dr.chala 3 Napisano Avgust 4, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Dr. kako si se stesao....jeeeeeee i od tebe sport napravi coveka ;D ;D Moj život je sport! Kaj da ti velim! ;D Nego kak je bilo u Greece? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 5, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm,kako započeti?Ma već je počelo temom Sve je ... Tako je i bilo.Tu večer je sve bilo spremno.Samo je trebalo krenuti drugo jutro.I krenuli smo! Makina je spremna,a i i mi ... također. Početna kilometraža! Prvi je dan bio plan doći do ib-a u Frankfurt-1000km.Tamo nam je osiguran smještaj u njegovoj gajbi.A i napravili smo , usput, posljednje pripreme na motoru!Izmjena zadnjih disc pločica.Zapričali se do kasnih sati,što je rezultiralo sutrašnjim kasnijim polaskom. Na De autobahnovima STAU je nizbježan... Posljednji zahvati na motoru... Cilj je sa vrha Danske pomaknut na sjever Njemačke.Schleswig.600km taj dan.Gradić je star,priobalni i miran.Obišli staru jezgru i klonuli u Hotelu! Gradska jezgra... Danas je cilj kupiti karte za trajekt iz Hirtshalsa (Danska) do Kristiansanda(Norveška).Pokušaj rezervacije kod ib-a ,putem interneta,nije uspio.Stoga smo se nadali slobodnom mjestu za motor ,uživo.Međutim karata za jutarnji ferry nije bilo danima koji slijede.Pada odluka da idemo istu večer i da smo u Norveškoj u ponoć!Karte su nam v žepu. Luka ko luka... ;D Plaža ko plaža...gradska... ;D Pih,imaju i svjetionik... ;D A i brodoprijevoznik dela u kiosku... ;D Tri je popodne.Idemo na izlet u 70 km udaljeni najsjeverniji rt Danske.Skagen.A tamo... Uvijek je dobro skrenuti malo s ceste... Može se lakše uhvatiti kakva dobra kompozicija... Vikendice uz put...sigurno sirotinjske... Na samom rtu Nijemci imali dosta posla za WW2... A danas lijenčine po pijesku vozi vlakić... Nakon što nam se na obzoru ukazao ferry bilo nam je vrijeme poći na ukrcaj... Organizirano iskrcavanje na zapadni način rezultiralo je vrlo kratkim čekanjem u luci. Posebno kamperi,pa posebno kamioni,pa osobni automobili i motori sami za sebe...reda mora biti... :o Isto tako i kod iskrcaja.Dvije rampe,jedna za teretna i motore,a druga za osobna vozila...Istovremeno se iskrcavaju obje skupine neovisno jedna o drugoj i odlaze u različitim smjerovima koji se kasnije spajaju u isti,ali nema gužve.Istovremeno se na rampi 3 iskrcavaju pješaci,a dizalica iskrcava robu u kontejnerima. Rezultat je najbrže i najmirnije iskrcavanje koje sam ikada vidio... Ponoć u utrobi trajekta...umoran ko pes... :-\ U ponoć se iskrcavamo u luci u Kristiansandu i uz pomoć Zuma nastojimo pronaći bilo kakav smještaj i oko jedan po ponoći ga i nalazimo.Kiša slini,mrak,lijevo cesta,ispred mene most,pa tunel,pa voda lijevo...Šokiran sam.Sve mi izgleda nestvarno.I cijena noćenja u bungalowu je nestvarna.Do jutra! Rušimo se mrtvi i iscrpljeni u krevete i s nestrpljenjem iščekujemo jutro! Nastaviti će se... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Avgust 5, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan kakve slike svaka cast odlicno :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 5, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan a, tek sledi ono pravo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Avgust 5, 2008 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, Chala!! Carski, nema sta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 5, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan svaka chast! ne znam da li je neko ovo procitao a da nije pozeleo sebi takvo putovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 6, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Nakon početna tri dana lijepog,štoviše čak prevrućeg vremena provedenog na Europskim autocestama dolaze ,s Norveškim tlom, oni malo manje lijepi.Budimo se s kišom.2000km Slovenije,Austrije,Njemačke,Danske je za nama.Krećemo obalom lijevo do ceste broj 13,gdje skrećemo desno na sjever. Spas ispod podvožnjaka... Cijeli nas dan pere kiša.U momentima kad ne pada ovjekovječujemo viđeno,ali curi i dalje. Jedan od prvih fjordova... Uz put... Ovdje se susrećemo s prvim problebmom.Naime kad su kišni dani teže je sa smještajom.Mi smo još pred put odlučili ne nositi šator,nego noćiti u bungalowima(Hytte) kojima Norveška obiluje.Kišnih dana i oni koji inače spavaju u šatorima koriste Hytte.Tako da je potrebno vrlo rano stati s vožnjom i baciti se u potragu za smještajom.Kako ja jugu , tako i na sjeveru! I tako mi obilazimo od kampa do kampa,ali Hytte ni za lijek.Nakon ne znam kojeg obiđenog naišli na dobre upravitelje jednog kampa koji su nam našli kućicu uz Atlantic.Odmah palimo grijanje,koje svaka Hytta ima,i raspoređujemo mokru opremu na sušenje. Oko 21:00 kiša staje i koristimo stanku za razgledavanje bliže okolice. Kuća domaćina... Pogled iz Hytte je fenomenalan.Cijela prednja strana kućice je u staklu i koristimo duuuugi dan uživajući u pogledu sve dok nas umor ne shrva oko ponoći. Susjede... :mrgreen: Susjedstvo... Tamo negdje u daljini je USA... :misli: Skakutanje po stijenama... Plaža... Loš pogled iz Hytte... Iduće jutro ne budi nadu za razvedravanjem... :? Nastaviti će se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Avgust 6, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jelena mi se slogirala kad je videla kako si smrsao. Pola sata sam joj objasnjavao da to nije onaj stari Chala, da je ovome sada zivot - sport. Samo sto nije rekla: ajme kak je zgodan! :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 6, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ma rekla bi da je ziher da i ja mogu osigurati dadilju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Avgust 6, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Ma rekla bi da je ziher da i ja mogu osigurati dadilju! Cuj Doktore...uvek si znao da ga stavis bas koliko treba i u pravi cas ;D ;D ... Slike su vise nego fenomenalne, a komentari ''slag na tortu''. Nego, hvala Bogu da ste nam se ti & Ksenija lepo proveli i zdravo vratili. Da si se ''stesao'' jesi...svaka cast! Vidim da ''sport'' cuda cini ;D Jel si primetio kako zakonite zene, ma kako da je lose vreme,ogavan put,neudoban motor....kad god ih pitas jel sve OK, odgovaraju-SUPER,NIKAD MI LEPSE NIJE BILO...a ti i sam znas kako ti je trenutno, i kako bi tormo najradje u provaliju gurnuo ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Avgust 6, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan fantazija putopis i jos fantasticniji predeli zelim isto ovo da dozivim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 6, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ma rekla bi da je ziher da i ja mogu osigurati dadilju! Cuj Doktore...uvek si znao da ga stavis bas koliko treba i u pravi cas ;D ;D ... Slike su vise nego fenomenalne, a komentari ''slag na tortu''. Nego, hvala Bogu da ste nam se ti & Ksenija lepo proveli i zdravo vratili. Da si se ''stesao'' jesi...svaka cast! Vidim da ''sport'' cuda cini ;D Jel si primetio kako zakonite zene, ma kako da je lose vreme,ogavan put,neudoban motor....kad god ih pitas jel sve OK, odgovaraju-SUPER,NIKAD MI LEPSE NIJE BILO...a ti i sam znas kako ti je trenutno, i kako bi tormo najradje u provaliju gurnuo ;D ;D ;D Dobar si Šmajseru,dobar! Sjetio sam te se bezbroj puta tamo na sjeveru.Ima hrpa toga zanimljivoga za tebe.Imam nekih materijala koji će te zanimati... S ovim si zadnjim skroz u pravu uz napmenu da je čak i ona pitala zakaj nam motor radi ko Ducati i koliko još love mislim baciti u njega! ;D Ajd me nazovi koji put kao neki na račun poreskih obveznika ... ja sam sve spizdio na sjeveru...da čujem kako je tebi bilo,pošto nikakvog reporta s tvoje strane ne vidjeh??? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Avgust 6, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo dosadno, vec sam sve slike vidio ;D ;D ;D ;D (imam kuci cd sa dr. Chalinim slikama) ;D Inace, stvarno je ljepse gledati fotke uz komentare, mnogo mi je zanimljive. Cekam i dalje Doc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Avgust 6, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najljepše je praviti fotke na licu mjesta, a kad nema, ond asu dobre i ove za gledanje. Uz komentare naravno ;D ;D Čekam nastavak putopisa, posebno me zanimaju oni komarci iz prethodnog putopisa. Da vidimo šta je bilo sa njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 6, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo dosadno, vec sam sve slike vidio ;D ;D ;D ;D (imam kuci cd sa dr. Chalinim slikama) ;D Inace, stvarno je ljepse gledati fotke uz komentare, mnogo mi je zanimljive. Cekam i dalje Doc. Imaš još samo sutrašnju epizodu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 7, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Slijedi zanimljiv dan!1.7. su nas posjetili u tranzitu Vecicrnogorac i njegova ekipa na putu za Nordkapp.Pošto smo mi tada već znali da idemo u istom smjeru,pao je pokušaj dogovora za meeting na sjeveru.Pošto su oni išli preko Baltika,Rusije,Švedske,pa na Oslo mi smo ih,krenuvši 5 dana kasnije,stigli. Dogovor je da se nađemo u Preikestolenu. Jednom od najposjećenijih mjesta u Norveškoj.Radi se o stijeni koja se okomito uzdiže iz fjorda Lysefjorden nekih 600 m.Prilaz je sa kontra strane i sam uspon traje 2,5 sati za prosječnog čovjeka. Ovdje viđamo i prvu kuću s travnatim krovom... Moja noga nije dozvoljavala takav poduhvat,pa smo je vidjeli samo na tuđim fotkama. Kad smo stigli do tamo,našli Ivanov motor... ...nazvali...oni već gore i ne buju dolje daljnjih par sati! Nastavljamo dalje...polako uz puno skretanja.Dan nije sunčan,ali ni ne pada kiša. Pošto i jedni i drugi idemo cestom 13... Na jednom odmorištu srećemo uljeza...Ovdje se vidi koja gužva tamo vlada kad se zeke šeću po parkiralištima... Usput često stajemo da im damo vremena... A i imamo gdje ... ...i zbog čega stati... ...meeting je bio neizbježan.I tako na jednoj benzinskoj postaji... Ovo su akteri... Svi na BMW-ima.Sponzorirani od strane svojih (Crnogorskih) poduzetnika...milina... Formiramo kolonu,nakon odluke o zajedničkoj večeri... Cesta 13 je SF,slap,fjord,jezero,planina... Stajemo često...Latefossen... Odda... S vožnjom završavamo vođeni Zumom i GSA kroz 11 km dug tunel uz fjord,gdje nalazimo krasnu dvosobnu Hyttu u Sunndal-u.Slijedi izmjena iskustava,večera u Xenijinoj režiji.Sve u svemu jedna jako lijepo provedena večer ... Nastaviti će se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 7, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan ... Stajemo često...Latefossen... ... No comment... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Avgust 7, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mnoogo lepo,srecan sam ja covek i ovako,ali ako i ovu turu odradim jednog dana,bicu jos srecniji ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darth Nihilus 0 Napisano Avgust 7, 2008 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ostao sam bez teksta! Prelepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Avgust 7, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan No comment. :o :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Avgust 7, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan stizemo ih......posto smo krenuli 5!! dana kasnije... ;D ;D sta si ti supermen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cosmossat gsr 600 1 Napisano Avgust 7, 2008 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Beograd , Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Predivno ,ovo je zelja skoro svakog bajkera ... Svaka cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 7, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan :) !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmo_McElroy 26 Napisano Avgust 7, 2008 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan Odusevljen sam..... :o Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Avgust 8, 2008 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan O kako je lijep i sunčan dan...Buđenje,a nebo identično večeri prije.Danas mora biti posebno.I bilo je. Spremanje stvari i krećemo natrag kroz tunel u Oddu.Zjednička vožnja uz Sorfjorden cestom broj 13 do Brimnesa.S lijeve strane fjord,a s desne nasadi trešanja,koje BTW uz jagode upravo dozrijevaju ovdje na sjeveru nekih mjesec dana iza naših ovdje na jugu. Pristanište... Zajednički se ukrcavamo na trajekt preko Eidfjordena za Bruravik. Pogled s trajekta.... Ovdje se rastajemo.Dečki zbog nedostatka vremena nastavljaju tunelom po cesti 13,a mi nakon vijećanja gdje i kamo,krećemo do Vossa.Ovdje obavljamo shopping Klopaaaa.... Pečeni picek direktno iz Spara završio je u našem ruksaku.Samo je trebalo naći adekvatnu poziciju za omastiti brk.A to ovdje nije teško. Kaj veliš?Može klopa tam kod slapa?... Krećemo ka Vinje i Tvinnefoss se u tom trenu ćinio kao logično odmorište... Tvinnefoss na istoku... Neka glupa ograda je narušavala pogled ka jugozapadu... Dok su sjeverno od klupe neke glupe planine sputavale fjord... Supatnici do nas.... Nakon što smo obnovili energiju u Vinju skrećemo na cestu E16 ka Auralandsdalenu i nastavljamo cestom 50.Nižu se tunel za tunelom.Na kraju Aurlandsfjordena po izlasku iz tunela imamo što vidjeti. Cruiser velik da ne može biti veći usidrio se na kraju fjorda.Ovdje ga zaista nismo očekivali.Ipak je to nekih 100km u unutrašnjosti.More autobusa razvozi putnike na izlete u okolici. Fascinantan prizor!!! Slijedi uspon uz neizbježan Kielfossen... Planinski plato.Prvi u nizu... Snijeg se još zadržao,a nismo puno preko 1000mn/v? Pošto se snijeg topi tu je naravno i jezero... a to jezero nekuda mora otjecati,pa nas prati isprva potok loji prerasta u riječicu ... i sve na kraju završava preko Hagagfossa u obližnjem fjordu.Logično,zar ne? Dolazimo do ceste 7 i skrećemo na istok prema Golu.U daljini prema istoku mršte se oblaci,ali naša se ruta u Golu Odvaja na cestu 52 prema zapadu.Izbjegavamo nevrijeme uspješno.Ponovo uspon.Prerija.Nigdje nikoga. Kratki photosession.Sunce je jako visoko.Mora da je kasno? I tako negdje oko 22:00 pronalazimo smještaj u Heggu! Dan je do 00:30!Nakon večere uživamo u pogledu iz Hytte... Prezadovoljni današnjim vremenom,viđenim...tonemo u san. Nastaviti će se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...