Mr. No 596 Napisano Jul 25, 2006 XXX, 484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Filter goriva? Da li koristite? Koji preporucujete? Moj Pegaso nema filter. Stavio bih, ali ne znam koji i da li ce da smeta protoku goriva (moj Pegaso ima 2 karburatora)... :?: Svaka pomoc je dobrodosla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jul 25, 2006 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan bilo koji je bolji niodcega obzirom na nase gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 25, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Stavi koji god ti se estetski i tehnicki uklapa. Ja licno volim providne, ili mat poluprovidne. Sa njim uvek imam vizuelnu kontrilu protoka goriva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 25, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam fabricki ugradjen filter goriva. U Haynesu pise da ne treba nikakvo odrzavanje ili servis jer su danas goriva toliko cista da se ne moze zaprljati. BUDALE :D:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 25, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam fabricki ugradjen filter goriva. U Haynesu pise da ne treba nikakvo odrzavanje ili servis jer su danas goriva toliko cista da se ne moze zaprljati. BUDALE :D:D Mozda i jeste benzin cist, ali u nasem gorivu ima i odredjeni procenat vode, (svete vode kojom pumpadzije krste benzin), od koje korodira unutrasnjost rezevoara, posebno zimi, i ako rezervoar dugo miruje poluprazan. E, ta hrdja pravi probleme kad pocne da otpada i da se talozi u karburatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 229 Napisano Jul 25, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda i jeste benzin cist' date=' ali u nasem gorivu ima i odredjeni procenat vode, (svete vode kojom pumpadzije krste benzin), od koje korodira unutrasnjost rezevoara, posebno zimi, i ako rezervoar dugo miruje poluprazan. E, ta hrdja pravi probleme kad pocne da otpada i da se talozi u karburatoru.[/quote']To nije slucaj samo u Srbiji, uvek ce rezervoar korodirati ako dugo stoji, zato je uvek vazno da je rezervoar pun do samog vrha ako nameravate da vam motor stoji duze vremena(6 meseci i vise), rezervoar bi korodirao i kad bi bio kompletno prazan zbog velike vlaznosti vazduha i nepostojanja nikakve unutrasnje zastite zbog samog goriva. Sto se tice filtera tu nemam iskustva jer sam uvek stavljao fabricke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Jul 25, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Ja preporucujem providne filtere. Mozes da stavis svaki koji moze da se nakaci na tvoj promer creva. Providni su odlicni jer vidis sta se desava. Recimo imas problem, nece da upali (ppppp, daleko bilo) ti bacis pogled i vec znas da ima dotok goriva. E onda lepo posto si resio najveci deo problema dohvatis alat pa krenes... oklopi... rezervoar.. karburator... ciscenje... produvavanje... kad si vec tu, nastelujes ventile... a kad vec stelujes ventile bacis pogled i na ostale stvari... pa izvuces motor jer te ne mrzi... pa ga ofarbas... pa onda kad si ofarbao odneses ram na plastifikaciju jer je tako lepsi... i eto.. vidis da se isplati staviti providni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 596 Napisano Jul 26, 2006 XXX, 484 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja preporucujem providne filtere. Mozes da stavis bilo koji koji moze da se nakaci na tvoj promer creva. Providni su odlicni jer vidis sta se desava. Recimo imas problem' date=' nece da upali (ppppp, daleko bilo) ti bacis pogled i vec znas da ima dotok goriva. E onda lepo posto si resio najveci deo problema dohvatis alat pa krenes... oklopi... rezervoar.. karburator... ciscenje... produvavanje... kad si vec u nastelujes ventile... a kad vec stelujes ventile bacis pogled i na ostale stvari... pa izvuces motor jer te ne mrzi... pa ga ofarbas... pa onda kad si ofarbao oneses i ram na plastifikaciju jer je tako lepsi... i eto.. vidis da se isplati staviti providni[/quote'] Definitivno kupujem providan filter :biker: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...