misa22 6 Napisano Novembar 5, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da predjem sa obicnog kompaktnog digitalca, na nesto malo ozbiljnije. Posto vidim da ste svi hvalili ovaj Fuji 6500 kao best buy za takve prohteve, a vise ga nema u prodaji, znate li ima li on nekog naslednika, ili mozda da preporucite nesto drugo a sa istim karakteristikama i za slicne novce? (oko 300 eur) Hvala unapred svim ljudima dobre volje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 5, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uh, bas u tom domenu trenutno nema bas dobrog izbora Adekvatan nasljednik sto se tice senzora ne postoji, ali po ostalim stvarima itekako. Prvo, kada vec dajes toliko novca, moras imati IS. Moja preporuka u toj klasi je Canon A650 IS (i ja ga posjedujem). Jedina mana (ali bas mana) mu je sto nema sirokougaoni objektiv Njegov pocinje od 35mm ekv., sto je u principu dovoljno za svasta nesto, ali bi mu onih 28 mm bas dobro doslo P.S. A mozda bi mogao da probas da nadjes Nikon D40 kit. Jeste da je DSLR u pitanju, ali za amatera koji u ovom trenutku ne zeli daleko je sjajan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Novembar 6, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno, druze! A ovaj D40, koliki zoom ima, na netu nadjoh nesto kao 3X? Mislim nije mi bas neophodan neki 15X, ali mi to 3X bas nesto malo, ovaj moj Olympus "idiot" ima 5X. Sto se tice megapixela, njegovih 6 i nesto mi ne smeta, apsolvirao sam vec da to nije bitno, ako se ne stampaju veliki formati.I ovako mi deluje kao ok aparat prema nekim testovima koje sam pregledao, za kolko para moze da se nadje? I jos malo da te davim: Otac mi se davno bavio fotografijom, pa pored dosta neke stare opreme (2-3 aparata, neki, blicevi, difuzori,filteri,stativ, itd..), nadjoh i neki objektiv "Hanimex" 75-300 i na njega prikacen neki "Contax" osawa MC4 2x tele converter. Jel' moze da se to negde prikaci ili ga je "zgazilo vreme"? I jos nesto: jel ima ovaj D40 stabilizaciju, kontam da je to bitna stvar pri slaboj vidljivosti kad se ne koristi blic, a meni su takve fotke bas prava stvar i najveci problem sa ovim "idiotima". Hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 6, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj prvo A650 IS pa mi kazi sta mislis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Novembar 7, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam ovaj Canon 650 IS i zaista deluje da vise toga nije moglo da se spakuje u tu kutijicu. Jedino, kao sto ti rece, taj objektiv od 35-. Volim kad u jednoj prostoriji mogu da uhvatim (skoro) sve sto zelim, kad slikam neku ulicu da napravim fotku sa sto vise objekata na istoj, itd... E sad, sad druge strane ne deluje mi da je velika razlika u ceni izmedju njega i ovog Nikona d40, koji je ipak dslr, pa pretpostavljam mnogo bolji u slikanju objekata u pokretu (deca se igraju i skacu, motori, voda-zamrznute kapljice, itd...). Takodje mi se mnogo svidjaju fotke u zatvorenim prostorijama sa slabim svetlom (od prozora, sveca i sl.,kojekakvi velegradi u noci, itd...), pa pretpostavljam da je ovaj nikon sa 30-1/4000 i tu bolji (ako to ima veze naravno, izvini ako lupetam ) Osim toga manual fokus je takodje pozeljan za neke zezalice... Sa druge strane, opet kad pogledam sta je Mikka slikao sa ixusom 860 u Francuskoj, deluje kao da mi bolje od toga i ne treba... Ma sta da ti pricam druze, totalno sam se izgubio... Inace moj slucaj u vezi aparata je verovatno neponovljiv: prvo kupim neki HP pre jedno 3-4 godine (oko 180 eur). Vidim sta mi na njemu fali, resim da kupim nesto bolje i njega prodam, on dzukac ko da je znao, pokvari se iz cista mira, zamrzne totalno, ne moze da se ukljuci... Aj, reko neka ga u kuci,popravka se verovatno ne isplat. Kupim Olympus mu 760 pre neke dve godine (300 eur), njega pozajmim drugu pa mu ukradu. On mi pocetkom ove godine u zamenu kupi Olympus mu 840(opet oko 300 eur),odem letos u Spaniju, ispadne mi, objektiv nece da se uvuce-totalno blokiran. Tek stigao na more, kako cu na letovanju bez aparata (zena i deca oce slike), odem u prodavnicu i kupim neki jevtiniji Olympus (oko 190 eur). Vratim se sa letovanja, posle 10 dana iz cista mira mu ispadnu neki sitni federcici i spadne neki prsten sa objektiva. Poslao sam oba preko coveka koji prodaje Olympuse ovde kod mene u BGD na popravku, prvom ne priznaju garanciju (mehanicko ostecenje, ispusten), za drugi ne znam sta ce biti, garanciju od dve godine imam, ali racun sam bacio jos u Spaniji). Eto, ukratko , video si moju situaciju, pa pomazi (samo nemoj da kazes: "druze, kakve si srece, ti bolje aparat da ne kupujes"). Ne bez šale, video si otprilike na pocetku teksta sta od aparata trazim, pa sad d40 ili 650 is, i kolika bi bila cena i jednog i drugog? Hvala mnogo i izvinte me sto davim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 7, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan U principu, ovo i nije bas dobar trenutak za kupovinu comapct-a/prosumer-a jer su se pojavili neki silni novi modeli koji ce se tek testirati u praksi. Za tebe je u ovom trenutku A650 IS najbolja stvar koju mozes kupiti. Ako ipak ne zelis bas toliko da se upustas u sve ovo, kupi onaj 860 IS i uzivaj u neobaveznom fotografisanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Novembar 8, 2008 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Aj` da ti dolijem malo ulja na vatru. Ne znam dal` si gadljiv (sto kaze Mrlja) na polovne stvari, ali pogledaj ovo: http://www.fotoglasi.com/oglas-7494-fotoaparat-canon-350d-dslr-8mp-nov-objektiv-canon-ef-s-17-55mm-f-35-56-sa-macro-modom-irokoug.html Za "ozbiljniji" pocetak, pa i duze, ako se vremenom ulozi u jos koje staklo. Ima ovde par drugara koji "ubise" na takmicenjima sa njim. ;D Srecno sa kupovinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Novembar 9, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na pomoci!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 9, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Sta hvala, pricaj sta si kupio?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Novembar 9, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Jos nista, lomim, prelamam, razmisljam... U sustini, pregledam na flickr-u fotke sa ovim aparatima koji su mi u uzem izboru, pa kao gledam sta koji moze... Cim kupim, javljam i kacim slidze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa22 6 Napisano Novembar 23, 2008 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam javim kao sto obecah. Na kraju sam kupio Canon 450 D sa kitom od 18-55mm (ups, mislim da se nisam najbolje izrazio:)). IS je naravno. Znam, sad vi kazete sta ce ti to kao pocetniku, preterao si... Ok i ja znam da "boj ne bije svijetlo oruzije.." , ali eto: Dodjoh u prodavnicu, isprobavam ove jevtinije varijante, a prodavac me gleda i kaze: "Druze, gledam te kako drzis aparat ko da si se s njim rodio, a i vidim da imas oko za svetlo i za kompoziciju, te jevtinije ces ti brzo da prerastes, uzmi ti odma nesto kolko tolko ozbiljnije." Pa onda kao: "prepoznajem u tebi autenticnog srpskog majstora fotografije, itd..., uzmi ti ovog Canona." Ja sta cu, racunam, prodavac je, razume se, ne bi me covek lagao. I evo, ceo dan juce sam proveo pokusavajuci da skontam cemu sluze svih ovih 3,475 dugmica i funkcija koje ima. Na kraju sam shvatio da i nije neka filozofija i da se sve to ne razlikuje mnogo od obicnog kompaktnog digitalca. Recimo, slike mi izlaze potpuno isto kao i sa njima. Jedino sto je ovaj tri puta skuplji i dosta tezi za nosenje. Ne bez sale, ok je aparat, danas cu prvi put malo na dnevno svetlo. Inace, tek sam skinuo user manual sa neta, nisam dobio nikakvu knjizicu u kutiji sa njim... Uz svaki kompaktni koji sam predhodno kupovao dobijao sam prirucnik, pa jel moguce da Canon to ne pakuje uz skuplji aparat ili su me ovi u ovoj firmi gde sam kupio zajebali? Takodje me zanima jel neko od vas radi sa ovim aparatom (evile, cini mi se ti), pa bih cenio ako bacite par saveta u vezi objektiva (zanima me neki tele i sirokougaoni), i u kojim modovima (P, Tv, AV) pretezno fotkate? Hvala unapred i hvala svima na predhodnim savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Novembar 23, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje moguce sto si mogao uzeti si i uzeo, ODLICAN IZBOR !!! Zaboravi na objektive sada, taj IS koji si dobio sa njim je SJAJAN, ja ga jos uvijek imam u kolekciji i ne namjeravam da ga prodam Kod njega imas i siroki ugao, a i kratki telefoto za neki portret i slicno. Sada obrati paznju na tehnike, kadriranja i ostalo. I da, morao si dobiti i uputstvo sa njim, ali nema veze, skini ga besplatno sa americkog Canon sajta. Moj prvi savjet je da odmah iskljucis sve autofokusne tacke i da koristis samo centralnu Za pocetak ti je P mod default, a kasnije kada malo procitas o dubinskoj ostrini poceces sve vise i vise da koristis Av i M... I nemoj da nas iznevjeris vec u ovoj temi stalno trpaj fotke, da vidimo kako napredujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...