Jump to content

Moto Zajednica

Ducati monster

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt

Razmisljam o kupovini dukca, ali me jedino brine njegovo odrzavanje kod nas. Ne znam koliko ima servisa koji rade ducati, a isto tako me brinu delovi u slucaju nekog kvara ili slicno. Sta vi misliti o tome, jel imate neki dobar savet?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ducatista, 2905 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Fala kolega Kengure  ;)

Aj da se ja, kao Ducati glasnogovornik, oglasim. Sto se tice delova nije apsolutno nikakva frka. Sve se nabavlja novo, ponesto mozda naleti polovno ali pasuje i sa drugih motora (ne skarabudz varijanta nego po defaultu). Nemoj da te neko laze oko toga. Sto se tice odrzavanja i to nije nikakva frka, postoji serviser u Bg, zastupnik u Ns, mada i mnogi majstori rade (za njih bas i ne garantujem) ali motor generalno nie nista posebno komplikovan pa moze da ga odrzava svako ko ima iole malo znanja iz mehanike i savesnosti. Jedino se nisi izjasnio kog Monstera bi pazario, razlikuju se oni 600 od recimo nekih iz S2 ili S4 serije. Naravno za sva dodatna pitanja i dileme se javi i ne obracaj paznju na kolegu Pita, on je samo ljubomoran sto neko ipak hoce da menja TDM za Ducati  ;D ;D ;D (salio sam se Pite, pozdrav za tebe  ;) )

• Zainteresovan, 582 postova

Moram malo da OFF-m.....

Djusi ti si ovde glavni za dukca,trazi adminima da sve teme objedine i da bude lepljiva.....

Naravno ti ces biti glavni odgovorni za tu temu..... ;D

pozdrav

Ma ja sam samo najaktivniji, ima dosta ljudi koji su kao i ja. Mada mi se cini da ljudi vec znaju kome da se obrate  ;D Hvala za preporuku u svakom slucaju

M900, jel to tvoj ?

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Suzuki V STROM 1000

Moj glas za ducati!vozio sam ga dve sezone i nigde me nije ostavio!standardno odrzavanje i malo vise paznje prema njemu i nema greske!delova ima,cak i iz zagreba moze da se poruci,stize u srbiju bez problema!Opet bih uzeo ducati ali imam problem sa mojim gabaritima(193cm)pa kad sednem na njega kao na igracki sam! ;)

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Ma ja sam samo najaktivniji, ima dosta ljudi koji su kao i ja. Mada mi se cini da ljudi vec znaju kome da se obrate  ;D Hvala za preporuku u svakom slucaju

M900, jel to tvoj ?

;D ;D ;D

i ovaj

post-1099-12879003137535_thumb.jpg

• Zainteresovan, 582 postova
Ma ja sam samo najaktivniji, ima dosta ljudi koji su kao i ja. Mada mi se cini da ljudi vec znaju kome da se obrate  Hvala za preporuku u svakom slucaju

M900, jel to tvoj ?

Stvarno bi mogle sve teme o dukci da se objedine......Ima dosta dobrih textova i bilo bi lepo da se nadju na jednom mestu....

Iako vozim japanera potajno prizeljkujem italijana ;D......Jednog sa dva okrugla mala fara (jedan ispod drugod i oznakom R)........ ;D ;D ;D

M900, jel to tvoj ?

;D ;D ;D

i ovaj

Si mu ti sastrugao Termignonije kad si stavio podignuti Arow ?  ;D

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Znaci samo Ducati i neces pogresiti.Jedina mu je "mana" sto nece lepo da radi na malim obrtajima pa do 15-20km/h moras da ga drzis na pola kvacila. Inace ubrzava na bilo kom obrtaju, samo stisnes i uzivas u zvuku i ubrzanju!

Jel moguce da je to problem na svakom ducatiju?pola kvacila do 20 kmh mi deluje.... ??? ??? ???

Ma nije to nikakav problem. Nije to bas tako bukvalno kao sto je kolega rekao, ali zavisi na kojeg Monstera mislis, ako je neki S4 serije onda je moguce jer oni imaju masine iz Superbike modela kao sto je moj. Ako su manji Monsteri onda nije nikakva frka vozi se zeznuto (na pola kvacila) pri brzinama na kojima bi i svaki drugi motor morao da vozis na pola kvacila s' tim sto bi cak i pri najmanjem zavrtanju gasa imao mnogo vise snage nego kod japanskih rednih cetvorki (sto ume nekad i malo neprijatno ume da iznenadi pogotovo na klizavom asfaltu). Moguce da sam sve ovo malo konfuzno rekao ali... Da li si ikad vozio nekog Ducatija ?

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

u pravu je djusi. ducati je mnogo drugaciji u voznji od bilo kog japanca. kad ga uporedim s japancima koje sam vozio i probao, ducati mi deluje nekako muski. da me ljubitelji japanaca ne bi shvatili pogresno, nemam nista protiv njih, ali za ducati moras da budes malo vise musko da bi ga vozio. nekako deluje mocnije a i sam se osecas mocno dok obuzdavas ovu zverku. sad ce svi da me osude ali sta cu, to je moje uporedjenje.

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt

Neki ovde misle da ja hocu da menjam TDM, ali u proslim temama su me ubedili da nema potrebe za tim a i sam sam uvideo da je to glup potez jer je on perfektan za put sto meni treba. A sto se tice Ducatija, imam neku ponudu pa me se malo upoznajem sa njim. U pitanju je Ducati monster 620ie dark 2002 god. ....jel zna neko nesto bas u vezi ovog modela?

Nisam ga vozio ali znam ko jeste. Znam da je dosta bolji od 600, cini mi se da ima direktno ubrizgavanje i jos po neke sitnice. Drug koji ga je vozio je uporedo imao i 916 i kaze da je Monster motor za grad dusu dao, da se vozi ko bicikl. Ako si malo visi mozda ce te biti smesno ali ipak je ergonomija za medalju, sve je tu gde treba da bude. Mislim da se neces razocarati ali to o5 zavisi od 100 faktora.

• U prolazu, 11 postova

Pricao sam sa covekom koji ima monstera,i kaze da mu je jedina mana otvaranje glave da bi se stelovali ventili(ili tako nesto),jel mu to veliki minus?

Nekad je to bilo zeznuto jer na nasim prostorima nije bilo majstora koi to moze da uradi ali sam cuo da to radi zvanicni servis. Inace samo otvaranje glave je prosto ko pasulj, a fazon je sto se ventili steluju kao na nekim Jugicima tako sto se stavljaju one male plocice. To je nekad bila zajebancija da se nabavi ali ko sto rekoh, nema vise tolikih poteskoca. A inace ventili se steluju redovno ko i kod japanskih motora pa nie nikakav bauk.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Na starijim Ducatijima iz 90ih su intervali provere ventila bili na 20.000km (Djusi, ispravi me). Medjutim, posao uopste nije tezak, stavise, nasao sam na jednom sajtu step-by-step uradi (se) sam  ;D uputstvo, sve lepo objasnjeno i ilustrovano. Cim nadjem, kacim link!

Na starijim Ducatijima iz 90ih su intervali provere ventila bili na 20.000km (Djusi, ispravi me). Medjutim, posao uopste nije tezak, stavise, nasao sam na jednom sajtu step-by-step uradi (se) sam  ;D uputstvo, sve lepo objasnjeno i ilustrovano. Cim nadjem, kacim link!

Ma motor je prost ko pasulj. Veruj mi da bi nas dvojca ladno mogli da ga sredjujemo kako nam se cefne (znaci da ti je kranje vreme da pazaris jednog). Jos od kad si mi pomogao sa idejom za onaj manual... Ljudi samo misle da je to neki bauk ali sto ga vise imam sve mi je jasnije da nije

Jos jedno pitanje,da li je za njih puno 30000-35000 predjenih km (za '98-'01godiste) ?

Puno je kolko i za bilo koi drugi motor... LJudi to je motor ko i svaki drugi samo sto ga prati neka ruzna reputacija, nista vise.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ma motor je prost ko pasulj. Veruj mi da bi nas dvojca ladno mogli da ga sredjujemo kako nam se cefne (znaci da ti je kranje vreme da pazaris jednog). Jos od kad si mi pomogao sa idejom za onaj manual... Ljudi samo misle da je to neki bauk ali sto ga vise imam sve mi je jasnije da nije

Ipak ja volim ove sa svim cilindrima na broju...i oprugama ventila... i lancem bregaste...  ;D

Ali, nikad se ne zna.  ::)

LM, da se vratim na temu, ni jedan motor nije bauk, a 2 cilindra, 2 ventila po cil i vazdusno hladjenje ti jedna od najprostijih varijanti za odrzavanje (jos da nije Ducati.. :D :D :D)

• U prolazu, 40 postova

Evp ja mogu nesto iz prve ruke da ti kazem.. Imam Monster Dark 600.. 2000god... znaci karburatori.. Vozim se cele sezone i samo sipam gorivo.. Bice uskoro za zamenu lanac i lancanici.. ali znaci nista spec.. kao i na drugim masinama... i delovi isto kostaju.. set lancanika i lanac 12-13.000 ... a mozes skoro sve i sam da radis.. treba malo alata, umeca i vremena... evo link gde mozes nekesto da vidis... http://www.ca-cycleworks.com/videos/naravno tu je uvek i majstor.. Joca sa karaburme je super lik i uvek mozes da odes.. pitas.. 620i ima direktno ubrizgavanje.. neki to hvale na mosteru ali je puno i onih koji su protiv... Uglavnom, neces se pokajati...

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja