sstruja 115 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Toga dana bila je nedelja, dan kada se ljudi odmaraju, pune baterije za predstojeću radnu nedelju... Ja ne bih bio ja kada ne bih umislio da cu najbolje napuniti baterije na Grzi, izletištu iznad Paraćina, još u pratnji starih, dobrih drugara i dogovorenom susretu na Paukovoj vikendici sa ovima što su celog dana gazili preko homolja i brčkali se po raznim izvorima. (videti temu Homolje – tura 17 avgust – prim. aut.); nema promašaja... No krenimo redom: Spreman za polazak: Spremanje za polazak inače podrazumeva kacigu na glavu, nešto para u novčaniku, dobra volja i čelični živci kada na put krećete sa motorom starijem od tvog tvorca (Oca – prim.aut.)... Sledeća stanica je Batočina i sastanak sa Vladamirom, BokiKG i M1l0shem (kasno je da gledam tačne nickove – prim.aut)... Čekanje na Bokija i Miloša sam iskoristio da popravim ručicu za gas, popravka je naravno izvršena tako sto su šrafcigerom odvijeni imbus šrafovi i drveni čep potopljen u vodu i isput jedno 100ml vode sipano u governalu da zapregne usput. (verujem da većini nije jasno al nije ni bitno, takve majstorije mogu da se rode samo u mom napaćenom umu – čik pogodite: primedba autora ) Sa malim zakašnjenjem dolaze Boki i Miloš i krećemo na put: Vladimirovo dvorište: Vožnja do Paraćina je bila koliko-toliko sterilna, dosta policijskih patrola, kažu da su imali akciju na teritoriji cele Srbije... Stižemo do Paraćina taman kad treba, poštujući ograničenja brzine i svetlosnu signalizaciju, gde Vladimir ostavlja svoju lepšu polovinu kod drugarice a mi momci nastavljamo put ka Grzi. Usput Vladimir i ja gubimo Miloša i Bokija, nekome od njih je pao šećer pa mu se zacrvenelo pred očima i ja prateći Vladimira prolazimo skretanje za Grzu i idemo u obilazak prevoja Čestobrodica. Imao sam jaku želju da ostružem auspuh po krivinama ali dugačke krivine i uspon nisu dozvolile da oborim motor u dovoljnoj meri za tako nešto... Ipak, čestobrodica je osvojena i to u trećoj stupnju prenosa pri brzini od 40km/h! Pauka će obradovati da me je čak i jedan šleper pretekao ali sam ubeđen da je bio prazan... Na vrhu čestobrodice me je Vladimir već uveliko čekao, ispitujući zadnju gumu i komentarišući da može i bolje od toga... Malo poziranja: Vraćamo se na Grzu, sad je spust već malo više prijao mojoj mašini i mogao sam malo više da osetim čari krivinarenja... za poptuni užitak mi sigurno fali jedno 100inak konja... al ne može čovek imati sve ! Na Grzi su nas Miloš i Boki već uveliko čekali na Paukovoj vikendici sa Paukovim rođacima (Spajder je malo kasnio). Vreme prolazi u priči, potragom za signalom mobilne telefonije, pranju auspuha u reci i ostalim slobodnim aktivnostima.... Posle malog odmora, Vladimir i BokiKG odlaze ponovo na Čestobrodicu i odnose moj aparat kako bi zabeležli neko uglove i nagibe i ne znam ti je koje trigonometrijske operacije... U međuvremenu dolazi Pauk i odlazimo u obilazak jezera i brdskog, uzanog, krivudavog puta koji je već MNOGO više prijao mom motoru, lagana turistička vožnja u odlasku radi upoznavanja terena i krivina i u povratku reli... šteta je što mi rezervoar i sunce koje je već zalazilo nisu dozvolili još vožnje po ovom putu... naravno, ožiljci su ostali na aupuhu! (Fotografije iz ovog perioda su kod M1loša u aparatu, može i on da ih okači) Svi se skupljamo na vikendici posle sportsko-turistickih voznji u očekivanju homoljaca koji i stižu neposredno pre našeg odlaska, taman smo se pozdravili sa svima i ponovo pozdravili sa svima jer nas čeka 100inak kilometara do kuće (barem mene) i radni dan (mene vojni)... U Paraćinu nas je čekala Ivana i krećemo nazad, sada auto-putem jer je već kasno a put je dug... Tu moram da pohvalim ekipu koja se solidarisala samnom i mojom skromnom ergelom od čak 13konja i peglala iza mene auto-putem celih 80 d0 90km/h... Auto-put, naravno nikad dosadniji, te koristim neke deonice za mali stritfajt, ne ugrožavajući naravno nikoga osim sebe... i malo fotografisanja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Avgust 18, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Neposredno po slikanju poslednje fotografije (slikane u vožnji), dok sam još uvek držao aparat u rukama, dešava se neverovatna promena! Motor odjednom i NAGLO počinje da koči, taman toliko da padam na rezervoar, tako da ispuštam aparat iz ruku (nije ispao jer bio vezan uzicom oko vrata) i sada slobodnim rukama hvatam korman. U isto vreme se čuje neverovatno glasna lupnjava ispod rezevoara (gde inače držim agregat ), zadnji točak čas blokira-čas popusti, zanoseći zadnji kraj na meni nepoznate strane, instiktivno se boreći da ostanem u sedlu! Odmah po početku lupanja, to nije ni lupanje već zvuk koji se može poistovetiti sa trećom smenom u kovačnici, se iza mene čuje zvuk zveketanja i kotrljanja metala po asfaltu... drugim rečima zvuk otpadanja delova sa motora... Kroz glavu mi prvo prolazi misao da je otpao auspuh, pa kako zveketanje ne prestaje iza mene i kako otpadaju novi delovi ukapiram da to nije auspuh jer imam samo jedan a otpalo je nekoliko delova... Sledeća misao mi je da se agregat raspao i da redom ispadaju parčići hilzne, klip, lančanici, ležajevi i svi oni delovi koje sam brižno spakovao pre mesec dana i nekih 1.500 kilometara... Odjednom treća smena prestaje sa radom i lupanje prestaje uz čudan odskok zadnjeg dela motora, prestaje i blokiranje zadnjeg točka i motor se sada sa lakoćom kreće, tačnije kotrlja jer se agregat ne čuje da radi i jedini zvuk koji se čuje je zveket ko zna kog dela po asfaltu već daleko iza mene, istovremeno se sa spore trake prestrojavam na zaustavnu i tu se konačno zaustavljam (valjda se zato zove zaustavna ) Sve to je trajalo nekih 6 sekundi možda kada malo razmislim mada je u tom trenutku to bila čitava večnost... možda i malo duže, osećaj za vreme se u tako stresnim situacijama poremeti... Spuštam ćopavu i gledam levu stranu motora – sve je tu: auspuh, paljenje, glava, hilzna, blok čitav, menjač, zadnji točak (u blizini je pumpa sa fotografije pa je auto-put osvetljen svetiljakama... zaobilazim motor da vidim desnu stranu, agregat je i tu čitav! Nemoguće je da sam nešto zgazio, udario u nešto, ne ide mi u glavu... Onda pogledam zadnji deo motora i imam šta i da vidim – NEMA MI KARDANA! Diferencijal gleda negde u nebo, nema mi ni nosača diferencijala, nema mi ni brave... to sam u tom trenutku video da mi nedostaje! Premotavam film, imao sam kardan kada sam krenuo tog dana, bravu sam sigurno imao kada sam krenuo nazad i zaključim da je tu kvar Tada već stižu Vladimir i Boki do mene u neverici šta se dešava. Prvo sam mislio da viču na mene što sam naglo stao a onda sam tek razumeo Vladimira (kada je prestao tam-tam da radi u ušima), trenutak kada me je uhvatio za rame i pitao jesam li dobro. Tada sam ukapirao da to nije san i da se stvarno dešava. Išao je iza mene i video da stajem, da „sevaju“ varnice ispod motora i da izleću neki delovi oko mene. Mislio je da mi je ispao aparat iz ruku u prvom trenutku, pita šta se desilo – na to nisam umeo da mu odgovorim! Slikam motor na blic: i krećem u potragu za izgubljenim delovima... prvo nalazim kardan koji se „iskidao“ u krstu, zatim zgužvanu čauru iz krsta, parče sajle od zadnje kočnice (pazi kad mi i to fali), bužir od iste sajle, nalazim nosač diferencijala (koji se inače drži na 4 M6 imbusa i za koji je potrebna neverovatna sila da se isčupa), zatim nalazim i parčiće kontakne gume koja je izazvala celu havariju kako sam rekonstruisao događaj. Ona se raspala pa je od okretanja diferencijala poceo nekotrolisano da se vrti kardan udarajući redom, gde zakači, dok se nije zaglavio i otkinuo nosač diferencijala, zatim i „krst“ (zglob kardana) i tek onda se umirila situacija.... Skupim sve delove koje sam mogao da nađem, vratim se nekih 60ak metara do motora, spakujem u bisage, odglavio diferencijal, pak-gurnom (koji sam u Lazarevcu pozajmio od CrneMrlje) osposobim diferencijal za šlepanje i odguram motor do pumpe, gde je sigurno! Usput preispitam sve opcije (kao da ih ima puno) i sa pumpe pozovem drugara da dodje kolim da natovarimo motor (ono što je ostalo od njega). Istovremeno ubedim Vladimira i Bokija da ne mogu da mi pomognu, da sam rešio problem (barem dolaska do kuće) i da nemaju potrebe da gube više vremena i da čekaju samnom. Kupujem sok na pumpi i krećem u gurku motora do petlje u Jagodini, koja je 2km od od pumpe (po satu na motoru). Na petlji se osvežio sokom posle, gurke motora i sačekao drugara. Isti dolazi posle pola sata, krenemo u rasturanje motora kako bi stao u gepek Fiata, skidamo rezervoar, leve fudastere, usput da skinemo u akumulator jer kardan u vitlanju otkinuo i neke žice koje su visile gole... Osetim da je akumulator mokar i pitam se odakle voda kad je suvo, sve dok nije počela voda da peče po posekotini na prstu! Nije voda nego kiselina! Otrčim do one koka-kole da isperem ruku razmišljajući, pored sve bede još 2 i kusur hiljade dinara za akumulator! Tada nailazi i Pauk, koji je kolima krenuo nazad za Beograd, zajedno ubacimo BMWa u gepek,još jednmo se pozdravimo i krene svako svojim putem! Pre toga gepek privežemo onom uzicom koja mi je bila oko vrata i koja je spasila foto-mašinen da mi ne ispadne kada je treća smena počela sa radom.... U krevetu sam bio u 2 ujutru, u 7 u vojsci a već u 15:00 popisao štetu: Od vitlanja karadanom: - iskrivljan dekli koji štiti instalaciju - pokidano 5-6 žica - polomljena kutija sa osiguračima - polomljena kontakt brava - polomljena sijalica za pobudu - iskrivljan nosač akumulatora - razbijen akumulator - iskrivljeno krilo - „isčukan“ i oljuskan ram Zatim - samlevena kontak-guma - iskrivljan kardan - otkinut krst kardana - otkinut i iskrivljen nosač diferencijala - iskrivljena šelna na diferencijalu i najskuplja stavka: - zdrobljeni lančanici u diferencijalu – konusni i tanjirasti I tako se ovaj putopis pretvorio u temu za garažu! Sledi potraga za delovima koji moraju da se kupe, popravka ovih delova koji mogu da se popravi ili ponovo naprave... U zavisnosti od toga da li uspem da nadjem negde diferencijal koji mogu da platim (da nije papreno skup kao što jeste), ne bi trebalo da mi propadne ostatak sezone. Ja sam lično zadovoljan što nisam pao sa motora a sve ostalo se da srediti... sad idem na spavanje a sutra potera da delovima. P.S. ako neko ima ili zna za neki diferencijal i kardan za BMW R25, neka me kontaktira na PP. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daco 11 Napisano Avgust 18, 2008 Svrati ponekad, 274 postova Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi Prijavi odgovor kao problematičan samo jedan motor,jedan bajker i jedna snaga postoje na ovoj planeti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Avgust 19, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro da ti je guma ostala citava. Pa ,bre,strujo, dokle vise ? Ti si jedini covek kome se sve to toliko desava i jedini covek koji ima svaki put volje da sve to popravlja. Ako gresim neka me neko ispravi,ali mislim da su sanse da ovo nije tacno 1:1000 Mogao si da padnes i to bi bilo najgore,ali to je sreca u nesreci i dobro je sto je ovako ispalo. Ali mogao je neko da naleti na sve te delove u punoj brzini i da napravi haos...Ne smem vise ni da pisem... Bas je zalosna ona slika gde "konjic" bespomocno lezi u gepeku i gleda u put. Moraces necim naglo da preseces sve ove malere ! Posto si taze zenjen (vencan),zaboravi "onu" preporuku i potrazi nesto drugo,ne znam ni ja sta bi tebi pomoglo,ali znam da moras nesto sto moze da se primeni veci broj puta i vise dana,cisto radi sigurnosti da ce imati efekat... c,c,c, ne mogu vise da verujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Avgust 19, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Jaaao, načisto sroza prosek BMW-ju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Avgust 19, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je pisano u najboljem Paperinosovom stilu (dok je jos bio normalan). Izvini sto se smejem....ali ja bih ti pulicera za ovo dao. Dobro je sve proslo na kraju, a ovo je text za naslovnu stranu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje tvrdim da je sstruja jedan od malog broja ljudi skim bih posao na more,on svojim motorom,ja svojim!Nisam siguran da li bi i stigli do mora(mada se sa sstrujom nikada ne zna),ali bih se sigurno nikada bolje proveo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan sstrujo kralju care vladaru! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Avgust 19, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Strujo zao mi je sto ti se desio peh al sreca u nesreci pa si ti prosao neogreban sto najbitnije i sto je situacija gora to ti je smisao za humor bolji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan ja i dalje ne mogu da vjerujem da covjek svaki put krene da vozi s idejom da ce morat da popravlja motor, i naravno desi se nesto i mora ga popravljat... i OPET krece na put. i to sve sa ovoliko entuzijazma ;D sstrujo, vojnice... svaka tebi cast, i mislim da je malo nas koji bi bili spremni za tako nesto, iz puta u put... sad, VOLJNO!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Avgust 19, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ovo definitivno da se zalepi na naslovnu stranu....... kakav si ti sampion :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5732 Napisano Avgust 19, 2008 Svakom po zasluzi, 12392 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Milanče druže, sreća u nesreći što nisi "overio" autoput, ćuti dobro si prošao...svega će biti, samo zdravlja da bude. A meni se nešto slično desilo pre neku godinu, istina sa automobilom, Fordom, vraćali se iz Grčke cela familija i kod V. Plane odjednom eksplozija, kao da je neko kašikaru stavio pod auto, čini mi se da su sva 4 točka odskočila ;D Pogledam u retrovizor, ogroman oblak belo-plavog dima, curi ulje na sve strane...stanem u tu istu zaustavnu traku, otvorim haubicu, kad tamo rupetina u bloku, cela fudbalska lopta da stane Pukla klipnjača na pola i razbila sve što je doFatila...ništa, bacio taj mototr, kupio drugi i poćeraj dalje ;D Pitaću neke drugare iz kraja imaju li nešto što tebi treba za tvog ljubimca. Pozdrav i neka te i dalje sreća prati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 19, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast kada si posle svega ovoga i putopis napisao Uzgred, liči da se prvo skršio diferencijal i da se onda kardan polomio nemajući kud. Nisam majstor, ali mi je to nekako logično. Zašto bi se inače polomili zupčanici u diferencijalu ako to i nije uzrok svega ostalog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Avgust 19, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan auuuuu.....pa posle kazu kardan ne crkava nikad ;D ;D ;D ma dobro si ti prosao .mogao da ti zablokira tocak pa da bude belaja do jaj...... ak nadjem nesto javljam ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Avgust 19, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan auuuuu.....pa posle kazu kardan ne crkava nikad ;D ;D ;D ma dobro si ti prosao .mogao da ti zablokira tocak pa da bude belaja do jaj...... ak nadjem nesto javljam ;D ;D ;D pa tacno je, ne crkava, sem na bembari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan ja i dalje ne mogu da vjerujem da covjek svaki put krene da vozi s idejom da ce morat da popravlja motor, i naravno desi se nesto i mora ga popravljat... i OPET krece na put. i to sve sa ovoliko entuzijazma ;D sstrujo, vojnice... svaka tebi cast, i mislim da je malo nas koji bi bili spremni za tako nesto, iz puta u put... sad, VOLJNO!! Potpisujem,covek stvarno ima volju,a to je nekako i najvaznjije.Mislim,lepo je odrzavati to sto imas,voziti se njime,ali kako ja nemam mesaru zivaca,ja bih tu volju pretocio u sestomesecni dvanestocasovni rad u najtezim uslovima,makar i u rudniku,nakupio nekih 2000-2500e,i kupio neki motor koji nije 50 godina star,a ovaj bi uramio da me seca na prosle dane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan auuuuu.....pa posle kazu kardan ne crkava nikad ;D ;D ;D ma dobro si ti prosao .mogao da ti zablokira tocak pa da bude belaja do jaj...... ak nadjem nesto javljam ;D ;D ;D Bokilicu tocak mu je zablokirao momentalno i to na 90 na sat. Na desetak metara ispred mene se sve desavalo. Covek je driftovao ko na spidveju al se iscupao i ostao na tockovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Avgust 19, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem,covek stvarno ima volju,a to je nekako i najvaznjije.Mislim,lepo je odrzavati to sto imas,voziti se njime,ali kako ja nemam mesaru zivaca,ja bih tu volju pretocio u sestomesecni dvanestocasovni rad u najtezim uslovima,makar i u rudniku,nakupio nekih 2000-2500e,i kupio neki motor koji nije 50 godina star,a ovaj bi uramio da me seca na prosle dane... Lako je tebi kad si iz Bora pa imas tamo rudnik,a gde ce sstruja da nadje rudnik u Velikoj Plani? A zato ja, malo malo pa vidim nekog rudara oko Bora kako vozi bajk,sad mi je jasno ;D Salim se,naravno... :D Kad bi covek toliko radio u nekom nasem rudniku,verovatno posle toga ne bi ni mogao da sedne na motor.A zaradio bi za to vreme mozda za jedan polovan kineski skuter (i to pod uslovom da ne jede nista tih 6 meseci) Popravice sstruja to,budite sigurni.Ima da bude motor kao da je proizveden 1960. a ne 1950. Ustvari,taj motor je 2006.godiste.Tada ga je sstruja konstruisao i proizveo u manufakturi od delova za koje samo on zna od cega su. (mislim da mu je samo zafalio jedan deo od podmornice pa da bude kompletno od delova svih vrsta vozila koja postoje na ovom svetu) Sstrujo,zelim ti srecan rad i brzu nabavku delova za male pare ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Potpisujem,covek stvarno ima volju,a to je nekako i najvaznjije.Mislim,lepo je odrzavati to sto imas,voziti se njime,ali kako ja nemam mesaru zivaca,ja bih tu volju pretocio u sestomesecni dvanestocasovni rad u najtezim uslovima,makar i u rudniku,nakupio nekih 2000-2500e,i kupio neki motor koji nije 50 godina star,a ovaj bi uramio da me seca na prosle dane... Znaci za 6 meseci ocekujemo da kupis motor? ;D Jos jedna sala,naravno,lako je pricati i pisati da se tako moze zaraditi tih 2000-2500 evra,teze je zaraditi ih uz svo odricanje,pogoovo za 6 meseci. Ovo je Srbija,a sstruja svakako nije neradnik i lenstinja,i ne vozi motor star 50 godina zato sto voli to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Avgust 19, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan strujo ti si legenda od coveka svaka ti cast na ovom putopisu bas sam se odusevio ,a kvar u kovacnici kako si opisao pa trebalo bi ti odati nobelovu nagradu ,nemam reci za ovu pricu jako jako zanimljivo i lepo nemislim na to kako ti se motor pokvario ve na to kako si opisivao. zelim ti da sto pre tog cukundedu opravis i da ga doteras do dede ako te upeca da uspes za manje pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Avgust 19, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro da ti je guma ostala citava. Guma je i pukla pa se napravilo kalambur ali kontaktna guma, izmedju kardana i menjaca ja i dalje ne mogu da vjerujem da covjek svaki put krene da vozi s idejom da ce morat da popravlja motor, i naravno desi se nesto i mora ga popravljat... i OPET krece na put. i to sve sa ovoliko entuzijazma ;D sstrujo, vojnice... svaka tebi cast, i mislim da je malo nas koji bi bili spremni za tako nesto, iz puta u put... sad, VOLJNO!! Kazu u mom selu: "Svaka budala ima svoje veselje" Potpisujem,covek stvarno ima volju,a to je nekako i najvaznjije.Mislim,lepo je odrzavati to sto imas,voziti se njime,ali kako ja nemam mesaru zivaca,ja bih tu volju pretocio u sestomesecni dvanestocasovni rad u najtezim uslovima,makar i u rudniku,nakupio nekih 2000-2500e,i kupio neki motor koji nije 50 godina star,a ovaj bi uramio da me seca na prosle dane... Ne vozim ja motor star 50 godina zato sto moram ili ne mogu bolje, vec zato sto volim i sto sam po prirodi mazohista ;D e sad, voleo bih i ja da imam jedan enduro, najvise 20ak godina star za retke dane kada sam normalan pa da se vozim ko sav normalan svet... al sad kad sam se ozenio i kada krenu da pristizu deca; nije na vrhu lestvice prioriteta.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Avgust 19, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan ... i sto sam po prirodi mazohista ;D Nemoj nova ženica da sazna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6287 Napisano Avgust 19, 2008 Enduraš, 6361 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Auuu covece ne mogu da verujem !!! Hvala Bogu da si ostao na tockovima, a siguran sam da ces masinu popraviti. Ti treba da dobijes nobelovu nagradu za zivce koliko ih imas i pulicerovu nagradu za ovaj tekst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 19, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan TI SI LEGENDA!!! Pored sve one tvoje muke koje si imao morao sam da se smejem. Da se meni tako nesto desi jednostavno ne bih imao zivaca da ga sredim... Pozdrav i sto pre sredi makinu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Avgust 20, 2008 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA ČAST ZA ŽIVCE I STRPLJENJE A SMISAO ZA HUMOR DA NE SPOMINJEM , celu sam kuću probudio smejući se, sorry, neprijatno mi je da se smejem tuđoj neprilici, želim ti da što pre popraviš mašinu i opet da se voziš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...