoju pricu itd. Zato sam nasao ispitivanje koje je extra dokumentovano a da iza njega ne stoji neko od uljnih giganata...i aj sad nek neko opet bude pametan pa mi kaze da su ista ulja i da je svejedno. Ocigledno je da su razlicita i da nije svejedno, al da moze moze.... itd itd. \ Dalje kenjanje na temu oprastam samo onima koji ne znaju engleski pa ovo (gore) nisu procitali.... salim se naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja informiran' date=' razlika je u [b']aditivima[/b] koji se dodaju u ulja za motocikle. Ako je zajednicko podmazivanje i getribe i motora obavezno je stavljat ulje za motore. Posebni aditivi štite ulje da ga zupèanici prijenosa ne razbiju (rastuku) tj. sjebu mu strukturu. Isto tako uljni kuplung koji koristi isto ulje zahtjeva posebne aditive kojih nema u auto uljima. Ako tako ne bi bilo, èemu bi proizvoðaæi ulja posebno proivodili ulja za automobile, posebno za motore? ....Otud se pojavljuje ona skrama u ulju (kao kad se muti majonez) koja moze da zacepi kanale i eto radosti za Spaleta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 4, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan To Evil: Skoro pa da je sramota da se Masinac ovako uzvrpolji na svome polju... imas pm Na Masinskom fakultetu nas uce kompletnom projektovanju i proracunu tj. nastanku motornog vozila. Kada ucis takvo nesto, u tom procesu ima mnogo nelogicnih stvari. Tek kasnije se sve to objasni. Konstruktor pravi vozilo i njegovo uputstvo za upotrebu (User manual). I sve sto je tamo navedeno ima debeo razlog iza sebe. Dacu primjer i to jedan koji je konkretno radjen na jednom predavanju. Ako u mojoj servisnoj knjizici pise da se na motorciklu koriste NGK svjecice sa odredjenom specifikacijom, zasto ja ne bih kupio Bosh sa istom tom specifikacijom? Sasvim je logicno pitanje. Medjutim, svjecice same po sebi iako imaju npr. istu toplotnu vrijednost ne moraju biti istih karakteristika u exploataciji. Radi se o tome da je motor razvijan i testiran u laboratorijama uz koriscenje bas TE svjecice. Bilo sta drugo doprinosi neravnomjernosti rada agregata. Ako u mojoj servisnoj knjizici pise da koristim ulje za motorcikle i da treba da sipam neku tamo odredjenu kolicinu, ja cu to i uraditi. Jer sam siguran da se iza toga krije debeo razlog. Ako je to propisao tim inzenjera koji je to stvorio, zasto bih se ja ili bilo ko drugi, sada tu pravio pametan i izmisljao toplu vodu :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan zasto bih se ja ili bilo ko drugi' date=' sada tu pravio pametan i izmisljao toplu vodu :?:[/quote']Upravo tako, i ja sam imao momente pameti pa sam vrlo brzo skapirao da sam u stvari glup. Amerikanci uce na Harvardu, englezi na Oxfordu, francuzi na Sorboni, a mi brate ucimo na svojim greskama :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9692 Napisano Avgust 4, 2006 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Ako ekipa mozemo mi da dajemo svako svoje misljenje o uljima i na kraju ce biti isto ki sa onon temon koji je moto bolji.Slazen sa sa Endurcom u njegovom zadnjem postu svaka firma fura svoje,a razlike su veoma male.Ode di je zivin ne duvljem zapadu jos neznaju za :wink: za falsa ulje ili nesmiju da to rade jer su kazne velike pa i zatvor je u pitanju.Tako da bilo sta kupis i bice dobro za makinu.E i ode ljudi postavljaju pitanja prije sa uliva kastrol ,a sada mi ulivas Motul.Pa kastrola nema vise ode na Kanadskom trzistu jer ga niko ne zastupa i tako to.Agipu je skocila cjena sa 5 eura po litri na 15 eura pa ti vidi........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2006 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Jos kad bi neki malo manje licno primali moju poruku bilo bi ok' date=' ja sam posteno modifikovao svoj stav o razlici u uljima i naucio mnogo o temi nocas, al nemojmo sad da nastavljamo na istu temu kao da nema linkova (gore) i onolikog ispitivanja pa jovo nanovo. Ispitivanja golim okom i "reko mi ortak" i "pa tasko pise", ili "pa logicno je", znamo da nije bas uvek tacno... Cacino iskustvo se ocigledno isplatilo jer je ubo odgovor, i sto zna zna (svaka cast) , a sto se tehnicke strane razlike u uljima tice, naravno da razlike postoje, i da je oblast ogromna, da svaki proizvodja c fura svoju pricu itd. Zato sam nasao ispitivanje koje je extra dokumentovano a da iza njega ne stoji neko od uljnih giganata...i aj sad nek neko opet bude pametan pa mi kaze da su ista ulja i da je svejedno. Ocigledno je da su razlicita i da nije svejedno, al da moze moze.... itd itd. \ Dalje kenjanje na temu oprastam samo onima koji ne znaju engleski pa ovo (gore) nisu procitali.... salim se naravno[/quote'] Slazem se, samo sto kod nas ne znas sta kupujes !!! Jos samo da mi neko i dokaze da je U pakovanju ono sto pise NA pakovanju !! Onda cu mozda i dati 2-3 eura vise !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...