mrle 9238 Napisano Jul 16, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3256 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Naime, juce sam registrovao motor i izvadio zeleni karton. Registracija 8060 din, tehnicki 700 din, usluga agencije 700 din, zeleni karton 1000 din. I to sve na rate. Problem se javio nakon uradjenog posla, zeleni karton sam izvadio zbog moto skupa u Bijeljini, ali posto mi registracija istice 4.8.08. a ja sam ranije uradio registraciju, tako da mi i na zelenom kartonu pise da vazi od 4.8. 08 do 4.8.09. a moto skup je par dana ranije. Da bi izvadio zeleni karton za ovih 15ak dana moram na postojecu polisu da to uradim i platim jos 1000 dinara, valjda. Pitanje: Da li je to tako? I ako jeste, da li cu imati problema ako idem samo sa ovim postojecim zelenim kartonom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Jul 16, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Vadjenje zelenog kartona te staje 1000 dinara i vazi to isteka registracije, e sad moja iskustva sa odlaskom u Bosnu su da te u vecini slucajeva pitaju jel imas, a i kad gledaju ne kontrolisu rigorozno vec samo vide da je za tvoj motor i to je to, e sad uvek postoji i varijanta da natrcis na nekog pedantnog koji ce te obavestiti da to nije tvoja, al ti je resenje da za tih par dana platis osiguranje na granici i vuk sit i ovce na broju ;D Moj savet ti je da povadis sve papire da vidi on taj zeleni karton da se zeleni pa te verovatno nista nece ni pitati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 16, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je da povadis sve papire da vidi on taj zeleni karton da se zeleni pa te verovatno nista nece ni pitati Upravo tako. Sve jedno zel. karton ne može da traje duže ili kraće od datuma isteka registracije u saobraćajnoj.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jul 16, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zeleni karton je usklađen sa polisom osiguranja. Prvo što ugledaš kada ga razmotaš je baš ono: Valid/Važi ... From/Od ... To/Do ... koje odgovara datumima sa polise. U slučaju da si ranije obnovio registraciju, do momenta stupanja te registracije, važi ti stara polisa osiguranja (i zeleni karton) i dužan si da nosiš te papire sa sobom. Što se tiče prelaska granice, nekad ti ga traže, čak i ako im ga daš, a nekad ga i ne pogledaju, iako je stavljen u saobraćanu na vidno mjesto da se šepuri i zeleni. Moja procjena je da su ti veće šanse da prođeš, nego da te vrate (sa tim novim zelenim, posebno ako je samo dan razlike). Uvijek imaš i mogućnost da na granici platiš dodatno osiguranje, u slučaju da ti se baš ide u Bijeljinu, a oni te baš ne puštaju jer nemaš zeleni karton. To je skuplja varijanta i čini mi se da se plaća 50KM za par dana, ali nemoj me držati za riječ u vezi cijene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Jul 17, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Zeleni karton je usklađen sa polisom osiguranja. Prvo što ugledaš kada ga razmotaš je baš ono: Valid/Važi ... From/Od ... To/Do ... koje odgovara datumima sa polise. U slučaju da si ranije obnovio registraciju, do momenta stupanja te registracije, važi ti stara polisa osiguranja (i zeleni karton) i dužan si da nosiš te papire sa sobom. Što se tiče prelaska granice, nekad ti ga traže, čak i ako im ga daš, a nekad ga i ne pogledaju, iako je stavljen u saobraćanu na vidno mjesto da se šepuri i zeleni. Moja procjena je da su ti veće šanse da prođeš, nego da te vrate (sa tim novim zelenim, posebno ako je samo dan razlike). Uvijek imaš i mogućnost da na granici platiš dodatno osiguranje, u slučaju da ti se baš ide u Bijeljinu, a oni te baš ne puštaju jer nemaš zeleni karton. To je skuplja varijanta i čini mi se da se plaća 50KM za par dana, ali nemoj me držati za riječ u vezi cijene. Upravo tako. 25e, ja ga nisam imao, ali dadoh cariniku 15e, i pustio me. Na prelazu iz Cro u BiH. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Zeleni karton je usklađen sa polisom osiguranja. Prvo što ugledaš kada ga razmotaš je baš ono: Valid/Važi ... From/Od ... To/Do ... koje odgovara datumima sa polise. U slučaju da si ranije obnovio registraciju, do momenta stupanja te registracije, važi ti stara polisa osiguranja (i zeleni karton) i dužan si da nosiš te papire sa sobom. Što se tiče prelaska granice, nekad ti ga traže, čak i ako im ga daš, a nekad ga i ne pogledaju, iako je stavljen u saobraćanu na vidno mjesto da se šepuri i zeleni. Moja procjena je da su ti veće šanse da prođeš, nego da te vrate (sa tim novim zelenim, posebno ako je samo dan razlike). Uvijek imaš i mogućnost da na granici platiš dodatno osiguranje, u slučaju da ti se baš ide u Bijeljinu, a oni te baš ne puštaju jer nemaš zeleni karton. To je skuplja varijanta i čini mi se da se plaća 50KM za par dana, ali nemoj me držati za riječ u vezi cijene. Upravo tako. 25e, ja ga nisam imao, ali dadoh cariniku 15e, i pustio me. Na prelazu iz Cro u BiH. Pa što nisi dodo još 10e pa uzeo legalno :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Zeleni karton je usklađen sa polisom osiguranja. Prvo što ugledaš kada ga razmotaš je baš ono: Valid/Važi ... From/Od ... To/Do ... koje odgovara datumima sa polise. U slučaju da si ranije obnovio registraciju, do momenta stupanja te registracije, važi ti stara polisa osiguranja (i zeleni karton) i dužan si da nosiš te papire sa sobom. Što se tiče prelaska granice, nekad ti ga traže, čak i ako im ga daš, a nekad ga i ne pogledaju, iako je stavljen u saobraćanu na vidno mjesto da se šepuri i zeleni. Moja procjena je da su ti veće šanse da prođeš, nego da te vrate (sa tim novim zelenim, posebno ako je samo dan razlike). Uvijek imaš i mogućnost da na granici platiš dodatno osiguranje, u slučaju da ti se baš ide u Bijeljinu, a oni te baš ne puštaju jer nemaš zeleni karton. To je skuplja varijanta i čini mi se da se plaća 50KM za par dana, ali nemoj me držati za riječ u vezi cijene. Upravo tako. 25e, ja ga nisam imao, ali dadoh cariniku 15e, i pustio me. Na prelazu iz Cro u BiH. Pa što nisi dodo još 10e pa uzeo legalno :o Zato sto to koje uzmes na granici vazi samo par dana (fino napisao kuglager) ili dok ne izadjes iz zemlje u kojoj si bez zelenog kartona. I zato sto je bila nedelja i sto sam morao da ja ga zovem da dodje, svojim telefonom, a u roamingu sam, itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...i zato što za tih 10€ do pune cijene osiguranja u Trebinju možeš pojedeš pola teleta na roštilju, i ogrebeš se za koje pivo ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Jul 18, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan ...i zato što za tih 10€ do pune cijene osiguranja u Trebinju možeš pojedeš pola teleta na roštilju, i ogrebeš se za koje pivo ;D ;D ;D Upravo tako! Moj co`ek! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...