cezarpa 11442 Napisano Februar 28 Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ide Peda za sve pare,samo da li je trajna?Nije skupa ,lepa ,primamljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 21 Napisano Mart 1 (promenjeno) U prolazu, 23 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 2. 2025. at 17:27, Dzikac je napisao: Javi bas kakvi su utisci i sta primecujes u voznji. Probao sam juce malo,i sve u svemu brzine su malo duze,i dosta je rastereceniji,samo sto sam primjetio da je sporoji,npr prije je je mogao 125km/h a juce nece preko 110 i preko 6000 obrtaja,nema snage dovoljno izgleda. Promenio Mart 1 član Cikota92 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11442 Napisano Mart 1 Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Za koliko zuba se razlikuju stari i novi lancanik? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 21 Napisano Mart 1 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan Za 1, stari ima 13 novi 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 115 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo je kako skuteribeograd prodaju priču da motor ima zapravo 23 konja ali zbog jeftinije registracije upisano je 18 konja. Po raznim snimcima gde ljudi voze Pedu Tek 250 se vidi da motor slabije ubrzava i ima manju maksimalnu (još kad nadodamo da sat laže kod Pede dosta) od sportskih 4t 125-ica. Što je dobar dokaz da motor zapravo ima pravih 13 do 15 konja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11442 Napisano Mart 2 Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo lazi u celoj prici.Od loseg kvaliteta do izjave prodavaca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2939 Napisano Mart 2 Ne silazi, 5026 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam juce malo,i sve u svemu brzine su malo duze,i dosta je rastereceniji,samo sto sam primjetio da je sporoji,npr prije je je mogao 125km/h a juce nece preko 110 i preko 6000 obrtaja,nema snage dovoljno izgleda.Врати стари пренос, овако оптеречујеш мењач, ламеле и имаш вечу потрошњу. Очигледно да је предходни пренос вукао максимум од агрегата. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzikac 6 Napisano Mart 2 (promenjeno) U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Dušan PN je napisao: Zanimljivo je kako skuteribeograd prodaju priču da motor ima zapravo 23 konja ali zbog jeftinije registracije upisano je 18 konja. Po raznim snimcima gde ljudi voze Pedu Tek 250 se vidi da motor slabije ubrzava i ima manju maksimalnu (još kad nadodamo da sat laže kod Pede dosta) od sportskih 4t 125-ica. Što je dobar dokaz da motor zapravo ima pravih 13 do 15 konja. Pozdrav, Ja mislim da zapravo imaju "problem" sa uvozom novih motorcikala koji nisu Euro 5 ili sta vec mora sad.Zato i nude za 2025 sa EFI i ABS... 2024te su odradil foru sa oznakama starog motora i moguce kao da je stari uvoz. Oznaka motora na novom je 166fmm (kao na starom) a novi je zapravo171fmm, takodje na cilindru samom postoji stampana srebrna oznaka 223ccm umesto livena 249ccm kao sto se moze videti na recenzijama sto rade ljudi po svetu gde se prodaje isti . Sto se tice snage ne slazem se sa idejom od 13-15ks. motor sam po sebi je tezak 150kg (+20-30kg u odnosu na sportske 125). Bangavi karburator koji je na njemu utice na snagu i rad motora veoma. Ja sam se "igrao sa Iglom" spustio clip za jedan zljeb (digao iglu za 1 zljeb) . po hladom vremenu motor je dobio fin kick, recimo 15-20% snage. al to je kratko trajalo dok se vreme nije promenilo. Tu treba malo igranja sa vecom diznom za pocetak. (svecica je cista ko suza da ne kazem bela sto znaci da je smesa siromasna)... Ja imam 110kg i vozio sam 125ice i od 10ak ks i od 15ks 4t. Na teku 250 osecam vise snage. Opet kazem karburator mnogo utice kad se traze veci obrtaji i pun gas i ako nije ustelovan eto osecaja da je motor slab. Prava prica za ovaj motor je PWK 34 ali to trazi prilagodjavanje usisne grane i dalje ka filteru. Potrazite na yt Kovi Advance 250 i pogledajte kako ide, on je sa takvim karburatorom i istim motorom... Promenio Mart 2 član Dzikac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzikac 6 Napisano Mart 2 (promenjeno) U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan na kojoj brzini (kmh) si prebacio u 6u i nastavio do maksimalne? Meni je isto tesko da dodjem do maksimalne ako prebacim u 6u ispod 100kmh. Ne znam sad napamet koliko moze u kojoj brzini ali me je iznenadilo kad sam pre neki dan 3com dosao do 95kmh na nekih 9500obrtaja @Cikota92 Promenio Mart 2 član Dzikac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzikac 6 Napisano Mart 2 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Dzikac je napisao: na kojoj brzini (kmh) si prebacio u 6u i nastavio do maksimalne? Meni je isto tesko da dodjem do maksimalne ako prebacim u 6u ispod 100kmh. Ne znam sad napamet koliko moze u kojoj brzini ali me je iznenadilo kad sam pre neki dan 3om dosao do 95kmh na nekih 9500obrtaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 115 Napisano Mart 2 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Dzikac je napisao: Pozdrav, Ja mislim da zapravo imaju "problem" sa uvozom novih motorcikala koji nisu Euro 5 ili sta vec mora sad.Zato i nude za 2025 sa EFI i ABS... 2024te su odradil foru sa oznakama starog motora i moguce kao da je stari uvoz. Oznaka motora na novom je 166fmm (kao na starom) a novi je zapravo171fmm, takodje na cilindru samom postoji stampana srebrna oznaka 223ccm umesto livena 249ccm kao sto se moze videti na recenzijama sto rade ljudi po svetu gde se prodaje isti . Sto se tice snage ne slazem se sa idejom od 13-15ks. motor sam po sebi je tezak 150kg (+20-30kg u odnosu na sportske 125). Bangavi karburator koji je na njemu utice na snagu i rad motora veoma. Ja sam se "igrao sa Iglom" spustio clip za jedan zljeb (digao iglu za 1 zljeb) . po hladom vremenu motor je dobio fin kick, recimo 15-20% snage. al to je kratko trajalo dok se vreme nije promenilo. Tu treba malo igranja sa vecom diznom za pocetak. (svecica je cista ko suza da ne kazem bela sto znaci da je smesa siromasna)... Ja imam 110kg i vozio sam 125ice i od 10ak ks i od 15ks 4t. Na teku 250 osecam vise snage. Opet kazem karburator mnogo utice kad se traze veci obrtaji i pun gas i ako nije ustelovan eto osecaja da je motor slab. Prava prica za ovaj motor je PWK 34 ali to trazi prilagodjavanje usisne grane i dalje ka filteru. Potrazite na yt Kovi Advance 250 i pogledajte kako ide, on je sa takvim karburatorom i istim motorom... Yamaha R125: 142 kg Pera Tek 250: 144 kg Razlika u težini nije tolika. Yamaha R125: 140 kmh po satu (135 km/h gps) Peda Tek 250: 120 km/h po satu Yamaha R125: od 30 km/h do 110 km/h = 13 sekundi. Peda Tek 250: od 30 km/h do 110 km/h = 20 sekundi. Meni je svaki motor po hladnom bolje išao. Imam drugara koji ima valjke pa ako dođe neko sa Pedom 250 kod njega. Izmerićemo snagu. Verujem da neće pokazati više od 13 konja. R125 pokazuje 13.5 konja na valjke. Dominator 250 iz 90 i neke koji sam vozio ide taman za svoju kubikažu i 4t 125 nmg da mu priđu. Apollo 250 je išao jako loše. Imao je solidan "cim" zbog kratkih brzina pa je delovao jače od 125 ice ali zapravo je bio slabiji. Verujem da je isti slučaj i sa Pedom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cikota92 21 Napisano Mart 2 U prolazu, 23 postova Lokacija: Kozarska Dubica Motocikl: Peda Tek250 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 3. 2025. at 14:29, cezarpa je napisao: Za koliko zuba se razlikuju stari i novi lancanik? pre 33 minuta, Dzikac je napisao: na kojoj brzini (kmh) si prebacio u 6u i nastavio do maksimalne? Meni je isto tesko da dodjem do maksimalne ako prebacim u 6u ispod 100kmh. Ne znam sad napamet koliko moze u kojoj brzini ali me je iznenadilo kad sam pre neki dan 3com dosao do 95kmh na nekih 9500obrtaja @Cikota92 Isao sam danas opet ide 125km/h,a nasao sam i zbog cega je mislim isao sporije,kad sam palio neki dan ostao mi je čok u srednjem polozaju pa mislim da zbog tog nije isao kako treba. U 4 brzini ide lagano preko 100,i onda 5 i 6 do 125 al mu treba vremena dok dodje do 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11442 Napisano Mart 3 (promenjeno) Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Prati obrtaje,da se masina ne gusi.Sa standardnim lancanikom ,ako nije vristao u obrtajima,onda je on bolji. Kakva je situacija sa Tek 125ccm?Koliko konja ima realno? Promenio Mart 3 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 115 Napisano Mart 3 (promenjeno) Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, cezarpa je napisao: Prati obrtaje,da se masina ne gusi.Sa standardnim lancanikom ,ako nije vristao u obrtajima,onda je on bolji. Kakva je situacija sa Tek 125ccm?Koliko konja ima realno? 9 na valjcima. Za 125 nisu lagali. I probao sam ga. Ide kao Keeway Speed, TVS Apache, Honda CM i ostale 125 ice od 10 tak konja. Promenio Mart 3 član Dušan PN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11442 Napisano Mart 3 Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Tek 125ccm kaze 8kw/11ks.Tu nisu mnogo lagali ,ako ima 9ks na valjcima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Walter22 e 2 Napisano Nedelja u 18:42 (promenjeno) U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, dvoumim se izmedju 250cc i 125cc nikad nisam vozio tako nesto pa ne mogu da pretpostavim kolika je razlika izmedju njih. Pa ako neko moze da mi kaze jel velika razlika sad dvostruko ili u nijansama i jel bi mogo sad 125cc da bude dovoljan za makadam i neku asfalt voznju tezak sam 90kg. Hvala unapred! Promenio Nedelja u 22:41 član Walter22 e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Solee 3 Napisano juče u 08:27 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se složio sa tim podacima o ubrzanju, juče sam testirao od 30-100 mu treba 14 sec. Druga stvar poredite motor koji je napravljen da bude aerodinamičan, nije visok kao Peda, dosta manji izgledom, što ima puno uticaja na otpor vjetra, ima gume za cestu dok su kod Pede kramponke, znači sve mu je pravljeno za ubrzanje. Po mom mišljenju sasvim dovoljno snage spram kubikaže, opet nosi fino, i kada se vozite po brdima vidjet će te da ima snagu da vuče dvoje uz bilo kakvo brdo. Da bude jasnije ovaj motor je veći od yamahe mt-07. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...