quasaar 1027 Napisano Octobar 10, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Klima je veoma slicna kao i u Srbiji, ipak je to jako blizu. E sad Karpati su malo cudni pa ipak koliko god da je suvo treba racunati sa kisom i imati kisno odelo sa sobom. Cesto smo se vozili po Rumuniji i iako smo imali suvo vreme, cesto se desilo da u planinama naletimo na deonice sa kisicom ili jacim padavinama koje traju svega par minuta pa do sat-dva, a onda ponovo sunce. Sto se tice Transalpine, Transfagarasana i ostalih mesta sa najvisim vrhovima, treba znati da je leto jako kratko, jul-avgust. Proleca i jeseni gotovo da nema. Na primer krajem polovinom juna Transfagarasan je potpuno neprohodan, zatrpan snegom od 2-3 metra ali vec za nedelju-dve ga nema. Isto tako, vec oko prve nedelje septembra je ponovo sve pod snegom. Transalpina je po pitanju snega malo pitomija, t.j. ranije ga nema i malo kasnije pocne ponovo (naravno da to nije pravilo), ali je cesce maglovito i kisovito. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Octobar 10, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na iscrpnom odgovoru ,ovim putopisom zadali ste mi temu za rasmisljanje preko zime,jer mi je ta deonica bliza nego Tara :D Uglavnom ako padne odluka eto mene u Temerinu po detaljnije informacije ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Octobar 10, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike sa puta ako uzmem nov motor za sledecu sezonu eto mene sa vama posto ste isli planinskim putevima imaliste mnogo lepsi ;D i zahtevniji put ;D ali kraci put kroz planinu na deonici moldova nova - banja herkulane . Pre skretanja za belobresku imali ste skretanje u sumu levo taj put ide kroz sumu i kroz sela do Bozovica posle imate malo losiji asfalt do Banje Herkulane. Imao sam prilike da idem tim putem i mogu da vam kazem da su pejzazi strava . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 11, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike sa puta ako uzmem nov motor za sledecu sezonu eto mene sa vama posto ste isli planinskim putevima imaliste mnogo lepsi ;D i zahtevniji put ;D ali kraci put kroz planinu na deonici moldova nova - banja herkulane . Pre skretanja za belobresku imali ste skretanje u sumu levo taj put ide kroz sumu i kroz sela do Bozovica posle imate malo losiji asfalt do Banje Herkulane. Imao sam prilike da idem tim putem i mogu da vam kazem da su pejzazi strava . Bili ranije vec!!! Kao sto sam vec rekao ranije, ovo nam je 12-to!!!!!!!!!!! putovanje kroz Rumuniju i malo je toga gde nismo bili. Planovi za sledecu godinu su: - moguce ponovo Transalpina stim da obidjemo onaj deo sa kanjonima na delu gde smo vozili kroz onu sumu sa blatom, ako nas vreme malo bolje posluzi - Transfagarasan (da ga pokazemo nekim prijateljima i da se jos jednom nauzivamo) a zatim na sever prema Moldaviji i Ukrajni (to je jedini deo Rumunije koji jos nismo obisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Octobar 12, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gde moze da se kupi dobra detaljna mapa Rumunije? Ako neko ide uskor tamo moze li da donese jednu ili dve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Octobar 12, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Gde moze da se kupi dobra detaljna mapa Rumunije? Ako neko ide uskor tamo moze li da donese jednu ili dve? Najbolja koju smo do sada videli je mapa koju smo kupili na MOL benz. pumpi i nosi logo MOL-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 15, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Na reliju smo imali i nekoliko Rumuna. Nazalost dobili smo od njih veoma uznemirujucu vest, a to je da je prevoj Transalpina skoro ceo izasfaltiran Ko je bio, bio... izgubili smo jedno jako lepo mesto za offroad putovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Jun 16, 2010 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast...šta drugo reći... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jun 22, 2010 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine kada ste poceli pisati putopis poceo sam ga citati i nikada da zavrsim,hvala bogu sto ovoliko pada kisa pa sam konacno uspeo da procitam ovaj odlican,avanturisticki poduhvat po bespucima Rumunije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jul 13, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan odlican putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ACO610 49 Napisano Jul 19, 2010 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Sokolac -Republika Srpska Motocikl: HONDA CBR 1100XX ; Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, dobra ste ekipa. Putopis je odličan a najviše mi se sviđa što niste " razmaženi bajkeri" nesmeta vam ni kiša, ni blato, ni magla, spavate u šatoru to je prava avantura vi znate zašto motor vozite. POZDRAV. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Jul 19, 2010 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko ideju koliko je asfaltirana Transalpina, tj. da li je u celini ili je jos uvek deo neasfaltiran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 19, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nije asfaltiran u celosti, ali kako sam ja cuo, uglavnom sav put je pripremljen za asfalt. Nivelisan, nabijen tucanik, tako nesto. Unisten ako se ja pitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...