Jump to content

Moto Zajednica

CHOPER CHITUMA 150cc, KAKVA SU VAM ISKUSTVA?

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

kako mislis moze iz pete u prvu?

Verovatno ako pokušaš u šestu, u stvari će otići u prvu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

kruzni menjac je u pitanju, jedino to sa dvoje 80 km/h, to je vec prica za sebe. Ne znam koliko treba da su teski to dvoje, a zatim mu treba i dosta zaleta da toliko ulovi, pa jos i da je sve ravno ili nizbrdo, treba uslova za tako nesto a o konstantnoj brzini tesko da mozemo pricati jer tu tek treba jos uslova za tako nesto. Ima modela sa 150 ccm koji mogu da tako nesto rade skoro uvek, ali se kod njih ceh placa vibracijama i onda kad se kaze da moze sa dvoje 80 km/h konstantno, obavezno treba napomenuti koliko tresu ti modeli da bi razvijali takve brzine. Kada je u pitanju samo vozac, ovakvi modeli umeju itekako prijatno da iznenade, i tada je daleko pozitivnija prica o njima.

• Svrati ponekad, 225 postova

Ista je situacija sa mojim ZXMCO ZX 150. Terao sam ga sa suvozacicom i prtljagom (preko 150kg) 90-95, ali trese muski... Doduse trese i kada se sam vozim vec preko 70. A sto se menjaca tice izmedju pete i prve je ler, pa nece bas lako iz pete u prvu :) Mada, menjac me odusevljava i nemam pojma kako cu se navici na neki pravi (prva gore, ostale dole ili kako god...)

Pozdrav, Nebojsa

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

po meni je taj sistem menjanja brzina daleko bolji od standardnog ali je iscezao potpuno jer je neuklopiv u odomaceni klasicni nacin, navike i slicno.

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

jeste da je off, ali ne vidim neku dobru stranu da moze iz pete u prvu, jer znam po sebi da sam par puta trazio vecu brzinu, a bilo bi pogubno da sam ubo prvu

• Svrati ponekad, 225 postova

jeste da je off, ali ne vidim neku dobru stranu da moze iz pete u prvu, jer znam po sebi da sam par puta trazio vecu brzinu, a bilo bi pogubno da sam ubo prvu

A sto se menjaca tice izmedju pete i prve je ler, pa nece bas lako iz pete u prvu :)

;)

Da pojasnim, ako bi iz pete trazio vecu brzinu ubacio bi u ler (neutral), kada pustis kvacilo i das gas motor bi zaurlao i video bi da nesto nije u redu.

Naravno ako pratis instrumente primetices da je ukljucena lampica neutrala, odnosno pokazivac stepena prenosa (displej)...

A dobra strana je sto na semaforu (ili gde god) usporis ne saltas cetiri stepena nazad nego dva napred. I neuporedivo mi je lakse kada znam da saltam prstima za stepen gore, odnosno petom za stepen dole a da ne razmisljam u kom sam stepenu i sta dalje...

Pozdrav, Nebojsa

• Zainteresovan, 730 postova

Joj sve zaboravim da piztam kakav je to mjenjac u mene na Lifanu. 1 dole, 2 dole, 3 dole, 4 dole, 5 dole, sve brzine saltam dole, a u manju vracam gore. Ler mi je na kraju kad je u prvoj gore. Ja koji god sam motor vozio, prva dole a ostale gore. Doduse nisam vozio neke velike Rove. Kakvi su mjenjaci kod vas.

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

e pa ok ako ima ler izmedju, mada kada stajem nikad ostaje u 5 ili sl nego kocim vise motorom, imam 1 cilindar...

• Zainteresovan, 730 postova

I ja najvise kocim motorom. A gore je neko rekao, ne vraca 4puta nazad nego 2 napred na semaforu. Kod mene ne moze, nego vracaj nazad.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja