MateRossini 1 Napisano Jul 15, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vlasnici xt 1200 koje ulje koristite za motor? Primjetio sam u ljetnim mjesecima kad su velike vrucine da recimo stajanje u 3 brzini, motor tesko prebaci u prvu. Razmisljao sam da nema to veze sa gustocom ulja, pa me zanima iskustva vlasnika istih motora. Koji viskozitet vam se pokazao najboljim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако из трече очеш у прву на стајање то би могла само Хонда. Зато кад кочиш и успораваш да би стао паралелно и пребацујеш у нижи степен преноса све до жељеног.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17809 Napisano Jul 15, 2020 Integrisan, 5255 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Iz trece u prvu ovo kao auto da vozis. Nzm jel ja radim nesto pogresno ali presaltam svaku brzinu, taman me motorno kocenje ili kocenje kvacilom uspori da ne moram da njakam kocnice kao na autu sto radim. Sipas 10-40w ili 15-50w, stvar izbora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jul 15, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radim to i ja,ali nekad naglo staneš na semaforu ostane u trećoj i onda zajebaje prilikom vraćanja druga,prva. Čitao sam negdje da može biti i do odabira ulja,zato i pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17809 Napisano Jul 15, 2020 Integrisan, 5255 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih znao iskreno, nikad mi se nije desilo ali jeste da nekad u nekom polozaju na mom modelu zna da iz druge nece u prvu i moras malo napred motor da gurnes, ali to je poznata stvar na gpz-u nebitno od stanja i ulja. Ja ne bih rekao da je tvoj problem do ulja. A da probas sa podesavanjem sajle i rucice kvacila za pocetak? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jul 15, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hidraulika je kvačilo,ručku sam probao mijenjati položaj,nikakve promjene. Probam sa rjeđim uljem pa vidim situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17809 Napisano Jul 15, 2020 Integrisan, 5255 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj. Proveri mozda i opruge kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nakon isteka garancije tokom koje sam koristio Yamalube, počeo sam sipati Motul 7100 10w-40 i veoma sam zadovoljan. Imam iza 3 zamene sa Motulom, sada sam na 59000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ви упорни са тим Мотулом.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jul 15, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10w40 Castrol ovaj put probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Krokodilo said: Ви упорни са тим Мотулом. Sent from my SM-G955F using Tapatalk U ovom slučaju, mogu da poredim samo sa Yamalube-om, i motor neuporedivo lepše radi i šalta. Inače, u drugi motor (XT 600 E) sipam šta mi je dostupno u 20w-50 gradaciji...dugo sam sipao Bardhal, pa Ipone...nemam nikakav animozitet prema markama, ni ulja, a ni motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Jul 15, 2020 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan To se oće desiti i na mnogim drugim motorima, kad se naglo zaustaviš, držiš kvačilo i trebaš iz 3-4 brzine prešaltati u prvu pa oće nekad da zaglavi u drugoj, iz iskustva sam našao rešenje za tu situaciju (a verujem i mnogi drugi su), znači, samo na momenat malo pustiš kvačilo, čisto dok osetiš da krene da hvata i odma ga ponovo stisneš, i onda posle toga ide glatko u prvu, i uvek pomaže. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jul 15, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nekad hoće,nekad ne. Sa laganim brzim otpuštanjem. Ali sam primijetio da igra i ulje ulogu. Jer ovim motorima je uljna spojka koliko vidim na netu. Ulje samo igra ulogu,ako nije neki tehnički kvar. Ali desi se samo ponekad ljeti kad su visoke temperature, i to u gradskim gužvama gdje nema dodatnog hlađenja zrakom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Онда немој 10-40, преџи на 15 - 50.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13237 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 7493 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu nikakvog problema. Ne može uvek iz treće u prvu. Konstrukcija menjača je takva. Vozi i uživaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jul 15, 2020 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu nikakvog problema. Ne može uvek iz treće u prvu. Konstrukcija menjača je takva. Vozi i uživaj. И ја би тако игрооо.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jul 15, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan 15w 50 jedino polusintetiku, do sad je koristena full sintetika pa ne znam je li pametno sad ici na polusintetiku. Premda mislim da ne bi ni polusintetika stetila masini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 16, 2020 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i full sintetika 15w-50. Inače u ST, mora (po manualu) full sintetika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jul 16, 2020 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Baš gledam što se nudi u toj gradaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13237 Napisano Jul 16, 2020 Ne silazi, 7493 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Shell Advance Ultra 4T, Silkolene PRO4, Motul 7100... Šta god od toga biće motoru milo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MateRossini 1 Napisano Jun 26, 2021 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je netko koristio Diferencijal ulje od Castrola EPX 80 W 90 za Gear drive shaft? Po specifikaciji ne bi trebalo biti problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...