Jump to content

Moto Zajednica

gde popraviti zicanu felnu ??

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Evo o cemu se radi,imam  yamahu nuovo ,koja ima aluminiumske zicane felne ,velicine 80/90/16 . Da li neko zna majsora u Beogradu ,koji se bavi popravkom takvih?

Voleo bih da napomenem da sam bio kod par majstora za bicikle koji su me sa vrata odkacili, recima ili da ne mogu oni to da centriraju ili da nemaju zice te velicine (15 cm) ... 

Molim vas za savet !!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Kako da ih skratis? Zice imaju na kraju navoj,jedino da narazes posle nov,ali ti ne bih savetovao,bolje trazi nove.Meni je pukla jedna i nasao sam kod jednog drugara od nekog krosa pa sam je ubudzio sam,a posle za balansiranje kod vulkanizera sa skinutim tockom.

Ako su ti otisle 3,to je vec muka i treba ih pravilno zategnuti i iskontrolisati ceo tocak, atu vec treba majstor.

• Drug član, 1261 postova

Kako da ih skratis? Zice imaju na kraju navoj,jedino da narazes posle nov,ali ti ne bih savetovao,bolje trazi nove.Meni je pukla jedna i nasao sam kod jednog drugara od nekog krosa pa sam je ubudzio sam,a posle za balansiranje kod vulkanizera sa skinutim tockom.

Ako su ti otisle 3,to je vec muka i treba ih pravilno zategnuti i iskontrolisati ceo tocak, atu vec treba majstor.

Ne obraćaj pažnju na veličinu felne. Bitna je samo dužine žice, debljina žice i ugao pod kojim pečurka stoji (0, 45,90 stepeni). Nemožeš da je skratiš sa stane navoja, pošto je navoj stariji ud žice (npr ako je žica 2,5mm navoj je 3mm kako bi nipl mogao da prodje preko). Moja preporuka je da nadješ žicu iste debljine i skratiš je sa strane pečurke pa naknadno da napraviš pečurku ( Alat nije komplikovan, zagreješ brenerom, omlatiš čekićem i to je to), naknadno cinkuješ ili hromiraš, i kraj.

• U prolazu, 3 postova

Samo da vam javim da sam se snasao,deda Spasoje ( bez smeha, molim ) iz Dobanovaca mi je skratio i balansirao ... jedino jos nisam stavio na motor ,ali izgleda skroz ok .. Hvala svima !!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja