Jump to content

Moto Zajednica

Nove klase 750ccm i SuperMoto kod nas !!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 148 postova

Veliki pozdrav za Marokanca.

Imam jedno pitanje da li se vracate za srbiju,kada i da li bi postojala mogucnost da se ponovo,kao dosta iskusan covek ukljucite u organizaciju SM takmicenja? Svaki vid pomoci sa vase strane bi dobro dosao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova

E ovako,imamo lepe novosti,bio je sastanak i diskusije o otvaranju klase 750ccm,marko cenejac mi je javio da su izglasali na sastanku da moze da se vozi(organizuje)klasa 750,prihvatili su(otvorena je klasa)...sa tim da vozimo zajedno sa 600ccm!pravilnik za svakog ucesnika je:

1.!!!Zabranjeno je da ucestvuje onaj koji je vec najmanje 5 god vozio(bio AKTIVAN)u moto-sportu bilo gde u svetu!!!

2.!!!Ogranicenja motora za 600ccm(no limit)nema ogranicenja moze se voziti i 2009god,i sa max nasviranom masinom!!!

3.!!!Ogranicenja motora za 750ccm(bez ubrizgavanja)motori do ubrizgavanja,ubrizgavanje ne ulazi ,ogranicenja prepravki na masini nema!!!

Vozice se redovan sampionat srbije ali zajedno 750ccm i 600ccm,bodovanje i plasmani kao i obicno...

Dozvoljeno je ucestvovanje i strancima ako ispunjavaju uslove znaci:licenca,osiguranje i da bude po pravilniku

Za sada nas ima 6 sigurnih (750ccm)..

vise informacija i pitanja ovde na forumu ili 0638114772 Danije;l

pozz

• Drug član, 4475 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

E ovako,imamo lepe novosti,bio je sastanak i diskusije o otvaranju klase 750ccm,marko cenejac mi je javio da su izglasali na sastanku da moze da se vozi(organizuje)klasa 750,prihvatili su(otvorena je klasa)...sa tim da vozimo zajedno sa 600ccm!pravilnik za svakog ucesnika je:

1.!!!Zabranjeno je da ucestvuje onaj koji je vec najmanje 5 god vozio(bio AKTIVAN)u moto-sportu bilo gde u svetu!!!

2.!!!Ogranicenja motora za 600ccm(no limit)nema ogranicenja moze se voziti i 2009god,i sa max nasviranom masinom!!!

3.!!!Ogranicenja motora za 750ccm(bez ubrizgavanja)motori do ubrizgavanja,ubrizgavanje ne ulazi ,ogranicenja prepravki na masini nema!!!

Vozice se redovan sampionat srbije ali zajedno 750ccm i 600ccm,bodovanje i plasmani kao i obicno...

Dozvoljeno je ucestvovanje i strancima ako ispunjavaju uslove znaci:licenca,osiguranje i da bude po pravilniku

pozz

Dani isparavi me kao gresim ali zz tvog posta mi govori da se u 2009 nece voziti 600SST nego 600SS.A meni su rekli iz MSS-a da voze 600SST zbog toga jer je jeftinije tj. veoma malo modifikacija i da zele da tim privuci vise takmicara.

Za 750ccm klasu je super jer ako zele da privucu vise ljudi(samo po mom misljenu trebali bi da se klase boduju posebno)

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

U subotu idemo na "sastanak" kod Marka Cenejca pa cu tacno napisati sta i kako ce biti za 2009 ....ustvari sta su u savezu na proslom sastanku odlucili. Ovo sto je mali moj napisao je samo to sto je na brzinu od Marka  preko telefona cuo.Znam 100% da ima nova klasa od 750ccm koja ima ogranicenje da mora da ima karburatore znaci tu negde do 1998/99 odnosno Kawa do 2001. Javljam za dalje.

• Svrati ponekad, 318 postova

pozz

Dani isparavi me kao gresim ali zz tvog posta mi govori da se u 2009 nece voziti 600SST nego 600SS.A meni su rekli iz MSS-a da voze 600SST zbog toga jer je jeftinije tj. veoma malo modifikacija i da zele da tim privuci vise takmicara.

Za 750ccm klasu je super jer ako zele da privucu vise ljudi(samo po mom misljenu trebali bi da se klase boduju posebno)

Vozi se 600 SST, ovo što on pominje odnosi se na serial ( happening ) klasu. Ako hoćeš mogu ti poslati pravilnik za 2009.god.

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

pozz

Vozi se 600 SST, ovo što on pominje odnosi se na serial ( happening ) klasu. Ako hoćeš mogu ti poslati pravilnik za 2009.god.

patak ako ti nije tesko posalji mi pravilnik za 2009

Hvala unapred

pa jel ovo znaci da ce klasa 750 voziti u happening-u?

Upravo tako, i da rezimiramo: Od 2009 god. u serial ( hapening ) 600 klasi voze se motori do 600 ccm sa dozvoljenim bilo kakvim prepravkama, motori do 750 ccm proizvodnje do 2001 g. takođe moguće sve prepravke i motori do 1000 ccm sa dva cilindra kod kojih mašina mora biti serijska.

Sve u svemu jedina promena je to što se motori do 750 ccm do 2001. godine proizvodnje i 2-cilindrični do 1000 ccm voze u istoj klasi kao 600, a ne sa 1000 kao što je bio slučaj do sada.

Hvala unapred

Poslao ti pravilnik, ali kao što vidiš sve ostaje isto osim izmena u klasi serial i 125.

Hvala unapred

Poslao ti pravilnik, ali kao što vidiš sve ostaje isto osim izmena u klasi serial i 125.

primljeno i hvala ti,

ali mala ispravka u klasi 600 se ne voze samo motori do 600ccm nego 675ccm(tri cilindra) i 750ccm(dva cilindra).Makar tako pise u pravilniku

da li bih molim vas, mogao i ja da dobijem taj pravilnik ?  zanimaju me izmene u 125. .  :)

moras da imas pravilnik iz prosle godine i da samo dodas ove izmene po klasama

U Beogradu

08.12.2008

ANEKS – DODATAK PRAVILNIKA

(USVOJEN NA IZVRŠNOM ODBORU RR 03.12.2008.)

KLASA 125 SP

Važi Pravilnik iz 2007, a dodatkom Pravilnika dozvoljeno je da se može koristiti klip I drugog prizvođača koji mora biti standardan tj. u dimenzijama klipa koji je fabrički ugrađen.

Dozvoljen je slobodan izbor dihtunga između cilindra I kartera.

U klasi 125 SP mogu voziti I takmičari koji su stariji od 21 god., ali koji do sada nisu vozili u jačim klasama tj. ili su bili takmičari klase 125 SP ili da su debitanti u Moto trkama.

Takmičari iz klase 125 SP koji su osvojili titulu u toj klasi do svoje 21 god. starosti nemaju pravo da se više takmiče u klasi 125 SP.

Dozvoljava se da takmičari iz klase 125 SP nastupe I u klasi 600 SP  da bi se postepeno prilagođavali za snažnije kategorije.Ovo pravilo se odnosi samo za takmičare do 21 god. starosti.

Takmičari preko 21 god. starosti ne mogu uporedo sa svojom klasom 125 SP nastupati u bilo kojoj snažnijoj kategoriji.

Takmičari klase 125 SP na Tehničkom pregledu  plaćaju 30 eura upisninu umesto do sadašnjih 50 eura, a ako takmičar klase iz 125 SP do 21 god. starosti nastupa I u klasi 600 SP onda plaća 50 eura.

U klasi 125 ccm ne mogu voziti takmičari preko 21 god. Starosti ako su pre toga bili šampioni države u toj klasi.

KLASA 600 SP 

Važi pravilnik iz 2007 god., s tim da u klasi 600 SP mogu nastupati motori iz klase SuperSport koji su proizvedeni do 15.nov.2003.

KLASA 1000 SUPERSTOCK 

Važi Pravilnik iz 2007 god.

KLASA 600 HEPENING – SERIAL

U klasi 600 Serial mogu su dozvoljeni motori do 600 ccm sa svim mogućim prepravkama, zatim motori do 750 ccm proizvedeni do 2001 god. i motori sa dva cilindra do 1000 ccm (agregati – mašine moraju biti originalni – misli se na motore sa 2 cilindra do 1000 ccm).

Slick gume se mogu koristiti u 2009 god., a od 2010 god. je zabranjena upotreba slick guma na zvaničnim treninzima i na samom takmičenju.

Hepening je klasa koja je isključivo rezervisana za takmičare sa licencama izdatim od MSS.

U klasi Hapening nemogu voziti van konkurencije strani državljani osim ako poseduju licencu izdatu od Moto Saveza Srbije.

Strani takmičari koju donesu potvrdu matičnog saveza da se nisu nikada takmičili u nacionalnim šampionatima svoje države (osim u klasi Hepening serijal) mogu izvaditi licencu MSS.

Radi lakšeg funkcionisanja na Tehničkom Pregledu Moto Savez Srbije je obavezan da izda licencu na kojoj će biti vidno naznačeno licenca –C HEPENING SERIAL.

Na licencu Hapening nemaju pravo:

• Oni takmičari koji su bilo kada bili šampioni države u klasi Hapaning

• Oni takmičari koji su osvojili bodove u Nacionalnom šampionatu u klasi 600 SP i 1000 SS

• Svi strani takmičari osim oni sa licencom MSS

Uvodi se obaveza da trojica prvo plasiranih u klasi 600 Hepening Serial na svakoj pojedinačnoj trci za Nacionalni šampionat moraju startovati u klasi 600 SP.

Njih trojica će na startu klase 600 SP zauzeti poslednja tri startna mesta.

Ukoliko takmičari iz klase 600 Hepening Serial nestartuju u klasi 600 SP brišu im se bodovi iz njihove klase – ukoliko je takmičar sprečen iz bilo kog razloga da nestartuje u klasi 600 SP dužan je da pismeno obavesti Direktora trke, koji će doneti odluku vezano za njegov nastup u klasi 600 SP.

Prva trojica plasiranih iz klase 600 Hepening Serial koji nastupe u klasi 600 SP se takođe boduju.

Direktor trke ili rukovodeći organ sa tehničkog pregleda je dužan da lično obavesti svakog od trojice prvo plasiranih iz klase 600 Hepening Serial da imaju obavezu da startuju u klasi 600 SP.

KLASA 1000 HEPENING SERIAL

Dozvoljen nastup motora od 600 ccm do 1300 ccm

• Otvoreni slobodni motori na kojima je sve dozvoljeno sve prerađivati, a takođe ogibljenje i ram motora.

Slick gume se mogu koristiti u 2009 god., a od 2010 god. je zabranjena upotreba slick guma na zvaničnim treninzima i na samom takmičenju.

Hepening je klasa koja je isključivo rezervisana za takmičare sa licencama izdatim od MSS.

U klasi Hapening nemogu voziti van konkurencije strani državljani osim ako poseduju licencu izdatu od Moto Saveza Srbije.

Strani takmičari koju donesu potvrdu matičnog saveza da se nisu nikada takmičili u nacionalnim šampionatima svoje države (osim u klasi Hepening serijal) mogu izvaditi licencu MSS.

Radi lakšeg funkcionisanja na Tehničkom Pregledu Moto Savez Srbije je obavezan da izda licencu na kojoj će biti vidno naznačeno licenca –C HEPENING SERIAL.

Na licencu Hapening nemaju pravo:

• Oni takmičari koji su bilo kada bili šampioni države u klasi Hapaning

• Oni takmičari koji su osvojili bodove u Nacionalnom šampionatu u klasi 600 SP i 1000 SS

• Svi strani takmičari osim oni sa licencom MSS

Uvodi se obaveza da trojica prvo plasiranih u klasi 1000 Hepening Serial na svakoj pojedinačnoj trci za Nacionalni šampionat moraju startovati u klasi 1000 SS.

Njih trojica će na startu klase 1000 SS zauzeti poslednja tri startna mesta.

Ukoliko takmičari iz klase 1000 Hepening Serial ne startuju u klasi 1000 SS brišu im se bodovi iz njihove klase – ukoliko je takmičar sprečen iz bilo kog razloga da ne startuje u klasi 1000 SS dužan je da pismeno obavesti Direktora trke, koji će doneti odluku vezano za njegov nastup u klasi 1000 SS.

Prva trojica plasiranih iz klase 1000 Hepening Serial koji nastupe u klasi 1000 SS se takođe boduju.

Direktor trke ili rukovodeći organ sa tehničkog pregleda je dužan da lično obavesti svakog od trojice prvo plasiranih iz klase 1000 Hepening Serial da imaju obavezu da startuju u klasi 1000 SS.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Hoce li biti slobodnog treninga na Batajnici?

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Hoce li biti slobodnog treninga na Batajnici?

nemam pojma...raspitacu se pa cu javiti

INACE KO JE ZAINTERESOVAN ZA 600ccm ili 750ccm jos nije kasno za prijave....

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ja sam zainteresovan da dodjem na slobodnu voznju sa drumskim motorom (bez prepravki), da se provozam stazom, ako postoji takva mogucnost.

• U prolazu, 41 postova

Bice slobodni trening,ne zna se jos tacni datum i gde...da li u batajnici ili vrscu!!redovno se placa kao i prosle godine ucesce 50e organizatoru i koliko se ja secam 1000din za osiguranje ko nema licencu...

To planiraju pre pocetka sezone, jel da?  ???

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Uly

Datumi trka kod nas:

10.05.2009 Kraljevo

17.05.2009 Vrsac

07.06.2009 Vrsac ili 21.06.2009

23.09.2009 Kraljevo

27.10.2009 Batajnica

Jel neko gledao ove datume?!?

23.09 je sreda a 27.10 je utorak... Tu nesto ne valja, nece biti da su tacni datumi.

Kalendar takmičenja 2009:

9.-10.maj      Kraljevo

16.-17.maj    Vršac

06.-07.jun    Vršac

20.-21. jun    Vršac

26.-27. sept.  Batajnica

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja