wulfy 196 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan izgled je do jaja napucan futuristicki ,mnogo lijep i masina je dobra cak je jaci od XT modela zato sto mu je ubrizgavanje talijansko ,navijeniji je za 1000obrtaja ali sve ovo je i skuplje , znaci dajes puno dobijas malo, u krivini on leti kao i mnogi enduro modeli a pravac mozes samo da gledas ,malo je dosadan , za taj novac moze se uzeti VSTORM AFRICA ILI TDM U TOME JE STOS. ali svak ima svoj ukus, nek on slusa i samo teraj. Ajde da prenesem moje (dakle subjektivne) utiske: Napravim relativno dosta kilometara godisnje (cca 14.000) i htio sam da zamjenim moju Apriliu za nesto udobnije (moj predhodni motocikl KLE je otisao prije svega zbog neudobnog sjedista). Po prici, i maloj voznji na parkingu V-Strom mi se ucinio odlicnim izborom, i konacno sam imao priliku da se nesto duze druzim sa tim motociklom. Ukratko, poredeci sa Pegasom evo utisaka: Zastita od vjetra: V-Strom (za dvije klase) Udobnost sjedista: Pegaso Ciklistika: Pegaso (za dvije klase) Elasticnost: V-Strom Kocnice: Pegaso (iako ima disk manje) Serijska oprema: Pegaso Pegaso na 140 km/h pocinje da gubi dah (moze do 170 km/h) dok V-Strom i dalje vuce kao lokomotiva. Pegaso je dosta agresivniji iako ima 48 KS dok V-Strom isporucuje 62 KS. U voznji krivudavim putevima, sa puno zatvorenih krivina reklo bi se da je situacija obrnuta. Pegaso ima nize sjediste od tla, ali su i nogari nize postavljenje, tako da su mi na V-Stromu nesto vise zgrcene noge (no, to je zaista minorno). Zato je na V-Stromu upravljac siri. Interesatno kako se ja naviknem na upravljac mog Pegasa, a tek kada sjednem na neki drugi motorin primjetim tu manu. Manje vibracija (zapravo odsustvo) na V-Stormu. Pri 140 km/h je miran isto kao da idem 60 km/h, kako grudi, tako je i glava zasticena od vjetra. V-Strom je nesto skuplji i nisam siguran da je bolja kupovina, u stvari jeste, ako volite mirnocu, priguseni (za moj ukus i previse) karakter V2 agregata, odlicnu zastitu od vjetra i japansko ime na bocnoj plastici. Mjenjac na Pegasu je daleko precizniji, no ima brzinu manje (5 naprema 6). O dizajnu necu, tu bi, naravno, bio previse subjektivan. Obe masine su izuzetne, i upravo nude jednaku protuvrjednost za ulozeni novac, kod Pegasa to je udobnost sjedista i faktor zabave sa vrhunskom ciklistikom, preciznim mjenjacem i dosta opreme, kod V-Stroma to je odlicna zastita od vjetra i odlican agregat koji linearno razvija snagu zbog kojega putni prosjeci mogu biti visi uz manje stresa. Ako se drzi visi putni tempo (preko 100 km/h) Pegaso jednostavno pati od nedostatka snage. Napomena: Ovo su neka moja licna zapazanja oko ova dva motocikla, sa Pegasom sam napravio oko 3.600 km, a sa V-Stromom 60-ak kilometara, tako da je to prvi utisak. Oko ovih stavki koje sam iznio slozio se i vlasnik V-Stroma koji je paralelno vozio Pegasa. I jedna zanimljivost kada je u pitanju suvozac. Vise vole V-Strom, ne zbog prostora, vec zbog one velike oplate naprijed, sve odreda kazu da im to uliva dodatni stepen sigurnosti. Kazu da su na Pegasu isuvise ,,izlozene'' (moja gospoja i supruga vlasnika V-Stroma) Ajde i da opisem jednu situaciju: Vozim Strom oko zaliva, upoznajem se sa njim, i onda ajde da ga zavrtim na put Kotor-Trojica. Da opisem put: uzbrdica, prvo ide lijeva serpentina, pa onda ,,S'' krivina (prva desna druga lijeva) sa malim radijusom, onda ide pravac od 500-ak metara, potom ,,S'' krivina (prva desna, druga lijeva) sa blagim radijusom, pa ostra lijeva krivina, poslije koje slijedi serija od 5 ostrih krivina sa svaka sa razlicitim radijusom, potom ide desna serpentina koja ima najmanji dozvoljeni radijus za magistralni put... Strom ulazi u prvu serpentinu, jos uvjek u nagibu na izlazu iz krivine mogu da odvrnem gas, ,,S'' krivinu prolazi neocekivano lagano (s' obzirom na tezinu), i na pravcu pratim kazaljku brzinomjera (100, 120, 140, 160). Sledecu ,,S'' krivinu prolazi prilicno agilno, smjesak mi na licu, onda moram odlucno da kocim prije ostre lijeve, kocim, kocim, a smjesak mi se skida sa lica, ipak, bacam ga u nagib, i potom seriju ovih krivina odvozim bez saltanja... Pegaso ulazi u prvu serpentinu vecom brzinom, posto na pomiso pada u krivinu u ,,S'', zavoju grabi daleko ispred Stroma, Do tada se odusevljavas kako V-Strom ide iz krivine u krivinu, a onda probas Pegasa. Pravac, brzinomjer pokazuje 100, 110, 120, 130,... Strom hita naprijed, Pegaso sa istom lakocom prolazi ,,S'' krivinu, kocenje pred ostru lijevu, nema problema, a vec u sledecem momentu lezi u krivini koju prolazi vecem brzinom, potom ide serija krivina koju Pegoso savladjuje bez problema uz veci prosjek, ali mora se raditi mjenjacem... U V-Stromu je agregat iskoristiv u rezimu od 3.000 o/min.do skoro 9.000 o/min., ako hocete sport treba ga drzati iznad 5.000 o/min, ako padnu obrtaji ispod 3.000 o/min. nije problem, i dalje nema vibracija, i V-Strom linearno vuce. U Pegasu agregat je iskoristiv u podruciju 3.000 o/min do 6.000 o/min. sto je mnogo manje podrucije rada, a jos veca ,,nepovoljnost'' je sto se u Pegasa obrtaji nesto brze nabiraju (ili je to moj subjektivni osjecaj). U ostroj voznji trebalo bi drzati obrtaje iznad 4.000 o/min. Iz ovoga slijedi da se na Pegasu mora vise raditi mjenjacem. Najvise motorin koristim u Crnoj Gori, a u MNE su najcesci putevi sa krivinama manjeg radijusa i tu mi Pegasova ciklistika i bolje kocnice vise dolaze do izrazaja. Na putevima gdje su radijusi krivina manji ne primjeti se ta razlika u ciklistici. Zastita od vjetra mi nije imperativ. Opet, kada hocu, volio bi da je motorin spreman i za duge ture. Iz svega ovoga sam ja zakljucio da V-Strom ne bi MENI bio odgovarajuci motocikl poredjujuci ga sa Pegasom. Naravno, ovo sve sam napisao zeleci da podjelim moje iskustvo sa nekim ko razmislja o ova dva motocikla. Mozda nekome moje iskustvo bude dodatni razlog za kupovinu V-Stroma, iako ja preferiram Pegaso, nebitno. Zasto razmisljam o nekom drugom motorinu kada je Pegaso tako dobar? Pa, covjek je proklet, pa uvjek zeli vise... Volio bi nesto vise snage (eh, da mi je Pegasova ciklistika i V-Stromov agregat ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bornslippy 51 Napisano Januar 4, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Zasto razmisljam o nekom drugom motorinu kada je Pegaso tako dobar? Pa, covjek je proklet, pa uvjek zeli vise... Volio bi nesto vise snage (eh, da mi je Pegasova ciklistika i V-Stromov agregat Prevrtanje očima ) Pa eto ti idealna prilika da napravis idealan putni motocikl u klasi (oko) 600cm.Znaci alat u ruke i napred Salim se naravno odlicno poredjenje 2 tako slicna,a tako drugacija motocikla.Mislim da svako ko gleda jedna od ta 2 motora moze da jos jednom razmisli koja bi mu bila bolja kupovina Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galeb 2 Napisano Januar 4, 2009 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Dugo,dugo vremena mi je Pegaso bio motor koji sam planirao da kupim. I taman kada sam se odlucio ( uvoz iz Nemacke) dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem za fazera. Ipak je ostao moj veliki ljubimac iako mi malo smeta polozaj u sedistu- naime nekako me previse naginje napred i to grudi dok su mi noge povucene u nazad. Mozda malo nejasno objasnjeno ali..... Sve drugo je na mene ostavilo odlican utisak. Naravno kao i svaki pocetnik najveci utisak je na mene ostavio dizajn. Italija-ehhhhhhhh U svakom slucaju mislim da je odlican motor i da je odnos cena - kvalitet ( polovno,inostranstvo) idealan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Januar 4, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Za vozne karakteristike ne znam, nisam ga vozio, cak ni video uzivo, ali ovo je sigurno - stvarno je prelep motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Molim Vas pojasnite ako znate. U katalogu mog APRILIA PEGASO 650 Trail iz 2006 godine motora, pise da su vec ugradjene sijalicce H11 i za duga i za oborena svetla???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 5, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeste. Šta ti tu nije jasno? Malo ređa i skuplja vrsta halogene sijalice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 6, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Upalio ja danas pegasa malo da drnda i da čujem novo prerađene auspuhe. Ostavim ga da radi 5 min da se malo ugreje, kad on gle čuda izduvna grana se usijala i sija narandžasto ko jelka. Šta je sad? Raspitam se ja malo i pogledam po netu, kažu presiromašna smesa. Kako? Pa lepo, jako je hladno pa je vazduh značajno gušći. Uđem ja lepo u servisni meni i promenim CO podešavanje na 70 (standardno10-20) i sa time obogatim smesu. Ovo je jako dobra stvar na pegasu (i na XT660) jer možeš da menjaš količinu goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kod koga servisirate Vaseg "Pegaza" i kako ste zadovoljni servisom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 7, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao nekih velikih serviserskih poduhvata na pegazu još uvek, hvala bogu, uglavnom sam radim šta mogu i znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan To je dobro i za svaku pohvalu. Ja nisam ni vican, niti imam alat i prostor, upucen sa na servise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 7, 2009 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Upalio ja danas pegasa malo da drnda i da čujem novo prerađene auspuhe. Ostavim ga da radi 5 min da se malo ugreje, kad on gle čuda izduvna grana se usijala i sija narandžasto ko jelka. Šta je sad? Raspitam se ja malo i pogledam po netu, kažu presiromašna smesa. Kako? Pa lepo, jako je hladno pa je vazduh značajno gušći. Uđem ja lepo u servisni meni i promenim CO podešavanje na 70 (standardno10-20) i sa time obogatim smesu. Ovo je jako dobra stvar na pegasu (i na XT660) jer možeš da menjaš količinu goriva. da li mozda znas da li ova podesavanja oko kolicine goriva uticu na krajnu brzinu motora. meni je ovaj CO na -10 podesen. mozda kada bi ga povecao mozda bi brze potezao ili imao vecu krajnju brzinu? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 7, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Pošto utiče na smesu, utiče i na snagu motora, znači utiče i na krajnju brzinu. Eksperimentiši malo, pomeriš za 10 pa probaš pa opet i tako. Meni se najbolje pokazalo na 20 po toplom vremenu, 176km/h. Sa 12 nije mogao preko 166km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Brzina sa njegovog brzinometra, ili nna drugi nnacin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 7, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Brzinomer... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 7, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo mojih iskustava: kad brzinomer pokaze 174 km/h u memoriji ostaje max. brzina 170 km/h ( mislim da je razlog da nije dovoljno dugo trajalo da bi se evidentiralo u memoriji), a GPS regisrtruje max 166 km/h Naravno ovo nije vezano direktno za odnos gorivo / vazduh, ali sam iskoristio priliku da spomenem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 7, 2009 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan sto se mene tice meni je CO na -10 a krajnja brzinaje 165kmh a kada povecam brzina se smanji tako da moram da nadjem neku odgovarajucu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1935 Napisano Januar 7, 2009 Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima MT-03 nesto slicno za podesavanje posto je masina valjda ista kao na XT660. Zanimljivo je sto menja ono pucanje iz auspuha kada se oduzima gas. Max brzinu nismo probali, ali ima razlike u povlacenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Januar 8, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Kod koga servisirate Vaseg "Pegaza" i kako ste zadovoljni servisom? Jos uvjek je u garanciji pa ga servisiram u ovlascenom servisu (skoknem do Dubrovnika u ,,Dante moto'' sto je nesto vise od sat voznje). Poslije isteka garancije mislim da cu sam da ga servisiram jer je toliko jednostavan da moze sve da se odradi u kucnoj garazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 19, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu nedoumicu, na pegasu su standardno 110/70/17 i 160/60/17 Pirelli Diablo. Dobio sam ponudu za Pirelli Scorpio sync ali prednja je 120/70, a zadnja je isto 160/60. Da li mogu da stavim ove gume, kako će to uticati na upravljivost motora i kakve su te Scorpio gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 23, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu nedoumicu, na pegasu su standardno 110/70/17 i 160/60/17 Pirelli Diablo. Dobio sam ponudu za Pirelli Scorpio sync ali prednja je 120/70, a zadnja je isto 160/60. Da li mogu da stavim ove gume, kako će to uticati na upravljivost motora i kakve su te Scorpio gume? Opet niko ništa ne zna!? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 23, 2009 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ova prednja nije nesto mnogo sira od ove tvoje standardne, tako da neces osetiti razliku. Ja sam na moju apriliju stavio 110/90 a fabricka je 100/90. a sto se tice Pirell guma tu nemam reci ove fabricke su mi trajale skoro 20 hiljada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je moj Pegaso Trail ali ja mislim da se vi necete ljutiti ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Januar 26, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Lepsi motor nisam video!!!! hi, hi! Kraju sala dobar snimak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Lep ko slika ;D Stavio danas Pirelli Scorpion Sync gume, napred 120/70 i nazad standardnu 120/60. Gume su do 00 Takođe sam izvukao prednje vile za 15mm i motor je upravljiviji i lakše se spušta u krivinu. ;D Takođe sam preradio fabričke auspuhe i sad se čuje kao helikopter, kad prođem pored parkinga svi alarmi se upale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 26, 2009 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Lep ko slika ;D Stavio danas Pirelli Scorpion Sync gume, napred 120/70 i nazad standardnu 120/60. Gume su do 00 Takođe sam izvukao prednje vile za 15mm i motor je upravljiviji i lakše se spušta u krivinu. ;D Takođe sam preradio fabričke auspuhe i sad se čuje kao helikopter, kad prođem pored parkinga svi alarmi se upale. ako nije tajna sta si uradio auspusima ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...