Jump to content

Moto Zajednica

Tara, hard enduro

Recommended Posts

• Zainteresovan, 795 postova

Za vikend malo orasmo po Tari. Terali smo dva dana a nismo ni trecinu presli.

Odlazak u subotu. Stizemo na Taru a ono divno mesto za odmor postaje agonija. Prvo su Coka i Goran poceli da se bacaju po dvoristu, ljudi nesmeju da izadju napolje jer stigli divljaci. Tosa organizovao seljacku olimpijadu koja ima tri discipline: rvanje slobodnim seljackim stilom, bacanje lubenice sa ramena i ko brze obori bika pesnicom  ;D

5gMpl_p7190052ik2.jpg

Kada su se deca malo izigrala odosmo na voznjicu

4qThg_p7190054dg3.jpg

Tosi ne radi nesto motor kako treba pa odustaje od voznje. Mi pun gas dalje

MJgyH_p7190055aa4.jpg

YZChA_p7190058lc9.jpg

UaOR7_p7190065ge7.jpg

pVFMr_p7190068bg9.jpg

c6MyZ_p7190069ho7.jpg

5ouWa_p7190072ev9.jpg

A8bLg_p7190075dp6.jpg

ZVSAh_p7190080uo4.jpg

L9KHY_p7190082hq9.jpg

Onda malo kupanjac, da speremo blato

404.jpg

Onda pun gas dalje

Pa2DC_p7190094ox7.jpg

Zajebancija u sumi, nema kraja

404.jpg

8JPBX_p7190102ls5.jpg

Posle ovakvog dana Goran je pojeo sve sto je bilo u kafani od hrane za taj vikend  ;D

aYShc_p7190106md9.jpg

Sledeci dan tovarimo motore na prikolice i pravac Zaovinsko jezero. Mnogo je dosadno u glupo voziti cross makadamom, ali endurasi ja ne znam sta cekate, Tara je BOLESNO DOBRA za enduro motore, stotine km u prelepoj prirodi.

uPpM0_p7200107zj6.jpg

Nastavak u slikama

dg2Xd_p7200110xf2.jpg

bzZZ6_p7200112ao9.jpg

0WiLC_p7200111tj2.jpg

Rajko krci prasumu da prodjemo

mqjW0_p7200114br8.jpg

8xwZx_p7200117mb4.jpg

YVyaG_p7200121hp4.jpg

Onda malo kroz potok, da operemo masine. Goran njegov polozio da se oladi ko pivo ;D

xJJT7_p7200123ww6.jpg

404.jpg

aYQ45_p7200126pn8.jpg

Onda smo uspeli da nadjemo neke livade, milina da se odvrne pun gas

1vBgR_p7200129ts8.jpg

sfrOv_p7200131mx7.jpg

mFvYv_p7200136hd5.jpg

Jos jedno spustanje niz strmek  i pavac kupanje

VmWZx_p7200139dx3.jpg

Cetxk_p7200140pk1.jpg

Toliko za ovaj vikend.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Алал вера Коматовићу и остатку дружине. Видимо се ових дана да ме упутиш на те ендуро трасе!  ::)

• Zainteresovan, 560 postova

Izgleda da je bila dobra zabava...Po slikama bih rekao da je bas ta trasa odlicna za endurase-makadam je za motore kao sto su KLE,Africa itd.

U svakom slucaju-prijatno je osvezenje videti ovakav putopis i slike... ;)

P.S.Koliko sam mogao da vidim na slikama na Tari je bila po jedna Husqvarna,Honda,Yamaha,Ktm i Husaberg-kako su se motori pokazali u uporednom testu? :)E da...koje gume koristite za tako raznovrsne kombinacije terena-ja sam uzeo neke Dunlop 756 koje su extra za voznju po mekoj zemlji,blatu i livadama ali su jednako lose za tvrdju zemlju,kamenje i voznju po reci...

• Zainteresovan, 593 postova

Zar nije Tara NP?Pa zasticene biljne i zivotinjske vrste...endemska flora i fauna i tako to.... ;D

Upssss....predjoh kramponom preko poslednjeg sacuvanog Helycrysum italicum a napr.  ;) ;D ;D 8)

• Svrati ponekad, 318 postova

Zar nije Tara NP?Pa zasticene biljne i zivotinjske vrste...endemska flora i fauna i tako to.... ;D

Upssss....predjoh kramponom preko poslednjeg sacuvanog Helycrysum italicum a napr.  ;) ;D ;D 8)

Pa išlo je jedno svinjče, homo sapiens sa tri pantljičare, polu patka polu mečka itd...

• Svrati ponekad, 343 postova

Komatovicu, idol si mi, znas li to? ;) :o

Ja sam malo orao po velikoj plazi u ulcinju, juce, i mnogo je dobro kad te baca i sva ostala zajebancija, moram ovaj kros da probam, moram!

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

nema sta, prava zabava...odavno imam zelju da vozim ovako nesto...da li je 125cc cross motor dovoljan za ovakve pustolovine?

• Svrati ponekad, 318 postova

nema sta, prava zabava...odavno imam zelju da vozim ovako nesto...da li je 125cc cross motor dovoljan za ovakve pustolovine?

Ne dovoljan, nego vrlo dobar.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Svaka čast!

Ja sam 26god vozio razne motore a zadnjih 18 sportske a sanjao sam o nekom enduro motoru jer obožavam prirodu.

Konačno pre 2 meseca rešim da ne prodam K6 a kupim mali KLE500 da probamo malo lagani offroad.

I tako bi, kupio sam oko 15 planinarsko turističkih mapa u Geokarti i za sada sam obišao Taru i Rajac.

Naravno moje vožnje nisu ovako hard sa KLE500 ali ne idem nigde po asfaltu jer samo zato i kupio taj motor.

Evo par slika gde smo bili.

post-760-12879001393862_thumb.jpg

post-760-12879001394574_thumb.jpg

post-760-12879001395006_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 293 postova

tako mi je drago da vidim ovo puteshestvije  ;D ;D ;D  svaka chast ,ulepshali ste mi vikend na tari koji je bio fantastichan...pored svih lepota tare i okoline koje obidjoh sa devojkom prevagu je odneo "lik sa kroserom koji je sav blatnjav spremao da se baci u neki SURDUK ka zaovinskom jezeru'' ...naime, obilazeci isto po predivnom danu 60-70 km//h otvorene nolan 102 ,naochare,izlazim iz krivine i vidim facu BLATNJAVU  u crveno,beloj ili vec  kojoj alpinstar kombinciji :D kako stoji na ivici padine i gleda kuda da se strmekne !!! uspeo samo da pustim sirenu i javim se istom...lik otpozdravio i krenuo tamo gde je vec zacrtao...koliko sam samo bio odushevljen da ne kazzem LJUBOMORAN  ::) DANAS SE VRATIH ZA BGD 180KM PO KISHI i na bjb-u vidim da su to ljudi sa foruma...shta reci nego SVAKA CHAST

• Zainteresovan, 795 postova

tako mi je drago da vidim ovo puteshestvije  ;D ;D ;D  svaka chast ,ulepshali ste mi vikend na tari koji je bio fantastichan...pored svih lepota tare i okoline koje obidjoh sa devojkom prevagu je odneo "lik sa kroserom koji je sav blatnjav spremao da se baci u neki SURDUK ka zaovinskom jezeru'' ...naime, obilazeci isto po predivnom danu 60-70 km//h otvorene nolan 102 ,naochare,izlazim iz krivine i vidim facu BLATNJAVU  u crveno,beloj ili vec  kojoj alpinstar kombinciji :D kako stoji na ivici padine i gleda kuda da se strmekne !!! uspeo samo da pustim sirenu i javim se istom...lik otpozdravio i krenuo tamo gde je vec zacrtao...koliko sam samo bio odushevljen da ne kazzem LJUBOMORAN  ::) DANAS SE VRATIH ZA BGD 180KM PO KISHI i na bjb-u vidim da su to ljudi sa foruma...shta reci nego SVAKA CHAST

;D ;D ;D ;D Nisam imao nameru dole da idem ali posto krenuli Coka i Goran, Rajko naravno da nije hteo da ostane gore, onda sam i ja morao. Znas kako, ko se negde ne spusti ili ne popenje, mora da trpi zajebanciju danima :)

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

;D ;D ;D ;D Nisam imao nameru dole da idem ali posto krenuli Coka i Goran, Rajko naravno da nije hteo da ostane gore, onda sam i ja morao. Znas kako, ko se negde ne spusti ili ne popenje, mora da trpi zajebanciju danima :)

Зајебана игра, нема шта!  ;D

• Zainteresovan, 554 postova

Зајебана игра, нема шта!  ;D

...ma nemaju oni pojma... ;D

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Svaka čast!

Ja sam 26god vozio razne motore a zadnjih 18 sportske a sanjao sam o nekom enduro motoru jer obožavam prirodu.

Konačno pre 2 meseca rešim da ne prodam K6 a kupim mali KLE500 da probamo malo lagani offroad.

I tako bi, kupio sam oko 15 planinarsko turističkih mapa u Geokarti i za sada sam obišao Taru i Rajac.

Naravno moje vožnje nisu ovako hard sa KLE500 ali ne idem nigde po asfaltu jer samo zato i kupio taj motor.

Evo par slika gde smo bili.

zadnja guma na KLE ti nije ni malo off road.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

zadnja guma na KLE ti nije ni malo off road.

U mojoj zamisli nekog soft enduro motora to je trebao da bude bilo kakav ispravan enduro motor koji će da me po asfaltu od Beograda doveze negde 200-300km i tada da sidjem sa asflata na taj soft enduro.

Nije mi bilo važno da li je to KLE500, KTM Adventure, BMW 1200GS već samo da odem malo sa puta tamo gde ne mogu sa GSXR 1000 K6.

Zato su i gume soft enduro i za sada su prešle možda 3000km. Nema boljeg kompromisa za asfalt i soft enduro.

Znači ja sa njima bez problema sidjem sa asfalta idem po travi, zemlji, nasutom putu, makadamu itd.

To sam i hteo.

Ne volim da se zavlačim u veliko blato jer to sa KLE nema smisla bez obzira na gume.

Hard enduro i ovo što Koma radi to nema veze sa ovim što sam ja zamislio.

Javi se ako voliš prirodu ima tu par KLE motorića pa pravimo planove za vožnju.

Ja mislim da ću koliko sledeće nedelje da ponovim Taru a pravim ekipu za Durmitor.

Imamo karte svih nacionalnih parkova pa ko voli a zna da "juri" makar 100-120km/h po asfaltu može da nam se pridruži.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja