idanijel 1986 Napisano Septembar 1 Drug član, 907 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Veoma upravljiv,moraš probati,meni je ko supermoto naspram bandita 650 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 637 Napisano Septembar 1 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da je to skroz drugačiji motor od onog V Strom koji sam ja imao prilike da vozim dl 650 2003-2004. U to vreme sam imao catanu 600, i na samo par dana sam vozio taj 650. Ono je bilo kao biciklo u odnosu na catanu, koja se lako vozi. Imao sam prilike da ga vozim par dana, i navikao sam se na motor instant.Mene sada ubi neizdrž da stigne 1050 u Eurosumar da ga probam, da vidim razliku u odnosu na moj dl1000 jer je došlo vreme da se menja motor.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20581 Napisano Septembar 1 Integrisan, 6395 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, idanijel said: Veoma upravljiv,moraš probati,meni je ko supermoto naspram bandita 650 Moracu da vidim jednom i da probam taj v2 agregat i stroma. Voleo bih bas ovog poslednjeg. Ko je blize eto moze neka zamena pa voznja par km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar_Božo 0 Napisano Septembar 3 U prolazu, 1 post Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 9. 2025. at 9:59, Rider000 je napisao: Je l stavljao iko kit za podizanje? Zanimljivo skroz deluje. Dobije se na klirensu sigurno najmanje 2-3cm Ja sam svoj spustio koskama koje mi je dao @Gile da ih testiram. Zbog moje visine od oko 178 cm, nisam mogao sa oba puna stopala da stanem na zemlju. Ovako sam to postigao, ali čini mi se da se motor previše spusti kada imam suvozača tako da razmišljam da ga vratim na fabričku visinu. Zamenu sam sam uradio. Motor sam stavio na centralni štender i za nekih 10 minuta sam završio. Razmišljao sam i da sam napravim koske sa više rupa, pa da mogu po potrebi da ga korigujem za 5 min (zavisno od terena po kom se vozi, opterećenja...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2047 Napisano Septembar 3 Drug član, 1557 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoj spustio koskama koje mi je dao @Gile da ih testiram. Zbog moje visine od oko 178 cm, nisam mogao sa oba puna stopala da stanem na zemlju. Ovako sam to postigao, ali čini mi se da se motor previše spusti kada imam suvozača tako da razmišljam da ga vratim na fabričku visinu. Zamenu sam sam uradio. Motor sam stavio na centralni štender i za nekih 10 minuta sam završio. Razmišljao sam i da sam napravim koske sa više rupa, pa da mogu po potrebi da ga korigujem za 5 min (zavisno od terena po kom se vozi, opterećenja...)Ma mora GS sa ESA...Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1962 Napisano Septembar 3 Drug član, 1346 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Za 180cm je kao saliven, u svakom scenariju mozes da se oslonis. Ja bih ga podigao da dobijem malo klirensa za voznju van puta. Mozda je samo i sa aftermarket ralicom okej, ne vozim ne znam kakav off, makadam, zemljani putevi ugl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanKG 30 Napisano Septembar 4 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki V Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan On 9/1/2025 at 9:18 PM, Motorcyclist said: Danas sam video onaj zuti 650xt i bas mi se svidja. Zanima me koliko je upravljiv po krivinama nasram nekog nejkeda. Vozio sam Bandit 650 pre xt-a i mogu reci da se xt fantasticno ponasa po krivinama. Cesto vozim KG - Kopaonik i nema greske, ide bas tamo gde hocu/gledam. Jedino nisam bio zadovoljan fabrickim gumama, pa sam stavio Conti i sad je savrsen. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1630 Napisano Septembar 4 Drug član, 2067 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Sta ti se nije sviđalo kod fabričkih guma? Meni su skroz ok. Drugaru koji je isto uzeo novog stroma odgovaraju. U pitanju su iste bridgstone gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20581 Napisano Septembar 4 Integrisan, 6395 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Sedeo sam malopre na ktm 690 enduro i bmw 1250rt. Moja guzica voli RT sediste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2179 Napisano Septembar 4 Drug član, 982 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, bopk je napisao: Sta ti se nije sviđalo kod fabričkih guma? Meni su skroz ok. Drugaru koji je isto uzeo novog stroma odgovaraju. U pitanju su iste bridgstone gume. Drze lose za asfalt, a ocajne su za makadam. Nisam im verovao ni malo. Skoro da nije bilo krivine u kojoj mi guza nije vrdnula malo u stranu. Par puta sam ispravio krivinu i presao u drugu traku jer su me bas gume izdale. Sva sreca nije bilo nikoga u susret. Mozda je i do stila voznje, ne znam, ali bas sam bio napet sa fabrickim gumama. Ove Mitas su mnogo bolje, mada ni sa njima nisam 100% zadovoljan. Za sledecu ugradnju merkam neke Dunlop. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1630 Napisano Septembar 4 (promenjeno) Drug član, 2067 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 100 ljudi 100 ćudi. Da sam imao takav osećaj kao ti isto bi ih i ja menjao. Svakako si ispravno postupio. Mozda je i do stila da ja vozim dosta sporije i smirenije u odnosu na tebe. Kako god imamo potpuno suprotno mišljenje za gume. Za svakog je svoje ispravno. Drago mi je da si zadovoljniji sa novim. Promenio Septembar 4 član bopk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2179 Napisano Septembar 4 Drug član, 982 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, bopk je napisao: 100 ljudi 100 ćudi. Da sam imao takav osećaj kao ti isto bi ih i ja menjao. Svakako si ispravno postupio. Mozda je i do stila da ja vozim dosta sporije i smirenije u odnosu na tebe. Kako god imamo potpuno suprotno mišljenje za gume. Za svakog je svoje ispravno. Drago mi je da si zadovoljniji sa novim. Ma ne ulazim u to ko vozi brze, ko sporije, da me ne shvatis pogresno, jednostavno mi guma nije legla. Kad ja moram da razmisljam sta ce da se desi cim je neka ostrija krivina ispred mene onda nema tu voznje. A po makadamu je bio sou program, kako se malo dohvatis prasine odmah sklizne u stranu. Opet moje iskustvo, ne kazem da sam u pravu. Na Versysu sam imao neke Dunlop koje su drzale bukvalno u svim uslovima, sunce, kisa, prasina, po najvecim pljuskovima sam ih peglao skoro do same ivice, nikada nigde kliznule nisu. Imao sam neograniceno poverenje u njih. A onda si i ti bolji vozac, skoncentrises se na druge stvari. Tako da na Stromu jos trazim gumu koja ce mi leci. P.S. Promenio opis u avataru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1962 Napisano Septembar 4 Drug član, 1346 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ja za ovih 12.000km nisam imao problem sa tom gumom. Cak bih ju opet i stavio ali cu vrv juriti neke 70:30 ili 80:20 gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1630 Napisano Septembar 5 Drug član, 2067 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan @Gile razumemo se sve. Interesantno mi je kako iste stvari drugačije izgledaju različitim ljudima. To je sve. Nisam aludirao da si hteo nesto drugo da kažeš taman posla. Mozda da probaš pireli gt na stromu. Drži kao lepak a putna guma. I za micheline road 6 kažu (nisam probao) mnogi da nema bolje gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madjija 124 Napisano Septembar 5 (promenjeno) Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Gile je napisao: Drze lose za asfalt, a ocajne su za makadam. Nisam im verovao ni malo. Skoro da nije bilo krivine u kojoj mi guza nije vrdnula malo u stranu. Par puta sam ispravio krivinu i presao u drugu traku jer su me bas gume izdale. Sva sreca nije bilo nikoga u susret. Mozda je i do stila voznje, ne znam, ali bas sam bio napet sa fabrickim gumama. Ove Mitas su mnogo bolje, mada ni sa njima nisam 100% zadovoljan. Za sledecu ugradnju merkam neke Dunlop. Buvalno preslikan osecaj imam i ja sa fabrickim gumama. Cak sam dao drugaru koji bas dobro vozi da proba a nisam mu rekao za gume, kad je siso s motora odmah je isto ovo rekao. Moguce da su nama zapale neke losije. Jer na proslim motorima sam monitrao uvek Bridgestone BT i nikada problem, nikada da mrdne, bolje se ponasala od Mitas (zadnja guma). Ovo cim napipam klizaviji asfalt sto kazes lutrija dal ce da mrdne ili ne. Ako je topliji asfalt u gradu, pri brzini od 50-60km/h kad nagazim zadnju odmah pali ABS a ne zabadam zadnju, vec u kombinaciji sa prednjom. Promenio Septembar 5 član madjija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1962 Napisano Septembar 5 (promenjeno) Drug član, 1346 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom 650 "DESERT EXPRESS" Kit HIGH SUSPENSION - Dr. Big Shop WWW.DR-BIG-SHOP.DE V-Strom 650 "DESERT EXPRESS" Kit HIGH SUSPENSION Jako interesantno Promenio Septembar 5 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanKG 30 Napisano Septembar 5 U prolazu, 12 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki V Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, bopk said: Sta ti se nije sviđalo kod fabričkih guma? Meni su skroz ok. Drugaru koji je isto uzeo novog stroma odgovaraju. U pitanju su iste bridgstone gume. Ista prica kao sto kolege pisu. Mozda je do serije ili nacina voznje, ne znam, nekako su previse tvrde. Uglavnom sa Continental potpuno je drugi motor. Ako nekome treba, imam fabricke u garazi, presle su 6k. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1962 Napisano Ponedeljak u 07:11 Drug član, 1346 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam, ja sam pre Stroma vozio Afriku sa conti trailattack 3, ovo na Stromu je tvrdja guma i prelazi duplo vise km od trailattack 3, a nisam do sada primetio da negde kliza, gubi trakciju i sl. Vi sigurno vozite dosta zustrije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1962 Napisano Sreda u 18:16 Drug član, 1346 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Je l menjao ko opruge napred? Progresivne, linearne? Nemam neke preterane zamerke, ja imam manje od 75kg, taman sam ali kontam da bi bilo dosta bolje sa nekim boljim oprugama. Primetim da je prednjica dosta nestabilna na grebanom asfaltu. Na zadnji amortizer nemam zamerku, zadnjica je bas stabilna, "planted" sto kazu englezi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 519 Napisano Sreda u 21:26 Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan V-Strom 650 FORK->UPGRADE! - Hessler Motorsport HESSLER-MOTORSPORT.DE V-Strom 650 FORK->UPGRADE! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bane_ns 423 Napisano pre 13 sati U prolazu, 47 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Rider000 said: Je l menjao ko opruge napred? Progresivne, linearne? Nemam neke preterane zamerke, ja imam manje od 75kg, taman sam ali kontam da bi bilo dosta bolje sa nekim boljim oprugama. Primetim da je prednjica dosta nestabilna na grebanom asfaltu. Na zadnji amortizer nemam zamerku, zadnjica je bas stabilna, "planted" sto kazu englezi... @Rider000, ja sam stavio HyperPro (fork and shock springs). Pisao sam ovde utiske. Jedna od boljih investicija u motor. Ja sam 90kg bez opreme, i meni je puno pomoglo. Pre zamene prednjih opruga bottom-out se bas cesto desavao. Na kocenju, prebrzo tonuo. Fabricki zadnji je ok, ali sa HyperPro sam primetio prednost za 2up. Tebi bi verovatno samo prednje opruge odradile posao (jer si znacajno laksi), posebno sto sa HyperPro zadnjim vozim sa mnogo manje preload-a. Jedina zamerka za HyperPro sto nema izbora opruge spram tezine vozaca. Mozda pogledati i druge opcije. Ja sam se odlucio na HyperPro jer ih Tago uvozi i nisu skupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2047 Napisano pre 12 sati Drug član, 1557 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sve to imaš fabrički na modelu od 1000cm3...Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1962 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 1346 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, bane_ns je napisao: @Rider000, ja sam stavio HyperPro (fork and shock springs). Pisao sam ovde utiske. Jedna od boljih investicija u motor. Ja sam 90kg bez opreme, i meni je puno pomoglo. Pre zamene prednjih opruga bottom-out se bas cesto desavao. Na kocenju, prebrzo tonuo. Fabricki zadnji je ok, ali sa HyperPro sam primetio prednost za 2up. Tebi bi verovatno samo prednje opruge odradile posao (jer si znacajno laksi), posebno sto sa HyperPro zadnjim vozim sa mnogo manje preload-a. Jedina zamerka za HyperPro sto nema izbora opruge spram tezine vozaca. Mozda pogledati i druge opcije. Ja sam se odlucio na HyperPro jer ih Tago uvozi i nisu skupe. Bas sam gledao prednju vilu, od 150mm hoda do sad sam iskoristio max nekih 80mm , jos uvek nijednom nisam sabio kompletno Pogledacu sad preko zime sta ima od opcija. Promenio pre 5 sati član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...