Jump to content

Moto Zajednica

kupujem gume 225-45-17

Recommended Posts

• Ne silazi, 2915 postova

kupujem 4  letnje gume a može i 2+2 sa različitom šarom ili samo 2 ,

225-45-17

ako su 2 onda može i 2 sa dobrom šarom i 2 da i nije tako dobra

saša novi sad 0641352299

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Kupi tigrove nove bre za 5500-6000/komad

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Bad Boy, 169 postova
  • Motocikl: Zx6r

ja sam pre 5-6 meseci uzeo nove Lassa gume u toj dimenziji,mislim da je cena bila  oko 6600din po gumi,mogu ti reci da su po meni skroz korektne za neku normalnu voznju  :)

• Drug član, 796 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Imam ja trenutno na kolima 4 Sava Intensa UHP2 u toj dimenziji i upravo gledam da kupim 4 nove, ali iz kvalitetnijeg segmenta. Ako te zanima pogledacu ujutru tacnu oznaku, potraziti tacno kad su kupljene, koliko su presle...

Pre sat vremena, TAZZ je napisao:

Kupi tigrove nove bre za 5500-6000/komad

to sam i mislio ali sam se malo raspitivao i čitao i mnogi se žale da ne mogu da ih izbalansiraju tojest na mašini dobro a u vožji nešto vrludaju na  iznad 100-120 i da se one uhp letnje troše tolko da jedva izguraju 30000 km ili nekima i manje.Isto i sa al sizon a da se na novoj vinteri odlamaju oni spoljni blokovi naročiti ako dočekaš toplo vreme.

ima i na oglasima ali se taj auto se malo vozi  pa da vidim šta ima u ponudi kod kolega.

Pre sat vremena, cvele 1389 je napisao:

uzeo nove Lassa gume

čujem da ih taxisti u novom sadu masovno voze ali iz nekog nenormalnog razloga taxista vozi jedan set a posle kupi isti takav a on traje duplo kraće. :stabre:

• Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Ja imam baš 225/45/17... One kao UHP ovo ono ...
Balansirane sa 15-25gr po felni...
Prešao oko 5000km od kad su stavljene u Maju ...
Niti vidim da imaju problem, niti da se nešto blesavo troše... A i da traju 30.000, ček bre, to je 6 godina lagano... Neće auto kod mene biti 6 godina, 99%.

Vozio sam ih do 140-150 konstantno na auto putu, po najvrelijim danima ove godine... Nisam osetio nikakvu, ama baš nikakav zabrinjavajući momenat. Maltene kao kad sam vozio GY Eff. Grip performance.... Nisam napinjao po krivinama, jer nisam imao prilike po Kopaoniku voziti Tigra.

Tigar Novi zimski dezen imam na istom autu u 15" dimenziji 195/65/15... Guma isto prešla oko 5000km i ne vidim neku dramu na šari... Štaviše je totalno Ok.

Auto je
Mazda 6 Karavan 2.0D 143HP 2007.

Pozdrav

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1518 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Ja vozim tigar gume vec 10-tak god na razlicitim vozilima. Kupujem iskljucivo nove  a budzet mi je tigar. Nasi pre kupuju kineske ili bilo koje low cost strane  a nase ne. Tudje sladje

Trenutno vozim letnje uhp 235/45-17, i zimske 225/45-17. Nemam problema. Letnje guram drugu sezonu i mislim da cu jos dve sigurno. Zimske cu sad trecu sezonu.

Vozim dosta ostro i brzo i nisam imao nezgodnih situacija. 

Za taj novac 2-3 sezone i ne treba vise...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2943 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Svasta cu cuti, sad sam kupio nove tigar vintera orium, a prije toga promijenio 3 seta sa starom sarom i kunem se u njih da su bile odlicne gume, za ove cu tek da vidim. To je neko pisao ko je samo htjeo da nesto napise lose o njima, a vjerovatno ih nije ni vozio.
Sto se tice balansiranja, bilo bi im bolje da malo pogledaju trap i diskove nego da kukaju na gume.
Naravno da ni one ne pasu svakom autu, neki su tezi i jaci, pa im i logično treba kvalitetniji pneumatik ali za nase autice sasvim pristojne.

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Podržavam 1

bio kod nekoliko vulkanizera i svi kažu da je nova vintera mnogo gora od stare i svi kažu da se krune lamele a da oni bočni blokovi što imaju jaču crticu hoće da otpadaju.

Mogu sve da se balansiraju ali nešto vibriraju u vožnji kao da su tek malo krive a ne vidi se na mašini ali trese volan.Promenom guma sve nestaje.Al veter je kolega KAWA ili ti Nikola  iz Ns pisao kako su mu skroz nove gume na 100% utegnutom autu se uvijale i da je imao utisak na pravcu da nema punu kontrolu nad autom i  da je odma prodao  gume.Ja vozim tigarke ceo život jako mnogo kilometara i ovaj auto ihnema na sebi jer sam ga kupio sa dobrim toyo gumama i hteo sam opet tigar ali odusto sam i zato gledam polovne li nove lasu ili viking.

Promenio član sasa ns 1
  • Podržavam 1

Uzmi nove Lassa onda ili Sava...

• Bad Boy, 169 postova
  • Motocikl: Zx6r
Pre 9 sati, sasa ns 1 je napisao:

čujem da ih taxisti u novom sadu masovno voze ali iz nekog nenormalnog razloga taxista vozi jedan set a posle kupi isti takav a on traje duplo kraće. :stabre:

Iskreno ne znam,ja sam sa njima presao 6-7 hiljada,za sad sam zadovoljan..i pritom ih vozim na e46 sa pogonom na zadnjim tockovima,nisam imao problem sa proklizavanjem..

• Drug član, 2943 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
bio kod nekoliko vulkanizera i svi kažu da je nova vintera mnogo gora od stare i svi kažu da se krune lamele a da oni bočni blokovi što imaju jaču crticu hoće da otpadaju.
Mogu sve da se balansiraju ali nešto vibriraju u vožnji kao da su tek malo krive a ne vidi se na mašini ali trese volan.Promenom guma sve nestaje.Al veter je kolega KAWA ili ti Nikola  iz Ns pisao kako su mu skroz nove gume na 100% utegnutom autu se uvijale i da je imao utisak na pravcu da nema punu kontrolu nad autom i  da je odma prodao  gume.Ja vozim tigarke ceo život jako mnogo kilometara i ovaj auto ihnema na sebi jer sam ga kupio sa dobrim toyo gumama i hteo sam opet tigar ali odusto sam i zato gledam polovne li nove lasu ili viking.
Jbt sad si i mene bacio u razmisljanje, moguce da se te vibracije stvaraju zbog robusne sare. Mada su ove Orijum kao nesto novo sto su pravili za Njemacko trziste (kazem sto sam cuo, ne tvrdim) pa su ih mozda malo popravili.
Ja ih skoro kupih, jos nisam ni montirao.85c7f029079d505accfd61c7183c33ad.jpg

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Drug član, 1518 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Moraju da pregledaju trap. Nasi sredjuju trap, tek kad se raspadne sve. 

Ponavljam, novu saru cu sada trece sezone. Slikacu vam bokove kad zamenim set, pa sami procenite. 

Kod novijih vozila je bolja zvucna izolacija, servo ulravljac i ne oseca se direktno los trap. Nije to stojadin ili jugo. Tako da nasi misle sve je ok, ali ne valja

Bok moze da se trosi samo ako guma nije dovoljno napumpana ili je trap los. 

Navikli nasi da pumpaji na 2.2 bar-a. Kod mene na mom autu je 2.6, i eto muke ako je napumpam na 2.2. Nego kad je guma napumpana kako treba, los trap pocne da se cuje, i onda kazu "prepumpano" lupa mi :) Pa mora da lupa. Ja juce nesto servisirao auto, i sledece je trap. 22.000 din moram da spremim. Auto nije socijalna kategorija, vec mora da se odrzava. Mi smo bedan narod, vozimo par god bez da servisiramo, kad dodje odrzavanje na red, mi ga prodamo i sledeci vlasnik kuka. 

Letos dosao iz Kusadasija, u oba pravca napravio cirka 3.000 km, na otvorenom nisam vozio ispod 160kmh (da ne pricam vise koliko vozim), i ni da oseti. Gume kao nove. 29.10 ide.za Sarajevo, treci put ove godine i razmiljam da li da stavim zimske ili da idem sa letnjim. Hvata me prelaz. Hocu reci da su i zimske sasvim solidne. Da ne kazem dobre. 

Ali, svako ima prava na izbor.

• Drug član, 796 postova

Ima jos jedna stvar oko pritiska u gumama, a to je da se retko bazdare meraci. Ove nedelje sam nabavio senzore za pritisak u gumama i stavio ih na motor. Otisao do pumpe da naduvam gume i da proverim senzore. Naduvam na 2,5-2,9 a senzor pokaze 2.1 i 2.5. Pogresno pokazivanje za 0.4 bara. Ucini mi se to kao bas veliko odstupanje i zato odem do vulkanizera da proverim i tamo mi pokaze isto 2.1 i 2.5.

Inace, sad pogledah na kolima gume i vidim da su letnje Sava Intensa UHP2, 225/45-R17 91Y, sa dotom 0620. Montirane na kola 10. 03. 2020 i presle prosle godine 10.000 km. 07. 12. 2020. zamenjene sa zimskim, a tek 28.05. 2021. montirane ponovo na auto i to je razlog sto su ove godine presle samo 7.000 km. Prednje bi mogle jos sezonu, a na zadnjim gumama ima vise "mesa".

Pre 6 sati, grafigo je napisao:

Ima jos jedna stvar oko pritiska u gumama, a to je da se retko bazdare meraci. Ove nedelje sam nabavio senzore za pritisak u gumama i stavio ih na motor. Otisao do pumpe da naduvam gume i da proverim senzore. Naduvam na 2,5-2,9 a senzor pokaze 2.1 i 2.5. Pogresno pokazivanje za 0.4 bara. Ucini mi se to kao bas veliko odstupanje i zato odem do vulkanizera da proverim i tamo mi pokaze isto 2.1 i 2.5.

Inace, sad pogledah na kolima gume i vidim da su letnje Sava Intensa UHP2, 225/45-R17 91Y, sa dotom 0620. Montirane na kola 10. 03. 2020 i presle prosle godine 10.000 km. 07. 12. 2020. zamenjene sa zimskim, a tek 28.05. 2021. montirane ponovo na auto i to je razlog sto su ove godine presle samo 7.000 km. Prednje bi mogle jos sezonu, a na zadnjim gumama ima vise "mesa".

kakva je ta sava intesa uhp2 ,čitam po nemačkim testovima i nekim iskustvima da je negde u gornjoj polovini svih guma na tržištu nemačke .Ako sam dobro razumeo prešle su ti 17000 prednje i još kolko misliš da će preći i kolko je to u mm jer možda menjaš na pola potošenosti.To mi je nešto veoma brzo trošenje po projektovanoj potrošnji u autobildu idu 45000 km itreće su o trajnosti

https://alltyretests.com/sava-intensa-uhp-2-test-review/

Promenio član sasa ns 1

• Drug član, 796 postova

Sve 4 su kupljene zajedno, tako da su sve presle 17kkm. Prednje bih rekao da imaju oko 4mm profila, a zadnje 6-7mm. Nisam ih rotirao pri zameni.

Mislim da su se prednje brze potrošile zbog mog stila voznje i pogresnog pritiska koji kontrolisem na pumpi u blizini stana.

Ok su bile, radile svoj posao kako treba do pre 2-3 kkm. Sada mi prednje klizaju vise pri naglijem dodavanju gasa ili brzem prolasku kroz krivine.

To mi je razlog sto bi ih zamenio sa novim pre nego sto dodju do zakonskog minimuma.

Da si ih rotirati, mogle bi glatko još sezonu... Tačnije tu, do 30.000

I tu je kraj...

Sve gume koje sam vozao u poslednjih 10 godina, izguraju od 30-40.000 da su upotrebljive. Preko toga, nema šanse.

Michelin, Pirelli, GoodYear, Nokian... Tigar, Hankook, Lassa, Kleber, Continental, Sava...

Nekako mi GY najlepše leže kao letnje, Nokian i Conti kao zimske...

Mada Tigar ove UHP uopšte nisu loše, za sad ...

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja