Jump to content

Moto Zajednica

Kutak za coperase

Recommended Posts

• U prolazu, 55 postova

Pa eto da pokrenemo temu ya ljude koji su poklonici Choppera ljudi koji vole vetar u kosi ..tj ako je imaju, bucne masine .. ako su budzili auspuh pa im komsiluk nocu je.... sve po spisku jer se kasno vracaju kuci jer su bili sa prijateljima sa foruma i vozikali se dok nije pala zvezda za horizont. Pa ih sada budimo.

Pisite o svojim iskustvima sa motorima bilo Kineski bilo Japanski ili Nemacki.... nema veze , cilj jeste obrazovanje i sticanje iskustva.

Puno pozdrava            ZIVI BILI I UZBRDO BRZI BILI

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Mislim da ova tema nece uspeti iz razloga sto je vec bilo slicnih tema i predloga, ali se nisu nesto pokazale kao adekvatne.

Enivej postoje ovde kompetentniji ljudi od mene (moderatori i ostala bagra ;D), pa nek oni nesto prokomentarisu, ako imaju volje i vremena ;)

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Pozdravljam pokretanje ove teme, mada mnogo vise volim cruisere od choppera. ;)

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Harley Davidson

Pozdravljam pokretanje ove teme, mada mnogo vise volim cruisere od choppera. ;)

E jbg. ako jos pocnemo da pravimo podelu izmedji cruisera i choppera onda tek nece da zazivi tema :):D

Nego ajmo ovako: Ja sam Igor i vozim chopper zato sto mislim da je to najlepsi oblik motora na svetu.. Volim kako brunda izduv, volim i polozaj sedenja, volim i polozaj lezenja, volim sve sto ima veze sa chopperom.. Probao sam da vozim i druge modele motora ali sam se osecao kao kuce u kanate, chopper je chopper i za mene je to nacin zivota..  ;)

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

Delim misljenja sa peacemaker-om

Probao sam svasta ali se nikada nisam osecao kao sa mojim Savage-om,to je prosto neverovatan osecaj

Jos kad sam mu stavio "cevcicu" umesto fabrickog auspuha  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Totalno drugacije od ostalih

Vracam se kad tad

16311441_th.jpg

• Svrati ponekad, 234 postova

moj otac vozi copera,i cesto mu ga maznem obozavam ga uzivam u njemu!

posle tridesete ako da bog :copera cu da sedlam i krotim krivine sa njim! ;)

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

E jbg. ako jos pocnemo da pravimo podelu izmedji cruisera i choppera onda tek nece da zazivi tema :):D

Nego ajmo ovako: Ja sam Igor i vozim chopper zato sto mislim da je to najlepsi oblik motora na svetu.. Volim kako brunda izduv, volim i polozaj sedenja, volim i polozaj lezenja, volim sve sto ima veze sa chopperom.. Probao sam da vozim i druge modele motora ali sam se osecao kao kuce u kanate, chopper je chopper i za mene je to nacin zivota..  ;)

Ma znam da je to kod nas jedno isto 8)

Kao klinja u osnovnoj skoli (pre skoro 40-ak godina) crtao sam motore choopere, a od automobila sam najbolje znao da nacrtam anfas jeepa CJ (willys).

Ovi motori su, za mene, najudobniji za putovanja, niko ne ocekuje da se ti na njima "ludiras", vozis na zadnjem tocku, palis gume... (mada i to ima svojih drazi).

Neke ekstremne brzine me vise ne interesuju, a brza voznja me umara, jer zahteva veliku koncentraciju.

Voznja kruzera ili ti choppera je za mene ispunjavanje mojih decackih snova, mogucnost da "osetis miris" kraja kojim prolazis, da se zavuces u svaki "budzak",mogucnost da pravljenjem malih avantura se rasteretis od posledica stresnih situacija koje nosi svakodnevni zivot... Putovanja motorom su mi mnogo lepsa od putovanja automobilom. Voznja automobilom je 'klasican" transport.

Mada odavno vozim i imam neki motor, tek ove godine(proslog meseca) sam uspeo "da oslobodim vreme" i da napravim 2-3 ozbiljnija putovanja (oko 3.000 km zajedno). I sada mi je samo pisanje ove prosle recenice izazvalo blagi osmeh zadovoljstva.

Dokle god mogu da vladam motorima, vozicu cruisere.  ;)

• Svrati ponekad, 323 postova

Probao sam razne tipove motora ali choperi su mi prirasli srcu iz vise razloga.

Kao prvo jednostavno volim kada se uhvatim za rucke i osetim tu snagu kad ti protrese celo telo kad pritisnes dugme START a nekad se i sam uplasis od eksplozije iz auspuha, kad se vozim bulevarom a ne moram da koristim sirenu da bi me uocili ostali vozaci, kada lagano krstarim krivinama 100km/h i zaista uzivam , ne teram ga do krajnjih granica jer smo to davno prevazisli i naucili smo da uzivamo u voznji chopera...

Kada ga preko zime parkiram u garazu i 6 mjeseci razmisljam i sredjujem svog ljubimca da bi bio sto originalniji, da mu dam svoj licni pecat, da postanemo jedno kada izadjemo na put...

Kada ga izvedem iz garaze i znam da i ako krenem na duzi put necu sresni nista slicno, necu da sveke nove sezone moj ljubimac bude " onaj stari model" nego da sveke godine bude "onaj Markov, Jankov motor" jel ima licni pecat i moze izaci jos 100 novih modela a moj ce bukvalno zauvek biti aktuelan jel to su choperi i tu nema puno filozofije a sve mozes da unapredis...

Hocu da sedim a ne da lezim na motoru...

Nas "choperase" retko mozemo da vidimo kako divljamo i izlazimo po crnim hronikama, nas ostali motoristi ne mogu da razumeju a mi se savrseno razumemo...

Moj motor ne mora da bude zadnja rec tehnike ali mora da ima svoju pricu,

ne volim da vidim puno nove elektronike i tehnike, treba da bude sve jednostavno i vidljivo, a sa druge strane funkcionalno i lijepo....

Kada idem prema njemu ocu da me zaslepi svojim hromiranim delovima, i na kraju uopste me ne zanima zasto ima malo konja u odnosu na kubikazu, zasto slabo ubrzava, zasto ne leze u krivine i ne koci kao neki motori iz drugih klasa... Ali zato ostali voze ostale motore a mi chopere!

I za kraj nesto sto se mozda mnogi ne slazu ali moram da napisem, kad je choper neka bude Harley  ;)  Taj zvuk, dozivljaj, ime..... sve!

• Svrati ponekad, 204 postova

Nas "choperase" retko mozemo da vidimo kako divljamo i izlazimo po crnim hronikama, nas ostali motoristi ne mogu da razumeju a mi se savrseno razumemo...

...I za kraj nesto sto se mozda mnogi ne slazu ali moram da napisem, kad je choper neka bude Harley  ;)  Taj zvuk, dozivljaj, ime..... sve!

Ono prvo potpisujem, al za ovo drugo volim da pročitam američke forume. Tamo se sve više ljudi odlučuje za nešto normalno, a ne za spravu za mučenje dupeta i ušiju.  8)

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Pozdravljam temu...Volim old school motore, bilo da su chopper-i, bobber-i, cruiser-i i ostalo, samo da nisu R-ovi i tome slicno

Inace teram jednog MZ-a koga sam prosle zime preradio u bobber-a...Pozdrav za ukus:)

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Ah , čoperi , čoperi ... iako volim sve tipove motora , čoperi su moja prva i najveća ljubav ...  :)

A sve je počelo tamo negde krajem 70-ih , kad prvi put videh uživo ovako nešto :

Zh0pU_p1010252wp4.th.jpg

Doduše nisam baš siguran da je to bio baš ovaj model ( Yamaha XJ 700 Maxim ) , davno je to bilo i tad sam bio klinja koji se ne razume u motore , ali mogao bih se zakleti da je baš ovako izgledao  :D

Mnogo godina kasnije ostvarih svoje snove ... 2004. godine sam kupio svoj prvi motor , a šta drugo nego čoper ... :D

404.jpg

Bila je to Yamaha 650 DragStar , narednih par godina sam uživao u vožnji  :) ... a onda poželeo da probam nešto drugačije , pa sam promenio stil ... ali jedno je sigurno - kad tad ću se vratiti korenima , a da li će to biti Yamaha 1700 RodStar Warrior ili nešto slično ... videćemo već ... :D8)

• U prolazu, 55 postova

Kad sam pokrenuo temu nisam imao nameru da razdvajam Chopper/Cruiser jednostavno da pisu o svojim motorima preporuke sta uzeti , vodeno protiv vazdusnog hladjenja ili lanac protiv kardana. tako nesto u svakom slucaju samo hocu da okupim ljude koji vole ONO  u voznji sto drugi nemogu da shvate POZDRAV.

• Svrati ponekad, 323 postova

Kad sam pokrenuo temu nisam imao nameru da razdvajam Chopper/Cruiser jednostavno da pisu o svojim motorima preporuke sta uzeti , vodeno protiv vazdusnog hladjenja ili lanac protiv kardana. tako nesto u svakom slucaju samo hocu da okupim ljude koji vole ONO  u voznji sto drugi nemogu da shvate POZDRAV.

A kais?  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja