Brka 2 Napisano Jun 26, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da li je moguce da antifriz ispari i zbog cega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jun 26, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tecnost moze da ispari zbog temperature. Sistem ti je zatvoren, pregledaj ulje, da ti nije probio dihtung glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Jun 26, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve je super, ulje ne trosi, dihtung glave je super nego kad sam se vracao iz Indjije bas sam ga vrteo ceo put i to vece poceo da mi dize temperaturu ali kako kad pa me nije plasilo jer sam mislio da je to od voznje pod punim gasom. I nesto me na skupu u V. Plani pocelo da zajebava i u defileu udje u crveno. Ja tu puk'o i danas otvorim hladnjak i dolijem ceo 1L antifriza Castrol G12+ i odem da se provozam. Cepao sam ga sve pred crveno, vozio ga po gradu i brzo i polako, pustio ga u mestu da radi i temperatura stoji normalno. Bezveze ispricam to drugu i on kaze da je skoro kontrolisao antifriz kad je radio viljuske na motoru i kaze da mu je ispario od toplote pa je dolio. To je jedino sto me bunilo i zanimalo me da li je to stvarno moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jun 27, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Sistemi za hladjenje kod motora (mislim na "vodeno" hladjenje) su jako malog kapaciteta. U citav sistem staje mozda 3 litra (kod mene 2,5 litara), pa ako ti nedostaje 1 litar, normalno da ce se pregrejati. Nema sanse da toliku kolicinu izgubis isparavanjem za tako kratko vreme, a stani/kreni voznja je najgora stvar za podizanje temperature. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Jun 27, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam otvarao posudu i ispustao misleci da ima viska posto je stalno bila puna ali nije bilo tako. Najvaznije je da nije nista strasno i da nije pogorsalo stanje motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zabac 8 Napisano Jun 27, 2006 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan antifriz za motocikle ima vishu tacku kljucanja od obicnih.negde na 118 stepeni tako da je moguce da imas obican antifriz u sistemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jun 28, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Ako si menjao antifriz, onda je mozda tvoja grska. Kada "napunis" sistem, upalis motor i zagrejes na radnu temperaturu (termostat se otvori) i onda se nivo antivriza smanji, jer se deo sistema koji je prilikom zamene bio nedostupan napuni, pa onda ugasis, sacekas da se pritisak izgubi i dospes antifriz. Onda ponovis gornji postupak jos jednom i vozi Misko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...