Ribolovac 491 Napisano Septembar 16, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Pa nek crknu ovi iz AFRIKA sekte, to je pravi Afrikanac ne ono sokoćalo od 250 kila ;D ;D ;D Nema brige ....siguran sam da je isti mozak napravio obe makine ! Kao da mi je neko pohvalio stariju sestru . 236kg full AT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Septembar 16, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Odlican tekst,svaka cast. :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Septembar 16, 2008 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, šta reći... I ja sam prezadovoljan mojim, prvi motor koji sam kupio... 2 sezone bez kvarova... Meni su se izlizale T63 gume i pošto ne vozim mnogo off road (5%) stavio sam nove Dunlopke, uglavnom za asfalt, jbg, pre mi je izgledao lepše... Mogli bi jedan dan da se skupimo svi sa XL-kama pa da razmenimo iskustva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Извињавам се свима који лакше читају наше ћирилично писмо! Овај Хондин једноцилиндраш производио се од 1985. до 1987. године прошлог века. Мени је био жеља још када сам га као десетогодишњи клинац видео негде на мору. Жељу сам испунио у децембру 2006. издвојивши за њега 1000 еура. На сату му је стајало 35600 километара. И управо сам нашао тај бело-плаво-црвени модел са резервоаром запремине 28 литара, Д.И.Д. фелнама које могу да носе тубелес гуму, који има анласер и курблу, фабрички уграђено тефлонско црево предње кочнице. То је онај који је био основа за модел Икс-Ел 600 Дакар, а на којима су по најтежим теренима јездили Цyрил Невеу, Гиллес Лаллаy, Аллесандро Де Петри… Дакар модел је био једноцилиндраш запремине 628 ццм наспрам 598 ццм колико има “цивилна” верзија, имао је 52 коња, 8 више од стандардне верзије, са 160 килограма била је за чак 29 килограма лакша од ове моје слотије. Оно што је највише красило Дакар модел је резервоар од 60 литара! Да ми је тај резервоар, какаве бих ја просечне брзине имао на путовањима! И са овим од 28 литара дерем многе са далеко бржим моторима, јер када га напуним у Београду треба на пумпу да станем тек у Ријеци, ако сам, рецимо, кренуо за Умаг. Шта ме је натерало да све ово исписујем? Пре све га то што сам овим мотором прешао 25 000 километара, а да нисам имао никаквих техничко-механичких проблема. Све што сам радио били су редовни сервиси који подразумевају замену уља, филтера, свећице и онај већи који је обухватио замену ланца брегасте, погонског ланца и ланчаника, филтера ваздуха, “штеловање” вентила, замену уља у кочионом систему, замену плочица и пакнова. Што се тиче уља, сипам ИПОНЕ 15W/50 полусинтетику и мењам га на сваких 5000 км. Од замене до замене потрошња уља је у фабричким толеранцијама. Хондом Икс-Ел 600 ЛМ, старом 21 годину без икаквих размишљања сам кретао пут Црне Горе, Истре и широм Србије. Исто тако нисам размишљао ни када су на репертоару биле дугачке и захтевне оф-роуд деонице на којима волим да одврнем гас и уживам! Уосталом, на таквим теренима Икс-Ел је свој на своме: снажан на малом броју обртаја, спретан и управљив, гутач неравнина, рупа, хупсера. Са Мишлен Т63 гумама ове особине додатно долазе до изражаја. Антек ми је помогао да донесем коначну одлуку у избору ових гума и сад возим други сет. Гума је невероватно поуздана како на асфалту, тако и на свим оф-роуд подлогама. Једино блатни глибови праве проблеме и ту нема проходност као цросс гума. Кома најбоље знам коју сам борбу имао када смо офф-роад деоницама ишли од Бањице до Авале! Хонда Икс-Ел 600 ЛМ је мотор одавно застареле концепције. Са безмало 190 килограма то је, са данашњег становишта поимања ендуро мотора, више него тешка рага. Међутим, то је мотор који задовољава све моје потребе. Велики је пријатељ мог буџета што се тиче одржавања и потрошње горива. Стамен је и брз по кривинама, аутопутем могу константно да се крећем 130 км/х при 4800 рпм када “срче” мање од 5 литара “супера”. По шумама, ливадама, макадамом могу да возим доста брзо и оштро. У граду је јако добар за маневрисање, брзо мењање правца и провлачење између аутомобила, будући да му је корман доста изнад ретровизора. Из мог јужног дела Београда на путу до круга двојке могу да се провозам и офф-роад етапом кроз Кошутњак, чисто да ме жеља мине. Ову “ваздушару” једино треба поштедети паклених врућина у комбинацији са (бео)градском гужвом. Све остало стоички подноси. Не смем да занемарим ни естетски моменат моје Хонде! За булдога кажу да је толико ружан пас да не може а да не буде симпатичан! Е тако је и са Хондом XЛ! Шарен као папагај просто мами да га још ушареним и оставим му лични печат, а без да вртим испразне мото-часописе и дајем силне паре за нешто што је тамо неко рекао да је естески норматив. Дизајн мотора потпуно је сагласан са мојим оутфитом. Не морам да се “униформишем” да бих био задовољан како изгледам на мотору. Хонда је само детаљ који се једноставно уклопио у мој лифестyле. Нисам морао да узимам кредите да бих изгледао као колеге са насловних страна маркетиншким триковима презасићених часописа и пресрећан сам због тога. Ја сам ја, а мој мотор је он. Или она, пошто се ради о Хонди. Простим језиком речено, драго ми је што имам могућност да на мотору не изгледам као део додатне опреме, не морам да будем “офарбан” у исте боје. Могу сам себи да направим одевни предмет за мотор и да се осећам одлично! Ето, имао сам потребу да поделим са вама своје искрено задовољство двадесетјодногодишњим мотоциклом којим сам, како рекох, превалио 25 000 километара, а који НИКАДА није затрокирао, штуцнуо, подригнуо. Што би рекао мајстор Пеца Врач Цопету: “Са његовим мотором се ништа не дешава! Само пали, ради, иде!” Нисам сујеверан, али ако сам овим текстом измалерисао читаву романсу и сад крене да ме зајебава имам пуно право да му све опростим! На крају крајева, могу да га пошаљем у “Краш” и можда добијем онај велики пакет пун слаткиша који добијају пасионирани сакупљачи “Животињског цасртва”! Ако и не добијем пакет од "Краш"-а, остаћу заувек и сваку ноћ и сваки дан Хонде Икс-Ел фан! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Mogli bi jedan dan da se skupimo svi sa XL-kama pa da razmenimo iskustva... То би било одлично! Нисам напоменуo да је Икс-Ел, додуше онај модел Ер (XL 600 R), провозао и Мел Гибсон у филму "Bird On Wire". Краде га у неком тржном центру (мислим да не треба напомињати да је упалио на "прву курблу"!)... ...и са све сувозачицом, која маестрално седа на мотор у покрету... ... креће у сулуду вожњу кроз град! У једној сцени провлачећи се кроз уске уличице у Кинеској четврти пролеће кроз свеж бетон и ту жандар који га је пратио пада и одустаје од потере! И на крају безбрижни одлазе у слободу! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vodeni Zeka 18 Napisano Septembar 16, 2008 U prolazu, 49 postova Lokacija: NBGD- Blokovi Motocikl: Kawasaki KLX650 Prijavi odgovor kao problematičan E Kume,al' si ga napisao.......LEBAC ! Nego..... 'oces da se menjamo? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan E Kume,al' si ga napisao.......LEBAC ! Nego..... 'oces da se menjamo? ;D Одма' да ти кажем да од тог посла нема ништа! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan A sta je vozio zandar bas me zanima ako se secas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 16, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan A sta je vozio zandar bas me zanima ako se secas. Не знам шта је оно, али није "оно"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Septembar 17, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan jako lep tekst spave svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 17, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera oli-vera!!! Samo ti slike u drugom delu nisu nešto.... .... na ćirilici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Septembar 17, 2008 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Mogli bi jedan dan da se skupimo svi sa XL-kama pa da razmenimo iskustva... То би било одлично! Нисам напоменуo да је Икс-Ел, додуше онај модел Ер (XL 600 R), провозао и Мел Гибсон у филму "Bird On Wire". Краде га у неком тржном центру (мислим да не треба напомињати да је упалио на "прву курблу"!) I moj pali na prvu kurblu ali Vas molim da ga ne kradete ;D... Ne vredi puno para ali meni vredi mnogo... ...и са све сувозачицом, која маестрално седа на мотор у покрету... Koja seda na taj motor ta baš zna da seda i zašto seda ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera oli-vera!!! Samo ti slike u drugom delu nisu nešto.... .... na ćirilici Не знам сад шта да радим... Не преправља ми се све то у фотошопу, али ако инсистираш... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Le-gendo bre ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1713 Napisano Septembar 17, 2008 Vlasnik sajta, 5346 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Evo u kojim filmovima se jos vozio XL http://www.imcdb.org/vehicles.php?make=honda+&model=xl+600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Evo u kojim filmovima se jos vozio XL http://www.imcdb.org/vehicles.php?make=honda+&model=xl+600 Care, gde ga nadje ;D ;D ;D Meni je ipak naj scena kad Rambo cepa Yamahu XT125 sa dva amortizera na zadnjoj vili uz mokru planinu ;D ;D ;D http://www.youtube.com/watch?v=QZUFKJbWeGI ako ne radi link kucajte na youtube - "First Blood Motorcycle Chase" i uživajte ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8454 Napisano Septembar 17, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3184 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan И на крају безбрижни одлазе у слободу! Jel' pao sex? Nisam gledao film. Ako jeste, kupujem i ja tu ikselku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Evo u kojim filmovima se jos vozio XL http://www.imcdb.org/vehicles.php?make=honda+&model=xl+600 Ово је злата вредно! Care, gde ga nadje ;D ;D ;D Meni je ipak naj scena kad Rambo cepa Yamahu XT125 sa dva amortizera na zadnjoj vili uz mokru planinu ;D ;D ;D http://www.youtube.com/watch?v=QZUFKJbWeGI ako ne radi link kucajte na youtube - "First Blood Motorcycle Chase" i uživajte ;D ;D ;D ;D А ти, Цопе, у никад горе офовање! Па где у ову тему уваљујеш најконкурентнију машину! И није у питању Yamahu XT125, него 250! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan И на крају безбрижни одлазе у слободу! Jel' pao s*x? Nisam gledao film. Ako jeste, kupujem i ja tu ikselku ;D Мислим да су се чак и узели, па ако ниси ван тих малограђанских глупости као што је брак - купуј! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8454 Napisano Septembar 17, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3184 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan И на крају безбрижни одлазе у слободу! Jel' pao s*x? Nisam gledao film. Ako jeste, kupujem i ja tu ikselku ;D Мислим да су се чак и узели, па ако ниси ван тих малограђанских глупости као што је брак - купуј! ;D Znaci na nju si navatao nju, mislim onu malu sto si je vozikao kada smo se videli prosli put. A ja se pitao kako ti takav, a ona onakva ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Evo u kojim filmovima se jos vozio XL http://www.imcdb.org/vehicles.php?make=honda+&model=xl+600 Ово је злата вредно! Care, gde ga nadje ;D ;D ;D Meni je ipak naj scena kad Rambo cepa Yamahu XT125 sa dva amortizera na zadnjoj vili uz mokru planinu ;D ;D ;D http://www.youtube.com/watch?v=QZUFKJbWeGI ako ne radi link kucajte na youtube - "First Blood Motorcycle Chase" i uživajte ;D ;D ;D ;D А ти, Цопе, у никад горе офовање! Па где у ову тему уваљујеш најконкурентнију машину! И није у питању Yamahu XT125, него 250! ;D Hehehehe, ne brini ništa, japanac isti Q... , kad su jugo i kec bili konkurencija ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan ahahahahahahhaaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Septembar 18, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Моја је 22 године, и у праву сте, љубав је то... иксел није на продају... Тренутно на каналчету, семеринзи пропали, ал' ово за окупљање - слажем се Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 19, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan И на крају безбрижни одлазе у слободу! Jel' pao s*x? Nisam gledao film. Ako jeste, kupujem i ja tu ikselku ;D Мислим да су се чак и узели, па ако ниси ван тих малограђанских глупости као што је брак - купуј! ;D Znaci na nju si navatao nju, mislim onu malu sto si je vozikao kada smo se videli prosli put. A ja se pitao kako ti takav, a ona onakva ;D Добри мој Мрле, та Хонда Икс-Ел, то ти је мач са две оштрице. Таман посмислиш како си зинтригирао неку својом харизмом, смислом за хумор и шармом, кад се испостави да је мотор тај којем она жели да се преда... Каже ти дај само да пробам. Круг или два и кад осети лакоћу маневрисања, симпатичан одзив на гас, прецизан мењач, а претпостављам и вибрације - ОДЕ! :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...