janos eva 0 Napisano Septembar 17, 2008 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imamo sina od 16 godina.Zapeo je za motor trkalice.Nismo odusevljeni idejom kao roditelji.Koji biste motor preporucili , da i kupus ostane a i koza da se najede.Da napomenemo,malo je brzopleto dete. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokisabac 0 Napisano Septembar 17, 2008 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je pravo za njega!!!! http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.geocities.com/shirobint/Piaggio-125-MP3-06-04.jpg&imgrefurl=http://www.honda-tiger.or.id/forum/showpost.php%3Fp%3D602531%26postcount%3D4&h=400&w=600&sz=101&hl=en&start=4&um=1&usg=__F7P2uN5Bn_JV_NL2DbeAD7nM06U=&tbnid=Y2NJUolzSf_rvM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dpiagio%2Bmp3%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dopera%26rls%3Den%26sa%3DN Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hpg 8 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kako ste vi divni roditelji... pitate za savet koji motor detetu da kupite... Kod mene to ide ovako: malo nadmudrivanja malo izbijanja ideje iz glave jos malo izbijanja ideje iz glave Dakle, moje misljenje je da pitate njega. Naravno ne dajte mu da se "zaleti" (koliko sam razumeo, pocetnik je) nego krenite od motora sitnije kubikaze, da se navikne, posle ima vremena za jace. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crw 0 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: xtx660 Prijavi odgovor kao problematičan ako nije vozio nista do sada,onda nesto od 50cm³ sa brzinama..a posle polako Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 17, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan rs 50.....a moz i bt 50....osvezava a ne goji ;D ;D ;D ;D a vec iduce sa 17god 80cm.... sa 18god 125cm...... a posle....................... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Septembar 17, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ako nije vozio nista do sada,onda nesto od 50cm³ sa brzinama..a posle polako Potpuno se slažem... Sećam se sebe sa 14. Mada je to bilo drugo vreme, pa sam odskakao do plafona kad mi je ćale kupio APN 6 Mislim da je važnije da ga detaljno uvedete u ovaj svet po pitanju bezbednosti od toga koji motor da mu kupite. Kroz zezanje i kroz zajedničku vožnju po okolini. Kao društvenu igru kada je ovakvo vreme. Recimo takmičenje ko će bolje da rešava testove o saobraćaju, a kada se sedne na motor praksa u saobraćaju i spretnost na nekom poligonu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Aprilia rs 50, nista jace. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Septembar 17, 2008 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nista nije vozio onda 50ccm ako jeste onda nesto malo jace. Ja sam npr. sa 15-16 godina imao Hondu CB450s ali pre nje sam vozio 50ccm pa 80ccm pa 150ccm i tek onda 450ccm. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan YBR125. (tačka!) Verovatno će mu biti ružan, al ako mu je stalo do motora pristaće.Alternativa je RS50, al ja to nikad ne bih kupio, mnogo je to para za nešto što će da preraste za sezonu.Pre bih uzeo BT50. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Septembar 17, 2008 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan pa ako je bas zapeo za trkalice, a ako nece od 50cm3 najbolje hondu nsr125 , ili kymco quannon 125 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan NIJEDAN ;D, kupio bi mu bajs, pa polako! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Septembar 17, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Honda Varadero 125 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8565 Napisano Septembar 17, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Honda Varadero 125 Ako nista nije vozio do sada, onda iskljucivo 50ccm, da vezba, da nauci i ovlada malo dvotockasem. Tu je mozda najisplativija opcija BT50, ima lepih primeraka, malo nalickatih, koji sasvim lepo izgledaju, a opet, motor moze lepo da ide za svoju kubikazu, a odrzavanje je jeftino i dostupno. pa ako ga brzo preraste, ne gubis nista u materijalnom smislu, prodaces ga za iste pare. Onda razmisljaj o nekoj 125ici. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima iskustva u saobraćaju makar i biciklom, moj savet je neka Yamaha DT 50-125ccm ili slično... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan Cagivu Mito ako mozes da priustis... bez razmisljanja, odlican motor za ucenje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mozda cete me docekati na noz zbog mog komentara ali moje trenutno misljenje je sledece. I ako jos uvek nisam roditelj (a ako bog da bicu jako skoro) moj stav je da cu dete svim mogucim sredstvima pokusati da odvojim od dvotockasa pa pod cenu da se i ja odreknem voznje istoga. Koliko god sve bilo lepo i bajno, ova zabava je jako ozbiljna i opasna a greske se skupo placaju. Kao sto sam rekao, bio bih u stanju da se odreknem svog uzivanja samo da mi deca ne sedaju na motore. Naravno da ti ne mozes sve da im zabranis ali moze se od malih nogu uticati na nacin rasmisljanja i usmeravati dete dok je malo. Eto, izvinjavam se ako ovaj komentar nekome smeta ali to je moje misljenje. A ako vec doslo do toga da mora da se pazari motor, onda bi moj izbor bio neki skuter od 50 kubika i tu bi se i zavrsilo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nebi uticao na njegov izbor,samo bi mu prepustio da SAM zaradi novac pa neka kupi sta mu je volja.Iskustvo mog poznanika koji je lomio kicmu sa motora,imao bezbroj operacija i puno srece da ponovo moze da hoda,a inace je serviser, je da kad mu sa takvim pitanjima dodju poznanici on pokaze svoja ledja i pita ih da li ce moci da legnu da spavaju dok se mali ne vrati iz grada ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freepartyman 420 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd-Cerak,Banovo brdo Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Piago Liberty 125 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Septembar 18, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ispasce da sam subjektivan jer upravo prodajem motor svog deteta kojeg sam mu kupio kad je imao 16 god. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23135.0 medjutim ovde vam je dato puno dobrih saveta u pogledu toga treba li uopste detetu kupovati motor a ako da - kolike snage takav motor treba da bude. ja bih na sve to, iz licnog iskustva, dodao i sledece (po cenu da udavim ali osecam obavezu da podelim to iskustvo kada je dete u pitanju): ako sami ne vozite motor tj. nemate sopstveno iskustvo o tome sta to znaci i ako ga ne mozete licno uvesti na pravi nacin u bajkerski svet onda definitivno uradite sve da ga odvratite od te ideje, ako ikako mozete proklet je taj osecaj koji imate dok vam je dete na dva tocka pa makar to bilo i kad vozi iza/ispred vas kao sto je to uglavnom slucaj sa mnom i sa mojim sinom ako vam kazem da bukvalno vise gledam u ogledalo tj. u njega nego u put ispred sebe kad vozimo onda ce vam mozda biti jasnije kolika je to briga. a tek nemir u stomaku kad se sam odveze negde i dok ne stigne sms sa ugovorenim OK da i ne pricam i sad se verovatno pitate a zasto onda ja kupih detetu motor pa jos ga i prodajem da bih mu kupio klasu iznad ove. prvo ja sam navucen i to se hteo ja il ne hteo prenelo na njega iz toga sledi opasnost da u moru svakojakih "bezazlenih" skutera, trkalica, zujalica... oko njega on, bez mog znanja, odobrenja, saveta, treninga, bez opreme, bez iskustva, bez svesti o opasnosti, sedne s drugom, pozajmi, proba...mozda ne sada dok je mlad nego kasnije sa 25, 35...no i tada moze biti opasno. ovako, ja sam (ne kazem pametno) odlucio da primenim homeopatiju - slicno se slicnim leci. prvo leto sa motorom proveo je bukvalno na poligonu. znaci kada mu se vozi, ja sa njim na poligon i udri vozi koliko hoces ali na poligonu. tu sam mu usadio dovoljnu kolicinu straha od motora da je vrlo brzo prestao i da pita kada ce moci na ulicu. kada je ovladao manevrisanjem, menjacem, kada se bukvalno srodio sa masinom ispod njega, usledila je L tablica. e sa L tablicom je mogao na ulicu u saobracaj. ali kako. samo kada sam ja ispred njega u autu. znaci, nedeljom ili kasnije nocu kada je smanjen saobracaj. ja napred u autu on iza mene i po kraju - nikako centar ili nepoznati delovi grada. kao na polaganju. i tako provozam ga a kad se vratimo kuci usledi analiza. dao - nije dao zmigavac, prestrojio se - nije se prestrojio, obisao sporo vozilo blizu ili dovoljno daleko od njega, pogledao nazad-nije pogledao nazad.... onda je usledilo polaganje za A (do 125ccm). sa polozenim ispitom i napred opisanim treningom dobio je dozvolu da nedeljom popodne ode na fudbal motorom. dakle ne u besciljnu voznju gradom. nego tacno na odredjenu destinaciju, odredjenom (neopterecenom) trasom. i naravno sms kad stigne tamo i sms kad krene nazad kuci. ta se dozvola vremenom povecavala, do druga, po knjigu i sl. pa i u skolu. tek da stekne samopouzdanje u sebe i kada je sam sa sobom i svojom odgovornoscu. a da - striktna zabrana, koja i dan danas vazi, je voznja saputnika. pa makar to bila i najlepsa devojcica u kraju pravilo je da niko ne sme da sedne pozadi niti sme nekome da ustupi motor. YBR je i suvise slab motor za dvoje, njegovo iskustvo je slabo za dvoje a odgovornost za drugoga je nemerljiva - on to sada zna i prihvata. doci ce vreme i za to... i iznad svega uveo sam ga u bjb fanatizam zvani - oprema, oprema i uvek oprema. s kacigom bi mogao sada i na spavanje i ne bi primetio da mu je na glavi. na dobrom putu smo da tako bude i s jaknom jer bude malo otpora na +40 no i to je vec leglo. kad smo sve to apsolvirali usledile su grupne bjb voznje (ovde vise puta i detaljno opisane). odvalimo tako jednom mesecno 1000 km zajedno i onda vise nije problem ako se u grad izlazi i gradskim prevozom. znaci motor da - ali ne za besciljno i besmisleno zujanje po gradu nego za osmisljene, organizovane, grupne tj. zajednicke izlete i putovanja sa (po mogucstvu) starijim iskusnim bajkerima. pa makar to bilo do obliznjeg jezerceta, kupalista i sl. takodje, motor da ali ne kao primarno prevozno sredstvo (u njegovim godinama) nego kao povremeni izuzetak da se preveze od tacke a do tacke b sa ciljem c. mozda ovo sve lici na off - ali pitanje "koji motor" uvek povlaci i pitanje kakva je licnost (karakter) taj kome je motor namenjen. a deca u tom izrastu jos uvek izgradjuju sopstveni karakter i eto zato ova poduza prica... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderlady 2 Napisano Septembar 18, 2008 U prolazu, 34 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Ako bas nikada nije vozio motor onda definitivno nesto od 50ccm. Momci su Vam dali velik izbor pa on neka izabere sta mu se najvise dopada. Neka se mali registruje na sajt zbog bilo kakvih saveta oko voznje motora. Pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Septembar 18, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Koji biste motor preporucili , da i kupus ostane a i koza da se najede.Da napomenemo,malo je brzopleto dete. Nijedan! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gringo 2 Napisano Septembar 18, 2008 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Beograd>kod Bigz-a Prijavi odgovor kao problematičan kochaMatori je celu stvar prelepo napisao; tj. celu stvar oko voznje motora (za mlade) fantasticno primenio na sopstvenom slucaju!!! Znaci, izuciti njegov post od A do S!!!!! A sto se tice motora... jos jedan glas za Yamahu YBR125 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Septembar 18, 2008 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Apriliju RS 50, a posle toga Hondu NSR125, pa posle CBR 600 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-ns 96 Napisano Septembar 18, 2008 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: trenutno bez Prijavi odgovor kao problematičan YZF-R125. Skoro sam ga video, lepo izgleda, nije prejak, 4-takta što znači da duže traje i manje troši. I to sve pod uslovom da je već nešto vozio. Imam utisak da puno roditelja ne zna da su 2-taktni motori od 125 cc (Aprilia RS125 i sl.) prave zveri, koje mogu i 170-180 km/h. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Septembar 18, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih rekao Yamaha YBR125. Vozio sam je skoro dve godine pre nego što sam uzeo FZ6 i oduševljen sam motorom (i sad bi ga rado vozio po gradu). Dovoljno je jak da može lepo da se vozi i po gradu a i na putu (najbolji dokaz KochaMlađi) a opet dovoljno slab da ne može da se divlja. Veoma je lagan, upravljiv i udoban. Vidim ovde mnogi pričaju da im je ružan, meni nije uopšte (dobro, možda je malo mršav ali... ) Maksimalna brzina mu je oko 120 koliko se ja sećam a ono što mu prija je (na putu) 80-90 Potrošnja po gradu ispod 4l a na putu ispod 3l :o I na kraju mislim da za 2200€ NE POSTOJI nov a bolji motor Možda nije 100% za prvi motor ali za prvi motor sa brzinama nema bolje od YBR125 (IBRE) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...