Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha 2009. - noviteti

Recommended Posts

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ja sam na zimovanju, pa nisam često pored računara kao inače, ali je castor već odgovorio na ovo pitanje, hvala castore.

Samo da dodam da je oklop skup, ali se montira bez ikakvih problema, ima atest i izrađen je od kvalitetne plastike, verovatno iste kao i ostatak motora. Ima neka američka firma koja je pravila oklop za stari model Fazera, dakle ovaj pre S2 i taj košta oko 300 dolara, čini mi se, ali nije tako lep i nije ofarban.

Da ponovo kupujem Fazera, ponovo bih kupio taj oklop, jer, osim što izgleda lepo i robusno, čuva i kolena jer usmerava vruć vazduh iz motora pravo na cevanice i kolena. Ja sam originalno planirao da kupim veću mašinu, FZ1 GT, ali sam se predomislio i odlučio za 600 kubika, ali sam napravio mašinu sličnu ovog GT.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 64 postova

Au,bre Acime mi ko da smo braca i ja sam hteo FZ1 GT ali glavni razlog odustajanja su finansije.A sto se tice oklopa moram ga uzeti ali mislim da je jeftiniji preko"na trulom zapadu".Kod Rodica poskupeo za par meseci 30 %.

• U prolazu, 64 postova

Da li je neko nesto radio po pitanju sedista na fazer-u,jer pri duzim turama osecam zamor u donjem delu ledja.Neznam da li bi se to popravilo tapaciranjem ili necim slicnim

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Možda bi mogao problem da se riješi tapaciranje, jer je glavnina problema oštri pregibi na strani sjedišta. Tapaciranjem bi se to riješilo jednostavnim ublažavanjem tih pregiba.

Druga varijanta je nabavka drugog sjedišta, udobnijeg, ali i dosta skupog.

Treća varijanta je nabavka gel podloge koja ide između pozadine i sica, pa se time riješi problem neudobnosti i zamora...

EDIT:

Kao ovo ili ovo...

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

I u cemu je razlika izmedju fz6n/xj6r

ifazera/diversion-na ?

Isti agregat,mlo razliciti u dizajnu,ili se xj ponovo vraca

na scenu,a dobri fz ide polako u penziju?

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Problem se javlja manje-više svima, osim onima dobro tapaciranima... Koliko sam uspio da te vidim na Dedamrazijadi, slični smo po građi i rasporedu energije... ;D ;D ;D Meni je tek druga godina na motoru, i imao sam svega nekoliko dužih relacija, ali kako vrijeme ide dalje i ja dalje putujem, tako stičem više kondicije. Ali, treba takođe obratiti pažnju na to da i od uslova vožnje zavisi da li i kad će početi noge da ti trnu... Ako se vouiš konstatnim tempom autoputem - onda će prije, a ako se voziš regionalnim putevima (namjerno ne spominjem magistralne, zbog dva razloga - prosječna brzina u praksi je tek nešto ispod kretanja autoputem, a i više su slični autoputevima samo nemaju toliko traka)  gdje imaš dosta promjena pravca, ugla motora i brzine - onda te to zbog aktivnost stiže kasnije...

Ali, meni je palo nešto drugo na pamet... Da to sam napravim i krenem da prodajem... Nije to sveto pismo...

Ako hoćeš da kupuješ, možeš preko neta ili da ti donese neko iz Louis-a, Polo-a ili da sačekaš da ja bacim moj izum na papir i krenem u produkciju...

Ja tek sad vidjeh da ti imaš problem sa leđima...  ::) Probaj da si nađeš položaj koji ti (naj)više odgovara. Ili FZ jednostavno nije za tebe... Ja se u toku vožnje (bilo kraće ili duže) dosta često mrdam napred-nazad, pa vjerujem da zbog toga nemam taj problem... U jednom momentu samo što se ne popnem na rezervoar, u drugom sam negdje na sredini sica, a u trećem samo što ne pređem na suvozački dio... ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

I u cemu je razlika izmedju fz6n/xj6r

ifazera/diversion-na ?

Isti agregat,mlo razliciti u dizajnu,ili se xj ponovo vraca

na scenu,a dobri fz ide polako u penziju?

ostaju oba modela, xj ima slabiji agregat, oko 78ks dok fz6 ima 98ks

medjutim xj ce bolje vuci na srednjim obrtajima.

ram nije isti, kod fz6 je napredniji

xj6 je jeftinija varijanta fz6 i kao takav cjenovno ce da bude konkurencija er-6n/f i slicnim motorima

u cg je fz6n 6280e bez abs-a

dok je xj6 6080 isto bez abs-a

sto je po meni premala razlika obzirom da je fz6n kvaliteniji motor

xj6 je sad vise konkurent fz6n nego recimo er-6n sto je i bilo zamisljeno, da je cijena nekih 5500 bilo bi skroz ok, ovako mi je skoz nelogicno, zasto ne dati jos 200e sa motor koji ima vise snage, dosta savremeniji i cvrsci ram i bolje vjesanje... ali dobro valjda su japanci napravili neku svoju racunicu, ja sam ipak samo potencijalni 'klijent'

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja