Jump to content

Moto Zajednica

Kina vs India

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova

Troumim se oko kupovine motore. Imam nekih 1400e i za sad su u obzir došle sledeće makine:

Qingqi 125GY - supermoto

Qindqi 125 2D

Keeway Speed 125/150

TVS Apache 150

Šta preporučujete? Visok sam 183cm, a na ovom TVSu sam sedeo i nekako mi je razmak izmedju sedišta i menjača mali, pa su mi noge puno zgrčena, što sa veličinom stomaka :) ne deluje baš udobno. Kakva su iskustva, trajnost, servisi.... Ovde, prodavac,  kažu da je Keeway odličan, da se veoma malo kvari i da ima garanciju 2g, bez obzira na pređenu kilometražu. Kod istog prodavca TVS ima garanciju od 20000km, bez ograničenja u godinama. Na prvi pogled TVS je bolje urađen, a lik tvrdi da je to neki Suzuki. Qungqi ovde nema gde da se pogleda, samo net i fotografije.

Naravno, najviše bih voleo Susuki GS-500e, ali finansije ne dozvoljavaju :(.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Naravno, najviše bih voleo Susuki GS-500e, ali finansije ne dozvoljavaju :(

Videh u oglasima GS-500 1998. za 1500€, verovatno se može naći i za manje, kraj sezone je. Ako je dobro očuvan, mislim da može višestruko da nadživi novog kineza. Ako imaš dovoljno godina, bolje pazari nešto tako veće.

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Naravno da bi najbolji izbor bio Suza GS 500 ali ako se kojim slucajem odlucis za nekog kineza moj savet ti je da izmedju ovih uzmes Qingqi 125 2D(motor lepog dizajna, spustenijeg volana, odlicne kocnice itd) ili Qingqi 125GY Supermoto(isto lepo uradjen, malo visi, supermoto :)...)

• U prolazu, 24 postova

Sviđa se i meni Suzi više, ali da za njega dam 1400e, pa onda prenos i registracija, pa servis i izađe 2000e kojih nemam :(. Ovako računam, motorići su novi, imaju garanciju, pa nema ni dodatnog ulaganja posle kupovine osim registracije. Imam 39g, a motore nisam vozio više od 20, pa mu ovo dođe kao doobuka :). Posle, " sky is the limit" :).

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

video sam i ja na m-berzi jednog gs-a, malo stariji doduse-1992. za nekih 1200-1300.ali brate, nov motor je ipak nov motor makar to bio i kinez ili indijac :)...srecno sa potragom :)

• Drug član, 3087 postova

Нихилисто, има ли разлога зашто инсистираш на 125 цм3 или онако...?

Фини су ти Qingqi-ји, а има их и са 200 цм3, само се брзо продају. Није нешто драстично, али је ипак приметна разлика у односу на 125-це. Ако будеш у прилици, обавезно зајаши све са списка, па оцени сам, Само, знај, ништа ту није велико "к'о прави мотор" - сви су некако "трофртаљни".

• Drug član, 2265 postova

Upravo tako, sa 200ccm olaksavas i sebi i masini. Sa 200 ccm ni tebi ni njemu ne pada tesko neka konstantna brzina oko 100kmh, 125 se tu opasno priblizava svojim limitima. Manje saltanja , bolje  ubrzanje, 125ccm lepo oseti suvozaca i uspone, a i razlika u snazi mnogo znaci pri preticanju.

Kao sto rece zogre, razlika nije nesto drasticna, ali je dovoljno drasticna upravo tamo gde treba da bude najizrazenija.

Cene su iste, ili je zanemarljiva razlika u pitanju. Mnogo ti vise znaci 200ccm, nego 50-100e sto bi ustedeo. Ne znam sad tacno gde mi je qingqi flajer, na kome su ispisane cene, ako nadjem napisacu ili jos bolje nadji broj na qingqi.co.yu, pa se raspitaj za cene. Takodje imas i kruzera u opciji, ali mi se cini da te to ne zanima.

Kros verzija je oko 1300e, a supermoto je oko 1600. Naravno najpametnije da nazoves, proveris sam a mozes i ovde da napises tacne cene, cisto ako nnekoga interesuje.

Najbolje je da nazoves Qingai predstavnistvo i pitas za cene, ja mislim da je razlika u ceni izmedju 125 i 200 ccm nekih 200-300 eura.

Колико сам схватио, разлике у цени 125 и 200 су "административне" - дилери мало подигну или мало спусте цену за две кубикаже, да људи не питају што исто коштају мотори различите запремине.

И ја сам бих звао извор (увозника) и чуо о понуди 200-ки на тржишту, треба ли резервација (требало је летос) и слично.

• Svrati ponekad, 251 postova

Jedini je problem sto ces 200 docekati  za par godina.JA sam cekao prvo za april,pa su onda rekli pocetkom juna,pa pocetkom avgusta,nisu hteli da prime kaparu,i na kraju sam kupio 125. Ako te zanima kako ide,ja sam u BG,pa se javi da probas ako budes blizu. Prednosti u odnosu na 200 su duplo manja potrosnja,duplo manja registracija,disk pozadi. A max brzina mog je 115 km/h.

Mislim da ti malo laze brzinomer, a potrosnja najvise zavisi od tipa voznje i upotrebe raspolozivih resursa koje masina isporucuje. U istim uslovima  voznje razliika u potrosnji je mozda nekih 10%. A nije ni za registraciju tako drasticna razlika.

U potrosnji jeste razlika ali nije strasno, verujem da tvoj trosi vise od 10% naspram mog bajka(primera radi). A razlika u registraciji je nekih 2500 dinara, neki dinar gore -dole...

Blackbite- jesi ti platio 9000 din registraciju ili 10 000?

Mene je registracija izasla oko 7500 din.

U potrosnji jeste razlika ali nije strasno, verujem da tvoj trosi vise od 10% naspram mog bajka(primera radi). A razlika u registraciji je nekih 2500 dinara, neki dinar gore -dole...

Oko deset, ali sa novom tablicom i dozvolom - racunaj 9000-9500din.

Recimo da je 10%, a kod nas nije razlika u masinama nije tako zanemarljiva 100ccm, jedan karburator i jedan cilindar vise. E sad zasto nije tolika razlika u potrosnji - ti menjas brzine na nekih 5000-6000, ja oko 3500-4500, da bi postigli isto ubrzanje, i na taj nacin postizemo pribliznu potrosnju. Drasticna razlika u potrosnji je kad ja vrtim 7000-8000, onda sam van tvog kapaciteta i tada trosi znatno vise, ali u momentima kad je potrebno da povucea, tada najmanje razmisljas o potrosnji i upravo se tu stvaraju najvece razlike.

• Svrati ponekad, 251 postova

Pitajte nekoga ko vozi 200ccm koliko mu trosi. Moj ne prelazi 3l. Koga god sam pitao sa 200 rekao je 5 i vise. Brzinometar mozda laze, ali GPS kojim sam merio laze najvise 1-2 km/h. Meni je prva reg bila 5200

• Svrati ponekad, 132 postova

Ja sam pre dva meseca u radnji video Qingqi 125sm i mogu reci da jako lepo izgleda.

Moje neko misljenje je da ako vec kupujes kineza, pazari ovaj motor. Ima prelep zvuk za svoju kubikazu...

Izvini ali 125 kuba i 100 na sat nije naivno za pocetnika... verovatno ima i kratke brzine; sigurno je zabavan za voznju...

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Moj glas ide isto za qingqi ali od 200ccm. Neznam kakvi su ovi TVS ali garancija od 20000 deluje primamljivo. Nadam se da nije greska pa da je 2000. U stvari postoji i za to leka. Meni vec na dva kineza puca sajla za km sat. Na prvom na 1259 a na drugom na 1359 tako da je garancija dok ne prodje vremenski rok.

Jedini je problem sto ces 200 docekati  za par godina.JA sam cekao prvo za april,pa su onda rekli pocetkom juna,pa pocetkom avgusta,nisu hteli da prime kaparu,i na kraju sam kupio 125. Ako te zanima kako ide,ja sam u BG,pa se javi da probas ako budes blizu. Prednosti u odnosu na 200 su duplo manja potrosnja,duplo manja registracija,disk pozadi. A max brzina mog je 115 km/h.

Можда глупо питање: а што си чек'о пола сезоне ту 200-тку, када је 125 толико супериорна?

BTW, модели за 2008. сви имају диск страга.

Oko deset, ali sa novom tablicom i dozvolom - racunaj 9000-9500din.

Recimo da je 10%, a kod nas nije razlika u masinama nije tako zanemarljiva 100ccm, jedan karburator i jedan cilindar vise. E sad zasto nije tolika razlika u potrosnji - ti menjas brzine na nekih 5000-6000, ja oko 3500-4500, da bi postigli isto ubrzanje, i na taj nacin postizemo pribliznu potrosnju. Drasticna razlika u potrosnji je kad ja vrtim 7000-8000, onda sam van tvog kapaciteta i tada trosi znatno vise, ali u momentima kad je potrebno da povucea, tada najmanje razmisljas o potrosnji i upravo se tu stvaraju najvece razlike.

To jeste u vezi potrosnje ali... da li ti kolega menjas brzine na tim obrtajima koje si naveo? ;D ;D ;) ;) Hi hi... pa i ne bas ;D a ni ja ne bi, bilo bi dosadno zar ne? ;D

Razlika u registraciji jesto malo zesca, eto covek je naveo da ga je registracija izasla 5200 a sad sam se setio i da je Slayer tako nesto platio za svoju makinu. Ali opet, ja bih se radije odlucio za 200ccm. :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja