Jump to content

Moto Zajednica

Filter goriva?

Recommended Posts

• XXX, 484 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Filter goriva?

Da li koristite? Koji preporucujete?

Moj Pegaso nema filter. Stavio bih, ali ne znam koji i da li ce da smeta protoku goriva (moj Pegaso ima 2 karburatora)... :?:

Svaka pomoc je dobrodosla :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Stavi koji god ti se estetski i tehnicki uklapa. Ja licno volim providne, ili mat poluprovidne. Sa njim uvek imam vizuelnu kontrilu protoka goriva...

• Drug član, 1777 postova

Ja imam fabricki ugradjen filter goriva. U Haynesu pise da ne treba nikakvo odrzavanje ili servis jer su danas goriva toliko cista da se ne moze zaprljati. BUDALE :D:D:D

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc
Ja imam fabricki ugradjen filter goriva. U Haynesu pise da ne treba nikakvo odrzavanje ili servis jer su danas goriva toliko cista da se ne moze zaprljati. BUDALE :D:D:D

Mozda i jeste benzin cist, ali u nasem gorivu ima i odredjeni procenat vode, (svete vode kojom pumpadzije krste benzin), od koje korodira unutrasnjost rezevoara, posebno zimi, i ako rezervoar dugo miruje poluprazan. E, ta hrdja pravi probleme kad pocne da otpada i da se talozi u karburatoru.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675
Mozda i jeste benzin cist' date=' ali u nasem gorivu ima i odredjeni procenat vode, (svete vode kojom pumpadzije krste benzin), od koje korodira unutrasnjost rezevoara, posebno zimi, i ako rezervoar dugo miruje poluprazan. E, ta hrdja pravi probleme kad pocne da otpada i da se talozi u karburatoru.[/quote']

To nije slucaj samo u Srbiji, uvek ce rezervoar korodirati ako dugo stoji, zato je uvek vazno da je rezervoar pun do samog vrha ako nameravate da vam motor stoji duze vremena(6 meseci i vise), rezervoar bi korodirao i kad bi bio kompletno prazan zbog velike vlaznosti vazduha i nepostojanja nikakve unutrasnje zastite zbog samog goriva.

Sto se tice filtera tu nemam iskustva jer sam uvek stavljao fabricke.

• Svrati ponekad, 221 postova

Ja preporucujem providne filtere. Mozes da stavis svaki koji moze da se nakaci na tvoj promer creva. Providni su odlicni jer vidis sta se desava. Recimo imas problem, nece da upali (ppppp, daleko bilo) ti bacis pogled i vec znas da ima dotok goriva. E onda lepo posto si resio najveci deo problema dohvatis alat pa krenes... oklopi... rezervoar.. karburator... ciscenje... produvavanje... kad si vec tu, nastelujes ventile... a kad vec stelujes ventile bacis pogled i na ostale stvari... pa izvuces motor jer te ne mrzi... pa ga ofarbas... pa onda kad si ofarbao odneses ram na plastifikaciju jer je tako lepsi... i eto.. vidis da se isplati staviti providni

• XXX, 484 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS
Ja preporucujem providne filtere. Mozes da stavis bilo koji koji moze da se nakaci na tvoj promer creva. Providni su odlicni jer vidis sta se desava. Recimo imas problem' date=' nece da upali (ppppp, daleko bilo) ti bacis pogled i vec znas da ima dotok goriva. E onda lepo posto si resio najveci deo problema dohvatis alat pa krenes... oklopi... rezervoar.. karburator... ciscenje... produvavanje... kad si vec u nastelujes ventile... a kad vec stelujes ventile bacis pogled i na ostale stvari... pa izvuces motor jer te ne mrzi... pa ga ofarbas... pa onda kad si ofarbao oneses i ram na plastifikaciju jer je tako lepsi... i eto.. vidis da se isplati staviti providni[/quote']

:lol: Definitivno kupujem providan filter :biker:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja