Jump to content

Moto Zajednica

Kawa en 500 ler problem

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova

Neka mi neko otvori oci.Stvar je u sledecem:upaljen motor na leru "puca" u izduv,sa povucenim sauhom ne,kad se doda gas ne.Filozofirali nas dvojica ,trojica te ventili,te svecice ,te karburator,te paljenje,ali odakle poceti ???Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

To se desavalo kod mog buraza isto na EN500... Isto je puco samo na leru bez sauha... I jedan cilindar i izduv se vise grejali.

Kod njega su vakumi na karbovima bili na sve strane. Jedan iznad -0,2 drugi ispod -0,4 (a dozvoljno odstupanje je tipa 0,02) totalni raspad...

Kad smo ih nacinculirali i pucanje prestalo.... A da ne pricam kako sad vuce... ko 500cc  ;)

I proveri da li imas cep na pipi za vakum na karbu... na drugom karburatoru je tu crevo sto ide u slaninu na rezervoaru...

Jeb'ga ja se vezo za taj vakum... naravno da moze biti sijaset drugih stvari (pi, pi, pi, da ne ureknem), al ovo kazem iz licnog iskustva, i mi smo lomili glave dok ovo nismo uradili pa je prestalo...

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ne poznajem taj motor ali uradio bih prvo podesavanje tajminga paljenja ako je moguce pa onda podesavanje smese na leru.

Verovatno  je siromasna smesa ili se ista ne pali u pravom trenutku.

Srecno!

E, da sad sam procitao sta je Great A'Tuin poslao dok sam kuckao ovo. Ako je tako, moraces da nadjes vakumetar...

• Drug član, 1261 postova

Nisam baš stručan (smatram se ekspertom) ali ako imaš volje i minimum znanja, skini karburatore, očisti ih, pregledaj nivoe goriva, a zatim vizuelno namesti klapne na karburatorima da seku na pola rupicu od lera. Zavrni šraf od lera šestinu kruga i vrati karburatore na mesto. Proveri kako stoje crevo i čep vakuma, proveri membrane na karbovima, a stavi i nove svećice i proveri kablove i kape.

Ako je sve ovo u redu, neće pucati dok se ne budeš igrao sa run/stop dugmetom(nadam se da nisi baš tolika budala)

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

sinoc sam saznao jos sedno mogucnost... nemam pojma sta znaci i na sta se misli, kaze ovako... 'otisla ti membrana na auspuhu'

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja