Marconi 0 Napisano Jul 29, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, ovo ce mi biti prva tema posle predstavljanja, tako da sam nov u svemu ovome, ako sam negde pogresio, obavestite me. Doslo je vreme za nov motor od 125 ccm, obozavam supermoto i za oko mi je zapao bas ovaj motor. Najverovatnije bih uzimao nov, znaci model 08. E sada, interesuje me zasto se ovaj motor kod nas uopste ne spominje, kod vrsnjaka mnogi nisu ni culi za njega, u Subotici su popularni samo: rs, mito, skuteri i kinezi ove zapremine(125). Da li ta nepopularnost ovog motora kod nas znaci da je nekvalitetan ili je u pitanju nesto drugo? Znam da je to 2-t masina, trosi puno, mada ona ima standarnih 15ks i po mom misljenju ima vise sanse od rs ili mita da ne kazem od ktm-a, ali ko sam ja da to kazem, zato vas pitam... ipak ide bolje od 4-t. Znaci da li Husqvarna moze da garantuje sigurnost vlasniku, tj. meni da cu na putevima vise uzivati nego provoditi vremena kod majstora? I ne znam da li su u njega stavili previse elektronike? Najbolje bi bilo da neko ima iskustva sa ovim motorom, ali tu osobu jos nisam upoznao i nadam se da cete mi vi ljudi pomoci koliko god mozete! Hvala, pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Jul 29, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Nemam iskustvo sa konkretnim modelom ali, Husqvarna (bilo koji model) je u nasim (MNE, SRB, BiH, CRO,...) krajevima egzotika, pa je zato ima dosta onih koji nisu culi za taj model. U kvalitet (pogotovo ugradjenih komponenti) ne bi trebalo sumnjati, uostalom cjena to pokazuje Konkretni model (SM 125 S) u Podgorici je nesto preko 5.000 eura, enduro verzija jos vise (WRE 125) ,,Velika'' Husqvarna SM 610 I.E. je opaka sprava, ako se ova 125-ica drzi te filozofije, onda slijedi puno uzitaka, pogotovo u krivinama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marconi 0 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ja sam zvao trion motors pre nekih mesec dana i zena mi je znala reci samo cenu motora, a to nije bilo 5000 vec 4450e. Hvala na postavljenom komentaru i nadm se da cu se uskoro voziti na novom motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panthocrator 44 Napisano Jul 31, 2008 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarna SMR510 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, mislim da gresis i da bi trebalo da preskocis tu 125 jer cete verovatno smoriti brzo a upucaces veliki kes u nju. Predlazem da odma ides na SM610. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marconi 0 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Poz...da ali ja prelazim sa 50ccm i nisam jos u mogucnosti da polazem za tu kategoriju zbog godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bubba Zanetti 1 3 Napisano Jul 31, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha fazer 1000 Prijavi odgovor kao problematičan sve iz programa husqvarne je extra.vozio sam tc 610 1996 god .bruka od motora.samo da znas da je za delove preskupa. pozdrav bubba zanetti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 1, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ako nemas godina idi na XT125X. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marconi 0 Napisano Avgust 1, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan vozio sam taj motor, nizak je za mene i zbog toga mi se ne svidja:( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 1, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan A onaj kinez SM, Keeway ili Quinqui ne znam kako se zove, jel ima tu verzija od 125? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Avgust 1, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan A onaj kinez SM, Keeway ili Quinqui ne znam kako se zove, jel ima tu verzija od 125? Ima, pod nazivom Sprint Pulser... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 454 Napisano Avgust 1, 2008 Ducatista, 2905 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan A onaj kinez SM, Keeway ili Quinqui ne znam kako se zove, jel ima tu verzija od 125? Savetujes nekom da kupi Kineza ;D ;D ;D Moje pitanje je da li si bas 100% resio da motor mora da bude supermoto ? Pazi, meni se ta klasa u poslednje vreme jako svidja tako da ne pokusavam da te odgovorim (u stvari cekam da gore navedeni gospodin dodje pa da makar samo sednem na jednog ), ali ne znam koliko je to za prvi ozbiljniji motor. Nisam siguran koliko su vozni i koliko ces iskustava moci da sakupis, cak da uzmemo u obzir (iako me to najvise na svetu nervira) faktor prodaje tog motora. Cenim ljubav prema motoru ali pitanje je da li ce se naci jos neko ko bi to od tebe pazario. MOj predlog ti je da razmislis o nekoj opustenijoj varijanti. Ako si malo vislji, savetujem Hondu Varadero 125, meni je to bio prvi ozbiljniji motor i samo reci hvale za njega. Oprostice ti savrseno veliki broj gresaka a sa voznoscu i raspolozivom snagom te nikada nece neprijatno iznenaditi. Znam to jer sam pre njega vozio NSR 125 koji je divljak i trazi malo vise iskustva od Varadera. Ovo je samo jedan predlog pa ti razmisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marconi 0 Napisano Avgust 1, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Kinez nikako... I brine me to sto kaze Djusi_998 da li bi se nasao neko ko bi to od mene pazario. Da definitivno supermoto, prvo sam mislio na enduro, posto se obozavam vozati po sumi i obozavam off road, ali takodje ce mi trebati za po gradu, moto-susret u blizini, ali pri nesto vecoj brzini sa kramponima nije bas prijatno po asfaltu... Ja trenutno vozim 50ccm "supermoped" i na tako nesto sam navikao, razmisljao sam i o ovom novijem modelu aprilije rs motor stvarno ide ko lud, ali izgleda kao igracka, barem meni... 4-t o njima nisam ni puno razmisljao idu nesto bolje od moje pedesetke jedino je nesto veca razlika u krajnjaoj brzini, malo ulozim u sadasnji motor bice mi isto, dobro ne bas isto ima 4-t i svoje prednosti... To je to od prilike, ponekad treba rizikovati, nekada se isplati a nekad i ne...mozda docekam 18, a mozda cu trebati cekati svoju platu da bi presao sa mopeda, jer cale mi je ipak tezak kada dodje taj trenutak hoce/nece i onda uvek nesto izmisli kao juce npr. blablabla boji se, sta ja tu mogu roditelj je, i on je taj koji treba da plati masinu koja moze da ubije........ Zahvaljujem se svima sto ste trosili vreme na mene ako bude dobrih vesti javljam se pa da mi svi mozete reci "slatko se navozaj sa novim ljubimcem", pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 1, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...(u stvari cekam da gore navedeni gospodin dodje pa da makar samo sednem na jednog )... E da, a zasto ne kineza kada ces ga voziti vjerovatno samo do 18-te i onda preci na pravi rasni supermoto To ti treba za prelazni period, a ne da ti traje 100 gdina. Inace, mislim da je SM sjajan izbor, priznajem da mi je trebalo vremena da to shvatim, ali sada se konacno zabavljam kao nikada u zivotu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marconi 0 Napisano Avgust 2, 2008 U prolazu, 15 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Da potpisem ugovor sa caletom da za 18-i dobijam kako ti kazes pravi rasni supermoto ..ne bih ja ovaj ni menjao kada mu budem spomenuo 610 ispasce mu oci i trebace mu +1god da se smiri bice to krvava bitka ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pazi...sto se tice snage, ta se Husqvarna vrlo lako derestriktuje na 35+ks, i ustvari je restriktovana trkacka masina. Ozbiljne su komponente na njoj, i ima gabarite (i tockove, kocnice, ogibljenje...) kao pravi veliki supermoto. Znaci mozes prvo da je vozis tako ogranicenu na 15 konja, pa posle jedno godinu dana (ne savetujem pre posle prelaska sa sende 50) da pocupas blokade i onda cepanje...taj motor ide 150km/h bez blokada k'o nista. Imas i apriliju sm 2t u toj klasi (ali mislim da je ne uvoze, ili mozda samo na zahtev). Mada bih ja pre savetovao jedno 2 godine Tomos 125sm. Isto je visok sa dimenzijama, ok performanse/komponente, i mnogo pouzdaniji agregat (onaj iz Yamahe xtx125). Cetvorotaktna je masina, i super bi ti bila posle sende (a i visok je prilicno, a koliko sam video, to ti je bitno). Ram/ogibljenje/kocnice su sposobnije za jacu masinu i ozbiljniju voznju, sto je dobro. Razmisli malo i o tom Tomosu...ako pare nisu problem (mislim da je i on sada na nekom snizenju). Imas i Derbi 4t sa dobrim komponentama (mislim da i on koristi masinu od Yamahe)...ali mislim da je on malo jaci sa cenom. Imas u opciji i onaj Sachs X-road, ali on je nizi, i dalji od pravog supermota. Cene: Husqvarna SM125 S - 4689e Aprilia SX125 - uvoznik je ne navodi u programu Tomos 125sm F - oko 2700e Derbi Senda SM 125 4t - uvoznik ne navodi cenu u programu Sachs X-road125 - moze se naci za 1900e nov, pogledaj po forumu, neko je dao link. Ja kineze zaista ne bih razmatrao, ako se razmatraju, bolje dodati 300e i kupiti taj X-road (koji je ipak malo kvalitetniji kinez). Ako se bira 4t, best buy je definitivno Tomos (najblizi pravom supermotu, pouzdan motor, cak se i odrazava kup u Sloveniji, i jedan od vozaca tog kupa je pri prelasku u klasu open (450+ccm) na KTM-u jedan od prvih takmicara u prvenstvu Hrvatske - to ti govori da je taj motor odlicna skola). Ako biras 2t, najozbiljnija varijanta je ta Husqvarna, ali mislim da tu cenu ne treba dati za nesto sto ces voziti godinu - dve, i posle maltene nemoguce prodati (a izgubices na toj prodaji maltene 2000e). Motor je sto se tice performansi strava, vrh komponente za tu klasu, neces naci ozbiljniji. Za pouzdanost ne znam, ne vozi ga bas mnoog ljudi. Da ponovim, moj favorit u ovoj klasi za nekoga ko prelazi sa 50cc i zeli ozbiljnu SM skolu, koja ce mu doneti dovoljno iskustva da kasnije izabere sebi ozbiljan supermoto (i dobro ga vozi) je definitivno Tomos SM125F. Eto...analiza iz svih uglova Pozdrav . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 2, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, bravo Shesti, totalno sam zaboravio na taj Tomos, u Hrvatskoj su ga hvalili na sva usta kada je izasao i jos ga hvale, sjajan motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Avgust 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Sta cu kad pratim ... to je definitivno ozbiljan supermoto motorcikl...super bi se naucio na njemu, i bilo bi ti jako zabavno. A sto se tice caleta, ako pare nisu problem (a pretpostavljam da nisu, kad si razmatrao Husqvarnu), predlozi caletu da ti posle dve godine skolovanja na Tomosu kupi Suzuki DRZ400, koji je maltene tu sa dimenzijama i tezinom kao i Tomos (normalno, mnooooogo ozbiljnije ogibljenje i ciklistika), i ima zdravih 40 konjica...to nije strasno za prelazak sa 125cc klase, cale ce biti mirniji, a ti srecan...pa posle godinu (ili cak dve ili vise, nije iskljuceno da neces zeleti da ga menjas, jer je strava motoric), onda mu predlozi neki u klasi 600+ kubika . Eto...tako bi (po meni) trebao da tece razvojni put i skolovanje jednog pravog SM bajkera ...druga stvar je sto vecina ljudi nema novaca da tako menja motore, a i velika vecina nema strpljenja...a ni svesti da ce im tako postupno svaki od tih motora biti zanimljiv u svoje vreme...da, da, u svoje vreme...to ovde niko ne pominje...ja se secam kad mi je apn6 bio masina bez premca u performansama...i kada mi je donosio uzbudjenja i zadovoljstva isto kao i ovaj KTM sada... Iskreno, meni ni sada taj Tomos (ili neki u klasi) ne bi bio nezanimljiv, i sigurno bi uvek silazio sa njega sa kezom od uva do uva . Nije poenta koliko konja imas medju nogama, poenta je kako znas da ih iskoristis i kako znas da uzivas i da se zezas sa njima....ko zna da se zeza - zna . Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Avgust 3, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, mislim da gresis i da bi trebalo da preskocis tu 125 jer cete verovatno smoriti brzo a upucaces veliki kes u nju. Predlazem da odma ides na SM610. pozz Auuuu bre, Bobane, pa polako, decko ima 16-17 godina i vozi sendu 50cc...rano je za 610 . Uostalom, mislim da sam procitao da taj motoric derestriktovan ima 38 konjica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Avgust 4, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan E, update... Znaci, Tomos je smanjio cenu kod nas na 2070e. Mislim da ovo definitivno bije svaku konkurenciju u ovoj kategoriji (toliko kostju i cross i supermoto). Ovim otpadaju sve druge varijante (300-400e jeftiniji kinezi, ili Sachs x-road koji kosta isto toliko, a o ostalima koji su od 3500 pa navise sa ISTIM agregatom i LOSIJIM komponentama i ergonomijom da i ne pricamo (Yamaha xtx, Derbi sM125...). Eto..nije reklama, nego sam bio prijatno iznenadjen kada sam video danas u novinama.... Tako da...16-togodisnjaci...navalite ... P.S. I ja to terao, majke mi :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 4, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan E, update... Znaci, Tomos je smanjio cenu kod nas na 2070e... :o :o :o E da je meni bilo takvo nesto sa 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Avgust 7, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan I ja bi' udar'o nogama u dupe i za mnogo manje u to vreme . Ma bre, da sam pri cash-u, ja bih to uzeo sad za stunt bike, ono, da se vezba malo ...mozda sledece godine, kad neko bude prodavao polovan za manje pare (a ja uspem da prodam gileru ) ili da ga zamenim glavu za glavu-na kraju ce na to doci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Avgust 7, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan ja bih ti preporucio da uzmes nesto cetvorotaktno npr yamaha wr250 ili cpi250 i jedan i drugi su verzije supermoto ali ima i enduro avaj cpi je dobar a kosta oko 3000e sto znaci djabe ova yamaha je dosta skuplja ali i bolja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Avgust 7, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Druze, ne pratis, polako sa komentarima, momak zbog godina ne moze da vozi nista preko 125 ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 8, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E, update... Znaci, Tomos je smanjio cenu kod nas na 2070e... :o :o :o E da je meni bilo takvo nesto sa 16 eee da je meni sad 16 godina dao bi svoj mt u zamenu za tomos ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djetk0 0 Napisano Avgust 26, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan stvarno ovaj tomos, extra jeftin.... nadam se da ce mu i sledece godine biti ova cijena...i da ce ga biti u CG da se naruci ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...