Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora od 600cc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 107 postova

Trenutno vozim Yamahu majesty 250cc i imam u planu kupovinu nekog motora od 600cc. Interesuju me konkretno iskustva...cena, servis, registracija, kvarovi, problematika sa kojom ste se susreli...i kakav je motor kao motor. Mogu da izdvojim do 2500e...

A sve je to pocelo od kada sam vozio par dana R1... :'( to mi je velika investicija tako da... :'(

A licno mi se vise svidjaju motori sa punim oklopom...mnogo mi se svidja kawasaki zxr 400 (ali na slikama uzivo ga nisam video), Honda cbr ona je skro ok, fzr tu i tamo, suzana tesko za te pare... ::)

Unapred zahvalan!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Bilo je ovakvih tema dobar broj... Jel' mora R od 600ccm ili je dovoljan full-oklop ili poluoklop? 600ccm kao donja ili gornja granica kubikaže? Može 2 ili mora 4 cilindra? Kako god, za cifru od 2500E, moraš baš da se protegneš i dohvatiš neki CBR600 s početka 90-tih ili FZR600, ili malo teži ZZR600. Ima tu i GSXF ova, GSX-R ova.... Godišnja registracija oko 13-14.000din, komplet guma do 300E (250 na akciji  ;D ), Pločice oko 100E (sva 3 diska), 2-3 puta ulje, filteri, servisi i servisčići za 10.000km predjenih dodje sve na oko 800-1,000E bez kvarova i goriva. Ništa strašno.  ;)

• Drug član, 1261 postova

Bilo je ovakvih tema dobar broj... Jel' mora R od 600ccm ili je dovoljan full-oklop ili poluoklop? 600ccm kao donja ili gornja granica kubikaže? Može 2 ili mora 4 cilindra? Kako god, za cifru od 2500E, moraš baš da se protegneš i dohvatiš neki CBR600 s početka 90-tih ili FZR600, ili malo teži ZZR600. Ima tu i GSXF ova, GSX-R ova.... Godišnja registracija oko 13-14.000din, komplet guma do 300E (250 na akciji  ;D ), Pločice oko 100E (sva 3 diska), 2-3 puta ulje, filteri, servisi i servisčići za 10.000km predjenih dodje sve na oko 800-1,000E bez kvarova i goriva. Ništa strašno.  ;)

Ako mi kažeš da si ti toliko uložio ove godine u tu tvoju skelu ja se besim o brankov most.

Realnije je da u motorcikl ulažeš postepeno, svake godine pored registracije 200-400 evra, pa jedne godine kupiš prednju gumu, sledeće zadnju, promeniš prvo pločice koje su skroz mrtve, a sledeće godine i one druge, ove godine lanac i lančanike a sledeće semeringe prednje viljuške. Pa nije valjda na tom budućem motoru baš sve mrtvo.

Mislim da je ipak bolje da kupiš neki motor koji ima manje sportsku notu, da dočekaš i sledeće leto, povuče motor i po pravcu i po krivini, zablesavi se čovek.

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Trenutno vozim Yamahu majesty 250cc i imam u planu kupovinu nekog motora od 600cc. Interesuju me konkretno iskustva...cena, servis, registracija, kvarovi, problematika sa kojom ste se susreli...i kakav je motor kao motor. Mogu da izdvojim do 2500e...

A sve je to pocelo od kada sam vozio par dana R1... :'( to mi je velika investicija tako da... :'(

A licno mi se vise svidjaju motori sa punim oklopom...mnogo mi se svidja kawasaki zxr 400 (ali na slikama uzivo ga nisam video), Honda cbr ona je skro ok, fzr tu i tamo, suzana tesko za te pare... ::)

Unapred zahvalan!

Ima ga moj drugar, i mislim da ga prodaje. Jel te zanima?

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Ako mi kažeš da si ti toliko uložio ove godine u tu tvoju skelu ja se besim o brankov most.
Uložio sam prošle godine i više, oćeš da se besiš retroaktivno? Dobićeš popus' na uže. Obrni, okreni, ako napuca veću kilometražu od 10-15.000km eto mu te cifre, pa se ti besi kol'ko oćeš. A ono jes' lepše postepeno, tako ću sledećih 5 godina...

Svejedno sam i ja za to da se uzme prve sezone nešto pitomije, a posle, lako ćemo... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja