revolution 52 Napisano Jul 3, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka hobistima za pranje lanca. Hemija kućna u primeni na motorciklima. Pokazao se kao jako efikasan za odmašćivanje felni i pranje lanca, a b ogami i agregata. Ne nagrtiza gumu a cena prava sitnica 200 dindži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jul 3, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan A jel moze neko pojasnjenje o cemu se tacnije radi, za nas sto ne pazimo na casovima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jul 4, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka hobistima za pranje lanca. Hemija kućna u primeni na motorciklima. Pokazao se kao jako efikasan za odmašćivanje felni i pranje lanca, a b ogami i agregata. Ne nagrtiza gumu a cena prava sitnica 200 dindži. Druzhe, ja za taj odmashcivach pricham godinu dana na forumu i niko mi ne veruje Ostavlja i tanak zashtitni sloj pa se teshko lepi ulje od lanca za felnu nakon chishcenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 4, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je sgrasso, ja ga koristim vec dugo, ali ipak kad odmastim, dobro isperem, ipak je on 'kiseo'. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 4, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=21100.msg277797#msg277797 date=1215129727] Ostavlja i tanak zashtitni sloj pa se teshko lepi ulje od lanca za felnu nakon chishcenja A kako je onda sa nanosenjem novog mazivnog sloja na lanac, a preko ovog zastitnog sloja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jul 4, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=21100.msg277797#msg277797 date=1215129727] Ostavlja i tanak zashtitni sloj pa se teshko lepi ulje od lanca za felnu nakon chishcenja A kako je onda sa nanosenjem novog mazivnog sloja na lanac, a preko ovog zastitnog sloja? Ja sam to prichao za zadnju felnu, kacigu i plastike na motoru Ipak se ne bih zezao da sa tim chistim lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 4, 2008 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Izašlo je i novo sredstvo "SMAC" koje skida tvrdokornu prljavštinu, čak je i nacrtana felna na slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSrbijaSP 0 Napisano Jul 4, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Smed.Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Axel je odlican,koristim ga za pranje svega i svacega u autoservisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jul 4, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=21100.msg277797#msg277797 date=1215129727] Ostavlja i tanak zashtitni sloj pa se teshko lepi ulje od lanca za felnu nakon chishcenja A kako je onda sa nanosenjem novog mazivnog sloja na lanac, a preko ovog zastitnog sloja? Provereno ne uspeva da spreči sprej da podmaže lanac, a zaštitni sloj funkcioniše kao filmić na velikim površinama. U pitanju je sredstvo koje je minimalno kiselo i ne nagriza ništa osim masnoće.... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 4, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam video ovu temu i otišao i kupio taj Axel i mogu vam reći da nisam mogao da verujem kako mi je očistio felnu Ja sam se do sada zezao sa Ecoclinom i mog reći da je ovo 100x bolje, a čak felne posle i mirišu na neki limun ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jul 4, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan SLIKA! I di moze da se kupi?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 5, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan I di moze da se kupi?! Imaš u svakoj prodavnici, ja sam npr. kupio u maxi-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Jul 5, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan e ljudi da vi znate kako ovo cudo skida sve necistoce sa motora na kolima ne bi pomislili da odete u perionicu vise ikada komsija sa tim sredstvom vec par godina pere kola i motor na kolima i to toliko dobro skida svaku masnocu da je bolesno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 7, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ovo sredstvo skida i masnuću unutar lanca, iza ringova? Znači, pitanje je koliko je agresivno, WD-40 je definitivno agresivan, a izgleda i Ekoklin (Famin), benzin i drugo. Većina proizvođača preporučuje petrolej, ali ako ovo sredstvo zaista dobro čisti i ne odmašćuje i unutrašnjost lanca, pa još i miriše, to je fantastično ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan To sredstvo koristim za ciscenje staklo-keramicke ploce tj. sporeta i mislim da ne moze biti previse agresivno, jer su te ploce koliko sam upucena bas osetljive i ne smeju da se ribaju svacim. Meni je svanulo kad sam provalila axel. E sad za masnocu je odlican i zuti cif, al to nije sprej, vec u je obliku krema, odnosno nesto kao tecni vim, pa ne verujem da odgovara za pomenute namene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 7, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ne moze biti previse agresivno, jer su te ploce koliko sam upucena bas osetljive i ne smeju da se ribaju svacim Moguće, ali pločicama neće smetati ako su previše odmašćene, a lancu hoće. Da li je to gusto? Poput tečnog deterdženta za sudove ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Axel nije gust-on je u spreju, nesto kao ona tecnost za pranje prozora, a zuti cif jeste gust i on za lanac definitivno nije, ali je dobar za ostale neccistoce, jer ne grebe povrsinu 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan mislim da ne moze biti previse agresivno, jer su te ploce koliko sam upucena bas osetljive i ne smeju da se ribaju svacim Moguće, ali pločicama neće smetati ako su previše odmašćene, a lancu hoće. Da li je to gusto? Poput tečnog deterdženta za sudove ili? Da dodam-ne radi se o plocicama-njih mozes i ceicnom cetkom da ribas i nista im nece biti, govorim o staklo-keramickoj ploci-to su ova fensi njesra od sporeta koja ne smes ni sa grubom stranom sundjera da peres-ruke su mi otpale od trljanja dok ne otkrih axel i ZUTI cif (ostali odmascivaci grebu tu povrsinu). E bas sam prava domacica, ko bi rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Sutra odo u shoping, jedan axel, jedan cif i jedan razeni. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Oprez! Nagrza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Oprez! Nagrza. Cope, mislis nagriza lanac ili elektricni sporet? ;D Mene sporet trenutno ne interesuje, vec lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Slika: ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Oprez! Nagrza. Cope, mislis nagriza lanac ili elektricni sporet? ;D Mene sporet trenutno ne interesuje, vec lanac Gumu, farbu, plastiku, o-ringove, udje u ležajeve rastvori mast pa napravi haos, itd... Ponavljam - oprez sa hemijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Oprez! Nagrza. Cope, mislis nagriza lanac ili elektricni sporet? ;D Mene sporet trenutno ne interesuje, vec lanac Gumu, farbu, plastiku, o-ringove, udje u ležajeve rastvori mast pa napravi haos, itd... Ponavljam - oprez sa hemijom. Provereno ne nagriza ništa osim masnoće, odnosno organskog djubreta. Svi polimeri i metali su bezbedni. Da napomenem ovo razgradjuje masnoću tako što joj razbija molekulsku vezi i radi samo na masnoćama, za zagoretine ne radi kao što ne dira ni okside. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Oprez! Nagrza. Cope, mislis nagriza lanac ili elektricni sporet? ;D Mene sporet trenutno ne interesuje, vec lanac Gumu, farbu, plastiku, o-ringove, udje u ležajeve rastvori mast pa napravi haos, itd... Ponavljam - oprez sa hemijom. Provereno ne nagriza ništa osim masnoće, odnosno organskog djubreta. Svi polimeri i metali su bezbedni. Da napomenem ovo razgradjuje masnoću tako što joj razbija molekulsku vezi i radi samo na masnoćama, za zagoretine ne radi kao što ne dira ni okside. Onda naprskaj vizir i instrument tablu ako smeš pa nam javi kako je prošlo Ja ga koristim retko i veoma oprezno prilikom rada, a ima pitomijih stvari za odmašćivanje poput eko klina, famina, petroleja i sl. Axel su provalili preprodavci motora, kad narokaju pa operu ono sve sija, a posle možeš ležajeve i pro link da skineš i baciš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...