Jump to content

Moto Zajednica

Sta i kako uraditi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 161 postova

Imam namjeru da ofarbam plastike na moju apriliu pegaso 125,kako pripremiti za farbanje,kako nanopsiti boju,koja boja je najbolja za takvo farbanje,sve zivo me zanima sto ce mi biti potrebno za tu ekskurziju. Prvo sam razmisljao o nekoj mat boji,pa se vec sada dvoumim...e i ram bih ofarbao,a mozda i masinu i kojim materijalom da istapaciram sjediste....znaci kao neko generalno lickanje i sredjivanje......Dajte uputstva i bit cu vam jako jako jako zahvalan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 351 postova

http://solair.eunet.yu/~zzm596863/piaggio/Farbanje%20plastike.pdf

Ako hoces mat onda uzmes sprej za branike. Bitno je da prskas sa dovoljne udaljenosti da bi se boja pravilno rasporedila, da ne naprskas previse boje da ne bi ostale zadebljale kapljice, bolje da negde promasis, pa naknadno ujednacis boju, nego da iz prvog puta preteras...  :)

ma lakse mi je da kupim jedno 10-ak branika I postavim na motor ;). ej treba mi strucan savjetmumijem I a kupit sprej I isprskat motor nego ga treba dobro pripremiti za farbanje I ako neko ima neki lijep predlog koja boja I tako to...

Ja pricam iz iskustva, a pre nego sto sam ista radila dobro sam progooglala i zvala osobu koja se time profi bavi da se posavetujem, a ti kako hoces.... Da tvoj odgovor nije ovakav, mozda bih iznela i neke savete o pripremi, medjutim ovako ne vidim svrhu....

search malo se salimo,nista zlonamjerno nisam rekao-napisao. Farba nije ostecena ali postoji lak preko crne bojemplastike su skroz zdravempa me interesuje cime da osmirglam tj.da pripremim plastike za farbanje?

Ako neces da se sareni, skini skorz postojecu boju, pa onda farbaj novom bojom. Mozes da izvedes to sa vodenom smirglom granulacije 1000, ali ima da se odvalis od smirglanja. Meni je za kacigu i 400 maltene kao obican papir bila i njome sam zavrsavala smirglanje, a boju skidala sa 200 i nesto-300. Sad ne znam kakva je ta plastika kod tebe i kakvu boju kasnije hoces da koristis... Covek koji se time profi bavi mi je za smirglu rekao da uzmem granulaciju  izmedju 300 i 360, pa sad ti sam proceni. Ako su plastike zdrave nema potrebe za gitovanjem, tako da je smirglanje uglavnom sva priprema. Za boju vec ne mogu nista da ti kazem, jer ja sam radila sa Bumper (branik) sprejom sa ime se u vecini slucajeva farba plastika ukoliko se zeli mat boja.

• U prolazu, 23 postova

search malo se salimo,nista zlonamjerno nisam rekao-napisao. Farba nije ostecena ali postoji lak preko crne bojemplastike su skroz zdravempa me interesuje cime da osmirglam tj.da pripremim plastike za farbanje?

Ovako idi u radnju i trazi, postoji smirgla koja izgleda kao sundjer, ta smigrla sluzi za matiranje. Nemogu da se setim kako se tacno zove nesto sa "bright" ... Zatim smirgla granulacije 1000... Izmatiras ga "brightom" sa njime se vrlo lako matira, znaci sve lepo da nema sjaja, zatim 1000 predjes preko svega toga, proveravas rukom povrsinu i pogledaj sve lepo da ti ne ostanu "rese" negde. Kad sve to odradis, predjes prvo plas prajmera preko svih plastika. Sve posle ovog zavisi od fabe ali je ovo spremno za farbanje. Sto se masine i rama, masinu bi mogao da fabras sprejem dok za ram i ostale plastike... najbolje bi bilo da ih pripremljene odneses kod majstora da ih ofarba, uzmes solidnu boju i malo kvalitetniji lak jer se losiji lakovi vrlo brzo izgrebu. Inache ja masinu i ram nebih dirao  ;)

Sediste mozes da istapaciras ili kozom ili ekokozom kojom se lagano radi, zavisi u kakvom ti je stanju sundjer na sedistu isto. Mozes "sintelanom" da premazes sundjer zategnes eko kozu sto bolje mozes i zaheftas ili zalepis ispod sedista ostatak ivica. Prava koza je malo teza za tapaciranje jer mozras da sje zagrejes kako bi je dobro zategao. Tebi je sediste manje vise ravno bez nekih vecih oblina tako da mislim da ce eko koza sintelan i heftalica zavrsiti posao.

Eto toliko od mene, pozdrav ;)

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako ti je stara farba dobra, nije ispucala i izgrebana nemas potrebe da je skidas do plastike, kao sto rekoh izmatiraj samo smirglom 1000 ili "scotch brite" abrazivnom krpom, pa posle predjes smirglom, kao sto rece Fantastic.

• U prolazu, 23 postova

Ako ti je stara farba dobra, nije ispucala i izgrebana nemas potrebe da je skidas do plastike, kao sto rekoh izmatiraj samo smirglom 1000 ili "scotch brite" abrazivnom krpom, pa posle predjes smirglom, kao sto rece Fantastic.

E to :D "scotch brite" ... Pa da lakse mu je tako nego da smigrla samo sa 1000 ogulice se :)

I da dodam, nemoj puno da brines, samo se potrudi i bice ok. Dvan je osecaj kad nesto sam sebi uradis, a jos bolji kad nesto novo naucis. A ako ne budes zadovoljan (daleko bilo :P) uvek mozes sve izpocetka. ;) Puno uspeha ti zelim! :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja