Jump to content

Moto Zajednica

Cagiva Mito

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 261 postova

Tvoj mito je super. Imam isti takav, ista boja, i nemam ni jedno lose iskustvo, mnogo je bolji i lepsi od aprilie RS 125, honde NSR... Niko se nece pokajati ako kupi MITO 125, verujte. Vredi svaki euro.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: CB1000R i B-KING

jel moguce da je napravila cagiva ovako lep motor 96g, to znaci da je dukati 916 od nje ukrao liniju i on je otprilike tada poceo da se pravi

• Svrati ponekad, 261 postova

malo da vas ispravim :) Ducati 916 prvi model je izasao 1994.godine tacno, pogledajte bilo gde na netu, a cagiva mito postoje ovakvi modeli vec od 1995.godine. 2000.godine je mito dobio sestokrake felne i druge kombinacije boja.

Po meni najlepsi motor od 125ccm

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Cas istorije:

Ducati 916 je predstavljen davne 1994. Tih godina je Ducati bio pod Cagivom. Covek koji je odgovoran za dizajn 916ice je gosn Masimo Tamburini (isti onaj koji nam je doneo MV Agustu F4, inace jedan od osnivaca Bimote - otud ono TA na kraju jer je ime nastalo od pocetnih slova prezimena trojce ortaka). 95 ili 96 Claudio Castiljoni je zatrazio od Tambutinija da napravi mali motor za Cagivu. Naravno da je doticno gospodin na vreme uvideo velicinu svog rada pa je samo malo modifikovao 916 i napravio Mito.

• Drug član, 1023 postova
  • Motocikl: Lep

Zasto sve najvise interesuje "koliko moze da razvije" ?

Ja kada sam prodavao moju, 90% njih me je prvo pitalo "a koliko ide?"... Zar ljudima nije bitinije u kakvom je stanju motor, njegova explozivnosti itd...

Izvini za offtopic :)

• Drug član, 1023 postova
  • Motocikl: Lep

To mi je malo smesno, neko juri motor od 125ccm i ocekuje da ide 200+khm :). Ovo pisem vise kao savet, gledajte motor vise, nego da li razvija 140 ili 160 :). Ja sam tada rekao relano koliko je mogao da ide (barem koliko sam ga ja vozio) i mnogi su se odmah "ohladili", mada sa druge strane prvi koji je dosao i pogledao je, taj ju je i kupio :), tako da sam je prodao bukvalno prvom coveku koji je dosao.

Moje iskustvo sa Cagivom je stvarno bilo super i preporucio bih je svakome ko tako nesto trazi. Ja sam na primer trazio slabiji motor, ali sa druge strane nisam bas hteo da lici na trotinet :) i upravo je Cagiva bila ta sredina (za mene barem), prelepa, nije uopste mala za 125-icu i mnogo lepo vuce.

Motor ti lepo izgleda, srecno sa prodajom. Ovih dana sam slabo u gradu i vreme se pokvarilo, ali bas gledam da je vidim :).

• Svrati ponekad, 197 postova

obicno svi misle ako moze da ide dosta brzo da je dobra masina

da si rekao ide 100 svima bi bilo cudno kad ona fabricki ide 160

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja