Jump to content

Moto Zajednica

Manometar za karbove u kućnoj izradi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Kolko izgleda nije loša fora.

Dve kombinacije...

- Za dva karba    http://faq.ninja250.org/wiki/How_do_I_synchronize_the_carburetors%3F#The_two-bottle_method

- Za četiri karba je u attachment-u...

Nadam se da će nekome koristiti.

Carb Syncronizer.zip

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Fora uopšte nije loša, naprotiv, veoma je korisna i nimalo nije komplikovano. Preciznije je od manometara koji se prodaju u Luisu. Svako ko nije u zavadi sa šrafcigerom može ovo da uradi.

Ovo sam probao još kad sam na sajtu mototeka.hr pročitao isti način za sinhronizaciju karburatora.

Pogledajte na :

http://www.mototeka.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=44:sinkronizacija-karburatora&catid=1:najnovije&Itemid=62

Očekivao sam mnogo više komentara na ovu temu, ali kako ih do sad nije bilo odlučio sam da vas podsetim na ovu veoma korisnu temu.

• U prolazu, 40 postova

Ja svog GS-a stelujem sa slicnom "napravom" i mogu da kazem da su rezultati odlicni.

Moja sprava izgleda otprilike ovako http://www.obairlann.net/reaper/motorcycle/manometer.html

ali na tom linku pise da se u cevcice sipa voda. Moje iskustvo je da je bolje sa motornim uljem iz dva razloga. Prvi je da je ulje inertnije i lakse se steluje jer ne skakuce nivo mnogo, a drugi je razlog da sam nekako mirniji ako su cilindri jako rastelovani pa jedan malo "povuce" tecnosti iz cevcice...

• U prolazu, 40 postova

e, da, zaboravih... koristim creva za vazduh za akvarijum :) 30 dinara/metar a ima da se kupi u svakoj prodavnici opreme za kucne ljubimce. Za moju spravu sam potrosio oko 6 metara.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

I moja " naprava "  :D je takva i ja koristim ulje umesto vode iz istog razloga jer manje  " skače ".

Crevo je providno, plastično i unutrašnji prečnik je isti kao i crevo koje ide na rezervoar.

Dužina je odprilike ista, jer bi sa kraćim bilo nezgodno raditi, mora " naprava " da se nasloni na nešto da stoji. ;)

Protiv tog skakanja ima dobra fora na cajgerima iz Louisa...

Ko nije imao prilike da vidi, fora je da crevo koje ide na karb prolazi kroz metalnu čauru koja sa strane ima rupu sa navojem i zavrtanj.

Onda taj zavrtanj sam podesiš da pritiska crevo taman dovoljno da smanji skakutanje...

Između zavrtnja i creva stoji mali kuglager da se ne pojede crevo.

Eh da sam samo ranije naleteo na ovo  :-\ :-[ :-\

• Drug član, 1826 postova

Ovo je jako dobar i precizan metod. Hvala za post.

Secam se kako sam se odusevio kad mi je matori pokazao slicnu foru koja se koristila ranije na gradjevini kad nije bilo libela... nalije se voda u cev a krajevi postave na udaljenosti na kojoj zelimo iznivelisati. Ovo je daleko precizniji metod od bilo koje libele jer ne dolazi do progresivnog "razdesavanja" kako se odmice od libele.  :)

Ovo je jako dobar i precizan metod. Hvala za post.

Secam se kako sam se odusevio kad mi je matori pokazao slicnu foru koja se koristila ranije na gradjevini kad nije bilo libela... nalije se voda u cev a krajevi postave na udaljenosti na kojoj zelimo iznivelisati. Ovo je daleko precizniji metod od bilo koje libele jer ne dolazi do progresivnog "razdesavanja" kako se odmice od libele.  :)

hehe fantasticna fora.... nikad se ne bi setio toga pored libele.... mada mi je ortak rekao za slicnu foru kad je prenosio neke mere na suprotnu stranu zida (obelezeo iznutra prenosio na spoljnu stranu) sa crevom i vodom...

• Svrati ponekad, 198 postova

Hehe,valjda se to zvase vagres.Inace se koristi i dan dans u gradjevini,npr kad se betonira pod da se obelezi,kad se buse rupe za prekidace,utikace...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja