živke 6483 Napisano Jul 5, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, zanima me da li znate da neko kod nas pravi ili može da napravi fuzastere po narudžbini ? Konkretno - potrebni su mi veći fuzasteri za XT660Z - 80x55mm i spušteni za recimo 30 - 40 mm. Nešto ovg tipa: XTZ Extra Low Photo by bosley1980 | Photobucket S155.PHOTOBUCKET.COM bosley1980 uploaded this image to 'XTZ 750 Super Tenere'. See the album on Photobucket. Postoji ovaj lik u bosley u Češkoj koji se baš specializovao za ovo, ali predpostavljam da je slanje dosta skupo i komplikovano, ako je i moguće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, da ne otvaram novu temu - pitaću ovde:kako je najbolje da neko iz inostranstva pošalje paket - da bi se što manje platila ( ili možda i izbegla ) carina i porez ? Nisam uspeo da nađem drugo rešenje za nogostupe, pa ozbiljno razmišljam da naručim od ovog lika iz Češke, iako je dosta skupo kada se uzme u obzir i poštarina. On to šalje kao privatno lice, do sada nisam imao iskustva sa tim, pa se pitam da li može da pošalje kao poklon ili tako nešto. Kakva su vaša iskustva ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Величина, тежина, вредност робе, врста пошиљке, пошиљалац и прималац. Чак и начин паковања, врста омота. Све се то гледа. У принципу, не би требало да имаш проблема са тим, нису ни тешки ни гломазни, да привуку пажњу. Ако шаље препоручено, безбедније је, са приличном сигурношћу знаш где је. А ако пошаље обично, онда немаш појма ништа док не позвони поштар, али је плус што је поштарина мања доста, па можда не подлегне царинском прегледу. Само опште информације могу да дам јер припадаш другој царини (Ниш) и немам појма какве су прилике тамо, шта царине, а са чиме се не зезају. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 541 Napisano Septembar 1, 2020 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, antir3ality je napisao: Društvo, da ne otvaram novu temu - pitaću ovde:kako je najbolje da neko iz inostranstva pošalje paket - da bi se što manje platila ( ili možda i izbegla ) carina i porez ? Nisam uspeo da nađem drugo rešenje za nogostupe, pa ozbiljno razmišljam da naručim od ovog lika iz Češke, iako je dosta skupo kada se uzme u obzir i poštarina. On to šalje kao privatno lice, do sada nisam imao iskustva sa tim, pa se pitam da li može da pošalje kao poklon ili tako nešto. Kakva su vaša iskustva ? To je mala posiljka, ne mora da salje u kutiji, meni fuzasteri sa eBaya stizu u obicnoj kesici kao sto ima nas post express i nikad mi nisu ni otvorili ni carinili, a narucila sam 5-6 puta do sada. Nije sve za mene, za drugare, majke mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na brzim odgovorima ! Šalje preporučeno, neki EMS Fast, kaže da bi trebalo oko 30 - 35 evra da bude poštarina. Predložio da stavi da je u pitanju poklon. U svakom slučaju, naručiću, pa ćemo videti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Хахахаха!! Уканалио те! Хахахха! Знаш да и поштарина улази у суму за царињење? Е, па нађе ону најскупљу! ЕМС је Пост експрес за иностранство, то иде на царину, нема Бога да не погледају. Е, сада, да ли ће царинити... Не знам, али највећи део онога што уђе у царински одељак код нас, буде оцарињено. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam još naručio. Ove opcije imam za slanje: 3) TNT / FedEx economy 5-7 days = 1000CZK / 1kg 4) via POST OFFICE = 800CZK EMS FAST 5) via POST OFFICE = 600CZK PRIORITY MAIL Pa sam mislio da uzmem taj EMS , zbog toga što navodno brže stiže. Ili možda bolje ovaj priority mail, predpostavljam da je to obična preporučena pošiljka (pitam se da li i ona može da se prati) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Верујем да је препоручена пошиљка у питању. То је ок. Пробај да ти напише да је коришћена ствар, можда помогне. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 541 Napisano Septembar 1, 2020 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Priority mail ti dolazi za oko nedelju dana, manja je sansa da ce ici na otvaranje, a i postarina je manja, pa je moja preporuka da uzmes nju. Svakako se i za priority mail dodeljuje tracking number, pa mozes ispratiti gde je posiljka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 16, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se zahvalim svima na informacijama. Fuzasteri su stigli, i jako sam zadovoljan izradom, stvarno izgledaju dobro i jako. Koristio sam priority mail, zaista je stiglo za nedelju dana što me prijatno iznenadilo. Pisalo je na pošiljci da je poklon, i dodatno sam platio samo 300 kinti. Evo kako izgledaju fuzasteri: Inače - ako nekom zatreba nešto slično - ovaj lik iz češke , Radan ( https://www.facebook.com/Bosleys-Pegs-1329344163774808 ) - ima moju preporuku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8657 Napisano Septembar 16, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Koliko te sve koštalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 17, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Fuzasteri oko 80 evra što je još i ok, ali i 35 evra slanje. Tako da ispada 115 ukupno - što je već puno. Ali važno mi je da sam konačno rešio to. Nikako nisam mogao da nađem nekog da napravi, a sa alija su puno poskupeli zbog poštarina 50 - 60 evra bi mi izašli oni obični ravni aluminijumski, pa onda plus prepravljanje / spuštanje a i pitanje je koliko bi jako to bilo na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 17, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Inače, baš me oduševio ovaj dečko kakvu je priču napravio. Napravio prvo za sebe, pa za prijatelje, pa se pročulo po nekom forumu - i sada kaže da jedva stiže da odradi sve narudžbine, isporučuje po celom svetu i sve to bez ikakve placene reklame, samo forum i fb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6151 Napisano Septembar 17, 2020 Drug član, 4183 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan On je iz češke i zove se radek??Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Septembar 17, 2020 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zove se Radan. Stavio sam gore link ka fb stranici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6151 Napisano Septembar 17, 2020 Drug član, 4183 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan EeeeGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MirjanOil 37 Napisano Octobar 30, 2020 U prolazu, 37 postova Lokacija: Melenci Motocikl: Intruder C1800 Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan majstor iz Bele Crkve. Zove se Dragan Juga. Metal Dizajn mu je nalog na FB. Meni je radio zadnje nogostupe i naslon za vozača. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6483 Napisano Januar 25, 2021 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolega, ja sam resio problem sa pegovima, ali možda će zatrebati opet u budućnosti. Pozdrav (video sam post još kad si pisao, ali zaboravio da odgovorim, tek sam sad primetio ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...