Jump to content

Moto Zajednica

Postavke (konstrukcije) motora

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

Jos od detinjstva  8), kada sam citao slovenacki auto magazin, prosto sam gutao podatke od motociklima, koji se odnose na KS, ccm, max brzinu i sl. Isto je vazilo i za automobile. I nisam ni primecivao poneku slovenacku rec u tekstu. Kao ni podatke o postavci motora, obrtnom momentu, kocnicama, ogibljenju (vesanju) i sl  8). A kao sto jedan prethodni clanak na forumu kaze: Konjske snage prodaju auto (ili motor), ali obrtni momenat pobedjuje u trkama!  :o, tako sam i poceo, zasad u trenucima dokolice da razmisljam i o tim stvarima. LM, zamolio bih strucnije od mene, da ukratko opisu svaku, aktuelnu danasnju postavku motora.

Npr. mono, redni, paralelni (twin), v2, v4, boxer, zatim ona poprecna v konfiguracija kod moto-guzzi-ja, rotax (?) itd. Sta su glavne karakteristike pojedinih, koje su vrline a koje su im mane... I naravno, par glavnih, tipicnih predstavnika (iz moto sveta, razume se!  :)).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja