Jump to content

Moto Zajednica

Generalno sredjivanje skutera ( Klipnjacha za skuter )

Recommended Posts

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Evo problema , otvorio sam motor na skuteru da uradim generalnu , kupio nov klip razbushio cilindar poshto je otishao u jaje  ??? elem , sad problem pretstavlja klinjacha , mala esnica ima kanal u krug pojeden ... znachi da li da stavim iglichasti lezaj oreginalni i da vozim koliko traje , da biksnujem bronzom malu pesnicu, da razbushim malu pesnicu na sledecu velichinu iglichasto lezaja koji ima da se kupi ... iskreno ne razumem se bash toliko u ovu problematiku , ali neke od ovih saveta majstora po gradu mi deluju suludo .... a obishao sam ih 4-5

inache je iglichasti se razleteo kad sam rasklapao motor , znachi jedna iglica je bila zabodena u chelo klipa ???

e sad mi je potreban savet shta da radim , i gde da idem , jedan od majstora mi je trazio 100e za novu klipnjachu ??? meni to izgleda suvishe skupo za skuter kineske tajwanske proizvodnje

inache je u pitanju 50ccm TGB Laser 2004 godishte

slike malo kasnije od radilice i klipnjache ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Дај провали прво који је мотор у твојој "Пчелици", па да видимо има ли шансе да се нађе.

• Drug član, 2265 postova

U Lacerku kod Sremske Mitrovice, sam do sada naisao na najnize cene.

Miki 125 zna o cemu se radi verovatno.

Ja bih tamo pogledao da sam na tvom mestu.

Imas ovde kontakt, pa zovi.

http://www.motomania.co.yu/kontakt.html

Da dodam samo da tvoj skuter nije kinez, nego tajvanac.

Trebalo bi da saznas po kojoj je licenci agregat. Za 4t znam da nije nikakav problem doci do delova, i oni su dosta jeftini, za 2t nisam nesto informisan pa nemogu da tvrdim, ali koliko sam video ova firma ciji sam ti dao kontakt ima sve zivo na lageru.

Problem je shto taj model iz 2004 godine nije niko uvozio u Srbiju , nego su uvezeni uglavnom iz Madjarske , jedina imformacija koju sam nashao je da je MotoMorini agregat barem tako tvrde na nekom hrvatskom sajtu  ???

idem da slikam i da dam mere onoga shto sam slikao mozda neko ima ideju ili je video neshto slichno ....

tgb_ge5-akros.jpg

tachnije TGB GE5 - A

navodno ima 5.13 KS  ??? barem tako pishe na nekim poljskim sajtovima koji ga idalje prodaju

• Drug član, 1261 postova

Problem je shto taj model iz 2004 godine nije niko uvozio u Srbiju , nego su uvezeni uglavnom iz Madjarske , jedina imformacija koju sam nashao je da je MotoMorini agregat barem tako tvrde na nekom hrvatskom sajtu   ???

idem da slikam i da dam mere onoga shto sam slikao mozda neko ima ideju ili je video neshto slichno ....

tgb_ge5-akros.jpg

tachnije TGB GE5 - A

navodno ima 5.13 KS  ??? barem tako pishe na nekim poljskim sajtovima koji ga idalje prodaju

Nije moto morini već FRANKO MORINI odnosno suzuki, tako da ti pasuje klipnjača od suzuki katane. E sad izmeri mi dužinu klipnjače i prečnik donjeg bolcna i prečnik gornje pesnice, imam jednu klipnjaču koja je kao nova a rado ću je pokloniti veselom forumašu. Treba samo da je prepakuješ i centriraš na tvoje stare tegove (ako pasuje) i to je to, operacija uz gratis klipnjaču ne bi trebala da košta više od 20 evra.

Klipnjača je inače poreklom baš iz TGB Fortuna koji izgleda isto tako samo su mu spustili far dole da liči na runnera

• Svrati ponekad, 306 postova

Taiwanski TGB ili Taiwan Golden Bee, je proizvodjac agregata za Piaggio, Peugeot,Suzuki.Sa Suzukijem je radio na proizvodnji agregata Suzuki/

Morini.Agregat 50ccm 2T,je specifican u odnosu na ostale skutere koji koriste Honda (Kymco, SYM ) ili Minarelli ( MBK/ Yamaha)  agregate po tome sto imaju veci precnik klipa i manju bolcnu.Za TGB najbolje da nadjes originalnu klipnjacu Suzuki/Morini kod uvoznika TGB  iz Zrenjanina tel 023524128 ili da pokusas da ubudzis klipnjacu od Qingqija 50/2t jer on koristi kinesku kopiju ovog agregata.Cita se CHing CHi provereno.Takodje taj agregat u nemackoj ima Kreidler na skuterima koji uvozi iz Kine i kaci im svoje ime.Pozz

Taiwanski TGB ili Taiwan Golden Bee, je proizvodjac agregata za Piaggio, Peugeot,Suzuki.Sa Suzukijem je radio na proizvodnji agregata Suzuki/

Morini.Agregat 50ccm 2T,je specifican u odnosu na ostale skutere koji koriste Honda (Kymco, SYM ) ili Minarelli ( MBK/ Yamaha)  agregate po tome sto imaju veci precnik klipa i manju bolcnu.Za TGB najbolje da nadjes originalnu klipnjacu Suzuki/Morini kod uvoznika TGB  iz Zrenjanina tel 023524128 ili da pokusas da ubudzis klipnjacu od Qingqija 50/2t jer on koristi kinesku kopiju ovog agregata.Cita se CHing CHi provereno.Takodje taj agregat u nemackoj ima Kreidler na skuterima koji uvozi iz Kine i kaci im svoje ime.Pozz

E zvao sam TGB u ZR i totalno sam smetnuo sa uma da sam ih zvao i ranije , oni su uvoznik od ove godine ili proshle tako da nemaju rezerne delove tog tipa tek sledece sezone .. a i imace samo za ono shto su uvozili , a ovaj model nemaju , poshto je izashao pretpostavljam novi ... al dobro bice sledece  ;D

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Čombe sa Karaburme 063/8325-448 je tata mata za kineske skutere, slobodno ga zvrcni i čovek će ti sigurno pomoći

Izvrteo sam sve telefone i na kraju sam otishao na Karaburmu kod Chombeta i chovek za 40e ce da mi stavi novu lipnjachu i izbalansira radilicu , sjajno i hvala svima na pomoci :)

Uradio generalnu , full extra sve radi ne chujese kako prede :)

ali sad imam dva problema , gde da nadjem rolnice 17x13 od 9 grama i kaish GE506RB01 ...

i problem br dva moze da se vozi na 60%gasa preko toga pochne da se gushi a kad je na shtenderu oce da da gas do kraja (mislim da vuche falsh vazduh al nisam siguran shta bi moglo da bude )

i problem br tri gde da nadjem kuglice poshto mi je volan bio rashrafljen pa fale , a da ne kupujem ceo venac poshto je 20e tj tako su mi rekli

• Svrati ponekad, 306 postova

Prava dimenzija rolnica je 17x13.5 sto imas u RMS katalogu rez.delova pod brojem 10 0440 900.Kais ne znam po broju trebaju mi dimezije u mm.Po pravilu menja se ako je ispod 15mm sirine.Pozz.

na red doshlo farbanje plastika ...

shta mislite o kamuflaznoj varijanti , neshto kao na slici , ali pustinjska shara

1971887286_0159f37d3c.jpg?v=0

burazeru sam ofarbao Free u Repsol sharu i extra je ispalo , ali nemam ideju za ovaj moj kako da ga obojim ...

dajte predlog

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja