Dzikac 11 Napisano Septembar 11 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Tek 250 2024 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, theguser je napisao: Nije ispao osigurac u kaliperu nego sam ja ovaj dio pakne nazvao osigurac, taj iskrivljeni dio, i mislim da tocno znam kako. Kada se prednji tocak vrti unazad i pritisnete prednju kocnicu on ce malo po malo se ispravljati i nece drzati za kaliper, i eventualno doci do mjere na kojoj ce ispasti. Evo kako je meni doslo do ove mjere, od skakanja mi se popustala viljuska u dijelu koji ide kroz ram, na biciklima se zove headset ne znam kako se u motora zove. Tada bi dolazilo do klackanja viljuske i ja sam drzao prednju kocnicu zategnutu i vukao volan naprijed/nazad da otkrijem gdje klapa. Mora da su ta povlacenja unazad dovela 'osigurac' pakne da zine, vukao sam zivotom da vidim je li neispravna viljuska ali eto do headseta je bilo. Malo je konfuzna terminologija sta je osigurac pakne sta je osigurac kalipera ali osigurac pakne sam nazvao ovaj iskrivljeni dio na slikama, sto se hvata na gornji dio kalipera, ne znam ima li ime Nebitno kako se zove, skontao sam. sad gledam kod mene ok je. Ne bi trebalo da se iskrivi ni od kretanja unazad. kretanje diska tera plocicu gore ili dole, cudo da je tako iskrivljeno. Mozda od tih skokova sto spominjes al opet ne verujem da bi se docekao pri skoku sa stisnutom kocnicom, Koje je godiste motor? Koliko predjenih km? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theguser 2 Napisano Septembar 11 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Dzikac je napisao: Nebitno kako se zove, skontao sam. sad gledam kod mene ok je. Ne bi trebalo da se iskrivi ni od kretanja unazad. kretanje diska tera plocicu gore ili dole, cudo da je tako iskrivljeno. Mozda od tih skokova sto spominjes al opet ne verujem da bi se docekao pri skoku sa stisnutom kocnicom, Koje je godiste motor? Koliko predjenih km? Ma nema veze skakanje sa tim, skacem i otkako sam zamjenuo i nemam isti problem. Godiste 2024 a bilo je ispod 4k predjenih kilometara kad mi je ispala tako, trenutno je oko 5k na satu. Dakle bar 1000 sam presao bez kocenja unazad i nije se pocelo opet dogadjati. Ovlasteni peda shop iz Banja Luke mi kazu da sam ja jedini koji je to ikad prijavio, mozda je samo moja sreca... Ima mi smisla da kocenje unazad prouzrokuje to, a i cinjenica da se ne dogadja opet donekle potvrdjuje. Pripaziti uglavnom na ovake stvari, moglo bi nekome glavu spasiti. Na slikama se vidi da je puknut najdonji zub kalipera, samo da kazem da je to odlomila pakna nakon ispadanja a ne da je to uzrok kvara. (Nisam skontao da je ispala pa sam kocio sa prednjom kocnicom i tako slomio zub kalipera.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkomtr 0 Napisano Sreda u 08:49 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo. Koje zamenske kočione pločice kupiti za Pedu Tek 125? Ove fabričke su mnogo tvrde, počinju ozbiljno da troše disk (7000km predjenih) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theguser 2 Napisano juče u 07:59 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nakon istrazivanja guma sam skontao da se moze google image search koristiti da se prepozna guma po izgledu, dobre rezultate daje. Pa htio da vidim koje su tvornicke gume na pedi i odradio sam google image search po gumi i nasao sam ih na alibabi za 4.80$ po komadu. Nisam mogao vjerovat i kontao da je do neke greske u potrazi doslo i pregledo sam sve oglase za istu gumu i nijedan oglas ne prelazi 15$ po gumi. Nisam htio vise na tome voziti i zamjenuo sam gume sa budzetnom opcijom za ovu zimu samo, uzeo sam mitas mc32 naprijed i dunlop trailmax mixtour nazad, evo i par slika. Nazad se moze staviti 160 sirina gume i bas se primjeti razlika u kocenju zadnjom kocnicom, veca kontaktna povrsina pa puno manje kliza. Ali prednja je nebo i zemlja razlika, sad prednja kocnica dize motor na prednji tocak, ne proklizava kao prije. Usporedbe sam radio na istom mjestu, na istom asfaltu (nov i dobar asfalt, nije klizav) i stvarno je obavezno zamjenuti gume preporucam svim vozacima, dakle na mjestu gdje je tvornicka guma proklizavala ova dize na prednji tocak. Bilo je price prije o ovlastenim servisima, nisam pozitivno iskustvo imao sa njima ali sam odveo njima za zamjenu zadnje gume. Molim vas pogledajte kako su stavili drzac zadnje kocnice na zadnjem tocku. I to je njima uredu bilo i fino naplatili. Sad ja moram popravljat, ali ako ovakve gluposti rade kod skidanja tocka - ja im osobno nebih pustio da ista oko masine diraju. Jednostavno ih nije briga, prvih 2k kilometara sam radio 3 servisa nisu mi zamjenuli filter ulja ni jednom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6112 Napisano juče u 09:18 Ne silazi, 4539 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da kad bi isto tako proučili cene svih ostalih delova, da bi ostali zapanjeni koliko je sve to jeftinoća u proizvodnji. A dok dođe kod nas izdaleka, dok se svako i lancu ugradi, pa carina, pa PDV... napumpa se cena. I tu je u stvari problem, nije što je kinez, nego što je kvalitet ispod svakog minimuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...