OgnjenV 0 Napisano Mart 13, 2021 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nov sam vozac i jos uvek nisam kupio motor. Zanima me koje su vase preporuke, na sta da obratim paznju? Ima te li nekih saveta priupovini prvog motora? Gledao sam razne kineze i nisam siguran koji je najbolji za pocetnika. Jedan kolega sa posla me je savetovao da gledam motore od 250 ccm, jer kako kaze ove od 125 cu brzo prerasti i necu moci da se zaputim na neki put. Tako da sad uglavnom na oglasima gledam samo od 250ccm. Kakav motor je pogodan za pocetnika? Koji motori su udobni kako za vozaca tako i za suvozaca? Da li da gledam neki jeftiniji ili odmah da potrazim neki motor malo skuplji? Generalno bilo kakav savet za pocetnika, jer ja zaista sad nemam pojma. Zivi bili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Mart 13, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan i taj od 250 ces brzo prerasti ako planiras duze da se bavis ovim skroz nepotrebnim troskom zvanim voznja motora ja bi pre gledao nesto jeftinije sto ces posle lakse moci da prodas... ako ti je udobnost vazna mozda neki enduro. ali motor se cesto kupuje srcem a ne razumom. daj malo vise info o sebi, sta ti se svidja, koliko si visok, kakve avanture planiras pa ce ti iskusniji forumasi moci dati konkretnije savete. u svakom slucaju, dobro nam dosao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Mart 13, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti putopis, covek sa 50ccm isao na more, sa 125 u Grcku.. A kako cujem ima ih sa 1100ccm koji samo poziraju po kraju, na svaler gasu.. Deluje da ne znas tacno sta bi hteo, prelistaj malo forum i net kako bi to otkrio. Predlazem ti da zapamtis pravilo da dvotockas nikad nema prednost u saobracaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11022 Napisano Mart 13, 2021 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Gledaj skutere 250-300ccm,lako se voze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qwerty12345 64 Napisano Mart 13, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Saveti - 1- Finansije, kupičeš motor, ali posle ide održavanje, gorivo i registracija. 250 cc je registracija 100 evra godišnje, troši 4l na sto. Ako finansijski ne možeš da daš više od toga, onda 250 cc je moja preporuka. Imam čoper od 250cc, to je i više nego dovoljno za po gradu, jedina slabost je autoput. 2-Snaga, dobra ideja je 250cc, i ja sam dobio takav savet, nisam se pokajao. Ispod 250 je slabo. Preko previše za početnika. 3-Vrsta motora, pogledaj slike i vidi koji ti se sviđa. Meni se sviđaju samo čoperi. 4-Kinez vs Japanac. Ako uzimaš prvi motor, moja preporuka je kinez od 250cc. Japanci su mnogo skupi, a verovatno češ prvi motor menjati posle nekog vremena. Manje češ platiti prvog kineza. Ako uzimaš bar 500cc onda je bolja ideja neki japanac. 5-Održavanje, najbitnija stavka. Kad uzimaš Japanca delovi su skuplji. Što veća kubikaža delovi su skuplji. Ali kinezi se češće kvare. Moja preporuka pošto si početnik, neki kineski skuter ili čoper od 250cc, cena je 700-1000 evra. Računaj na još 100-300 evra ulaganja. Ja imam 250cc skoro 3 godine. Jesam ga prerastao, ali opet je sasvim dobar za grad. Takođe proveri dostupnost delova za motor koji uzimaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, OgnjenV je napisao: Nov sam vozac i jos uvek nisam kupio motor. Zanima me koje su vase preporuke, na sta da obratim paznju? Ima te li nekih saveta priupovini prvog motora? Gledao sam razne kineze i nisam siguran koji je najbolji za pocetnika. Jedan kolega sa posla me je savetovao da gledam motore od 250 ccm, jer kako kaze ove od 125 cu brzo prerasti i necu moci da se zaputim na neki put. Tako da sad uglavnom na oglasima gledam samo od 250ccm. Kakav motor je pogodan za pocetnika? Koji motori su udobni kako za vozaca tako i za suvozaca? Da li da gledam neki jeftiniji ili odmah da potrazim neki motor malo skuplji? Generalno bilo kakav savet za pocetnika, jer ja zaista sad nemam pojma. Zivi bili! Ako zaista želiš da uđeš u ovaj svet...obzirom da nemaš iskustva moj ti je savet lepo sve od početka. 125cc, 200-250cc da naučiš kako treba da voziš. Posle toga možeš da biraš jer ćeš imati u nogama neku kilometražu. Naučićeš ciklistiku, snalaženje u saobraćaju, lakše ćeš se kretati i lako ćeš se vaditi iz nevolje. Takođe moraš znati šta želiš...skuter, motor, menjač ili ne i td... Reci nam šta ti se sviđa od motora...nije isto voziti skuter, supermoto i choper. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgnjenV 0 Napisano Mart 13, 2021 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre svega hvala na odgovorima i savetima, primljeno k znanju! Ja sam oduvek razmisljao o tome kako bih vozio motor, i uvek mi je prvi izbor bio neki choper. Lagana voznja i uzivanje me je uvek privlacilo. Nisam bio u mogucnosti da krenem sa polaganjem ranije, a kamoli da kupim motor. Sada kad vec imam svoj posao, i mogucnost da udjem u taj svet ne odustajem. B kategoriju imam duze vreme i dosta km iza sebe, ne sumnjam da je A druga prica za sebe. Gledam po oglasima razne motore, uglavnom chopere od 250ccm pa na dalje. Gledao sam i chopere od 125ccm nesto tipa Aprilia red rose 125, ili Aprilia classic. Honda Rebel. Gledao sam i kineze poput sprint princa 125 ili 250ccm, kao ostale marke. Ima toliko mnogo modela, raznih godista, predjene km, cene i slicno. Ne bih znao sta prvo da gledam pri odabiru. Sve u svemu, voleo bih da nabavim chopera dobrog za pocetnika, pa i ako se desi neki pad da ne zalim. Lagana voznja, za brzinu nikad nisam bio preterano zainteresovan. Ako moze da bude udoban jer bih nekad vodio devojku sa sobom. Imao bih neki budzet do 2000e najvise. S tim da ako mogu da prodjem jeftinije top, pa ako treba da mogu da ulozim u motor. Imate li jos nekih saveta, voleo bih da cujem. Zivi bili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qwerty12345 64 Napisano Mart 13, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Izbegavaj 125cc. Ako voziš devojku to će ti biti slabo ako treba da krene na uzbrdici. Bitno pitanje je koliko si visok. NIsu svi motori isti. Ako si visok preko 190 onda preporučujem Sprint Challenger 250cc. Ako si manji od 175 onda preporučujem keeway supershadow 250cc. To su kineski čoperi. Takođe treba znati da su duži motori teže upravljiviji. Za prvi motor preporučujem neki jeftiniji do 1000 evra jer češ ga menjati posle nekog vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgnjenV 0 Napisano Mart 13, 2021 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala brale na dobrim savetima. Visok sam skoro 180, kapiram da je onda keeway bolja opcija. Ali mislim da ih slabo ima na oglasima. Imaš li još neku preporuku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec imas fin budzet moja topla preporuka je da preskocis sve te kineze i uzmes lepo Yamahu virago 535 i vozis se ko covek. Odlican choper/kruzer za pocetnike. Nije prejak, lagan je i lagano se vozi, opet ima dovoljno snage da te ne smori brzo. Znam par ljudi koji su krenuli sa 500ccm i ne fali im nista, dobri su vozaci. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
qwerty12345 64 Napisano Mart 13, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Challenger Prijavi odgovor kao problematičan Virago 535 je odlična preporuka. Cena je oko 1500-2500 evra. Međutim postoji jedan problem, virago je star motor, koji je isceđen. Ako nađeš dobar primerak to je odlična kupovina. Možda je malo jači za početnika, ali ako si vozio motor u auto školi i ako imaš strpljenja da u početku budeš lagan na gasu, onda imaš motor koji može dugo da traje. Dobar za grad, autoput i putovanja. Ako uzimaš tako nešto obavezno povedi nekog ko se razume u motore. Neko mora da prepozna da li motor očuvan ili na izdisaju. Ako je potrošen moraš znati koliko te košta sređivanje. Kinezi su slabog kvaliteta, ali su noviji, agregati očuvaniji, delovi jeftiniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgnjenV 0 Napisano Mart 14, 2021 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Momci hvala na savetima! Gledao sam virago 535, razmišljaću o tome, a svakako moram nekoga sa mnom povesti da čujem drugo mišljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...