Jump to content

Moto Zajednica

IDEJE KAKO ORGANIZOVATI PRISTOJAN SKUP

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova

Tema je Dosta Slican sa temom Unapredimo Skupove???

A kako bi bilo da se skupovi organizuju samo kada je lepo vreme, tamo gde ima bazena, jezera ....? Da se spava po hotelima, hostelima, motelima...? Da se toci samo kis. voda , Guarana, Red Bull...? Da sviraju samo bendovi  koji imaju CD izdanja....??Da sa pandurima pijemo Coca -Colu ....? Da svi vozimo R-ove, da se obrijamo glave...????

Pozdravljam!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

Mozda nije losa ideja da u ovakvu org budu ukljuceni "svi" klubovi iz Srbije i da to nosi naziv SUPER BIKE skup po cemu bi Srbija mogla biti prepoznatljiva. pa pogledajte EXIT! Iz nicega su stvorili imperiju. I drugo, lokacija bi morala biti mudro izabrana gde ima dovoljno asfalta, brda, jezera, prostranstva...dosta je kaljuga vise. Kampovi organizovani po svim vrhunskim standardima i svaki pojedinacni segment skupa. kada bi se tako nesto organizovalo, gde bi i stranci pozeleli da dodju ni cena karte ne bi bila problem. Nekoliko tisuca npr. Nikome nije zao da prisustvuje velikoj predstavi i da izdvoji novac za takve stvari ali gde bi se svakako osecao dobro i sigurno.

Pričao sam ja ovo ranije, ali nije imao ko da čuje!!

A ko će onda da pokupi kajmak, lakše je ovako, svako u svojoj avliji ??? ??? ???

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Jesu oni gledali, ali FIM reli i motokocentraciju nisu pravili klubovi već AMSJ, a to je gospodin sa povelikim genitalijama bio u to vreme, i to u celoj bivšoj. A od MASa do gospodina je razmak od više stotina svetlosnih godina. I nije morao AMSJ da ide da moli nikoga, oni jednostavno prijave reli i to je to, pa se ti kao opština buni, ako smeš.

Pa onda je tu resenje problema - treba ukljuciti i AMS Srbije, pa cemo preskociti taj razmak od nekoliko stotina svetlosnih godina. Kolko sam za ovih mojih tridesetak godina staza na dva tocka imao kontakta sa AMS - uvek su bili za saradnju u svakom pogledu. Ja jos uvek cuvam pismo tog " gospodina sa vewlikim genitalijama " kojim mi je odgovorio na moje pismo upuceno njemu u vezi FIM relija 1981 ( pitao sam ga kako da se i ja prijavim ) . E taj gospodin mi je poslao odgovor na dve kucane strane. Verovatno je sekretarica kucala, al je on potpisao i lupio pecat . Sve jasno i po protokolu.  Nisam do sad cuo da je MAS nekom nekad nesto objasnio.  Svojevremeno sam susretao neke iz MAS-a  na nekim susretiuma, i na neka moja pitanja sam uglavnom dobijao odgovore tipa : " Ti to ne mozes da razumes ; znasd o tome se ne moze pricati - u pitanju su neki vazni ljudi " i slicne - ko da je u pitanju neka tajna organizacija gde nekoliko vaznih zna sve, a mi ostali smo budale i ne treba nista da znamo.  Savrseno si u pravu za onu razliku od nekoliko stotina svetlosnih godina izmedju MAS-a i AMS-a .  Sto se tice gore pomenutog pisma koje sam svojevremeno dobio od AMS-a , ako neko ne veruje, ili ima zelju da ga vidi - spreman sam da ga skeniram i postavim ovde .

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Svojevremeno sam susretao neke iz MAS-a  na nekim susretiuma, i na neka moja pitanja sam uglavnom dobijao odgovore tipa : " Ti to ne mozes da razumes ; znasd o tome se ne moze pricati - u pitanju su neki vazni ljudi " i slicne - ko da je u pitanju neka tajna organizacija gde nekoliko vaznih zna sve, a mi ostali smo budale i ne treba nista da znamo.  Savrseno si u pravu za onu razliku od nekoliko stotina svetlosnih godina izmedju MAS-a i AMS-a

Kao neko ciji je klub clan MAS-a,tvrdim da u ovome sto si napisao nema bas niceg tacnog,odnosno ne kazem da ti ne govoris istinu,verujem da si snekim pricao,ali taj sigurno nije u MAS-u.Da se odmah ogradim,u MAS-u nismo kao klub dugo (MK ROAD KINGS SVILAJNAC),ali znam da do prosle godine,sednici ovog udruzenja nije mogao niko da prisustvuje,osim po jedan pretstavnik kluba koji pripada MAS-u,ali je to prosle godine promenjeno,i svako koga ta prica interesuje,moze da prisustvuje sednici,ali naravno,nema pravo glasa.Sve se radi transparentno,koga god zanima moze videti gde ide novac od clanarine,sa koliko para se raspolaze,koji su planovi itd.

Bas me zanima o cemu se to NE MOZE PRICATI.

Jos nesto,svako ima pravo na svoje misljenje,ali malo vise je glupo,pisati lose o necemu sto ne poznajes,i da su svi verovatno ludi sto su clanovi MAS-a,a to cine trenutno 53 kluba.

O.K. onda ćeš nam rado odgovoriti na sledeća pitanja:

-kolika će biti članarina za 2009 godinu

-koliko će biti skupova 2009 godine

-koliko će koštati ulaznice za "skupove"u 2009 godini

-koliko je para potrošeno i na šta u 2008 godini

-koliko je para zaradjeno u 2008 godini

-koji su sve izvori finansiranja MASa

-od svih klubova koliko nih ima status pravnog lica i koliki su porez platili 2008 godine i koliko imaju zaposlenih

-čak i ako su udruženja gradjana svejedno moraju imati račune a bogami i fiskalne kase ako prodaju pivo i pljeske na skupovima, pa nas intresuje konačni saldo poslovanja

-dali MAS može da obezbedi toalete i tekuću vodu na svakom skupu

Sve ovo navedeno su pitanja koja moraju imati odgovore, aja znam da ih MAS nema, a klubovi ne žele da ih daju. Lovi se u mutnom a ipak ti skupovi žive od motorciklista (ne od mene pošto više ne pijem vodu iz bureta, mlako pivo, ne jedem pljeske iz prašine i ne spavam 10 cm od nečijeg nužnika.

• U prolazu, 99 postova

-od svih klubova koliko nih ima status pravnog lica i koliki su porez platili 2008 godine i koliko imaju zaposlenih

-čak i ako su udruženja gradjana svejedno moraju imati račune a bogami i fiskalne kase ako prodaju pivo i pljeske na skupovima, pa nas intresuje konačni saldo poslovanja

sve to mozes da procitas na MAS-ovom sajtu

a drugo nijedan klub nema fiskalnu kasu

po zakonu i nemora, ako pice u svom klubu prodaje za 15%vise od nabavne cene

klub je zatvorenog tipa, za clanove i prijatelje kluba

tako da nepodleze porezu raspitaj se malo

i trece na svakom skupu uglavnom se angazuje neka firma za rostilj(tako je bilo kod nas )a dali

on placa porez ?

nije brate sve tako crno kao sto vi mislite pa nismo svi mi budale,

pokusavamo da uradimo nesto e sad dali radimo pogresno ili dobro

nesto radimo za razliku od nekih kojima sve smeta a nemaju pravo resenje ili ga nece podeliti sa nama

pozdrav i poseti nas malo druzi se sa nama prijateljski razgovor i razmena misljenja su uvek dobro dosli

jos jednom pozdrav

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: VN 800

sve to mozes da procitas na MAS-ovom sajtu

a drugo nijedan klub nema fiskalnu kasu

po zakonu i nemora, ako pice u svom klubu prodaje za 15%vise od nabavne cene

klub je zatvorenog tipa, za clanove i prijatelje kluba

tako da nepodleze porezu raspitaj se malo

i trece na svakom skupu uglavnom se angazuje neka firma za rostilj(tako je bilo kod nas )a dali

on placa porez ?

nije brate sve tako crno kao sto vi mislite pa nismo svi mi budale,

pokusavamo da uradimo nesto e sad dali radimo pogresno ili dobro

nesto radimo za razliku od nekih kojima sve smeta a nemaju pravo resenje ili ga nece podeliti sa nama

pozdrav i poseti nas malo druzi se sa nama prijateljski razgovor i razmena misljenja su uvek dobro dosli

jos jednom pozdrav

Potpisujem sve sto je rekao dejansd ,mada do juce nisu mnogi ni znali sta je MAS-a,a sada je svi kritikuju sta je uradjeno proslih kodina pitaj te se,sada je uradjeno  nesto malo i to nevalja.Toliko od mene Pozdrav...

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Jesu oni gledali, ali FIM reli i motokocentraciju nisu pravili klubovi već AMSJ, a to je gospodin sa povelikim genitalijama bio u to vreme, i to u celoj bivšoj. A od MASa do gospodina je razmak od više stotina svetlosnih godina. I nije morao AMSJ da ide da moli nikoga, oni jednostavno prijave reli i to je to, pa se ti kao opština buni, ako smeš.

Pa onda je tu resenje problema - treba ukljuciti i AMS Srbije ...

Naravno da treba ukljuciti AMSS , to jest treba vrsiti pritisak na tu organizaciju da radi svoj posao . Za razliku od MAS-a koji je samo udruzenje izvesnog broja moto klubova i realno gledajuci i nema ni mogucnosti ni resursa da nesto ozbiljnije radi za razvoj motociklizma jer to rade volonterski ... u AMSS sede ljudi koji su za to placeni , a niko se dosad nije zapitao sta taj AMSS radi na tu temu ...

A evo sta pise na njihovom sajtu :

Auto-moto savez Srbije je član međunarodnih svetskih organizacija i to od 1926. godine AIT(Međunarodni savez za turizam) i FIA (Međunarodna automobilska federacija), od 1949. godine FIM (Međunarodna motociklistička federacija), kao i novoosnovane Evropske motociklističke unije od 1997. godine. Međunarodna saradnja, kao osnov i pretpostavka najvećeg broja aktivnosti AMSS, zasnovana je na članstvu u ovim međunarodnim organizacijama. Svi najznačajniji nacionalni klubovi Evrope i sveta su članovi ovih organizacija

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

u svakom slucaju treba zabraniti pucace ili turirase na skupovima.. ;D ;D ;Dpogotovu ove sto bude narod

http://www.benzinukrvi.com/klip285/Budjenje/

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Vratio bih mu istom merom samo MZ vise dimi , hehehehe

• U prolazu, 0 postova

Rekao bih da je Zare u Bijeljini organizovao skup priblizno ovim kriterijumima ;)

Približno nije dovoljno, jer ako samo jedan od ključnih kriterijuma nije ispunjen sve pada u vodu. Slažem se da ima dobro organizovanih žurki, ali sve to nisu skupovi (bez uvrede za organizatore u Bijeljini koji su se strašno potrudili).

Za dobar skup bi bar trećina motorista prespavalo u kampu, računajući i one koji potiču iz okoline dotičnog mesta, pošto im je onemogućen izlaz iz kampa (iz kojekakvih razloga) ili im se prosto ne ide kuću pošto je dobra zabava.

još neki predlozi:

- Bilo bi jako zanimljivo da neki organizator rentira šatore na skupu (nekako mi je lakše da dam neke pare nego da vučem šator i da ga raspakujem, pakujem)

- Ukinuti pljeskavice na skupovima (preskupe su , nezdrave i polupečene) i uvesti topli obrok (suljpa, gulaš, r. čorba, paprikaš) i sendviče

- Organizovati službu hitne pomoći (to još nisam video kod nas) na skupu

koliko vidim ti bi bio bas dobar organizator skupova , ajde se prihvati posla pa napravi jedan skup koi ce svima da odgovara,i da bude svakom potaman.Bas bih voleo to da vidim :o ::)

Radi se na tome, ali vam nesmem reć, ako vak reknem morat ću vas utepati ;D ;D ;D

Ne treba svima da odgovara, nekima se svidja glib i blato, nekima pucači, nekima striptizete iz acc. kiseline, nekima mlako pivo i bajate kifle, ali ideja je bila da skupimo dobre predloge, a ne da slušamo komentare ljudi koji ih nemaju, a osećaju se povredjenim iz neznam kog razloga.

Dakle po treći put, ima li još ko neki pametan predlog...... ??? ??? ???

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Savrseno si u pravu za onu razliku od nekoliko stotina svetlosnih godina izmedju MAS-a i AMS-a

,i da su svi verovatno ludi sto su clanovi MAS-a,a to cine trenutno 53 kluba.

evo jednog konkretnog primera da mas pomogne organizaciji dobrog moto skupa,makar po jednom kriterijumu,,,

53 x 100e  je 5300e,,za te pare mogu da kupe binu ili ozvucenje,,samim tim neka ih besplatno daju organizatoru moto skupa na koriscenje,samim tim ce organizator makar delimicno biti oslobodjen velikih troskova oko organizacije,samim tim organizator moze da snizi cene pica,da ukine naplatu ulaznica,ili da organizuje neku klopu pice itd,,mislim da bi to znacilo sigurno organizatorima,, a sa poboljsanjem orgaizacije bice i bolji moto skup,,,,

u svakom slucaju na skupovima treba obavezno dovesti hitnu pomoc,mupovcice koji bi uklanjali pucace,notorne alkose na motorima,itd,

trebalo bi organizovati i neke tuseve itd,ipak smo u 21 veku,,,aj da se vratimo u 18,,,,,,trebalo bi organizovati i neke tv emisije to jest vise snimanja po moto skupovima,da eto svet i ljudi vide da nismo mi neke budale itd,,,,,

• U prolazu, 0 postova

Savrseno si u pravu za onu razliku od nekoliko stotina svetlosnih godina izmedju MAS-a i AMS-a

,i da su svi verovatno ludi sto su clanovi MAS-a,a to cine trenutno 53 kluba.

evo jednog konkretnog primera da mas pomogne organizaciji dobrog moto skupa,makar po jednom kriterijumu,,,

53 x 100e  je 5300e,,za te pare mogu da kupe binu ili ozvucenje,,samim tim neka ih besplatno daju organizatoru moto skupa na koriscenje,samim tim ce organizator makar delimicno biti oslobodjen velikih troskova oko organizacije,samim tim organizator moze da snizi cene pica,da ukine naplatu ulaznica,ili da organizuje neku klopu pice itd,,mislim da bi to znacilo sigurno organizatorima,, a sa poboljsanjem orgaizacije bice i bolji moto skup,,,,

u svakom slucaju na skupovima treba obavezno dovesti hitnu pomoc,mupovcice koji bi uklanjali pucace,notorne alkose na motorima,itd,

trebalo bi organizovati i neke tuseve itd,ipak smo u 21 veku,,,aj da se vratimo u 18,,,,,,trebalo bi organizovati i neke tv emisije to jest vise snimanja po moto skupovima,da eto svet i ljudi vide da nismo mi neke budale itd,,,,,

1 kome pre dati binu?

2samo mislis o klopi i picu.

3hitna i mup su obavezni za organizovanje moto skupa

4onaj kome smetaju pucaci i alkosi na motorima taj i nije bajker :P

5 upravu si za  emisije ali kako platiti sve to ?

6a sto se snimaka tice postoji ih gomila na svakom moto skupu i sve treba  lepo uraditi u montaznom centru.....itd,itd...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

4 onaj kome smetaju pucaci i alkosi na motorima taj i nije bajker :P

Jel ovo stvarno mislis ili se salis?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

1 kome pre dati binu?

6a sto se snimaka tice postoji ih gomila na svakom moto skupu i sve treba  lepo uraditi u montaznom centru.....itd,itd...

dati binu onima koji su i dali pare da se kupu,,naravno znaci 1 vikend jedan skup...ma ima tu jos konstruktivnih ideja,i nacina realizacije,samo da jos neko i poslusa,,a emisije neka plati organizator od zarade,,mada to uvek mogu i lokalne televizije o svom trosku da odrade,kao sto obicno i biva,,,

a da....onaj tvoj krs od motora puca na sve strane... :P :P :P :P :P :P

a o klopi i picu mislim kao i 90% ljudi koji plate ulaznicu,,,,,,,, :P :P :P :P

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Smatram da bi klupske zurke/skupove trebalo da zanemarimo u ovoj temi , to jest da prepustimo klubovima da ih organizuju kako znaju i umeju .

A da se skoncentrisemo na ono sto je Revolution u vise navrata pominjao , a to je :

Mozemo li u zemlji Srbiji imati u toku sezone 2-3 velike , ozbiljno i profesionalno organizovane moto manifestacije internacionalnog karaktera , sa daleko bogatijim sadrzajem od onoga sto vidjamo na klupskim skupovima ?

Ko to moze da organizuje  ? (klubovi i MAS sigurno ne)

A sta je sa AMSS ? Imaju li oni potencijala za to ? Na svom sajtu se hvale da je AMSS clan - "od 1949. godine FIM (Međunarodna motociklistička federacija), kao i novoosnovane Evropske motociklističke unije od 1997. godine."  Cime su to zasluzili ? Pa do sada nicim , kao ni ono MOTO u svom nazivu - Auto Moto Savez Srbije . Kako da ih nateramo da rade ono za sta su placeni ? Ne znam , ali mislim da o tome treba da diskutujemo ... a ne o MAS-u ...

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ovo ne razumem ? Gde to pise ko jeste , a ko nije bajker . Jel to postoji neki pravilnik ili zakon o tome.

Kolko sam video do sad ovde su svi za bezbednu voznju, nosenje opreme , da se ne seda za motor kad se nesto popije . . .    Sad ti odjednom napises ovo sto si napisao  .  Neverovatno  ! ! !

• U prolazu, 0 postova

Ovo ne razumem ? Gde to pise ko jeste , a ko nije bajker . Jel to postoji neki pravilnik ili zakon o tome.

Kolko sam video do sad ovde su svi za bezbednu voznju, nosenje opreme , da se ne seda za motor kad se nesto popije . . .     Sad ti odjednom napises ovo sto si napisao  .  Neverovatno  ! ! !

a ko je izmislio ta bajkerska pravila na moto skupovima gde nema pucanja ,alkohola..... -  nevezano za bezbednu  voznju sa kacigom i svom pratecom opremom  VERUJ MI TO SU VEROVATNE STVARI i nemoj da se cudis  kada je to realnost danasnjice!!!!!.    je...ga odosmo u off

Naravno da na moto skupovima ima alkohola, al procitaj sta si napisao  " kome smetaju pucaci i alkosi na motorima taj i nije bajker "  !

Jedna je stvar kad se covek napije, pa ode u sator da spava, a sasvim druga stvar je kad se covek napije i sedne na motor da vozi ! I sad ti uvodis neko pravilo po kome ako meni i mnogim drugima smeta pijanac na motoru  - mi kao nismo bajkeri, motorciklisti, kako god da nas nazivas .

E za tvoju informaciju pre par godina mi je zbog " Pijanog bajkera " poginuo prijatelj .

To sto si napisao je cista glupost !

• U prolazu, 0 postova

Naravno da na moto skupovima ima alkohola, al procitaj sta si napisao  " kome smetaju pucaci i alkosi na motorima taj i nije bajker "  !

Jedna je stvar kad se covek napije, pa ode u sator da spava, a sasvim druga stvar je kad se covek napije i sedne na motor da vozi ! I sad ti uvodis neko pravilo po kome ako meni i mnogim drugima smeta pijanac na motoru  - mi kao nismo bajkeri, motorciklisti, kako god da nas nazivas .

E za tvoju informaciju pre par godina mi je zbog " Pijanog bajkera " poginuo prijatelj .

To sto si napisao je cista glupost !

nismo se razumeli prvo si uleteo u moj post ka bokilicu a drugo i ja se zgrazavam pijanih bajkera na motoru dosta je i mojih prijatelja nastradalo zbog alkohola ;ali to je nasa realnost a sto se tice pucaca tu nemozes nista da komentarises posto je adrenalin cudo ..a sto se tice novih pravila pa oni koima smeta to nemoraju ni da dolaze na skupove nego neka idu gde misle da im je bolje mozda neka banja . na pr ;D!

• U prolazu, 0 postova

1 kome pre dati binu?

dati binu onima koji su i dali pare da se kupu,,naravno znaci 1 vikend jedan skup...ma ima tu jos konstruktivnih ideja,i nacina realizacije,samo da jos neko i poslusa,,a emisije neka plati organizator od zarade,,mada to uvek mogu i lokalne televizije o svom trosku da odrade,kao sto obicno i biva,,,

a da....onaj tvoj krs od motora puca na sve strane... :P :P :P :P :P :P

a o klopi i picu mislim kao i 90% ljudi koji plate ulaznicu,,,,,,,, :P :P :P :P

:P :P :P :P :P :P :P :P :P:D :D :D :D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja