Jump to content

Moto Zajednica

BMW F650 pouzdanost, izdrzljivost, odrzavanje

Recommended Posts

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

To je ta potroshnja ako vozish dosta nezhno. Pa moj GSXR pri 120km/h ako mu ne zavrcem gas u preticanjima i vozim sve shestom brzinom troshi maksimum 5l.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

dolazim u ns prvom prilikom napunimo rezervare odemo na vozznju 100km ponovo punjenje i pravac kafana...mozze???

eto ja cu biti svedok  ;D ;D ;D mislim arbitar....

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Digoh ovu temu iz prasine reko da ne otvaram novu ,hteo bih da pitam na sta treba obratiti paznju kod kupovine ovog motora F650 model iz 1994 sa predjenih 50000 km! Koje su mu boljke sta treba pogledati i na sta treba obratiti paznju,i vredi li uposte to godiste 2400+ eur? Svaka pomoc dobrodosla! Hvala unapred!

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

F650 potrosnja 4,3 L na otvorenom, brzina 110-120!

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAAAAAAAAAA... KAKOOOOOOOO...?????? molim te objasni mi tu potroshnju u srbiji...samo se nadam da ne navodish fabriku BMW koja lazze kao mi svi ostali shto se tiche potroshnje...vodim na doruchak,ruchak i vecheru ako mi dokazzesh tu potroshnju...

e tu si u pravu....fabrika laže....meni moj troši čak manje od deklarirane fabričke potrošnje

otvorena vožnja pri 110-120 ....5,2 lit

• Nesvrstan, 756 postova

Digoh ovu temu iz prasine reko da ne otvaram novu ,hteo bih da pitam na sta treba obratiti paznju kod kupovine ovog motora F650 model iz 1994 sa predjenih 50000 km! Koje su mu boljke sta treba pogledati i na sta treba obratiti paznju,i vredi li uposte to godiste 2400+ eur? Svaka pomoc dobrodosla! Hvala unapred!

Neko,nesto? :(

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Poznata boljka mu je kad ga voziš iskrive ti se usta u ogroman osmeh i posle ne možeš da ga skineš.  Takođe, bićeš omražen od strane pumpadžija jer nećeš kupovati mnogo benzina.  Takođe, s' njim nećeš imati prilike da upoznaš puno mehaničara, pa ćeš biti uskraćen za druženja s' njima.  To je u najkraćim crtama to što se tiče loših strana. :)

Šta da pogledaš kad ga kupuješ?  Ništa što ne bi gledao kod nekog drugog motora:

- Pogledaj ram: jel' iskrivljen, oštećen, zarđao, ima li pukotina?

- Pogledaj lanac i zadnji lančanik: zarđali, iskrivljeni, oštećeni, kada su promenjeni poslednji put?

- Pogledaj paknove kočnica; koliko je još "mesa" na njima ostalo?

- Pogledaj gume: jel' su ravnomerno istrošene?  Jel' treba da se menjaju uskoro?  Minimalna dubina šare je 1 milimetar.

- Proveri da li nešto negde curi. Obrati pažnju na: karter (donji deo motora), poklopac filtera za ulje; vizuelno ceo agregat sa obe strane; viljuške i semeringe istih; kočiona creva; creva za rashladnu tečnost; hladnjak (njega proveri posle probne vožnje, al' ne otvaraj ga kad je vruć)

- Pitaj kada je poslednji put rađen servis (treba da se radi svakih 10.000 km).  Jel' prodavac sačuvao račune od mehaničara ili račune iz radnje gde je kupovao potrebne stvari za servis (ulje i filter, filter za vazduh, itd.)  Jel' prodavac sam održavao motor ili ga je ter'o kod mehaničara?  Kojeg?  Jel' ima telefon?  Jel' BMW-ov servis?  Jel' ima knjižicu sa pečatima kada su rađeni servisi?

- Vizuelno pogledaj ceo motocikl.  Jel' ima oštećenja?  Jel' padao?  Jel' prefarbavan?  Jel' budženo nešto na njega što nije fabrički?  Ko je budžio i zašto?

- Pitaj da li je popravljana vodena pumpa.  Kada?  Ako nije, planiraj da će ti riknuti uskoro pa ostavi nešto para sa strane za popravku.  U stvari, još bolje, čim kupiš motor idi kod Radulovića i naruči delove za popravku pumpe, pa nek ti stoje dok ne zatrebaju.  Koštaju oko $75 ovde u USA.  Moja je konačno crkla posle 42.000 milja (~67.200 km).  To mi je ujedno prvi i jedini kvar na ovom motoru.

Toliko; nadam se da sam pomogao.  Ako te ješ nešto zanima, pitaj.  Ima i tema za vlasnike BMW-a ovde na forumu, gde većina redovnih posetilaca ima baš taj motor, pa prelistaj i nju.

P.S. Moj prelazi 53 milje po galonu, što mu dođe 4,4 litra na 100 km.

• Podržavam 1

• Nesvrstan, 756 postova

Poznata boljka mu je kad ga voziš iskrive ti se usta u ogroman osmeh i posle ne možeš da ga skineš.  Takođe, bićeš omražen od strane pumpadžija jer nećeš kupovati mnogo benzina.  Takođe, s' njim nećeš imati prilike da upoznaš puno mehaničara, pa ćeš biti uskraćen za druženja s' njima.  To je u najkraćim crtama to što se tiče loših strana. :)

Šta da pogledaš kad ga kupuješ?  Ništa što ne bi gledao kod nekog drugog motora:

- Pogledaj ram: jel' iskrivljen, oštećen, zarđao, ima li pukotina?

- Pogledaj lanac i zadnji lančanik: zarđali, iskrivljeni, oštećeni, kada su promenjeni poslednji put?

- Pogledaj paknove kočnica; koliko je još "mesa" na njima ostalo?

- Pogledaj gume: jel' su ravnomerno istrošene?  Jel' treba da se menjaju uskoro?  Minimalna dubina šare je 1 milimetar.

- Proveri da li nešto negde curi. Obrati pažnju na: karter (donji deo motora), poklopac filtera za ulje; vizuelno ceo agregat sa obe strane; viljuške i semeringe istih; kočiona creva; creva za rashladnu tečnost; hladnjak (njega proveri posle probne vožnje, al' ne otvaraj ga kad je vruć)

- Pitaj kada je poslednji put rađen servis (treba da se radi svakih 10.000 km).  Jel' prodavac sačuvao račune od mehaničara ili račune iz radnje gde je kupovao potrebne stvari za servis (ulje i filter, filter za vazduh, itd.)  Jel' prodavac sam održavao motor ili ga je ter'o kod mehaničara?  Kojeg?  Jel' ima telefon?  Jel' BMW-ov servis?  Jel' ima knjižicu sa pečatima kada su rađeni servisi?

- Vizuelno pogledaj ceo motocikl.  Jel' ima oštećenja?  Jel' padao?  Jel' prefarbavan?  Jel' budženo nešto na njega što nije fabrički?  Ko je budžio i zašto?

- Pitaj da li je popravljana vodena pumpa.  Kada?  Ako nije, planiraj da će ti riknuti uskoro pa ostavi nešto para sa strane za popravku.  U stvari, još bolje, čim kupiš motor idi kod Radulovića i naruči delove za popravku pumpe, pa nek ti stoje dok ne zatrebaju.  Koštaju oko $75 ovde u USA.  Moja je konačno crkla posle 42.000 milja (~67.200 km).  To mi je ujedno prvi i jedini kvar na ovom motoru.

Toliko; nadam se da sam pomogao.  Ako te ješ nešto zanima, pitaj.  Ima i tema za vlasnike BMW-a ovde na forumu, gde većina redovnih posetilaca ima baš taj motor, pa prelistaj i nju.

P.S. Moj prelazi 53 milje po galonu, što mu dođe 4,4 litra na 100 km.

Vrlo iscrpan i temeljan odgovor bas ono sto sam trazio i cemu sam se nadao! PUNO HVALA!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja